Sevgili ve para konusu??

prettywitch

Hakk,Vedûd,Tevvâb,Selām,
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.371
12
158
merhaba arkadaşlar , direk konuya girmeyi tercih ediyorum fazla uzun yazmamak açasından.Erkek arkadaşım tatilde , bir kaç gün önce parasının az kaldığını vs. söyledi.Bin lira yolla diye şaka yaptı.Belki de beni denedi bilmiyorum ama rakam açısından düşünürsek şaka yaptığını düşünmek istiyorum.Ben öğretmenim kendiside aynı şekilde.Hiç düşünmeden ve ne zaman geri geleceğini bilmeden bir yere bin lira veremeyeceğim konusunda hem fikirdir çoğu öğretmen arkadaşlar çok yüksek rakamlar kazanmıyoruz çünkü.Neyse bu şakasına benim o kadar param yok diye cevap verdim gülerek oda şaka olduğunu söyledi zaten.Ama bu konu hoşuma gitmedi açıkçası.Neyse Bir kaç gün sonra faturamı öder misin hattım kapandı diye aradı.Gelince ben sana vericem dedi.İLk defa böyle bir durum oldu.Bende tamam dedim açıkçası ama hiç hoşuma gitmedi çünkü bu güne kadar sıkışsam bile 1 kuruş istemedim kendisinden.Ailesine söyleyebilirdi diye düşünüyorum.Altında birşey arayıp aramamam gerektiğini de bilmiyorum ama bu tür konulardan hiç hoşlanmıyorum.Daha öncede beraber birşey almıştık kendisine ben ödemiştim.Ben vericem sana demişti fakat vermedi.Aslında o ara sıkışıktı biraz bende sıkışıksın bu ara verme falan dedim belki oyüzden de vermedi bilmiyorum.İnanın cimri falan değilim.ilişkimiz 9 aylık bir ilişki nişanlı falan değiliz bilmiyorum ya hoşuma gitmedi işte düşüncelerinizi almak istedim.İlerisinide düşündüğüm bir ilşki olduğu için ayrıntılara fazla takılıyorum belkide ama ileride pişman olmak istemiyorum.Direkt seni kullanıyor falan diyecek arkadaşlara şimdiden söylüyorum böyle bir durum olsaydı Bu bir kaç kez tekrarlanan bir durum olurdu ve buraya yazmama gerek kalmazdı sağlıklı yorumlar bekliyorum lütfen.Eleştirilerede saygı duyuyorum.Sadece kafam karıştı:44:

tatilini bir gün kısa kesip telefon faturasını ödeyiversin bir zahmet ya da ailesine söylesin. benim de hoşuma gitmezdi.

istediği para çok fazla ve geri verecekmi ne zaman verecek belli değil bu tar konularda şakaya gelmez borç istersem ciddi bir şekilde ister vereceğin zamanıda söylersin. daha öncede aldığı şeyi sen ödemeişsin. ve sana geri ödeme yapmamış. maden çok sıkışık almasaydı yada kredi kartıyla alsaydı. çok uzun süreli bir ilişkiniz yok. bence dikkatli ol sonuçta hepimiz emek harcaarak birşeylere sahip oluyoruz

Sakın sakın şaka filan yapmamış resmen seni denemiş ..Bu parayı gönderecek ay kıyamadım diyecek çok kadın var. Bu işin sonu gelmez alışkanlığa döner söylim ben yerinde olsam şimdiden alırım önlemimi.1 kuruşta vermem.

nişanlınız bile olsa sizden para istemesi (ki şaka olduğunu sanmıyorum) çok garip ve uygunsuz olmuş. telefon faturasını ödetmesi akla ziyan bir davranış. "ben sana öderim" deyip ödemediği durumlar da aynı şekilde bir erkekten ziyade bir insana yakışmayan davranışlar. arkadaşınızdan biran evvel uzaklaşın derim

not: "ilerisini" düşündüğünüzü yazmışsınız ama arkadaşken bile sizden para isteyebilecek kadar akla ziyan davranışlar sergileyen ve lakayt olabilen biriyle hayat birleştirilmez. bir evvel kaçın

cNIM BENCE TELEFON FATURASINI ÖDE SONRASINDA O PARAYI SANA GERİ ÖDERSE SENİ DENEMİŞ YOK ÖDEMEZSE KULLANMAYA ÇALIŞIYOR DİYEBİLİRİZ BENCE... AMA Bİ ERKEĞİN BÖLE KONULARA GİRMESİ HİÇ HOŞ DEĞİL, DAHA ÖNCE Bİ KAÇ ERKEK ARKADAŞIMDAN SEVGİLİSİNİ BORÇ PARA İSTEYEREK DENEYENLER OLDUĞUNU DUYMUŞTUMM... Bİ ÖDE SONRA BEKLE BAKALIM ÖDEYECEK Mİ TEKRAR SONRASINDA ANLARSIN ZATEN...

