Popüler Konu Sevgili günlük...

Günlük...
Keşke burayı bugün de olsa okuyabilseydi....
Seni çok seviyorum ATAM diyebilseydim ona...
Nur içinde uyusun sarışın kurt...!
Ona söyleyemiyorum ama tüm KK okusun değil mi?
Onun için bugün dua edelim...
En azından bunu yapabilelim...
Bugün yolda giderken yakaladı bizi sirenler...
Hepimiz ayakta Atamız'a sadece 1 dakika olsun saygı gösterebilmemizin mahcubiyetini yaşadık...
Bazı minnetsiz insanlar da arabalarının içinde resmen gözlerini devirerek aşağı inme 'zahmetini' bile göstermediler....
Yazık gerçekten yazık...
Oysa dünya kabullenmiş bu İNSAN ın üstünlüğünü...
Demek bazılarına bunu kabul etmesi zor geliyor...

İşte sadece bazı söylenenler...

Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır... Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha basarı ile gösteren bir örnek yoktur.

John F.KENNEDY
(A.B.D.Başkanı, 10 Kasım 1963)

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.

Franklin ROOSEVELT
(A.B.D.Başkanı, 10 Kasım 1938)

Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye'nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir.

General Mc ARTHUR

Sovyet Rusya Hariciye Nazırı Litvinof ile görüşürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa'nın en kıymetli ve en ziyade dikkate değer devlet adamının kim olduğunu sordum. Bana Avrupa'nın en kıymetli devlet adamının Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal olduğunu söyledi.

Franklin ROOSEVELT 1928
ABD Başkanı

Dünya sahnesinden tarihin en dikkatli, çekici adamlarından biri geçti.
Chicago Tribune

Savaş sonrası döneminin en yetenekli liderlerinden biri.

New York Times

İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.

Gladys Baker(Gazeteci)

ALMANYA

O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı.

Prof.Walter L.WRIHT Jr.

Atatürk Türkiye'yi tek düşmanı kalmaksızın bırakmıştır. Bu zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır.

Alman Volkischer Beobachter Gazetesi

Almanya, ATATÜRK'ün eserine ve mücadelesine hayrandır. Onda, tarihi eseri, özgürlüğü seven bütün milletler için bir sembol olarak kalacak kudretli bir kişilik görmektedir.

Berlin, Alman Ajansı

Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil, manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk'ün iman verici ve yön göstericiliğinden örnek ve kuvvet alsınlar.

Profesör Herbert MELZIG(Tarihci)

Kendisinin tarihi büyüklüğü, eseri olan yeni Türkiye'ye bakılarak bu günden ölçülebilir. Çelik gibi azim ve gayreti, uzağı gören akıl ve hikmetle birleşmiş olan bu gerçek halk önderi ve devlet adamı; Anadolu dağlarının en uzak ve ıssız köşesindeki köylere bile başka bir ruh aşılamıştır.

Illustrierte Dergisi

O, kendi milleti ve beşeriyet alemi için beslediği muhabbetle, bir dahinin neler yarattığına dair, cihana fevkalade heyecanlı bir sahne seyrettirmektedir.

Herbert MELZIG

FRANSA

İnsanlığın bütün belirtileri O'nda kendini hemen gösteriyor.

Noelle Gazetesi

Eski Osmanlı imparatorluğu bir hayal gibi ortadan silinirken, milli bir Türk Devleti'nin kuruluşu, bu cağın en şaşırtıcı başarılarından birisidir. Mustafa Kemal, yüce bir eser ortaya koymuştur.Atatürk'ün parlak başarısı bütün sömürgeler için bir örnek olmuştur.

Maurice BAUMANT(Profesör)

Çok büyük bir adamdı...bir siyasi dahiydi.

Excelsior Gazetesi

Dünyanın, çağdaş, en büyük kişilerinden biri.

Le Jour-Echo de Paris

Atatürk'ün yurt kurtarıcı olduğunu, milletlerin en vefalısı olan Türkler asla unutmayacaklardır.

Noell Roger Gazetesi

Karşımdaki bu büyük adamda, keşfettiğim bu büyük meçhulde maharet ve karakter o kadar iyi işlenmişti ki, sözlerinde hiçbir şüphe aranamazdı.

Claude Ferrer(Yazar)

Bu günün Türkleri, yüzyıllar önce Avrupa'yı titreten canlı millet durumuna erişmiştir. Ve bu aksam O büyük ölünün başında bekleyen Türkiye, güçlü ve dipdiri Türkiye'dir.

Pierre Dominique(Gazeteci)

Asırları aşan adam !..

Fransa, Paris Basını

Akıllı ve barışçı yöntemlerle gerçekleştirdiği eseri halkların tarihinde izlerini bırakacaktır.

