Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler
Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.
Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.
Neyini anlamıyorsunuz, yokkk artık bu ne taviz afedersiniz de taviz değil basbaya enayilik göz göre göre yolmuş yontmuş sizi kıs kıs da gülüyordur enayi diye kusura bakmayın.
Atmayın kendi ayrılsın tazminat da vermeyin asla böyle bir şey yapmayın.
Sizi sömürmüş resmen daha yokmu diyor gayet açık.
Bir punduna getirip tazminatsız iş akdinin feshine sebep olacak bir açığını bulursanız da göndermekten çekinmeyin.
Bir şey söyleyemiyorum diyorsunuz yüzünüz eskimiş, perdeyi yırtmışsınız tabii söyleyemezsiniz. Patronluk yapın biraz.
Hata sizde ama iyilikten yapmışsınız.
Şimdi bu dediklerimi size yazarım ama özel mesajdan daha iyi olabilir.
Öncelikle ne iş yapıyorsunuz. Ofisinizde kaç kişi çalışıyor. Ne maaş veriyorsunuz? Ne kadar gösteriyorsunuz.
Hayır yani değecek insan olsa tazminatımı ve tüm haklarımı aldım diye kağıt imzalatır işten atarsın sonra dava da etse zırnık alamaz ama buna bile değmez, böyle insanlar yine yolunu bulur.
Umarım fazla mesai yaptım, mesai vermedi, paramı az yatırdı diyip dava etmez, o zaman işiniz çok yaş. Ve umarım parasını asgariden az olmamak kaydıyla bankaya yatırmışsındır, elden vermemişsindir.....
Ne kadar çok kullandırmışsınız kendinizi. En başta önünü almalıydınız uyarmak veya yaptırım uygulamakla. Bir işyerinde sen diye hitap edilse bile patron-çalışan ilişkisini aştırmamanız lazımdı.
Olan olmuş artık bu saatten sonra da ben olsam açık açık yüzüne karşı sorardım. Ne mecburiyetiniz var ki bu insana şimdi bu meseleyi kara kara düşünüyorsunuz?
'Ben çıkarmıyorum, kendin git' demeniz lazım.
İyi niyet güzel şeydir
Ama suistimal görürsem selam vermem bi daha
Siz fazla yüz değil bin vermişsiniz
O da paragöz biriymiş, herşeyi mahvetmiş nankör
Hepinize cok teşekkür ederim ama sağlam kaynaktan duydum dedigim şeyi daha birkaç saat önce duydum.
Ani ve yanlış bir karar vermek istemediğim için hemen konuşmadım. Avukatla görüştüm simdi. Anlattım herşeyi en ince detayına kadar.
Kesinlikle çıkartma, ben senden memnunum, çalışmanı istiyorum,diye söyle dedi.
Ben safım, kendimi cin diye bilirim ama özümde tam bir safım.
Size özelden yazacağım. Kalabalık değiliz ofiste, su an dısardayım aksama detaylı yazarım size.
Cok sağolun
merhaba.eger işten çıkarırsanız elemanınızı ve tazminat dahi verseniz size dava açabilir çünkü kadın şeytana benziyor.uydurursa kılıfını tazminat 5 sene = 15 bin kıdem ihbar felan davayı kazanırsa 12 brüt + 4 net maaş ödemek zorunda kalırsınız.kendi işinize sahip çıkın ve çaktırmadan onu rahatsız edin defolup gitsin.fakat kesinlikle delil ve şahit bırakmayın.günümüzde telefonlarla herşey ispatlanabiliyor. Allah kurtarsın.
Otorite saglanmadiginda boyle oluyor. Kim kimin patronu belli degil
bence bu delillerle avukatınıza gidin en kısa sürede kurtulursunuz. 25/2 maddeden attırabilirsiniz. ama bunnu mutlaka avukatınızla yapın.Aslında evlendiğim Zaman mesai saatleri içinde başka birilerinin işlerini yaparken ki mailleşmeleri var. Kayda almıştım. Mesai saatinde benım işimi yapmıyormuş.
Şeytana pabucu ters giydirir.
şaka gibisiniz keske içinizdeki merhameti başkalarına yöneltseniz sizi kullanıyor hatunMerhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler
Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.
Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.