Popüler Konu Sevgili günlük...

Günlük
O'nunla son kez beraberdik , tam 24 saat Başka bir şehirde başka evlerdeydik Sondu günlük bu sefer, muhtemelen son kez ikimiz bir araya geldik O'nun bi akrabasını ziyaret ettik günlük.. Orda bir yaşlı kadın var, alzheimer hastası 85 yaşında bir kadın İki dakikada bir aynı soruyu soruyor, verdiğin cevabı unutuyor tekrar soruyor
Bizi evli bir çift sandı kadın, biz de bozuntuya vermedik Biz son günümüzde, bi daha biraraya gelmeyecek iki insan, bir hasta kadının ağzından hiç gerçek olmayacak sözlerle kaldık Bugün O'nun facete yazdıgı gibi, insan gülerken ağlayabilir ve o teyze bana bakıp ''Beğendim beğendim gelin güzel kızmış'' dedikçe ben O'na ve ev sahibi akrabasına bakıp gülerken gönlüm ağlıyordu .........

Gece birlikte kaldık, aynı evde fakat farklı odalarda Sarılmamaya söz vermiştik, iki normal arkadas gibi, o şu an ki kız arkadasıyla mesajlasırken, ben de aynı seyi yapıyordum Evinde kaldıgımız insan yani kardesi ise hiçbişey sormadan ama saskınlıkla bizi izledi durdu

Sadece son anda, bana iyigeceler deyip odadan cıkmadan önce birkaç dakika konustuk Biliyormusun günlük, nefret ettiğim o insan bana ayna tuttu..........................
Evet ben o olaydan sonra hala toparlanmaya calısıyorum Fakat O'nun neler yaptıgını hiç düşünmemiştim bile Bana çok kısa olarak ''Sen o gün gittin ya, ondan sonra............'' diye baslayarak anlattı Anlatırken sanki o gitti koskoca bir boy aynası geldi konusan da bendim suçlu da masum da.......................

Yine de sıkı sıkı sarıldık ve yan odamda uyumak üzere çıktı yanımdan
Sabah erkenden ayrıldım , tam 24 saat geçti beraber son kez Ben mi? Olmayınca olmuyor biliyorum, artık gün be gün daha da anlıyorum bunu olmayınca olmuyor......... İnsan çok uğraşabilir , çok da isteyebilir ama imkansız diye bir şey var günlük, bu bizim kul olarak acizliğimiz veya Allah'ın büyüklüğü ile ilgili

Kabullenmek yani.. Ölümü ve sonrasını düşünmek biraz iyi geliyor İyi ki faniyiz aksi takdirde hayata katlanmak ne mümkün olurdu?
O'nu şimdi özlüyorum, hala her gün aklıma geliyor. Bu azalacak belki ayda yılda bir aklıma gelecek
Ama tamamen silmek mümkün olur mu bilmiyorum Şu an gözlerim doluyor, imkansızlık veya acizlik neyse işte boğazıma yumruk gibi oturuyor Ne yapayım?

Belki de yarım kalan bu bütün mutluluklar baska bir zamanda baska boyutta veya baska sekillerde devam eder günlük ne dersin?
Bu şekilde avunabilirim

en yakın arkaşım doğum yaptı.o kadar güzel bir bebek ki maşallah maşallah çok farklı bir duygu annelik sanırım.hastaneye gittiğimde bir garip oldum.kendimi onun yerine koydum.anneliğe bir yanım hazır bir yanım değil.nasıl bir karmaşadır bu.yaş 26 oldu.artık bir bebek sahibi olmanın vakti geldi ama ben neyi bekliyorum kendimde çözemedim :44::44:

günaydın günlük ve kk güzel bayanları herkese hayırlı haftalar diliyorum
bu hafta herkese mutluluk huzur getirsin diyerek güzel temennilerle başlamak istiyorumki hafta güzel geçsin

günaydın günlüğüm
nasılsın bakem ben iyiyim çok şükür
kardelende iyi kucağımda şimdi o alu
yani kayu izliyor bende sana yazıyorum
onunla birlikte olmak öyle güzelki
yavaş yavaş düzene giriyoır uyku
düzenini oturtmaya başladık 2 yaşında ama
yeni yeni uyku düzeni ediniyoruz malesef
çalışan anne olunca düzen oturttamadım
yapamadım aslında çok düzenli uyumlu bir bebekti kardelen
ama işe başladığımdan itibaren çok değişti
huysuz herşeye ağlayan uyumayan yemeyen bir çocuk oldu
25 gün olmuş işten ayrılalı artık daha az ağlıyor ama maşallah
en çok akşamları 9 da uyumasına seviniyorum maşallah maşallah
nazarım değmesin pamuk kızıma

