• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Sevgili günlük...

Merhaba günlük, buraya yazmayalı bayağı oldu. Kendime odaklandığım ve hayatımın önceliğine kendimi koyduğum bir dönemdeyim. Bu aşamaya gelmem zor oldu. Hâlâ sınır koyma sorunum var fakat hayatımdan çıkarmam gereken arkadaşımı çıkararak büyük bir adım attığımı düşünüyorum. 30 yaşına girdim ve gerçekleştirmek istediğim,hayal ettikçe beni çok mutlu eden şeyler var. Umarım bunları gerçekleştirebilirim. Kendimi sevmeyi, kendime değer vermeyi öğreniyorum galiba yavaş yavaş. Kimseye kendimden ödün vermeyeceğim artık. Alma verme dengesini dengelemeye çalışıyorum. Kim bana nasıl davranıyorsa ben de öyle davranacağım bundan sonra. Her gün saatlerce sınava çalışıyorum. Kış geldiği ve havalar soğuk olduğu için ister istemez biraz sıkılıyorum. Kendimi motive ediyorum, bu 1 sene dişimi sıkıp sabretmem lazım. Dışarı çıkıp birileriyle görüşmek, gezip tozmak ,avmye sinemaya gitmek,evde saatlerce film izlemek yok. Aklımda şuan sadece kpss süreci var. Sınavdan kaç alırım bilmiyorum ama elimden geleni yapacağım. Ailevi sorunlar yaşıyorum. Son 2 aydır fazlasıyla sorunlar arttı ama bu günler de geçecek biliyorum. 💜

Bu zamana kadar gidersin diye düşünmüştüm.

Günlük bazen özlem çok ağır bir duygu ama kabullenince acının içinden de geçiyorsun

Anlamlandırmak bazen ne kadar zor. Anlamlandırınca geçecek zannetmek de öyle.
30,5 yaşımda geç kalmışlığın paniğini yaşamak da. İşte bazen her şey üst üste öyle zor geliyor ki. Mutlulukla yürüyüşlere çıktığım, spora gittiğim, paten kaydığım, arkadaşlarımla yiyip içip çok sevdiğim, çok sevildiğim cıvıl cıvıl günler milattan öncede kalmış gibi. Halbuki şuanki ben, benin tamamı değil ki. Benin bir kısmı, nispeten karanlık, umutsuz kısmı, kendi şefkatime en çok ihtiyaç duyduğum kısmı.
Geçecek, her şey gibi bu günler de geçecek. Ablam iyileşecek, bebeği bile olacak, harika bir yeğenim olacak bir gün, ben bu ayrılık sonrası dönemi atlatacağım aşacağım bu mutsuzluğu. Geçici bu, ben mutsuz bir insan değilim, sadece zor günler geçiriyorum.
Geçtiğinde tekrar gelip okuyacağım burayı. Çok sevileceğim, çok seveceğim, sağlık sorunları bitecek, hatta belki bir gün benim de bir bebeğim olacak. 9 ayımı çalan o adam sanki benden bunu da çalmış gibi hissetmem iyi değil, ama o da geçecek. Geç değil, geç kalmış değilim..

Yine bu tatilde gönlümü kıracak bir şeyler oldu. Memlekete hiç gelmesem mi acaba diyorum bazen

Kalksam duraktan dolmuş gibi, arka koltukta unutulmuş gibi, terliklerimle gelsem sana, sonunda aşkı bulmuş gibi.

Hamilelik günlüğümden bir şeyler okuyup duygulanip ağlamıştım kızım büyüdü diye.
Bunları okuduğumun ertesi günü kızım regl oldu, olmasına ayrı günlüğü okudugum zamana denk gelmesine ayrı şok oldum. Şimdi sakinim.
Hamilelik günlüğünü kızımın büyüme günlüğü olarak kullanmaya başlamıştım 1-2 yıldır, yine öyle ufak notlar alarak devam ederim.

Memlekete gidişin iki güzel vakti var. 1. gidiş vakti. 2. Dönüş vakti

Oğluma,
İlk göz ağrıma.. sen doğduğun vakit bir de yeni anne dünyaya gözlerini açtı. Seninle tanıdığım bu yeni dünyayı çok sevdim, çok zorlandım, bazen bağrıma bastım bazen içime sığdıramadım. Sen benim söylemeyi yıllardır unuttuğum ama çok sevdiğim o şarkının tınısısın, sen benim yürümekten yılmayacağım yollarım, yoldaki ikindi güneşim, bazen serin gölgem, ve her zaman uğradığım durağımsın.
Annelik seninle çok güzel be oğlum iyi ki doğdun yarını bugünden yazayım:)

Ramazana son bir buçuk hafta.

