• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili ile beraber yaşamak ve evlilik

Yorumları tekrar tekrar okudum müsaitken. Anladım ki evlilik bizim kültürümüzde çoğu kadınca erkeğe ceza olarak görülüyor :)
Ne güzel ilişkiler yaşıyorsunuz siz ya imrendim :))

Hem evliliği erkeğin prangası olarak görüyorlar hem de "şimdiki erkekler neden ciddi ilişki istemiyor, neden evlenmek istemiyor" diye ağlıyorlar. İsteyen gayet istiyor da sırtına kambur, başına bela olacak kadınla değil.

Evli olmayınca kolayca çekip gidebilmenin kötü bir tarafı yok oysa. Kadın da gidebilir aynı şekilde.
İlişki, erkeğin kadına evlilik borçlandığı bir şey değil. Ama bazılarına göre öyle demek ki.

Son konuşmanıza sevindim sizin de içiniz rahst etmiş şüpheleriniz gitmiştir
Umarım hep sevilir ve seversiniz erkek arkadaşınızla

Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;

1 senedir sevgiliyiz ve yaklaşık 8 aydır beraber yaşıyoruz.
İkimizin de ailesi de bunu biliyor. Yaşlarımız ben 28 o 30
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..

Bizim aramızda tek eksik olan resmi imza.
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Geçen gün biraz içimde tutamayıp patladım.
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Yapı olarak tezcanlı biriyim.
Ama sanki önümü göremiyorum
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Bugün birimiz kaza geçirsek hastaneye bile aile olmadığımız için alınmayacağız.
Zoruma biraz da bu gidiyor.
Erkek arkadaşı ile yaşıyor izleniminden hoşnut değilim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..

merak ediyorum yorumlarınızı iyiye de kötüye de açığım
Yanı evlenın bencede .Aynı evde 8 aydır tanımışsınızdır bırbırınızı.

Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;

Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..

Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..

Evliliğin sağladığı yasal ve toplumsal bi statü var, bizim de elimizde bu statüden faydalanmaya uygun bi ilişki var, e faydalanalım o zaman der gibisiniz. Mantıksız da değil, neden olmasın.

Ama erkek arkadaşınız öyle görmüyo belli ki. Nasıl görüyo derseniz kesin bi sey söyleyemem ama ya evliliğin sağladığı faydalar umrunda değil ya da ilişkinin evliliğe uygun bi ilişki olduğu konusunda çekinceleri var.

Bu konularda hele de ortada hali hazırda kurulmuş bi düzen varken maddiyat gerçekçi bi sebep değil bahane olabilir ancak. Açılımı da şu şekilde "Ben hayatı iki kişilik düşünmek, iki kişilik yaşamak, iki kişilik sorumluluk almak istemiyorum. Batarsam kendim batmak, çıkarsam kendim çıkmak, risk alırken sadece kendimi düşünmek istiyorum. Benden maddi manevi beklentileri olan bi eşe, belki çocuklara hazır değilim/istemiyorum. İstediğim zaman, hayatımın gidişatına ya da bu iliskiye katlanamadıgımda kapıyı çekip çıkabilmem gerek."

Ki insan evliyken de kapıyı çekip çıkabilir aslında, bi engel yok bunda. Ama tabi bi ton prosedür olacak arada, baştan tereddütleri olan birinin alacağı risk degil.

Özetle birini sevmek sorumluluk almak demek, birini hayatında kalıcı bi yer verecek kadar sevmek çok büyük sorumluluk almak demek. Ve adamın istediği bu degilse önce sadece sorumluluktan kaçmaya çalışacak, sorumluluk almadan sevmeye çalışacak. Olmayacak haliyle. Bu sefer de sevmekten kaçmaya başlayacak. Hikayenin sonunu zaten biliyosunuz.

Gelelim konumuza;

Açıkçası mutlu değilim.