internet bankacılığından ödesene hayatım falan desene.
bence de erkek arkadaş sizi denemiş.
insan sıkışabilir gerektiğinde en yakınından borç da isteyebilir. ama adı üstünde borç!
en kısa sürede öder ki karşısındakinden bir daha bişey istemeye yüzü olsun.

Erkekler aslında para konusunda çok gururludur istemez ama belki deniyordur denemesi de tuhaf o ayrı bi konu.. Telefon faturasını öde bakalım bu böyle devam ederse pek hayır gelmez o kişiden

senin ağzını aramış resmen canım taviz verirsen arkasıda kesilmicek gibi anası babası yakın arkadaşı bi akrabası yok mu bunun sana söleyesiye kadar benim başıma gelse ilk önce onlardan isterdim heralde
benim lisedeyken erkek arkadaşım vardı bi süre sonra askere gitti görüşmeye başladıktan sonra durumları pek iyi deildi o da para istemiodu ama parasız olduğunu ima ediodu bende harçlıklarımı biriktirip ona para yolluodum en başlarda utanıp sıkılıo gibiydi benden para aldığı için ama baktım sonra hoşuna gitmeye başladı bu durum o kendisi sölemeye başladı parasız kaldığında izne geliodu 2-3kat kıyafet alıodum hep hediye niyetiyle askerde yazık die ama baktım iyice alıştı bikaçta hata yaptı bana karşı askerden geldikten bir süre sonra bitirdim
seninkininde alışırsa arkası gelmicektir canım benden sölemesi

bu seferlik öde bir daha isterse telefon faturanı henüz ödemedin dersin

zaten utanmayacak biriyse 3 kuruşluk telefon için yüzüme mi vuruyosun falan der sen de niyetini anlarsın.
ödemeye niyeti varsa da bunlara gerek kalmadan öder zaten.

bir yerlere gittiğinizde masrafları genelde kim karşılıyor? ben herşeyi erkek ödemeli diye kesinlikle düşünmüyorum, 2 kişi çalışıyorsa yarı yarıya bile olabilir. ancak seni kullanmasına izin verme arada ince çizgi var...

bu ikiliye hiç dayanamamm SEVGİLİ & PARA hemen yorum yaparımm

seni kullanıyor demiyelim ama kullanma girişiminde bulunuyor ...
baştan tepkini koymazsan bu tur ısteklerı cogalabılır

he bırde şu var her ınsan gercek yzuunu gostermez ıster 9 ay ıster 9 yıl gecsın tam tanıyamazsın ...

belkıde sevgılın her zorda kaldıgında birilerine mopingg ( psıkolojık baskı ) uygulayarak işleri yoluna koymaya alışmış bir insandır :44::44:

9 ayda az çok tanımışsındır, seni kullanmadığından eminsen, yiğici bi insan da değilse arada böyle ufak destekler vermen bence gayet doğal. O da sana yapabilir. Bunda bi sakınca görmedim ben.

seni yakın görmüş senden istemiş daha öncede tekrarlanmamış şimdilik abartacak bişey yok yani kırk yılın başı ama devamı gelirse tepkini koy derim ben

Ben sevgilinizin davranışını hiç hoş bulmadım. Tatildeyken tatilin devamı için, ya da telefon faturası için para istemek saçma. Ha önemli bir sebepten dolayı parasız kalsa ( sağlık gibi) neyse, ya da beraber yaptığınız, gittiğiniz, gezdiğiniz herhangi bir şey için olsa gayet normal derim, o istemeden vermeli zaten. Ben ayağını yorganın göre uzatmayan sonra da insanlardan yardım isteyenlere çok kızıyorum.Şahsım adına kimseden (ailemden başka) para istemedim, almadım şu yaşıma kadar. İhtiyacım olsa ancak ailemden isteyebilirim.

Sizi denemek için da yapmış olabilir tabii (saçma da olsa) Siz de onu deneyin o halde, telefon faturasını ödeyin bir daha hiç bahsetmeyin bakalım ne zaman aklına gelecek te ödeyecek.