Sabah güneş yoktu.
Perdeleri açmadan böyle kavsetli karanlık karanlık oturma hatta battaniyeyi kafaya çekip hayata küskün yatma havasıydı.
.
.
.
Sonra yok dedim kendime tabii, enerjik ol, güçlü ol, işlerini sıraya koy yap, sen iyisin Allah var Allah yâr, o seni bırakmaz, küsme yapma böyle, bak işlere dedim. 💌

Sevgili günlük,

ahhh söyleyecek yazacak o kadar çok şey varki, yorgunum…
Allah karşımıza anlayışlı, mülayim, tatlı dilli, sevecen, pozitif insanlar çıkartsın 🤲🏻
Üzgünüm 😞

Uzaklarda büyüyen bir yeğenim var. Büyüyünce beni canına alır mı…

Bu gece kocam şehirdışında. Uykum yok, tedirginim. Sahura kalkamazsam ne olacak… regl arefesindeyim duygularım karmaşık. Dün gece her yerim ağrıdı uyuyamadım zaten.

Sevgili günlük,

derdimi kime anlatabilirimki…
Bana yol gösterecek beni cesaretlendirip arkamda yanimda duracak kimsem yok…
Cok yorgunum cok doluyum, kendimi kurtarmaya gücüm yok.

Bugün bir adet ayvaya 90 TL verdim.
Evet, yanlış duymadın günlük bir tane ayva. 90 TL’lik bu ayva artık sıradan bir meyve değil. O, ekonomik koşulların meyve reyonundaki temsilcisi. En pahalı olması gereken Deveci armutunun kilosu 145 TL iken aynanın kilosu 220 TL. söyleyeceklerim bu kadar.

Sevgili günlük;
Hayat çok hızlı akıp gidiyormuş, ya şöyle olursa ya böyle olursa diyip korkulan çoğu şeyde yaşanıyormuş. 32 yaşında kocaman bir kadınım. 2 yıl önce tir tir titriyordum korkudan nasıl olacak nasıl yapacağım bundan sonra diye. Hayatımın hiç tahmin etmediğim noktasındayım. İyi ki de burdayım. Kendime önce güvenmeyi sonra da sevmeyi öğrendim aslında ben neymişim, iyi ki de benmişim. Bambaşka bir şehirde bambaşka bir hayata gözlerimi açıyorum. 2 yıl önce düşünsem asla aklıma gelmeyecek bir şekilde ya da gelse de hayatım alt üst olmuş diyeceğim durumda. Hiç öyle değil. O korktuğum zamanları, geceleri ağlamaktan sızdığım günleri hatırladıkça kendime kocaman sarılıp geçecek çokta güzel olacak demek isterdim. ‘Nefes aldıkça bir ümit vardır, nefes al yeter’ annemin lafıdır. Ne kadar doğruymuş. Hayat aktıkça hep bir umut var. Yaşadığım her ana bin şükür. O anlar beni şimdiki ben yaptı. Umarım daha huzurlu daha mutlu günlerim olur teşekkürler allahım.

Yaşıyor olmaya hayranlığım sanırım hiç bitmeyecek. Kendimi hayatımın kahramanı olarak görebilip kahramanımızı acaba neler bekliyor diye düşünmem hiç bitmeyecek. Hayata dair merağım ve heyecanım hiç bitmeyecek. Bundan daha güzel az şey var sanırım. Umarım hiç bitmez.
Hayata dair bitmeyen bir merak ve heyecan. Kötü günler geçti, tekrar geldi, tekrar geçti.. Bu döngünün içinde yaşadığımı hissetmek, farkında olarak yaşayabilmek içimi kımıl kımıl ediyor.
Motora iyice alıştım, ta Kemerburgaz'a kadar bile sürdüm. Yeni char'ın da etkisi var tabi. İyi birine benziyor.
Küskün kalıp şans vermemezlik yapmak istemiyorum. Çok kolay alışabileceğim biri gibi. Bu iyi veya kötü mü? Bilmiyorum. Zaman göstersin.
Havalar ısınsa da uzun uzun yollara çıkabilsem keşke, intercomda müziğimi açıp kaskın içinde bağıra bağıra şarkı söyleyebilmek harika hissettiriyor.
Canım ben. Afferim kız sana.

Bu bayram güzel geçmedi. K teyze dünya sürgününü tamamladı dün. Allah beterinden korusun.

Back
X