Evlilik meraklısı değilim diyip 8 ayda adama patlamissiniz. Valla ben anlamadım, biz 4 yıl yaşadık hiç bi gün düşünmedim çevre ne der diye kime ne ya pardonda ? Ben istedim yasamak , herşey bi imza değil diyorsanız bunun hakkını verin keyfini çıkarın yaşayın gitsin yok evlenmek istiyorum diyorsanız bunu net söyleyin, kendinizi niye dolduruyorsunuz ki evlilik zor bisey mi yani? Isterseniz evlenirsiniz ne var bunda ? Evlilik bi başarı gibi düsünmeyin, önemli olan tam emin olduktan sonra evlenmek. 8 Ay kısa bi süre. Ben 2.yıl bittikten sonra kararımı vermiştim. Nekadar aynı evde olsanız da farklı huyları çıkabiliyor ya da tahammül sınırları değişebiliyor. Sansniz var kullanın bu durumu lehinizde boşverin kasmayın kendinizi hic

4 aylık sevgililik sonucu birlikte yaşamaya başladınız, değil mi? Kimse 4 ayda kolay kolay evlilik kararı almaz, sevgiliniz sizinle aynı eve çıkarken evlenmeyi düşünmedi bence. Sadece elinde imkan vardı, sevgilisi ile birlikte yaşamak istedi. Evlilik kararını sizin baskınız ile değil, kendisi alması gerekiyor. Demek ki henüz evlenmeyi düşünmüyor.

Nafakaya karşıyım diyen kadın da başına gelmediği için boyle diyor...40 yaşın altında nafakaya karsıymış...40 üstüne cıkınca maaş mı bağlanıyor birden acaba? Farkeden ne?

cocukları bırakacak yeri olmayan ve hiç çalışmamış bi kadın nasıl çalışacak?
Ya amaaan...kadın olarak erkekleri neden korumaya çalışırlar, kanunlar bile kadını korumaya çalışırken anlamıyorum..
Hicbirseyi anlamıyorsunuz degil mi? Kadinin çocuklarini birakacak yeri yoksa neden isini birakan illaki kadin olmak zorunda? Bunu hic dusundunuz mu? Cocugunu birakacak yeri olmayacak kadin, isini ve birakacak yeri garantiye almadan o cocugu dogurmayacak öyleyse..Bikac aylik bebegini krese verip calisacak o kadin! Calismayip erkegin merhanetini beklerse sürpriz yumurtadan cikani bekler ancak..Kanun kadini korumak icin dediniz ya ona da bi güldüm..Evli ve kendini sizin deyiminizle garantiye almis bir kadinin ve cocugunun uzerine kaynar suyu döküp haşladı kocası.Okumussunuzdur haberde.Ve o koca serbest kaldi hatta su an belkide ikinci bir kazan suyla hasliyordur karisini ve cocugunu..Kanun once onu korusun da benim hakkimi korumasi kusur kalsin!!

"kadının kendini garantiye alması" Eğer kadın ekonomik olarak erkeğe bağımlıysa, çocuğu varsa mantıklı ancak kadının ekonomik özgürlüğü olup da garanti istemesi saçma. Erkek ceketini alıp gidecekmiş ayrılırken, ee bu kadın için de geçerli. Eğer birlikte olduğum adamı o imza tutacaksa, yanımda olmasını istemem. Sevgi, saygı olmadıktan sonra imzanın önemi ne ki? Boşanmaya çalışan kadınların konuları da var, ceketi alıp gitme özgürlüğü bir gün hepimize gerekli olabilir.
ben de evlenmeden önce 1.5 yıl birlikte yaşadım. Evliliğimizin 6. yılında boşandık, tekrar evlenmedik. 10 yıldır birlikteyiz. Hiç kendimi garantilenmiş görmedim, istemediğimde ilişkiden çekildim. neden zorluyorsunuz ki evlenmek için? etrafınızda evlilikle ilgili konuşanlar evlenince çocuk için konuşur, çocuk olunca ikincisi için... bitmez yani onlar. Sizinle evlenmeyecek diye bırakacağınız kişi ile neden hala birliktesiniz diye düşünün.. sizin için ilişki mi evlilik mi önemli?