Albert LEBRUN

Fransız Cumhurbaşkanı

Bugün 9'u 5 geçe gördüğüm o güzel tabloyu
insanların bir oluşunu
asla unutmayacağım...
Senin gibi bir lider daha gelmiş midir acaba bu dünyaya...
İMKANSIZZZZZZZZZ:................

Bir insanı görmeden sevmek ..
Yaşamadan özlemek ..
Daha bebecikken evde annem anlatırdı O'nu bana ..
Masmavi çakmak çakmak gözleri varmış ..
Yüzünde şefkat ..
Askerlerini çok düşünürmüş ..
Dedem anlatırmış annemede ..
Benim dedem onun askerlerinden günlük ..
Onunla birlikte çarpmış bu ülke için ..
Gazi .. Madalyasını öldükten sonra devlete iade etmiş benim çok bilmiş sülale zerzavatım ..
Halbuki evimin başköşesinde olsa ..
Daha okula başlamadan sevdim onu ..
Küçücük kalbime yerleştirdim ..
Tek annem değil babamda büyük hayranıydı ..
Daha bebeykene tanımadığım birini sevmeyi ve özlemeyi öğrendim ..
Büyüdükçe mi ne oldu ? sağlam temellerle atılan sevgim araştırıp ,okudukça hep çoğalarak büyüdü..
Kolumda imzasını o kadar büyük gururla taşıyorum ki ..
Özledim be günlük .. Bugün ki özlemim en büyük aşkıma .. Atatürk'üme ..
Ruhu Şad olsun .. Nur içinde yatsın ..
Bugün başka hiçbişi umrumda değil..
gidiyorum ben günlük ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Günlük;
Dün dediğim gibi eczaneden gittim bir test aldım..Nasıl utandım gebelik testi alırken :78:Alyansımı görsünler diye çabalarımı görsen dalga geçerdin benle...
Neyse eve gittik ben tıka basa karnımı doyurdum, sonra gizlice lavobaya geçtim..Ne zormuş o deliği tutturmak anam :86:
Neyse 2 dk bekledim bişe yok 3 dk bekledim bişe yok, havlunun altına saklayıp mutfağa geçip bulaşıkları yıkadım, tezgahı temizledim, kuzenle lak lak ettim.Sonra "gidip baksana" dedi kuzen..
Gittim baktım Bir çizgi gayet net, diğeri ise silik.."Yok canım olamaz" felan diyorum, götürdüm kuzenin yanına, prospektüsü istedi, okudu..."bunu aç karnına yapman gerekiyordu sen camış gibi yedikten sonra yaptın" dedi :86:Bi de zaten ilk 5 dk içerisinde oluşan sonuç önemliymiş, biz 15 dk. sonra felan baktık..Anlıcağın heba ettim testimi
Sonra da Çakılıma mesaj atıp haber verdim, o da çatlıyordu meraktan
Canım kankam sanırım bu gece de merak edeceksin çünkü test işi bağımlılık yapıyor, bi tane daha alacam

Öğrenciyken günnüş
Bugünü daha derinden hissederdim
Çelenk koyar sirenlerle saygı duruşunda beklerdik saat tam 9 u 5 geçe
Her yıl aynı dakikada o duyguları kanına iliklerine ruhuna işlemek
Bir daha hiç bırakmasın Mustafa Kemal beni
İçimde Saklamalıyım emaneti yüreğimde en derinde
Bugün erken uyandım saat 9 a gelirken geçtim pencerenin önüne
Bu duygu değişmiyor günnüş
Öğrenciyken neyse tüylerimi ürperten içimi acıtan yokluğu
bugünde aynı evimin penceresinden özlemle anarken
Kendimi sadece onun emanetini taşıyorum diye
Ben iyiki TÜRKÜM onun İZİNDEYİM diye şanslı sayanlardanım
Sadece kalbimde yaşamıyor
Ruhumda, benliğimde, dünümde, bugünümde ve mutlaka her zaman yarınlarımda olacak
En önemlisi sen beynimdesin ATAM... İzindeyim
Senin gözlerin aydınlattı önümü o ışık sönmez sönemez SÖNMEYECEK
Daha niceleri gelip gururla bakacak o ışıkdan ilerlere...
Bir tanede daha sen olmayacak biliyorum
İçimde yaşatıyorum seni ATAM....
Huzurla uyu,Ruhun şad olsun

