Sevgili Kv.

Sinemzt13

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2015
750
612
133
Buraya konu açmak istedim. Çünki şaşkınım.

Kızlar kv şehir merkezine 1.5 saatlik bir mesafede oturuyor. 2 ay önce kızına kalmaya gelip benim kapımın önünden bile geçmedi. Görümcemle evlerimiz çok yakın.

Biz annemle konuşmuyoruz. Annem gelmiyor evime 5 aydır. ( şehir dışında oturuyor annemde )

Kv bana gelmedi diye oturup eşime ağladım. Ben anne sıcaklığı istiyorum.
Ben annemle konuşmuyorum senin annen gelsin 2 kap yemek yapsın. Mutlu olayım bak ben çalışıyorum hamileyim eksiklerim var yetemiyorum vs vs. Cam kapı tabi ki silsin istemiyorum, sadece ev yemek koksun istiyorum. Çok yalnız kaldım çünki. Yani o kalabalık aile ortamını özledim.

Hafta başı kv geldi yine kızına. Onda 3 gün kalıp bana geçti.

-Yapamadığın bi iş var mı yapayım dedi birde :)

Anne tüllere erinemiyorum asmak için onları makineye atabilir misin dedim sadece.

Ve ben şaşkınım. Dün Yemek yapmış balkonlarımı yıkamış, çamaşırlarımı yıkamış,markete gitmiş,silmiş süpürmüş.

Bende onun istediği bişey var hediye alıcam ona.

Kızlar hem çok sevindim hem çok mahçup oldum. Ne bileyim normalde yapmazdı böyle şeyler.

Sizlerle paylaşmak istedim sadece.

Edit: Annemle konuşmamızın sebebi, babam vefat ettikten sonra bana mirasdan pay vermeyip, baban her şeyi bıraktı demesi. " Miras sevdası " adlı konumda daha detaylı anlatmıştım.

9. Sayfadan sonra yorum yapacaklar için ek bilgi olarak paylaşıyorum ;

Ben istemiyordum babamdan kalan mirası.
Annecim evin borcu var bitsin sen kendi yağınla kavrul kimseye muhtaç olma dedim ilk Zamanlar.
Ama baktım ki annem benden hariç herkese parasını dağıtıyor.
Baktım ki bana şu kadar stopaj şu kadar kdv çıktı deyip Aslı'nda hiç de o kadar vergi çıkmadığını muhasebeciden öğreniyorum.

Bana para yok iş yok deyip ( 6 daire apart daire olarak işletiliyor) internetten baktığımda dairelerde boş yer olmadığını gördüğümden beri, para yok iş yok deyip 120 binlik araba baktığını öğrendiğimden beri, annemden Hakkı'mı istiyorum dedim.
İş yok iş yok deyip babamdan kalan 78 bin tl değerinde ki arabayı takasa verip Annem 96 binlik araba aldı. Banada hayırlı olsun demek düştü.

He bu para yok, iş yok muhabbetini ben birşey sormadan kendisi söylüyordu. Sonradan öğrendim ki annemin yoku bana.

Ananemin kredi kartını ödemeye almış. ( otomatik ödemeye almış)
500 tllik su faturasını ödemiş ananemin.
Teyzeme yardımlar yapmış İkiside kendi evinde oturuyor.
Ananemin emekli maaşı var, teyzemin ayda 1300 tl geliri var. Teyzemin eşi hapiste. Neymiş harcamalrına dikkat etmemişler işin içinden çıkamamışlar. . Annem ödüyormuş..

Ben burada 1000 tl kira veriyorum.

Anne yanına taşınacağım hem destek oluruz birbirimize hemde bende kira vermemiş olurum, e bebekde geliyor yardımcı olursun bana dediğimde cevabı şu oldu

-Bana güvenerek mi yaptın çoçuğunu.

-Dadı mıyım ben. Nasıl yapıysan öyle bak dedi.
Hayır sanki ben doğurup sana vericem sen bakacaksın dedim anneme. Zaten bir tane doyamadan melek olan bir bebeğim var. Evlat kokusuna hasretim.
Sana temelli niye vereyim güzel annem ya.