2019 yılında eşinizle boşanma aşamasında adliyede dayanamayıp barıştığınızı yazmışsınız. Nasıl oluyor da 10 yıldır evli olmadan birlikte yaşadığınızı aöyleyebiliyorsunuz anlamadım..

.Açtığınız konu başka yazdığınız yorum başka... Kendi konusunda boşanamayan zayıf bir kadın, bu konuda aslan yürekli pençe dişli bir kadın

Hangisi doğru ?

Valla artık kk da okuduğum yorumlara da verdikleri gaza da inanasım gelmiyor.

Zaten anladığım kadarıyla şu kadar altın takın bilmem ne gibi beklentilerin yok
O yüzden evlenin gitsin o zaman bu kadar istiyorsan
Sevgiline baskı yapma ama ters teper

2019 yılında eşinizle boşanma aşamasında adliyede dayanamayıp barıştığınızı yazmışsınız. Nasıl oluyor da 10 yıldır evli olmadan birlikte yaşadığınızı aöyleyebiliyorsunuz anlamadım..

.Açtığınız konu başka yazdığınız yorum başka... Kendi konusunda boşanamayan zayıf bir kadın, bu konuda aslan yürekli pençe dişli bir kadın

Hangisi doğru ?

Ay sorma böyle tipler çok
Yorumlara bakarsın hepsi güçlü kadın
Yaşadıklarına bakınca sürünüyorlar
Burada olmadıkları gibi bir imaj çizen kadın dolu

Hangisi doğru ?

mesajda boşandığımı, eşimle barıştığımı ve tekrar resmi olarak evlenmediğimi yazdım. okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz? 10 yıldır birlikte yaşadığımı değil 10 yıldır aynı kişi ile birlikte olduğumu yazdım. bunun bir kısmı resmi nikahlı bir kısmı da "resmen evli olmadan" yani 10 yıldır aynı kişi ile birlikteyim. ayrıca boşanma aşamasında değil boşandıktan sonra barıştım. lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun.

"boşanamayan zayıf kadın derken?" tekrar söylüyorum boşandım ancak boşanamasaydım bu beni zayıf mı yapardı? sevgiden dolayı boşanmaktan vazgeçmek veya acı duymak zayıflık belirtisi mi?

herkesi kendiniz gibi zannetmeyin, beni eşimle bağlayan tek şey sevgidir. o yüzden burada yazıyorum. Konumu da tekrar okuyun lütfen. neyim zayıf kadın bana da bi açıklayın lütfen engin görüş ve sezgilerinizle :halay:
BOŞANAMAYAN ZAYIF BİR KADIN :halay:Sabah sabah beni güldürdünüz allah da sizi güldürsün emi :KK48:
aslan yürekli pençe dişli kadın :halay:

Gelelim konumuza;

Açıkçası mutlu değilim.

Yani yaşınız yerinde
Eviniz var
Eşya problemi maddi sorun yok
Bence de artık zamanı gelmiş
Bu tip konularda çok farklıyız ne kadar objektif bir yorum olur bilemiyorum ama ben olsaydım neden bir tarih vs vermiyor diye problem ederdim sanırım

Evlenince eşin ailesi le bağ ister istemez kuvvetleniyor, beklenti artıyor. Ki ailesiyle kötü şeyler yaşadık.
Ama barıştığımızdan beri eskisi gibi yaşıyoruz. Nikah yol ancak dıygularımızda ve davranışlarımızda bir değişiklik yok. Bence evliliğin nikahla ilişkisi çok zayıf. Evliliği oluşturan şey karşılıklı duygular. Ancak kadın kendi geleceğine maddi açıdan sahip çıkmak adına bunu yapmak durumunda kalıyor haklı olarak. Verdiği emek ve maddi-manevi çaba ayrıldığında ancak nikahlıysa karşılık buluyor.
Ancak bizde para da yok çocuk da. O yüzden bir sorun yaşayacağımız sanmıyorum. Dediğim gibi duygu ve yaşantımda bir değişiklik olmadı boşanmadan kaynaklı. Hatta iyiye gitti bile denilebilir 😊

hatta bunu yazmışım denizaslim denizaslim boşanamayan zayıf bir kadın olarak :skandal:

