SEVGİLİ EŞİME ANLAM VEREMİYORUM !!

Evet kızlar eşime anlam veremiyorum şöyle ki
31 haftalık hamileyim 2.5 yillik evliyim ve tedavi ile hamile kaldım
Daha once bir düşügum olduğu için gebeligim de hep tedbirli ve korkuluydum

İlk haftalarda hafif bi kanama geçirdim çok şükür atlattım sonra yüksek tansiyondan 1 hafta hastanede yattim şimdide suyum azmis

Neyse özel bi hastaneye gidiyorum aslında devlette.doğum yapmayı düşünüyordum ama tansiyondan 1 hafta devlette yatınca vazgeçtim

Gittiğim hastanede.doğum 3.5 milyar ve eşime altın setimi bozdurmak istediğimi söyledim böylelikle sıkısmayacağiz dedim zaten takmiyorum düğünde düğüne bayramdan bayrama gerek yok evlat tan daha kıymetli değil hicbirsey

Eşimde ne gerek var 3.5 milyar çok para devlette aynı işlemi yapacak diyor tansiyondan dolayi sezeryan öneriyor doktorum

Bende dedim ilk çocuk o kadar zorluk çektim benim için altın önemli değil ben özelde doğurmak istiyorum ve doktorum çok iyi

Eşimde madem öyle birikim yapamayız ilerde ev alamayız sende çocuğunla kirada oturursun dedi bende gider kendime pahali telefon alırım dedi böylelikle elimizde bişey kalmaz.dedi

Ya adamın dediğine bak ben evlat diyorum o telefon ev diyor iyide altınlar benim mehil hakkım zaten istediğim gibi harcarım ki bu evlat ya bunun için bozmayacaksam ne için bozacagim ev için mi araba için mi ya sabır

Keşke doktorum devlette olsaydı da bende devlette dogursaydim gözüm özelde falan da değil ki

Eşimin içini de bana sıkmasını istemiyorum gonul rahatligi ile doguma gitmek istiyorum nasıl anlaticam ona anlamıyorum

Ve biz bu çocuğu çok istedik eşimde çok mutlu ama dogum özel de olacak diye sıkıntı çıkarıyor
Nasıl ikna etmeyelim ikna olmasada özelde olacak Allah nasip ederse insallah kısmet tabii ama onunda gönlü olsun istiyorum

Hayırlı kadir geceniz olsun inşallah kızlar Allaha emanet olun

Çok enteresan bir bakış açısı esinizinki.
Ne desem bilemedim
Doğum ihtiyaç, telefon lüks deseniz?
Neyle neyi kıyaslamış :)
Ev dediginiz de 3500 le alınmıyor zaten. Ama sen bunu yaparsan ben bunu yaparım yarışı başlatırsa gerçekten birikiminiz olmaz.
Anlayana kadar anlatın, başka şansınız yok.

3, 4 bin lira ev almanızı geciktiricek bi durum değil.
Bence eşini de doktora götür. Doktorun anlatsın idin ciddiyetini.
Belki değişir fikri.

Eşin sanırım doğumda bebekten önce senin de hayatının ciddi anlamda tehlikede olduğunu idrak edememiş.
Doğumda Allah korusun sana bir şey olsa cenaze masraflarını düşünüp seni belediyeye teslim edecek herhalde,
Töbe estağfurullah.

Eşinizin yorumlarına şok oldum resmen.. bi de tedaviyle olmuş bebek yani.. inşallah sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız. Hiç dinlemeyin eşinizi,sizin için bebek için en güvenilir neresiyse oraya gidin.. hayret bişey yaaa sinirlendim şimdi

Bende gidip telefon alırım ne demek ya
demek ki sadece kendi konforunuz olarak bakıyor olaya bunun öyle olmadığını izah edin diyeceğim ama zor gibi. .

Doktorun da iyi ise özelde devam et.
Dev. Hast. Hep sevmeye çalıştım ama yok..

