Ben istemiyordum Can'ım babamdan kalan mirası.Hakkınızın olması ayrı, bu hakkı kullanmak ayrı.
Maddi olarak çok zor durumda değilseniz, o 8/3e muhtaç değilseniz bence de hoş değil "hadi babamdan kalan paramı ver"in peşine düşmeniz.
Eğer zor durumdaysanız da annenizin düşünmesi gerekir "kızım maddi durumunuz kötü, al babandan kalan payı" diye.
Ben istemiyordum babamdan kalan mirası.Miras denilen şey anne baba öldükten sonra paylaşılır. Hukuken de böyle değil mi? Babam öldü hadi artık mirası paylaştır der mi insan annesine? elinden malı mülkü alıp kadının sokakta bırakmayacakları ne malum? Evet kadına kocasından kalmış ve hepsi onun hakkı. İster hepsini satıp yer ister bekletir ister paylaştırır. Kadın hayattayken kimseye 1 kuruş pay vermek zorunda değil. Ölünce zaten evlatlara kalır
Canım emin ol annem ile aramın bende kötü olmasını istemiyorum. Ama yapacağım bir şey yok.
Ya bu açıdan kimse bakmıyor işte bende bunu anlamıyorum.İyi de miras hakkından niye vazgeçmeniz gerekiyor ki.
Yasal olarak o sizin hakkınız.
Annenizin elinden tüm parasını almıyorsunuz onun da kendi payı var.
Ayrıca annen senin hakkını vermeyerek senin payına göz dikerek paraci oluyor.
Benim neden özür dilemem gerekiyor ben anlamıyorum.Bir özür dilemenize bakar, tatlı dil gerekir, bence isterseniz yaparsınız ama siz 3/8 diye tutturmuş gidiyorsunuz. İnşallah nasip olur bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız da şu 3/8'i unutup annem yanımda bebeğim kucağımda diye şükredersiniz.
Hayat geçici hanfendi annenizi çok kırmışsınız bir özürle hemen düzelmez ama hamileliğiniz ilerledikçe empati yeteneğiniz güçlenecektir.
Şu an aynen öyle yapıyorum Kv konusunda.Valla ben seni hakli buldum sonuna kadar. Annene de acayip gicik oldum. Bigun yaslandiginda kendi basina kaldiginda görür gününü ama o zaman da Allah sana muhtac etmesin de sen keyfli yasa insallah. Ne hali varsa görsün. Anamiz diye onlarin etmedigi merhameti biz etmek zorundamiyiz. Benim annem boyle bi dumenler cevirse tepkim mirasimi ver demek olmaz direk mahkemeye verirdim. Kayınvaliden de cok tatli bence. Annecim falan de op bol bol pekistir. Kiyamam ya :)
Acaba kaçırdığım bir yer var mi diye bile düşündüm bu miras konusunda.Y
Ya bu açıdan kimse bakmıyor işte bende bunu anlamıyorum.
Hayırsız evlat bile dediler bu ilk sayfalarda
Huzur evi demek istiyor kendisiDulhane ne ola ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?