sana katılıyorum kesinlikle alt yapın olarak özel yetersiz
Devlet, özel karmaşasında değilim fakat...
Her özel hastane de bir değil.
Bebek yoğun bakım ünitesi ve başında daima uzman doktorun bulunduğu, tam teşekküllü özel hastaneler de mevcut.
Bunun yanında detaylı ultrason çekemeyen, nuhnebiden kalma cihazlarla bebeğin durumunda birçok şeyi gözardı eden, kanamanız olduğunda bakmayan devlet hastaneleri de.
İnsan böyle bir durumda hastaneden çok, doktoruna güveniyor.
Özel muayenehane ya da devlet hastanesi doktoru hiç farketmez.
Sizin gözünüzün kapalı güvenebileceğiniz ve bebeğinizin sağlıyla kendi canınızı emanet edebileceğiniz doktor nerede ise, ona gidersiniz.
Çünkü bilirsiniz ki, en ufacık bir riskli durumda en doğru kararı verecektir, sizi başından savmayacaktır.
Az önce kontrolümden geldim ve sezeryan istediğimi belirtmeme rağmen doktorum normal doğumda ısrarcı.
Ne zaman riske girersiniz ya da dayanamayacağına inanırım, o zaman sezeryana alırım seni diyor.
Ben 38 haftada alalım diyorum, o bana 39 dan önce elimi sürmem, bebeğini düşünerek, daha fazla gelişmesi için bunu isteme benden diyor.
Bütün gelişimin ve rahatlığınla ben sana yüzde yüz inanıyorum, boşu boşuna kesmek istemiyorum seni, sen de bana inan normal için bekleyelim diyor.
Halbuki özel hastane doktoru, benim bu isteğime uğraşmamak adına hemen evet deyip geçebilirdi, daha fazla emek harcayacağı ve yıpratıcı bir süreyi kendi için istemezdi.
Ayrıca sezeryanda daha fazla ücret alacağı için de hiç beni yönlendirmeyebilirdi.
Mesele işte devlet, özel değil.
İnsanın gerçekten sonsuz güvendiği bir doktorla yola devam etmesi.