Doğum fiyatlarıyla ilgili bi bilgim yokta. Eğer İstanbul'da falansanız 'güvenilir' bi özel hastane daha iyi. Çünkü çok kalabalık hastaneler doğum gibi önemli bir şeyi durumunuz olduğu halde riske atmayın.
Ama eşiniz saçmalamış çocuk ile telefonu bir tutmuş. Sen özelde çocuk doğurursan bende telefon alırım çok saçma :deli::KK70: İkisi aynı şey mi yahu? Çocuğu kendine doğuruyorsun sanki, çünkü eşin telefonu kendine alıcak :KK70:
Bursadayım cnm ben devlette bir hafta yattığımda doğumhane katındaki Tuvaletler gördüm les gibiydi tuvaletimi gizlice doktorun tuvaletine yaptım onları gördükçe iyice soğudum

Tabikide istediğin yerde doğuracaksın. Allah askina sanki kocan kendisi doğuracak çocuğu, tepenize cikarmayin su kadar

Kısas yaptığı şey senin kuaför masrafın sanki:oha: deli mi ne ya.. Allahtan tüp bebeğe ihtiyaç duymamışsınız bize biçilen tüp bebek maliyeti 25 bin git gel kal ye iç masrafıyla kimbilir kaça çıkacak. Herhalde tüp bebeğe falan gerek kalsa ben de kendime araba alırım seni de bindirmem falan diyecekti:63:

Yine de sen kendini üzme, bildiğini oku ama kafana da takma, tansiyon sorunun da var madem, stres tansiyonu çok etkiler. Sağlıkla kucağına al inş bebeğini.
Çok sağol cnm bnm Rabbim sanada tez vakitte nasip etsin inşallah hayırlısıyla inşallah tup bebege gerek kalmadan kendiliğinden hamile kalirsin

3.5 Milyarla ev birikimi yapılmaz kocanız daha olgunlaşmamış diye düşünüyorum sizden bir parça gerekirse 100 milyarda verseniz en iyi doktor doğurtsun istersiniz doğal olarak.

Ev alininca 3500 e sadece duvarlari boyatiliyor.Esinizi ikna etmeye calismayin kendi huzurunuzu dusunun ben ozeli istiyorum ve altinimi bozduruyorum diye net tavir sergileyin.
Setinizden para artiyo sanirim o paraylada ceyrek falan alin.

Kimse 3500 ile zengin olmaz. Esiniz bu isin bilincinde degil. Yeri gelir kisarsin birikim yaparsin yeri gelir evladin icin elinde ne varsa verirsin. Dogum gibi zorlu bir surecte amne nerde rahat edecekse orda dogum yapmali diye dusunuyorum

Ya burada herkes ese yuklenmis ama esin maasi ne kadar?

Simdi asgari ucrete calisan biri icin bir cirpida 3.500 vermek zor gelebilir bu normaldir.

Ayrica her ozel hastane cok iyi yuksek fiyat aliyorsa daha iyidir diye bir onermeye katilmiyorum.

Bende bursadayim bursa jimerde dogum yaptim. Esimin sirketi bize ozel saglik sigortasi yaptigi icin saglik sigortasi karsiladi her masrafi ve 5.500 tl masraf cikardilar. Ben kendim odeyecek olsaydim 5.500 tl vermezdim dogum icin acikcasi. Cunku 2000 tl ye dogum yaptiran hastanelerden tek farki daha az yogun olmasi ve odalarin daha konforlu olmasi idi. Birde dogumdan sonra hemsireler cok yogun odaya gelip gitti bebegin altini bile ilk hemsireler temizledi ama olmazsa olmaz degildi bence bunlar.

Ayrica ben universitede kanser tedavisi gormus biri olarak soyluyorum eger gebeligimde riskli bir durum olsaydi ilk kosacagim yer uludag universitesi olurdu. Cunku ben kanser tedavimi uludag universitesinde gordum. Boyle risklo durumlarda ozel hastaneye guvenemezdim

Cunku ozel hastaneler yetersiz uludag universitesi evet konforlu degil kalabalik bekliyorsunuz ama daha donanimli.

Simdi asgari ucrete calisan biri icin bir cirpida 3.500 vermek zor gelebilir bu normaldir.

Ayrica her ozel hastane cok iyi yuksek fiyat aliyorsa daha iyidir diye bir onermeye katilmiyorum.

Bende bursadayim bursa jimerde dogum yaptim. Esimin sirketi bize ozel saglik sigortasi yaptigi icin saglik sigortasi karsiladi her masrafi ve 5.500 tl masraf cikardilar. Ben kendim odeyecek olsaydim 5.500 tl vermezdim dogum icin acikcasi. Cunku 2000 tl ye dogum yaptiran hastanelerden tek farki daha az yogun olmasi ve odalarin daha konforlu olmasi idi. Birde dogumdan sonra hemsireler cok yogun odaya gelip gitti bebegin altini bile ilk hemsireler temizledi ama olmazsa olmaz degildi bence bunlar.