Son düzenleme:
haftayada evlilik yıldönümümüz
pazartesi aslında 7 mart
ama biz karar verdik pazar günü
bütün gün beraber bişeyler yapalım istiyoruz
7 senede hiçbir özel günümüzü başbaşa geçiremedik
bu evlilik yıldönümü bizim için çok önemli

oyüzden bütün gün başbaşa olalım istiyoruz
kardeleni sabah erkenden kahvaltı ettirip anneme bırakıcaz
şimdiden neler yapıcağımızı planladım bile :81:çok güzel olucak

selam günlük

uzun zamandır sana yazmıyordum. çok kötüyüm günlük , çok hastayım grip olmuşum başım ağrıyor nefes alamıyorum ah bi akşam olsada eve gitsem...

sana yazmayalı hayatımda baya bi değişiklikler oldu
hamile olduğumu öğrendim günlük çok mutlu oldum 2 aydır brnimle bebişimin kalp atışlarını da duydum pıt pıt....
işte o an gerçekten içimde bi canlı olduğunu hissettim. ama bu hamileli süreci beni korkutuyor be günlük, inş. bi aksilik olmadan doktorların dediğine kalmadan sağlıklı bir şekilde bebişimi de kucağıma almayı nasib eder allahım... amin....

özledim seni...her zamankinden çok...kolsuz bacaksız nasıl yaşarsa insan öyle yaşıyorum...yaşıyor desinler diye...yaşam müsveddesi...temize çekmek istiyorum hayatımı...olmuyor...istediğiim bu değildi benim...düzene ne zaman girecek her şey? ne zaman netleşecek?hep bekleyececek miyim?memleketime kavuşmayı sana kavuşmayı...sen anlardın beni...konuşmayı özledim...kor ateşlere eş gözlerin vardı dayanamazdım bakmaya...bakışını özledim...sıcaktın yumşacıktın...kokunu özledim...senin yanındayken aç,yorgun,yaralı,mutsuz olmazdım...şimdi hepsi benim onların...çok güçlüydüm varlığınla,yapamayacağım başaramayacağım şey yoktu...şimdi güçsüz,enerjisiz,kırık döküğüm...
annemi özlüyorum.alıştığım hayatı,yürüdüğüm sokakları,konuştuğum insanları...müdürümü her görüşte tiksiniyorum buradan.oysa bugün ortalamalar gelmiş gayet iyi.geçen yılki öğretmenlerinkinden bile iyi.hani onlar tecrübeliydi?m.canımı sıktı dün.bakacağız bugün.vaziyete göre davranacağım bundan sonra.kendimi öyle yalnız öyle desteksiz öyle zavallı hissediyorum ki...

Sevgili Gunluk,
Bugun telefonlarim susmuyor, neden biliyor musun? Cunku bugun benim dogumgunumaslinda arkadaslarimin surprizleri haftasonunda baslamisti,bugun de hala suruyor, inan bu kadar sevildigimi bilmiyordum, cok ama cok mutlu oldum,darisi herkesin basina!!!

selam

herseyı kazanan ben yenılgıye tahammul edemeyen ben
bu sefer kaybettım gunluk tıpıstıpıs hıcbse dıyemeden ewıme donuwerdım....
ılk baslarda hergece ruyama gırıodu sımdılerde azaldı ıkı gunde yada ucgunde bı gırıyor artık...
gun olucak kı gulerek hatırlıcam dıyorum belkıde kendımdende kacıyorum yuzlesemıyorum...
yalan soluyorum kendıme aynaya baka baka yalan...
ama bu benı kamcıladı daha bı hırslandım wazgecmıcem we bırgun orda olucam gunluk
bu zaman alıcak tabıkı...ama olucak...
bı grubumuz wardı kurstan once cok sewdıgım yabancı arkadasım gıttı arkadas dıorum cunku ogretmenden ılerıydı o benım ıcın suan ulkesınde yakındada cıne gıdıcekmıs.daha ne zaman karsılasırız bılmıorum ama dunya kucukmus lafını bende solemek ıstıorumdaha sonra cok sewdıgım dıger arkadasım gıttı allahtan onla gorusuoruz:)sımdı kaldık 4 kısı allah bunu bozmasın dıyorum...
sewgılınle aran nasıl dersen....allaha sukur gunlugum onunla hıcbı problemım yok benı gercekten sewıyor bunun ıcın herseyı goz ardı edıyorum...bugune kadar surdu ya bundan sonrada bole gıder dıye umut edıyorum en azından:84:bazen o kadar bunalıorum kı ınan aklıma tek burası gelıo
gelıp anlatım dıyorum ama yapamıyorumozelımıde kendımde yasıyorum anlıcagın zaten zamanlada duzelıo hersey...
ıkıncı bı dıl ogrenmeye karar werdım benı mutlu eden seylerden bırıde bu yepyenı baslangıclar yenı kulturler tanımak we hep ogrenmek...
dusunuorumda bole cok zengın olsam heralde kurstan kursa kosardım:):)
cok mu konustum ne sımdılık benden bu kadar gorusmek uzere