Sen buraya taşınırsan,

" Ben başka şehire taşınırımm o zaman" dediğinden beri annemle aramız soğuk.

Sonrasında dedim ki anne o zaman senin bana paran yok galiba. Sen bana 8/3 hakkımı ver o zamanda herkes yoluna baksın.

Lütfen bir önceki konumda ben bunları detaylı olarak anlattım. Lütfen yargısız infaz yapmadan bir okuyun.
Kayınvalidemle olan konum annemle miras hukukumuza geldi.

Son düzenleme:
kayınvalidenizin böyle olması iyi de -abartmadığı sürece- kendi annenizle aranızı düzeltseniz ya.
Ahh canım o kadar istiyorum ki annemin gelmesini gitmesini.
Aramıza miras konusu girdi. Babam vefat etti. Ve annem her şey benim baban bana bıraktı herşeyi diyip mirasdan pay vermiyor. Yoksa bende onu çok özledim..

Son düzenleme:
annenle arandaki küslüğü gidermelisin bence..kayınvaliden içinde belki eşin söylemiştir ve oda bu şekilde yardım etmiştir..çokta güzel olmuş..

Kaynanadan medet umacaginiza annenizle arayi duzeltin bence
Hicbir kaynana anne gibi olmaz,olamaz
Sasirdim
Ne yaparsa yapsin annenizi kenara atip kaynana derdinde olmaniz yani ne bileyim
Allah yardim etsin

Aramıza miras konusu girdi. Babam vefat etti. Ve annem her şey benim baban bana bıraktı herşeyi diyip mirasdan pay vermiyor. Yoksa bende onu çok özledim..
Miras icin anne birakilirmi hayret dogrusu.Kocan kendi çalışıp biriktirsin.Rahmetli babandan kalan paraya göz dikecegine

Normali de o zaten. Daha annen hayattaysa neyin payı?? Evet her şey onun sonuçta eşinden kalmış. O öldükten sonra miras payı diye bir şey olur. İlla yaşarken paylaştırmak zorunda değil. Ben annem hayattayken ondan miras istemeye utanırım artık öl de bize kalsın der gibi.. Bu konuda haksızsın. Kadın ölünce zaten size kalacak. Yaşarken ne kadarını harcayıp yiyeceğini dağıtacağını da kendi bilir onun tasarrufu. Sonuçta baban ömür boyu çalışmıştır annen de ömür boyu idare edip biriktirmiş evi çevirmiştir

ayy gercekten cok sasirdim babaniz vefat etmis miras annenizin hakki tabiki..daha anneniz vefat etmeden goz dikmissiniz...pek hayirli evladin yapacagi is degil bu..

Miras icin anne birakilirmi hayret dogrusu.Kocan kendi çalışıp biriktirsin.Rahmetli babandan kalan paraya göz dikecegine

Babamdan bana kalan mirasla kocamın ne alakası var anlayamadım ?
Kanunen mirascısı olduğum için 8/3 benim hakkım var kira gelirlerinden ve diğer mal varlıklarımızdan.

Ben açıkçası kayınvalidenizden beklentilerinizi yanlış buldum. Anne sıcaklığı deyince sohbet, sevgi vs yazacaksınız sanmıştım. Derdiniz yemeğiniz, evinizin işiymiş yani. Bu tür şartlarla sevebileceğiniz birinden anne sıcaklığı beklemeyin. Bugün işinizi yapmış, ondan iyisi olmamış. Yarın yapmayacak (ki yapmak zorunda değil zaten), ondan kötüsü olmayacak. Sakat ilişkiler, sakat beklentiler bunlar.

Babamdan bana kalan mirasla kocamın ne alakası var anlayamadım ?
Kanunen mirascısı olduğum için 8/3 benim hakkım var kira gelirlerinden ve diğer mal varlıklarımızdan.
O annen öldükten sonra.. Neyse küs kalmaya devam edersen kadın kahrından ölür zaten Allah korusun. Ondan sonra vicdan azabı çekersin. Bence böyle yapma

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Yardımlaşmış olarak düşünün. Ben gelin olarak onun evine gittiğimde iş yaptığımda mı iyi gelin oluyorum o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…