Ayrica ben universitede kanser tedavisi gormus biri olarak soyluyorum eger gebeligimde riskli bir durum olsaydi ilk kosacagim yer uludag universitesi olurdu. Cunku ben kanser tedavimi uludag universitesinde gordum. Boyle risklo durumlarda ozel hastaneye guvenemezdim

Cunku ozel hastaneler yetersiz uludag universitesi evet konforlu degil kalabalik bekliyorsunuz ama daha donanimli.
İyi de burada konu sahibinin derdi doğurmak değil ki...
Öyle olsa evde de doğum yapılıyor, bir ebe ya da hemşire çağırıyorsunuz çok çok uyguna hallediyorsunuz.
Riskli bir gebelik söz konusu ve bu olayda en önemli şey güven.
İnsan doktoruna güveniyorsa 50 bintl dese, gerekirse 10 yıl öder ve o doktora gider.
Kendimiz için yapmayacağımız her şeyi, çocuklarımız için yapıyorsak, böyle bir fedakarlığın lafı bile olamaz.
Ayrıca hanımefendi altın setini satarak, eşine yük bile olmak istemiyor.
Yani eşinin cebinden kuruş çıkmamasına rağmen, kendisi son model telefon peşinde, yani bebeğinin sağlık masrafıyla kendi özel zevki denk!

İyi de burada konu sahibinin derdi doğurmak değil ki...
Öyle olsa evde de doğum yapılıyor, bir ebe ya da hemşire çağırıyorsunuz çok çok uyguna hallediyorsunuz.
Riskli bir gebelik söz konusu ve bu olayda en önemli şey güven.
İnsan doktoruna güveniyorsa 50 bintl dese, gerekirse 10 yıl öder ve o doktora gider.
Kendimiz için yapmayacağımız her şeyi, çocuklarımız için yapıyorsak, böyle bir fedakarlığın lafı bile olamaz.
Ayrıca hanımefendi altın setini satarak, eşine yük bile olmak istemiyor.
Yani eşinin cebinden kuruş çıkmamasına rağmen, kendisi son model telefon peşinde, yani bebeğinin sağlık masrafıyla kendi özel zevki denk!

Benimde demek istedigim cok para dokulen hastaneler herzaman tibbi acidan bir numara saglik kurumlari olmayabiliyor. Hastanenin disini susluyorlar odalari daha konforlu yapiyorlar fiyati yuksek cekiyorlar.

Benim kanser tedavimi yapan doktora ben hamile kalmak istiyorum ozelde dogum yapabilir miyim dediginde. Ozelde istiyorsan yap ama hamileliginde bir sorun cikarsa seninle veya bebekle ilgili uludag universitesine gel dedi. Cunku tibbi acidan daha donanimlilar.

Esime tembihlemistim eger bir sorun yasarsak beni ozeldeki doktorlarin eline sakin birakma ambulans tut uludag universitesine gotur diye. Sukur hicbir sorun yasamadim.

Bu arada ben ilk sikayetlerimde bir ozel hastaneye basvurmustum. Lenf bezimde bir kitle gorununce bana ozeldeki doktorun dedigi su boyle bir olayla onceden hic karsilasmadim bu bizim hastanemizi asar sizi hemen uludag universitesine sevkediyorum oradaki docentlerin sizi degerlendirmesi sizin icin cok daha iyi olur ki bu hastane bursanin oyle merdiven alti bir hastaneside degil isim verip karalamak istemiyorum. Uludag universitesine gidincede hemen sundan supheleniyoruz dediler biyopsi yaptilar ve sak diye tehsis konuldu evet dogru tahmin etmisiz dediler ve lenfoma tehşisi konuldu.

Yani ben cok para veriyorsam kesin cok iyi bir hastanedir mantigi yanlis onu soylemek istiyorum.

Herkesin gorusu kendine siz gorusunuzu yazdiniz ben gorusumu yazdim.

Mesele cocugum icin 3.500 vermek ya da vermemek meselesi degil. Olaya fiyat performans orani olarak bakmak lazim.

Insana deselerki 50 bin ver sana garanti verelim sorunsuz bir dogum saglikli bir bebek sahibi olacaksin insan verir tabi ama benim kastetdigim cok farkli birsey.

