Tabi ki kendi düşüncemi yazıyorum herhalde hakkım hakkım diye diye kv sevgisine muhtaç kalmanız kv ilgi göstermiyor diye aglamaniz konusunda da umarım kanunlar yardimci olur size.
Miras denilen şey anne baba öldükten sonra paylaşılır. Hukuken de böyle değil mi? Babam öldü hadi artık mirası paylaştır der mi insan annesine? elinden malı mülkü alıp kadının sokakta bırakmayacakları ne malum? Evet kadına kocasından kalmış ve hepsi onun hakkı. İster hepsini satıp yer ister bekletir ister paylaştırır. Kadın hayattayken kimseye 1 kuruş pay vermek zorunda değil. Ölünce zaten evlatlara kalırİyi de kanunlar veriyor konu sahibine bu hakkı.
Hakkı olmayan bir şeyi istemiyor ki
Ne kadar incitici bir şey kendi HAKKI olan şeyi istemesini "GÖZ DİKMEK" şeklinde yorumlamanız. Ne kadar saygısızca.
Bence sizler 3 kez düşünün, 1 kez yazın. Düşünmeden yazınca saçmalıyorsunuz.
8/3 peşine düşersen hamile zor kaldığın zaman kv anne sıcaklığı istiyorum bi çorbam olsa diye ağlarsın işteOkuduysanız o zaman şunu söylüyorum evler babamın üstüne değil.
Rahmetli gitmeden evi başkasının adına yapıp ipotek ettirip kredi çektirmişti.
Gitmeden 4 ay önce araba alıp annemin üstüne yapmıştı.
annemde o arabayı takasa verip 96 bine son model bir araba aldı( banada hayırlı olsun demek düştü )
Sonradan babamın arkadaşına olan 30 binlik borç birden " Taksitle istiyormuş her ay 1000 tl vericem" demesiyle şimdilik üstü kapandı. Banka ekstrelerini isticem 2-3 ay sonra.
Babamıın üstüne olan sadece 1 arsa var. Evet o arsada 8/3 gibi bir hakkım var onun konusu bile geçmiyor şu anlık.
Şu anlık para etmiyor. Mahkemeye versem alamam.. Evin kredsinin bitmesini bekleyip sonrasında tapuyu hisseli tapu yapmayı planlıyorum. Şu an konuşmadığımızla kalıyoruz sadece
kız Allah gecinden versin empati yapayım dedimde ben anneme imkanı yok hadi babam gitti malları paylaşıyoruz diyemem anneme. vay anasını arkadaşMiras denilen şey anne baba öldükten sonra paylaşılır. Hukuken de böyle değil mi? Babam öldü hadi artık mirası paylaştır der mi insan annesine? elinden malı mülkü alıp kadının sokakta bırakmayacakları ne malum? Evet kadına kocasından kalmış ve hepsi onun hakkı. İster hepsini satıp yer ister bekletir ister paylaştırır. Kadın hayattayken kimseye 1 kuruş pay vermek zorunda değil. Ölünce zaten evlatlara kalır
elinden malı mülkü alıp kadının sokakta bırakmayacakları ne malum
Miras denilen şey anne baba öldükten sonra paylaşılır. Hukuken de böyle değil mi? Babam öldü hadi artık mirası paylaştır der mi insan annesine? elinden malı mülkü alıp kadının sokakta bırakmayacakları ne malum? Evet kadına kocasından kalmış ve hepsi onun hakkı. İster hepsini satıp yer ister bekletir ister paylaştırır. Kadın hayattayken kimseye 1 kuruş pay vermek zorunda değil. Ölünce zaten evlatlara kalır
8/3 peşine düşersen hamile zor kaldığın zaman kv anne sıcaklığı istiyorum bi çorbam olsa diye ağlarsın işte
Babamdan bana kalan mirasla kocamın ne alakası var anlayamadım ?
Kanunen mirascısı olduğum için 8/3 benim hakkım var kira gelirlerinden ve diğer mal varlıklarımızdan.