Son düzenleme:

İşte ben o kıyamadım diyen kadınlardan değilim canım ve nefret ederim para konusundan ne başkası benim için bişey ödesin ne de ben.Ha ileride kocam olur beraber bir sıkıntımız olur falan tabii ister o duruma bişey demiyorum ama hoşuma gitmedi işte benimde.Şuan da hayır demek istemedim belki de beni yakın gördüğü için benden rica etti.Eğer ödemezse ve böyle bir istekte bulunursa olumsuz cevap alıcak zaten.

Bende denediğini düşünüyorum çünkü o kadar para istemez benden biliyorum.Belki de aa parasız mı kaldın o kadr değil ama şu kadar yollayayım diyip demeyeceğimi denemiş olabilir diye düşünüyorum.

Erkekler aslında para konusunda çok gururludur istemez ama belki deniyordur denemesi de tuhaf o ayrı bi konu.. Telefon faturasını öde bakalım bu böyle devam ederse pek hayır gelmez o kişiden

Ödedim canım , aynen bir kaç kez daha tekrarlama olursa malesef çok çok farklı şeyler düşünücem.Şuanda önyargılı mıyım diye düşünmüyor değilim ama hoşuma gitmiyor işte böyle şeyler.Bende istemeyeyim oda istemesin.

Bende öyle düşündüm benden rica edeceğine ailesinden birine söyleyebilirdi.Belkide söylemek istemedi bilmiyorum.Benim ailemin falan durumunun iiyi olduğunu biliyor.Bende kıyafetime bakımıma düşkün bir insanım param olduğunu bildiği içinde istemiş olabilir.Bakalım devami gelecek mi? Önemli olan o.

Masrafları beraber karşılıyoruz.Yada bir kere ben bir kere şekilde , ben bir erkeğin değil herhangi bir arkadaşımın da sürekli benim yerime birşeyler ödemesinden hoşlanmam.Herkesin kendi hesabı var sonuçta bu şekilde ödüyoruz.Benim de tercihim bu yönde zaten.İlişkimizin başında o ödemeye çalıştı halende ben varken para verme vs. diyor ama ben kabul etmiyorum oda alıştı zaten beraber ödemeye.Ama dediğim gibi bu son durumdan hoşlanmadım.Ailesine söyleyebilirdi.

Bilemiyorum canımm ama pek sanmıyorum ilk kez oluyor.
9 ayda az çok tanımışsındır, seni kullanmadığından eminsen, yiğici bi insan da değilse arada böyle ufak destekler vermen bence gayet doğal. O da sana yapabilir. Bunda bi sakınca görmedim ben.
Ben sevgililik döneminde bu tür destekleri hoş karşılamıyorum açıkçası canım , ben utanırım mesela isteyemem karşımda ki insan düşünebilir ailesine niye söylemedi ki vs. falan diye.Ben bu şekilde düşündüm çünkü.Şuan için kesin bir yargıyada varamam bakalım zaman gösterecek.Ödedim ve teşekkür etti.
seni yakın görmüş senden istemiş daha öncede tekrarlanmamış şimdilik abartacak bişey yok yani kırk yılın başı ama devamı gelirse tepkini koy derim ben

Belki de dediğiniz gibidir.Devamı olsa bile malesef olumlu bir cevap alamaz.

Tatilin devamı için zaten asla para göndermem kaldı ki kendim tatile gitmedim yani sevgilimde olsa başkasına kendi paramla niye tatil yaptırıcam.Bende dediğiniz gibi hoş bulmadım faturayı ödedim , umarım bir daha olmaz.

aklıma gelen ya ailesi felan yiyor çocuğu gerçekten parası kalmadı kendi ailem böyleyken bi de sevgilime bakayım dedi sıkıştığı için istedi,
yada çıkarcı ne koparttım kar deyip, yiyip içip yattı harçlığını sizden koparmaya çalıştı

Telefonun kapanması için faturayı ne kadar süre ödememek lazım? Gününü geçirince hemen kapatmıyorlar bildiğim kadarıyla. Ayrıca internet bankacılığı denen birşey var. Erkek arkadaşın senin ailenin durumu iyi olduğu için sana yanaşmış olabilir mi? Önceden aile yapınızı biliyor muydu?

Tabii biz anlattıklarından yola çıkıyoruz sen daha iyi bilirsin, fakat nişanlın bende çok sorumsuz bir insan izlenimi uyandırdı. Bir yerlere toplu ya da dağınık şekilde borcu bulunmadığına emin misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…