günlükcüm bugün hava çok bunaltıcı.yani havada bunalımda,bende bu ara..depresyona mı giriyorum ne??canım ne dışarı çıkmak istiyo,ne televizyon seyretmek istiyo ne de başka bişey.hani beni şimdi uyutsalar iki gün sonra uyansam 'ammada uyumuşum ben yaa' diyesim bile yok,yeterki zaman geçsin.bunalımdan kitaba sardım yine öğrencilik zamanlarımda bitmek bilmeyen 2. dönem sonu tatillerinde yaptığım gibi.'sıkıntıdan kitabın sayfalarını yiicem' derdim ya hani,aynen o şekildeyim.bu ara beni kimse anlamıyo.kim anlasınki?anlasada benim için n'apsınki?hiç...
bi okul okudum,bölümüme göre iş bulamadım.bi işe girdim,istediğim gibi çıkmadı,dikiş tutturamadım.evlendim,hadi bari o olmadı bu olmadı anne olayımda çocuk büyüteyim bari dedim,onu da beceremedim.'daha dur bakalım,yolun başındasın' diyip pispis sırıtanlarada sinir olmaya başladım.her ay yolun başıysa,hani,nerde bu yolun sonu?inşallah gideceğim doktorda 'bekleee bekleee' demezde derdime bi çare bulur.denemekte yoruyo insanı.eşim artık bıktı.denemeyi bırak arkasını dönüp horul horul uyuyo.benimse gecelerim geçmiyo artık.yarı uyuyorum,yarı uyanıyorum.kafamda bin tane düşünce.sigarayı da bıraktık çocuk sevdasına.ya dert küpüne dönücem yakında,ya da çocuk diye önüme geleni yemekten araba tekerine..
bilseydim buna bu kadar sarıcağıma başından eşimi ikna eder istanbulda formasyon alır,1 seneyide böyle meşkaleyle geçirirdim,aklıma çocuk falan gelmezdi.ama gözü körolmayasıca beni aralık ayında dürttü dürten mothercarede arkadaşımın bebeği için hediye bakarken 'ben niye olmayayımki?benim neden bebeğim olmasınki?karnım şişmesinki?'..eve gidip anneme isyanı bastım 'bıktım başkalarının çocuklarına hediye almaktan,zıbın seçmekten.kendi bebeğime almak istiyorum artık.sinirlerim bozuluyo anne' dedim.ne zaman bi bebek mağazasına girsem hamile kadınlar ya da kasiyerler tuhaf tuhaf bana bakıyolar,ya da bana bakıyolarmış gibi geliyo.beni herkes hala öğrenci sanıyo.evli kadın olmuş olmak için illa dışarıda çökmüş,bakımsız ve paspal mı görünmek gerekiyo?ne var?elalem 19,20 yaşında 2.yi doğuruyo.ben 24ümde anne olmak istemişim,suç mu??hem ben onu yapıpta doğurana kadar 25 olmuş olcam çoktan.
işte bööle günlük..ohh be rahatladım!yarın olsun,kociş gelsin ilçeden onla da konuşucam yine.her zamanki nutuklardan attırıvercem 'kendi başıma uğraşıyorum,böyle bebek olur mu?sen de benimle birlikte çabalamazsan nası baba olucaksın?' diycem.