bıdığım belki senin halin benden daha kötü.Önüne koyarsak mamanı yiyon suyunu içion örtmezsek üstünü üşüon. Benim dertlerim bitmez bu evde yaşadıkca bitmez. kk bile adam yerine koymuyor beni. Moderatöre mesaj attım konumun eski yerine taşınması için cevap vermeye tenezzül edilmedi,site içinde yaşanan sorunlara konu açtım ne yazıkki konum yayınlanmadı bile. Şimdi konum öyle bir yere taşındı ki ne okuyabiliyorum ne yorum yazabiliyorum.Cevap vermezlerse vermesinler amman napim gidip kart alacak halim yok girebildiğim konularla yetincez artık.
Bir kız evladın babasından duymak istemediği kadar küfür duydum bugün biricik babacığımdan.Aşağıdakilerle olay oldu yine,adam eve girip kapısını kapattı benim biricik babacığım o kadar sinirlenmişki 3defa zıpladı neymiş efendim aşağıdakilere gözdağı veriyor hayy gurban olduğum allhım , Allah sana boşunamı ağız vermiş bir problemin varsa git adam gibi konuş ne zıplıyorsun yerinde 50 yaşına geldin yazıklar olsun sana. Yaptıkları bu kadar değil tabi birde telefonun yanında duran kaç yıllık hediye vazomun içine etti. Neymiş neden küçücük yere koyuyormuşuz düşüceğini söylemiş ulan o düşmemişki resmen fırlatmışın yere. Ama kendisi çok akıllıya bı yalanı uyduruyor ben anlamıcam sanki öyle bir fırlatmışki atomlarına ayrılmış vazo be. Temizlemeye tenezzül etmiyor nasılsa hizmetçisi var temizlerim ben. Sen fırlat babacığım ben temizlerim,sen et küfürlerini babacığım ben kulaklarımı tıkarım.Sakın çalışma otur bütün gün evde çalışıp ne yapacaksın senın karın çalışsın yeter.Çok güzel hesaplar yapıon şuraya şuraya para verince maaş bitiyor diye aama tenezzül edipe iş aramıon,hangi hakla hangi yüzle bişeyler istion benden. Ben senden ne istiyorum sen benim için napıon "karnım acıktı sofrayı kur demesini iyi bilion ama" sırf yemin ettin diye sobamı bile hazırlamıon sen bişey istemiyorum zararın bari dokunmasa. Öteki dünyada bu yaşattıklarının hesabını teker teker soracağım senden şimdi sen çıkar bu dünyanın tadını,senden bana fırsat olmuyor malesef.

Ben geldim günlük, merhaba...
Bu gün hafta başı malüm işler yoğun, dün akşam annemle abim bizdeydi, yemekte.Okey oynadık oldukça zevkliydi :)
Kocamı bu gün hiç göremedim. yolunu dörtgözle bekliyorum.
Aslında ne kadar çok işim var bir bilsen, yatak çarşafları değişicek, ütüler var. Ve bi dünya çamaşır birikti....
en büyük sorunda evde yemek yok....
İnan bütün bunları yazarken başıma ağrı girdi. Bu gün ara ara bunaldm her seferinde aklıma pazar gününü getirdim, sonra yüzümde salak bi tebessüm oluştu, yazarken bile gülüyorum şu an
Bir an önce şu cd yi yollasalarda bende kocama süprizimi yapsam

