Çok mantıksız bir şey bu silkeleme olayı. Tamamen kalkmalı aslında, daha önce de belirttiğim gibi. Gün de belirlenmiş olsa bi kere hiç adil değil. En üst katta oturanın hiçbir yeri kirlenmiyor silkeleme nedeniyle. En alt kattakine de bütün apartmanın pisliği inmiş oluyor. Şimdi dediniz ki 2 gün silkeleme izni var. İki koca gün. Şu an mevsim yaz, insanlar balkonlarında oturmak isterler. Silkeleme gününde kimin neyi hangi saatte silkeleyeceği belli değil. Sen akşam üstü balkonunu temizleyip misarifinle balkonda çay içmek istesen hoop diye yukarıdan birisi bişeylerini silkeleyebilir sonuçta silkeleme günündesiniz. Bu defa silkeleyen kişi diyecek ki ben bütün gün evde değildim/işteydim/ya da canım bu saatte temizlik yapmak istedi ve bugün silkeleme günü. Her halükarda birbirinize zarar aslında. Akşam saati, artık kimse silkelemez diye düşünüp temizlersiniz ama silkelemeyen biri çıkar ve silkeleyebilir. Sizin apartmanda bu böyle demiyorum ama silkeleme izni ve günleri bütün bu hareketlerin yapılmasına izin vermiş oluyor.
Biz apartmanda oturmuyoruz, küçük apartman gibi düşünün. 4 katlıyız ve biz en üstteyiz. Ama kimse bişeyini silkelemez. Kimse de bugüne kadar "biz burada bişey silkelemiyoruz bak haberiniz olsun" demedi. Silkeleme ihtiyacı bazen doğuyor ama balkonumuza silkeliyoruz ve sonra da yıkıyoruz. Sular da balkonun giderinden gidiyor ve kimse kimseyi rahatsız etmemiş oluyor. Silkeleme olayı dehşet yani. Ben sizin apartmanda olsam öncelikle bütün komşularla güzel bir ilişki kurardım sonra da silkeleme konusunda balkon çözüm önerimi sunardım ve insanların kabul etmesi için uğraşırdım. Kimse silkelemesin demiyorum ama başkalarına zarar verecek şekilde silkelemek olacak iş değil. Bir üye de 2016 yılındayız hala daha çamaşırını balkonuna asıyorlar herkes görüyor falan demiş mesela. Kurutma makinesi kullansınlar demiş. Bu mantıklı bir çözüm değil mesela, kendi balkonuna asıyor kadın, karışamazsın. Bu ülkede silkeleme işine bir de şu sokak düğünlerine ciddi bir ayar çekilmesi şart bence.