:119::118::124::124::119::119::112:

ya bu kadar olur ya hakikaten bu kadar olurrr , tam günlük yazmaya niyeTlenmiştim , dur dedim önce bir kahve alıyım kendime sonra uzuuun uzun anlatiyim demiştim .. gittim kahvemi aldım geliyorken koridorda formalı biRini gördüm göğsündeki yazıları uzaktan nasıl seçmeye çalışıyorum bir görsen Sen de şahin ben diyim kartal kesildim o an baktım PTT , posta telgraf telefondu galiba açılımı neeeeyse konumuz o deel.. şi şii bi dakka benim odamdan çıktınız oraya paket bıraktınızmı didim oooo bırakmazmıyız sayın barbieveken buyrun buyrun paketiniz içerde dedi tabiki öyle demedide evet dedi, imzamı attım bi baktımmmmm TATATATATAMMMM işte o müthiş an kolicİğim boylu boyunca masamın üstüne kurulmuşşşşda uzanmışşş hemen haşin darbelerle paketi açtım içeride pembiş pembiş paketler Allahım sana geliorum dedim bir sürüde paket resmen alışverişten dönülmüş gibi bir görüntü saldırrr koççç dedim kendime
canımın canı , meleklerin meleği kankam TANRIÇAM çekiliş hediyelerimi göndermiş nasıl özenmiş nasıl özenmiş ellerini yidiğim parmaklarını ısırdığım kankammmm.. çook çook mutlu etti beni
ama içinde neler neler olduğunu burda yazmıcam kankama teşekkür için mesajda atmıcam önce resimleri eklemem gerek önce hedayelerimi göstertmem gerek ondan sonra duygularımı teşekkürlerimi hislerimi iletcem
umarım beni burda enselemezZzZ :18: :18: :18:
yazıcağım herşeyi bir kenara bırakıyorum şimcilik, çünkü bugünün en önemli olayı kankamın güzel gönlü ve süpersonik hediyeleriydiiii.. Çok seviorum ikiz gardaşımı .. hep mutlu olsun o.. :97: gönlü o kadar güzel ki :97: o kadar hak ediyor ki mutluluğu :97:
akşam olsun hemen eve gidip resim çekiyimmmmm :97:
ayy heyecandan sigara içesimm geldiii, pAaAaiii :92::92:

Neden böyle yapıyorsun anne.Nişanlıydık ayrıldık tamam ama barıştık kabullen yaa..İstemiyorum ve istemiyoruz gibi cümleler kurmayın artık.BEN İstiyorum.BENİM evlenicek olan.. Biz ayrıldık biz kavga ettik.Sırf beni üzdü diye sülalecek düşman olamazsınız ya.Hayat benim hayatım tamam tabiki hakkınız var sizde karar vericeksiniz ama biz bir yıl nişanlı kaldık ve sadece 2 hafta ayrıldık.Ben millete ne derim öyle ayrılıp barışılmaz diye düşünüpp hayatımı karartma ! Ben onu çok seviyorum..Kim ne derse desin askerliği bitince evlenicem..O benim Herşeyim

Aklım beş karış havada değil mantıklı düşüebiliyorum..18lik toy kız da değilim ki..İşim sağlam okulum devam hayatımı düzene sokmuşum..Hala dizinin dibinde mi otrayım..Ya onunla evlenme ya da hiç evlenme ...Olacak şey mi ?

Son düzenleme:
Günlükcan..
Sana İçimdekileri döksem eminimki kimisi hayret eder kimisi nefret eder..
Ama benden değil Babamdan..
Annemi aramadı bile annanemdeyiz biz 2 gündür!
Sadece 2 kere beni aradı ilk aramasında tafralı buz gibi bi sesti nerdeymişim ben geziyomuşum mu dayım bunları bağırdığı için duydu ve kapa hemen teli diye kızdı bunu duyan babam yüzüme kapadı telefonu..
Şimdiyse yüzü bile yok görmeye bile gelmedi..
Annemi dün akşam çıkarttık hastaneden kalmak istemedi hem bizde tutmak istemedik..
Acil olduğu için devlet hastanesinde olmak zorunda kaldı ve annanem dayım orda kalmasını istemedi.
Biyopsi için parça alındı sonuçlar 1 aralıkta alınacak.. Sadece dua edebiliyorum
Çok zor ayıldı kuzum benim.. Çok Çok Zor
Öylece yatarken gördüm onu gittim zaten annecim diye.. Annanem annemin arkadaşı olmasa tek olsam bayılır kalırdım sanırım..
Herkes ayıldı annem ayılamadı günlükcan
Bugünde annanemdeyiz ve sanırım hep artık burada kalacağız kendi düzenimizi kurana kadar..
Herşeyin hayırlısı dedim sığındım Rabbime..
Sevgilim desen oda askerden geldi malum düzenini kurmaya çalışıyo kurar kurmazda artık bişeyleri düşünmeye başlarız diyo kıyamam kuzuma ben
Ben üzüldükçe o beni öyle gördükçe dahada üzülüyo ve ilişkimizin başında zor şeyler yaşıyoruz..
Cicim aylarımız kabus oldu benim ailem ve sıkıntılarım yüzünden..
Ciddi sınavdan geçiyoruz ikimizde ve sanırım bu dahada bağlıyo bizi..
Neyse sorunlarımla boğdum seni.. Seni okuyan arkadaşlarımıda..
Son olarak Elbetteki günün anlam ve önemini unutmadım..
Ata'm.. Sana Aşığım.. Görmediğim Birine Körkütük Aşığım..
09.05 te İzmir de hayat durdu.. Benimde kalbim durdu seninle birlikte gözlerimden yaş olup aktı hasretin ve sevgin..
Keşke Olsan.. O Kadar Çok İhtiyacımız Varki Sana..
Gölgen Bile Yeter Onları Sindirmeye..
Özlemle Anıyoruz Seni..
1881-193∞