Son düzenleme:

Eşin maaşı ile ödenmeyecek zaten masraf, kadın benim tercihim bu hastane ve bedelini de bana ait olan altınlarla karşılayacağım diyor, eşinin kadıncağızın altını üzerinden ev planı yapması bile abes. Kadına ait onlar ister satar ister takar ister götürüp birine hediye eder. Ki kadın satıp pedikür yaptırcam demiyor, güvendiği takibinin yapıldığı hastanede doğum yapıyor. Borca sokmuyor eşini zor durumda bırakmıyor, eşine sen bilirsin demekten başka yakışan bir duruş olamaz.

Kaldı ki adam sen orda doğurursan ben de tlf alırım diyor, normal mi sizce bu cümle?

Eşin maaşı ile ödenmeyecek zaten masraf, kadın benim tercihim bu hastane ve bedelini de bana ait olan altınlarla karşılayacağım diyor, eşinin kadıncağızın altını üzerinden ev planı yapması bile abes. Kadına ait onlar ister satar ister takar ister götürüp birine hediye eder. Ki kadın satıp pedikür yaptırcam demiyor, güvendiği takibinin yapıldığı hastanede doğum yapıyor. Borca sokmuyor eşini zor durumda bırakmıyor, eşine sen bilirsin demekten başka yakışan bir duruş olamaz.

Kaldı ki adam sen orda doğurursan ben de tlf alırım diyor, normal mi sizce bu cümle?

Ben arkadas bursa da ve riskli bir gebelik var diye yorum yaptim.

15 yildir bursada yasiyorum ve neredeyse ozel hastalerinin cogunu kullandim. Birde tecrubelerime dayanarak uludag universitesi onerdim.

Telefon mevzusuna deginmedim bile.

Konu saglik olunca direk saglik yonune vurgu yaptim.

Konuyu isteyen istedigi yonde ele alir.

Kaldiki uzun bir paragrafin tek bir cumlesine takilip yorum yapanda cok.

Siz telefon yonunden ele aldiniz ben saglik yonunden ele aldim.

Peki simdi sorun ne soyler misiniz bana?

Peki siz saglik yonunden ele alirsaniz ne dusunuyorsunuz? Fikriniz var mi bursada ki ozel hastaneleden ve uludag universitesinden?

Es asgari ucret aliyorsa 3500 cok gelmis olabilir dedim hala da soyledigimin arkasindayim. Telefon meselesine deginmeye gerek bile gormedim. Sacma olmus soyledigi cunku.

Var mi baska deginmemi istediginiz nokta soyleyin eksik kalmasin onada degineyim?

Sen ozelde dogurursan ben de pahali telefon alirim ne demek yahu
Bu erkekler gercekten tek hucreli, o hucreleri de calismiyor!

Ben arkadas bursa da ve riskli bir gebelik var diye yorum yaptim.

15 yildir bursada yasiyorum ve neredeyse ozel hastalerinin cogunu kullandim. Birde tecrubelerime dayanarak uludag universitesi onerdim.

Telefon mevzusuna deginmedim bile.

Konu saglik olunca direk saglik yonune vurgu yaptim.

Konuyu isteyen istedigi yonde ele alir.

Kaldiki uzun bir paragrafin tek bir cumlesine takilip yorum yapanda cok.

Siz telefon yonunden ele aldiniz ben saglik yonunden ele aldim.

Peki simdi sorun ne soyler misiniz bana?

Peki siz saglik yonunden ele alirsaniz ne dusunuyorsunuz? Fikriniz var mi bursada ki ozel hastaneleden ve uludag universitesinden?

Es asgari ucret aliyorsa 3500 cok gelmis olabilir dedim hala da soyledigimin arkasindayim. Telefon meselesine deginmeye gerek bile gormedim. Sacma olmus soyledigi cunku.

Var mi baska deginmemi istediginiz nokta soyleyin eksik kalmasin onada degineyim?
Gecmis olsun,uludagdaki tedavinizi hangi yil oldunuz? Allah bir daha gostermesin insallah
Kanser icin basarili bir hastanedir zaten ama sadece kanser icin emin olun. Ben 32 yildir bursaliyim. Annemin gozunden ameliyat olmasi gerekiyordu ve 35 yillik devlet memurunu kapidan cevirdi o hastane.yani herkesin guzel deneyimleri olmayabiliyor.
İnsallah bir daha hic ihtiyacimiz olmaz;)

Set takımı ailesi mi taktı
Eğer öyleyse kıyamıyodur veya onlardan laf gelecek diye korkuyodur

Benim ilk doğumumda kp bide resmen takmıştı
Devlet de devlet diye
Tabiki dinlemedim :KK49:

Back
X