Sevgili Kv.

Tabi ki kendi düşüncemi yazıyorum herhalde hakkım hakkım diye diye kv sevgisine muhtaç kalmanız kv ilgi göstermiyor diye aglamaniz konusunda da umarım kanunlar yardimci olur size.

Onuda annem düşünsün.
Lütfen "Miras sevdası" konumu baştan okursanız anlarsınız neyin ne olduğunu.

Miras denilen şey anne baba öldükten sonra paylaşılır. Hukuken de böyle değil mi? Babam öldü hadi artık mirası paylaştır der mi insan annesine? elinden malı mülkü alıp kadının sokakta bırakmayacakları ne malum? Evet kadına kocasından kalmış ve hepsi onun hakkı. İster hepsini satıp yer ister bekletir ister paylaştırır. Kadın hayattayken kimseye 1 kuruş pay vermek zorunda değil. Ölünce zaten evlatlara kalır

8/3 peşine düşersen hamile zor kaldığın zaman kv anne sıcaklığı istiyorum bi çorbam olsa diye ağlarsın işte

kız Allah gecinden versin empati yapayım dedimde ben anneme imkanı yok hadi babam gitti malları paylaşıyoruz diyemem anneme. vay anasını arkadaş

Miras denilen şey anne baba öldükten sonra paylaşılır. Hukuken de böyle değil mi?Değil işte
Ben de onu dedim.
Hukuk ölen kişinin hem eşine hem evlatlarına bırakıyor mirası

"Babam öldü hadi artık mirası paylaştır der mi insan annesine?" demişsiniz de zaten annenin demesi lazım, "evladım bu da sizin payınız, ne isterseniz yapın" diye. İnsan annesini neden sokakta bıraksın? Merhametli anne merhametli çocuk yetiştirir, bunu unutmayın. Evladına saygısı olmayan anne de hiç kimseye saygı duymaz. Evladı da ona saygı duymaz.

"Evet kadına kocasından kalmış ve hepsi onun hakkı." demişsiniz. DEĞİL. Biraz hukuk forumlarını dolaşırsanız ölen kişinin eşinin payının 1/4 olduğunu da öğrenebilirsiniz. Geri kalan 3/4 çocukları arasında (kaç tane varsa artık) pay edilir.

Babamdan bana kalan mirasla kocamın ne alakası var anlayamadım ?
Kanunen mirascısı olduğum için 8/3 benim hakkım var kira gelirlerinden ve diğer mal varlıklarımızdan.

Size bir şey söylim mi

Hayatta en güzel şey alın teri

Ailemin onca varlığı olmasına rağmen hakkım demedim hiç bi zaman öylede görmedim

Eşimle 8 yıldır evliyiz kendi mücadelemizle taş taş üstüne koyarak güzel bir ev aldık

şimdide nasipse arabamızı alacağız

Rabbim öncelikle huzur versin sağlık versin

Bu arada benim annanemde 30 senedir dul çift maaş

yerler evler arsalar dolu babasından

annem geldi 58 yaşına daha bişeyini görmedi

ne yapsın mahkemeye mi versin annesini

kız Allah gecinden versin empati yapayım dedimde ben anneme imkanı yok hadi babam gitti malları paylaşıyoruz diyemem anneme. vay anasını arkadaş
Allah korusun yok yani kadın sonuçta ömür boyu o evi çekip çevirmiştir. en çok onun hakkıdır. Mesela dedem öldü her şey babaannemin şu an. Elbette evladın miras hakkı var ama babaannem öldükten sonra devlet zaten verecek. Şimdi kadına tarlaları bize ver deseler kahrından ölür. 10 yılı aşkındır kadın ektirip biçtiriyor uğraşıyor ne yapsın aç mı kalsın onu da dağıtıp, bi yatalak olsa kim bakar paran bittikten sonra. Kadının güvencesi. Büyükbabam ölmeden mirasımı paylaştırayım dedi annemler hepsi karşı çıktı biz seni ölmeden toprağa koymuş gibi malını paylaşıcaz asla istemiyoruz dediler. Ne bileyim biz böyle gördük.

Hanımlar lütfen sakin olalım.
dingindeniz Miras hukuku öyle değil, babanın vefatı durumunda kanun gereği veraset ilamı için Asliye Hukuk'a dava açarsınız veya noterden veraset ilamı çıkarırsınız, veraset ilamında ölenin mirasçıları belirlenir üstüne olan tüm mal varlığı ölenin, varsa eşi çocukları, eşi ve çocukları vefat etmişse torunları, eş ve çocuk yoksa yeğenlerine taksim edilir, bu ilam ve mal taksimi hukuki bir zorunluluktur, sonrasında mirasçılar isterlerse mirası kanunun onlara belirlediği paylar doğrultusunda paylaşır ya da miras hakkını sonraya saklar veya miras hakkından feragat eder.
Eşten kalan miras sadece karısının ya da kocasının değildir, mirastan kalanın tamamını satamaz kendi payına düşeni elden çıkarabilir yalnızca, tamamını satması kanunen mümkün değildir.

Burada konu sahibesi ve annesi arasında olanları bilemiyorum lakin miras hakkını istemesinde kanunen bir sorun yok, işin manevi kısmıysa onu ilgilendirir.

aynen. tüm ömrü kocasının yanında geçmiş. hadi kocan yok malları bölüşüyoruz. çok gurur kırıcı. onlar o malları karı koca birlikte yaptılar sonuçta. evlatların daha hassas yaklaşması gerek bence bu konuda

Evet kağıt üzerinde öyleymiş öğrenmiş olduk benim çevremde hiçkimse babası ölse de paylaşım yapmadı şimdiye kadar o yüzden ben sadece eşe kaldığını düşünüyordum. Ama vicdani olarak hala baba ölünce paylaşım yapılmasının anne açısından yaralayıcı kırıcı olduğunu düşünüyorum. Sakiniz Mune cim öpücükler 

Verirse hakkını alır. Kendi bileceği iş annenizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…