sevgili günlüko sana ilk defa yazıyorum son olur mu bilmem

buruk bi gün bugün tüm türkiye için..... keşke onun gibi bir tane daha gelse

hiç unutmadık sni unutmıcaz....

Son düzenleme:
Sevgili günLük seni bugün kesfettim ..
belki hergün yazamasamda arada bi icimi dökebilirim sana ..

Bügün .. "10.11.10" "On''Ların içinde "O"nsuz bir gün .. Gurur ve ÖzLemLe anıyoruz..

Nurlar içinde uyu Büyük Atam...

Son düzenleme:
Büyük ölümlere matem gerekmez , fikirlerine bağlılık gerekir.. Ölüm yıldönümünde , senin fikirlerinden ve senin ilkelerinden asla şaşmayacağımıza bir kez daha and içeriz ULU ÖNDER... Bedenler ölür, fikirler asla..TÜRK gençliği ve TÜRK halkı sana olan sevgisini ve saygısını asla kaybetmeyecektir..! 1881-193∞ .. Ölümsüz kahramanımıza minnettarız...!

Günlükçüm selam;
naber,nasıl gidior?
canım sıkkın,sinirliyim ben günlük.
kızımın bakıcısıyla sorun var..
nasıl halledicez bilmiorum.
ama aklım hep yavrumda..
ne kadar zor bilio musun ?günlük.
yavrunu birine bırakmak zorunda olmak.
aklının hep onda olması.
acaba uyudu mu?yedi mi?
altı temiz mi ?die düşünmek..
zor gelior günlük çook zor hemde.
sanki hayrına bakıor yavruma yaa.
karşılığını fazla fazla vermeye çalışıoruz hem..
başım ağrıor düşünmekten..
kociş gelsede biran önce konuşsak bakıcıyla..
beni bekle dior beraber konuşalım bakıcıyla.
c.tesiyi bekliorum artık..
içim rahat değil...
Rabbim yavrum sana emanet..
:93:

son bir aydır iletişim sıfır günlük.. ben telefonda car car konuşurken o sadece evet hayır ee gibi kısacık kelimeler kullanıyor.. canım sıkılıyor bu duruma hemde çokkk... konuşmak istemediğinden değil buna eminim ama şöyle keyifli hoş sohbet edemiyoruz.. salak gibi hissediyorum kendimii resmen bişeyi anlat anlat sonunda evet desin yada hayır.. ya anlattığım şeyle ilgili iki şey sor muhabbet et dimi yok ama .. sonrada kızıyorum konuşmak için arıyorsun ama konuşmuyorsun kapıyorum telefonu diyip kapatıyorum..nereye kadar giderki bu böyle..

Günlük mutluyum, heyecanlıyım az kaldı şükürler olsun

ŞAFAK 92
89 / 4
TESKERECİ SON İMPARATOR
:98: SENİ ÇOK SEVİYORUM ASKERİM :98:
BAŞKA YOOOKKK

Son düzenleme:
günlük bende çok mutluyum yaa çoğu gittii azı kaldı artık
90/1 devre
şafak : 189
biten : 271

teskereci olmaya son 3 ayyy

askerim seni çok seviyorumm

Son düzenleme:

Annesi iyi olucak günlük. :93: .Aynı şeyleri bende yaşadım.Sabah yedi buçukta ameliyata girmişti annem ve ondan sonra girenler 3 4 saat snra çıktılar annem ertesi gün öğleden sonra çıktı.Herkes çıkı annecim yoğun bakımdaydı..Nasıl ağladımm hastanede odamızda.Yeter artık evimize gidelim diye kendi kendime.Hele o ameliyat önlüğünü iyince annecim çok değişik gözüktü gözüme.o kadar içim acıdı ki... Tedirgin tedirgin kapıdan girerken bakması yedi yedi içimi

Ama şimdii Allaha şükür iyileşti canıma okuyor yine :90:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…