sevgılı gunluk,
oyle mutsuz oyle uzugunum kı.... bu erkekler neden boyle ya.. hepsımı aynıı.. hep kadınlar uzuluyoru neden neden babam canımı sıktı az once.. annemı uzdu . ama annemde uzakta. bı an once gunler gecsede yanımıza gelse .. cok ozledım annecım senı. ıyıkı benım gıbı bır cocugun var herzaman senınleyım.. babamada kustum bugunluk:) ama bırsey demedım tabıkı sonucta canım babam oda ama anladı uzuldugumu sonra pısman oldu farkettım

az önce bir arkadaşımın gözyaşlarına tanık oldum, Çoook ama çook kötü bir durum. Kız da bahtsız deve yaa şu arkadaş çevresinden çektiği kadar kimseden çekmedi. Ailesinden uzakta bir de şimdi bu kız kime sarılacak oralarda. Kimlere güvenecek... Bu saatten sonra hiç kimseye güvenmez o.. Bir an canım darlanmıştı şu hayata harbi beterin beteri var. Bu şekilde yalanları bir ömür sürdürebilirdim demiş yaa. Bunu söyleyen bir insan olamaz bunu söyleyen bizim lise arkadaşımız olamaz bunu söyleyen benim biricik arkadaşımın 8 yıldır tanıdığı 4 yıllık sevgili olamaz.. daha neler neler arkadaşlar.. Ulan hiç mi kimseye güvenmicez be!! Bu şerefi olmayan insanlar yüzünden güven duygumuz yok oluyor. Biz fazlayız bu hayata. Ben bu kıza nasıl akıl vereyim şimdi,ne diyeyim. Ne diyebilirm ki? Dualarım seninle,Allah ın izniyle en yakın zamanda umarım atlatırsın bu durumu.Seni bu hale getireni de Yüce Yaradan ın ıslah etsin.

Bi kez de hareketli görsem sayfalarını şaşarım la günlük.

Bu ne sıkıcılık böyleee...

Neyyyseeeeee çok umursamazım şu günlerde.

Sadece kitap, okul, dersler vs. var benim için artık.

Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Çok şükür.

Çok yorgunum, yatiim ben.

Yarın da 9:30da dersim var yeaaa öööffff... :S

Öğlenden sonraki dersi asabilirim, çünkü doktora da gideceğim.

Formasyon dersim de iptalmiş, çok mutlu oldum.

Dinleneceğim biraz.

Daha 1 gün oldu aklımda dinlenmek var sadece.

Alışıcam yavaş yavaş; neysee iyi geceler. :80:

sevgili günlük,
keşke bazı şeylere kendimiz yön verebilseydik rahmetli annem ve kardeşlerimle geçirdiğim zamanlar mutsuzduk şimdi kardeşler farklı şehirlerdeyiz
sevgimizi paylaşma fırsatımız olamadı
erkek kardeşim isterdimki çok mutlu olsun hiç üzülmesin beğendiği kızla evlensin
kızkardeşim ailesiyle mutlu olsun
oğlumu mutlu bir gelecek beklesin eşim le hep mulu sağlılı yaşayalım
ailenden kimse olmayınca eşine ve oğluna sarılıyorsun zamanla alışıyor insan
artık beni üzen biri olursa ilişkimi kesiyorum
ama görümcemle görüşüyorum eşimiz hatırı için
ona gittik geçtiğimiz cumartesi
yine aralarda birkaç laf soktu
ertesi günü akşama dek başım ağrıdı
ben yapamıyorum öyle darılır diye
ama hep içime atıncada patlıyorum bazen
genelde öyleyim zaten bu huyumu hiç sevmiyorum
insallah değişirim...

Elveda diyebilmek zor iştir. Zor iştir,güzel anlarını uzak siluetlere yolcu etmek.

Kıyamadıklarını, zamanın hoyrat girdabına uğurlamak “Hüzünlerin ve mutlulukların tadını sararmış sayfalarda bırakmak” Zor iştir; bitmeden başlamaya mecbur olmak.

Hayatın ta kendisiydi yaşadıklarımız. Yaşamanın en doruk noktasında anılarımız. Güldüğümüzde hep beraber güldük.Katıla katıla,doyasıya ! Sanki bugünlerin acısını çıkarırcasına.Sanki bir gün elveda diyeceğimizi bilirmişçesine. Ağladığımızda yine beraber ağladık. Birimizin içini yakan,diğerimizin de içini acıtırdı öyle değil mi ? Birimizden akan gözyaşını hepimiz akıtmalıydık,dostçasına ve kardeşçesine. Ağlamanın verdiği asaleti bilirmişçesine !