Allah korusun yok yani kadın sonuçta ömür boyu o evi çekip çevirmiştir. en çok onun hakkıdır. Mesela dedem öldü her şey babaannemin şu an. Elbette evladın miras hakkı var ama babaannem öldükten sonra devlet zaten verecek. Şimdi kadına tarlaları bize ver deseler kahrından ölür. 10 yılı aşkındır kadın ektirip biçtiriyor uğraşıyor ne yapsın aç mı kalsın onu da dağıtıp, bi yatalak olsa kim bakar paran bittikten sonra. Kadının güvencesi. Büyükbabam ölmeden mirasımı paylaştırayım dedi annemler hepsi karşı çıktı biz seni ölmeden toprağa koymuş gibi malını paylaşıcaz asla istemiyoruz dediler. Ne bileyim biz böyle gördük.kız Allah gecinden versin empati yapayım dedimde ben anneme imkanı yok hadi babam gitti malları paylaşıyoruz diyemem anneme. vay anasını arkadaş
zor hamile kalman değil. şunu diyorum. annenle aran iyi olsaydı, zor olan hamile anında evde sana yardımcı olması için kv yolu gözlemek zorunda kalmazdınHamile zor kalmam ile, 8/3 payını , bir çorba ile bağlantısı ?
Açıkça anlatırsanız ?
aynen. tüm ömrü kocasının yanında geçmiş. hadi kocan yok malları bölüşüyoruz. çok gurur kırıcı. onlar o malları karı koca birlikte yaptılar sonuçta. evlatların daha hassas yaklaşması gerek bence bu konudaAllah korusun yok yani kadın sonuçta ömür boyu o evi çekip çevirmiştir. en çok onun hakkıdır. Mesela dedem öldü her şey babaannemin şu an. Elbette evladın miras hakkı var ama babaannem öldükten sonra devlet zaten verecek. Şimdi kadına tarlaları bize ver deseler kahrından ölür. 10 yılı aşkındır kadın ektirip biçtiriyor uğraşıyor ne yapsın aç mı kalsın onu da dağıtıp, bi yatalak olsa kim bakar paran bittikten sonra. Kadının güvencesi. Büyükbabam ölmeden mirasımı paylaştırayım dedi annemler hepsi karşı çıktı biz seni ölmeden toprağa koymuş gibi malını paylaşıcaz asla istemiyoruz dediler. Ne bileyim biz böyle gördük.
Canım emin ol annem ile aramın bende kötü olmasını istemiyorum. Ama yapacağım bir şey yok.zor hamile kalman değil. şunu diyorum. annenle aran iyi olsaydı, zor olan hamile anında evde sana yardımcı olması için kv yolu gözlemek zorunda kalmazdın
Evet kağıt üzerinde öyleymiş öğrenmiş olduk benim çevremde hiçkimse babası ölse de paylaşım yapmadı şimdiye kadar o yüzden ben sadece eşe kaldığını düşünüyordum. Ama vicdani olarak hala baba ölünce paylaşım yapılmasının anne açısından yaralayıcı kırıcı olduğunu düşünüyorum. SakinizHanımlar lütfen sakin olalım.
dingindeniz Miras hukuku öyle değil, babanın vefatı durumunda kanun gereği veraset ilamı için Asliye Hukuk'a dava açarsınız veya noterden veraset ilamı çıkarırsınız, veraset ilamında ölenin mirasçıları belirlenir üstüne olan tüm mal varlığı ölenin, varsa eşi çocukları, eşi ve çocukları vefat etmişse torunları, eş ve çocuk yoksa yeğenlerine taksim edilir, bu ilam ve mal taksimi hukuki bir zorunluluktur, sonrasında mirasçılar isterlerse mirası kanunun onlara belirlediği paylar doğrultusunda paylaşır ya da miras hakkını sonraya saklar veya miras hakkından feragat eder.
Eşten kalan miras sadece karısının ya da kocasının değildir, mirastan kalanın tamamını satamaz kendi payına düşeni elden çıkarabilir yalnızca, tamamını satması kanunen mümkün değildir.
Burada konu sahibesi ve annesi arasında olanları bilemiyorum lakin miras hakkını istemesinde kanunen bir sorun yok, işin manevi kısmıysa onu ilgilendirir.
Size bir şey söylim mi
Hayatta en güzel şey alın teri
Ailemin onca varlığı olmasına rağmen hakkım demedim hiç bi zaman öylede görmedim
Eşimle 8 yıldır evliyiz kendi mücadelemizle taş taş üstüne koyarak güzel bir ev aldık
şimdide nasipse arabamızı alacağız
Rabbim öncelikle huzur versin sağlık versin
Bu arada benim annanemde 30 senedir dul çift maaş
yerler evler arsalar dolu babasından
annem geldi 58 yaşına daha bişeyini görmedi
ne yapsın mahkemeye mi versin annesini
Verirse hakkını alır. Kendi bileceği iş annenizin.
30 yıldır istememiş bundan sonra hiiç istemez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?