Evet o imza özellikle kadınları koruyor oda olabildiğince..zaten yeterince kadınlar için hayat zor ..tamam sizin aileniz iyimis ama yinede az biraz olsun baskı hissedersiniz ..daha bir sürü söylenecek söz var ..evlenmemek için sebebiniz yok ...haklariniz olsun ..aldatsa ..zaten sen onun neyiydin ki diyenler olur...halbuki sen onun eşisin..bir imza bunu ileriye taşımaz .ama senin üzülme ihtimalini biraz daha aza indirir...asıl dusenceli erkek bunları düşünüp seni düşünüp evlenmeli bir an önce yani...

Partneriniz erkek olarak önünü gorebilmek istiyor olabilir. Normalleşme süreciyle ilgili evlilik fikrini öğrenebildiniz mi? Nikah bile yapsanız kıyafet ayarliycaksiniz belki de dostlarınız da yanınızda bulunsun istiyceksiniz. Bence bu pandemi sürecinde bu konuyu düşünmeyin. Ben partnerimle beraber yaşamıyorum ama onunla her vaktimi beraber yaşayabilmek ailemin kültürü sebebiyle mümkün değil. Bir vakitler bu endişeyle ona çok baskı kurmuştum çevremdeki hızlı evlilikleri görünce de bu konuda sakinlestim. Durumlar duzelirse bu yaz bisiyler yapalım diye anlaştık eğer düzelmezse de yine erteliycez. Önemli olan anlasabilmek sevgi saygi

Aynı evde yaşamakla evlenmek nasıl aynı şey oluyor ? Evlenmek demek ailelerin de işin içinde olması demek bizim toplum için en azından.O yüzden insanlar artık evlenmek istemiyor,gayet de haklılar.Aileler burunlarını sokmazlarsa belki bir seçenek olabilir,onun dışında evlilik gerçekten çiftleri sınıyor özellikle düğün öncesi süreçte.İyi anlamda da değil.

Size bu cevabını şu alıntıyla verebilirim..
IMG_20210124_123802.webp

Hicbirseyi anlamıyorsunuz degil mi? Kadinin çocuklarini birakacak yeri yoksa neden isini birakan illaki kadin olmak zorunda? Bunu hic dusundunuz mu? Cocugunu birakacak yeri olmayacak kadin, isini ve birakacak yeri garantiye almadan o cocugu dogurmayacak öyleyse..Bikac aylik bebegini krese verip calisacak o kadin! Calismayip erkegin merhanetini beklerse sürpriz yumurtadan cikani bekler ancak..Kanun kadini korumak icin dediniz ya ona da bi güldüm..Evli ve kendini sizin deyiminizle garantiye almis bir kadinin ve cocugunun uzerine kaynar suyu döküp haşladı kocası.Okumussunuzdur haberde.Ve o koca serbest kaldi hatta su an belkide ikinci bir kazan suyla hasliyordur karisini ve cocugunu..Kanun once onu korusun da benim hakkimi korumasi kusur kalsin!!
Bunları emin olun herkes biliyor. Ancak bütün kadınlar çalışmak için sahip olması gereken donanıma sahip olabiliyor mu... herkes kadıköyde büyümüyor. Onların bu dediklerinizi uygulamasına imkan yok diye kaderlerine terk edilemezler. Kanun koyucular da bunları biliyor. Memleketin kadın erkek profillerine haizler. Ona göre yapılmış düzenlemeler mevcut. Ben de şimdi ideal düzen için bir sürü fikir sayarım ama pratikte bunlar elbette birer hiç olarak kalır. Çünkü gerçekler...

bence aynı evin içine girmeden bunlar konuşulmalıydı 2 aylık erkek arkadaşımla bile biz bu konuda birbirimize netiz. Aynı eve çıkmak yıllar geçtikçe ikimiz de istersek resmiyete dökeriz dedik. Ha siz çocuk falan istiyorsanız orasını bilemem. Ama önce aynı eve çıkıp sonra neden evlenmiyoruz diye suçlayamazsınız karşınızdakini

Back
X