Bir gerçekten güldük, mutlu olduk ,coştuk, çıldırdık, sıkıldık, sinirlendik, bağırdık, ağladık. Dolu dolu yaşadık yaşadık hayatı,hayat denen koskoca yüklemin başlı başına tek öznesi olurmuşçasına !

Güzel şeyler bulduk,güzel şeyler öğrendik. Sevginin evrenselliğini,umut etmenin verdiği vitamini,gözyaşının ardından gelen bekleyişi,bekleyişin ardından gelen mutluluğu

Hırçın,öfkeli ve ürkütücü şimşeklerden sonra yağan yeniden dünyaya gelişi, temizlenişi, doğallığı, masumiyeti, o görkemli yağmuru, uysal gökkuşağını. Gerçekleşmesi imkansız gibi görünen fakat gerçekleşen dilekler tutmayı

- Susarken konuşmayı, konuşurken bağırmamayı
- Var olmanın yok olmaktan sonraki evre olduğunu ya da yok olmanın varsızlığını
- Açığa vurulmamış kızgınlıkları Kaf Dağı’nın ardında saklamayı
- Lambadan çıkan cinden özgürlüğü, sevgiyi ve adaleti istemeyi
- Sadece kendimiz için değil, başkaları için de dua etmeyi

Evet,evet hepsini !!!

Güzel şeyler buldum ve öğrendim ben de.

Hayatı aradım değişik coğrafyalarda.İnsanların sahip olduğu iklim çeşitlerinin altındaki kişilikleri fark ettim. Her insanın farklı bir iklimi vardı ve bir de kişiliği. Çoğunun mutluluk rejimleri de düzensizdi ayrıca;ama ben yine de mutluluğun biriktirme şekillerini seçtim karınca kararınca.

İçimde çıkan isyanları nasıl bastıracağımı, başarısızlığımda benim için gerekecek ıslahatları, yüreğimin merkezi otoritesini koruma biçimini öğrendim. Ruhumun kültürünü ve uygarlığını keşfettim. Müttefiklerimi belirledim. Dersler çıkardım kendime özgü yerel tarihimden.

ya sonra

Bazı kötülükleri, nefretleri, hataları,hüzünleri, gözyaşlarını görmezden gelmeyi öğrendim. Tecahül-ü arif yaptım hayata.Kendimi bildim hep, nerede olduğumu, nasıl olmam gerektiğini, neye ihtiyacım olduğunu hep farkında olmam da, kendi veznimi çözmüş olmamdan ileri gelirdi elbet !

Son öğreneceğim şeyse,elveda demekmiş birbirimize.Yaşayarak öğrenmek en etkili yol belki de !

Bunu demekten daha kötü olan hiç diyememektir bence. Kelimelerin bir yerlerde uyuması,seni duymaması

Demek istediklerini dile getirememek

Bu yüzden aldım kalemi ben elime.

Selam olsun buradan tüm gerçek dostlarıma ! Diyeceğim şudur ki; hepinize elveda !

Size,sizi unutmamaktan başka ne vaat edebilirim ki ?

günlükkk..
belkide onu değil kendimi özlüyorum ben.. kendimi özlediğim zaten aşikar.. onuda özlüyorum günlük.. hayatım nasıl yola gelicek bilmiyorum zaten.. hiç keyfim yok.. hiç bir şey adına gücüm yok.. nefret ediyorum o doktordan.. öyle istiyorum ki başına bir şey gelmesini.. bela okumadığım halde başına bir musibet gelmesini öyle çok istiyorum ki.. inşAllah gelir..

günlükkk..
bitmiş herşey.. herşey devam ediyorken bitmiş.. varsın aynalar, fotoğraflar olmasın.. tek o değil ki.. hayaller nolucak.. hepsi bitti günlük.. geri gelsin diye bekliyorum ama gelmiyor.. ben bunu hakedicek bişi de yapmadım ama oldu bitti bile.. o şen kız, mutlu kız, güçlü kız, hayata dolu dolu bakan kız sıfırlanmış durumda.. olsun ama olanla kalmasın bana bunu yaşatanda hem dünyada hem ahirette gani gani çeksin istiyorum..

kim ne derse desin sen keyfini bozma günlük, beni teselli et sen.. günün birinde ölürsem eğer çık ortaya "burdaydı esterabim" de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…