Ya ben bu miras konusuna takıldım anneniz istediği kadar her şey benim desin.
Bu ülkede kanunlar yok mu?
Seve seve vermek zorunda değil mi sizin payınızı zaten?
Eşiniz söylemiştir muhtemelen, geldiğinde bize de gel evi çekip çevir diye.
Daha önce kapının önünden geçmeyen kayınvalideye zembille inmemiştir.
Ama eşinizin isteği ile yaptığını size yansıtmadığı sürece sıkıntı olmaz bence. Siz yine de tekrar istemeyin eşinizden, "bir kere yaptık daha ne" diye itici olmasın.
Buraya konu açmak istedim. Çünki şaşkınım.
Kızlar kv şehir merkezine 1.5 saatlik bir mesafede oturuyor. 2 ay önce kızına kalmaya gelip benim kapımın önünden bile geçmedi. Görümcemle evlerimiz çok yakın.
Biz annemle konuşmuyoruz. Annem gelmiyor evime 5 aydır. ( şehir dışında oturuyor annemde )
Kv bana gelmedi diye oturup eşime ağladım. Ben anne sıcaklığı istiyorum.
Ben annemle konuşmuyorum senin annen gelsin 2 kap yemek yapsın. Mutlu olayım bak ben çalışıyorum hamileyim eksiklerim var yetemiyorum vs vs. Cam kapı tabi ki silsin istemiyorum, sadece ev yemek koksun istiyorum. Çok yalnız kaldım çünki. Yani o kalabalık aile ortamını özledim.
Hafta başı kv geldi yine kızına. Onda 3 gün kalıp bana geçti.
-Yapamadığın bi iş var mı yapayım dedi birde :)
Anne tüllere erinemiyorum asmak için onları makineye atabilir misin dedim sadece.
Ve ben şaşkınım. Dün Yemek yapmış balkonlarımı yıkamış, çamaşırlarımı yıkamış,markete gitmiş,silmiş süpürmüş.
Bende onun istediği bişey var hediye alıcam ona.
Kızlar hem çok sevindim hem çok mahçup oldum. Ne bileyim normalde yapmazdı böyle şeyler.
Sizlerle paylaşmak istedim sadece.
Edit: Annemle konuşmamızın sebebi, babam vefat ettikten sonra bana mirasdan pay vermeyip, baban her şeyi bıraktı demesi. " Miras sevdası " adlı konumda daha detaylı anlatmıştım.
Tamam okudum şimdi ama yine de kanunlar var diyorum.http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/miras-sevdasi.943571/#post-47395243
Ona kalsa her şey onun. Babam evlatları için değil sadece annem için çalışmış.
İsterseniz Göz gezdirin bir.
Olayı çözümlediğiniz için tebrik ederimDenize dusup yilana sarilmak... insallah bu gostermelik sey devam eder sonuc ta belliki sizin kocaniza aglamaniz ve kocanizin annesine soylemesiyle olmus seyler bunlar..
Olabilir. Bazen kayınvaldemi annemden çok sevdiğim zamanlar olmuştur. Kendi annemden daha verici fedakar bir kayınvalidem var.Kaynanadan medet umacaginiza annenizle arayi duzeltin bence
Hicbir kaynana anne gibi olmaz,olamaz
Sasirdim
Ne yaparsa yapsin annenizi kenara atip kaynana derdinde olmaniz yani ne bileyim
Allah yardim etsin
Tamam okudum şimdi ama yine de kanunlar var diyorum.
İstediği kadar o vermesin zaten alacaksınız hakkınız bu sizin.
Ki bence alın hakkınızı bırakmayın.
Konuyu sabote ettim ama yazmadan duramadım :)
Bir de bence kv çok iyi yapmış evet ama yerinizde olsam pek bir şey istemezdim küçük şeyler dışında tabi.
Yoksa jestten çok görev gibi olur tatsız durumlar olur.
Ne mutlu sana nilcimOlabilir. Bazen kayınvaldemi annemden çok sevdiğim zamanlar olmuştur. Kendi annemden daha verici fedakar bir kayınvalidem var.
O kısmı Allah a havale edin ama annenizle mal mülk yüzünden küsmeyin..Ahh canım o kadar istiyorum ki annemin gelmesini gitmesini.
Aramıza miras konusu girdi. Babam vefat etti. Ve annem her şey benim baban bana bıraktı herşeyi diyip mirasdan pay vermiyor. Yoksa bende onu çok özledim..
Kulağa iğreti geliyor demiKv bana gelmedi diye oturup eşime ağladım. Ben anne sıcaklığı istiyorum
Iyi de anneniz ölmemiş daha bu kadar miras derdine düşecek ne vardı. Benimde babam ölse annem sağ olsa hiç de malların peşine dusmezdim bu kadar mı paraya ihtiyacınız vardı. Ayrica annem cok uzulurdu bankadaki parayi evi araziyi bana ver babam öldü miras hakkimdir desem. Asil anneniz için sizin sizin davranisiniz hayal kırıklığı olmuştur bence gidip Özür dileyin affetmesini isteyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?