Sevgiliden gelen pahalı hediye

Aglarsa aglasin. Herkes herseye sahip olamaz once bunu bir kabullensin. Herkes zengin ailede buyumedi. Bende zengin ailede buyumedim. Bende ergen oldum, her istedigim olmadi ama alamiyoruz diye elalemden geçinmedim evde ne verebiliyorlarsa oydu. Bunu ögrenmesi gerekiyor. Bazi seyler ağlamasindan daha önemli.

Haklısın herşeye sahip olamaz. Cok teşekkür ederim düşüncen için. Inan başka biri sorsa ben de kabul etmeyin derdim ama böyle insanın yüzüne bakıp boncuk boncuk ağlayınca kararlılığımı kaybetmiştim. Duygusal düşünürsem ilerde üzülebilir :KK19:

Ne yalan söyleyeyim işine geldiği için vermemiş, muhtemelen çocuğun zenginliğinden bir nebze etkileniyor, çocuktaki maddi özgürlük kendisinde olmadığı için. Paranız olsa bile kabul edilmemeli bence bu hediye böyle bir ilişki için -yani henüz ciddi olma mertebesine yaklaşmamış-. Yani ikna olacaksa o hediyenin kıymetli olmadığını, emeğiyle bir şeyler yapmasının kıymetli olacağını ve o hediyeyi aslında sevgilisinin babasından aldığını söyleyebilirsiniz.
Bugün bende kalacak zaten yatmadan hem severim hem anlatırım güzel güzel. Cok teşekkür ederim düşüncen için :KK16:

Bence de kız kardeşinizle konuşup hediyeyi geri vermeye ikna etmeye çalışın. Yaşı küçük olduğu için yanlış bir karar alıp kabul etmiş hediyeyi. Ayrıca ailenize karşı sizin yalan söylemeniz gerekecek ben aldım hediyeyi diye.

Birkaç ay sonra ayrılırlarsa ve çocuk bilgisayarı geri isterse ne olacak? Ailenize ne diyeceksiniz ki? Uslu durmadı hediyemi geri alıyorum mu diyeceksiniz :olamaz:

Siz anlarsınız zaten kardeşinizin dilinden, güzelce konuşup ikna edersiniz diye düşünüyorum. Ergen kardeşler ablaların başına hep böyle dertler açar işte ne yapalım :KK48:

Bence de kız kardeşinizle konuşup hediyeyi geri vermeye ikna etmeye çalışın. Yaşı küçük olduğu için yanlış bir karar alıp kabul etmiş hediyeyi. Ayrıca ailenize karşı sizin yalan söylemeniz gerekecek ben aldım hediyeyi diye.

Birkaç ay sonra ayrılırlarsa ve çocuk bilgisayarı geri isterse ne olacak? Ailenize ne diyeceksiniz ki? Uslu durmadı hediyemi geri alıyorum mu diyeceksiniz :olamaz:

Siz anlarsınız zaten kardeşinizin dilinden, güzelce konuşup ikna edersiniz diye düşünüyorum. Ergen kardeşler ablaların başına hep böyle dertler açar işte ne yapalım :KK48:

Biz kıyamıyoruz onlar da minik boylarıyla bizi kullanmaya çalışıyor. 4 yaş var gerçi kardesimle aramızda :KK70:

Kız kardeşim bugün bize geldi elinde bi laptop. Abla bu bilgisayarı sevgilim doğum günü hediyesi aldı dedi. Ben açıkçası hediyeyi pahalı buldum keşke kabul etmeseydin dedim. Bu sefer kezban gibi mi davransaydım diyo. Ay gerçekten anlamıyorum ergen ablası olmak ayrı dert. Eve de götüremiyor abla nolur sen ben aldım de babamla anneme diyor. Sevgilisi tamam iyidir falan ama o da öğrenci kendi parasını kazanmıyor nasıl almış dedim babasından aldığı harçlıkla almış ayrılırlarsa ne olacak bilmiyorum. Ne yapayım bilmiyorum bi akıl verin hanımlar :sopa:

Bence böyle hediyeler kabul edilmemeli ama kardeşiniz galiba bunu anlayacak yapıda değil.. ayrılık durumunda bu laptop başa iş açar gibime geldi.

Evet fazla bir hediye ama ilişki konularında kendi kararlarını kendi vermeli.
Ayrıldığında çocuk başına kakar isterse büyük hediye kabul etmemeyi kendi prensip edinir. Sizin söylemenizden daha etkili olur.

Ben lisedeyken telefon, ps3, imzalı forma vs. liseli sevgililer arasında popüler hediyelerdendi. Şimdi bir laptop yine o civarlardadır. Kabul etmesi onun ortamında çok abes bir davranış olarak düşünülmez o yüzden, ama o doğum gününde sevgilisine ne almayı planlıyormuş onu bir sorun? Laptopa karşılık bir klasik olan elde örülmüş sevgili atkısı verilmez şimdi. Hediyenin altında kalacağını anlatırsanız kendi iade eder belki.

Pahali deyince ben de ev aldi sandim. Durumu olmasa almaz heralde dimi. Alan razi veren razi umursanacak bi şey degil.

Ailesinin durumu iyi .kardeşiniz çok istemiş demekki kendiside hediye etmiş.bırakın kalsın.

İstediğiniz kadar ekonomi yapin erkekler o laptopu alan kadinlari size tercih ederler. Üzgünüm ama bu kapitalist dünyada sarfedilen maddiyat ve çabayla doğru orantılı erkek gözünde degeriniz :) avsiniz av. Her erkek ugruna yirtindigi avi birakmamak ister. Kolaylari bi baskasina hibe eder.

Ne yazik ki bu goruse katiliyorum

Ne kadar para avcisi, les, murdar tip varsa etrafimda onlar prim yapiyor. Benim etrafimdaki erkekler gercekten cok salak, yanlarinda gezdirdikleri para yiyicisi tipler bir seye benzese icim yanmacayak...benim bildigim servet avcisi yuzune bakilir, guzel tiplerden cikar, yani hem issiz gucsuz hem niteliksiz hem de tipsiz bir kadina para yedirmenin mantigini anlayamiyorum. Para avcisi dediginin bir numarasi olmali :KK70: Tipsiz servet avicisini ilk kez Almanya'da gordum acikcasi. Burdaki erkekler cok salak.

Duzgun kadinlar genelde mutsuz, yiyici tipler genelde duzgun kadinlari mutsuz etmis kiymet vermemis erkeklerle mutlu. O yuzden bu yoruma yorumum +10000000000000000000000000000

Ne kadar para avcisi, les, murdar tip varsa etrafimda onlar prim yapiyor. Benim etrafimdaki erkekler gercekten cok salak, yanlarinda gezdirdikleri para yiyicisi tipler bir seye benzese icim yanmacayak...benim bildigim servet avcisi yuzune bakilir, guzel tiplerden cikar, yani hem issiz gucsuz hem niteliksiz hem de tipsiz bir kadina para yedirmenin mantigini anlayamiyorum. Para avcisi dediginin bir numarasi olmali :KK70: Tipsiz servet avicisini ilk kez Almanya'da gordum acikcasi. Burdaki erkekler cok salak.

Duzgun kadinlar genelde mutsuz, yiyici tipler genelde duzgun kadinlari mutsuz etmis kiymet vermemis erkeklerle mutlu. O yuzden bu yoruma yorumum +10000000000000000000000000000

Harcadikca ulan kaybetmeyim kadini o kadar masraf yaptim diye diye devam ediyorlar çünkü. O looptan cikmalarina imkan yok beyin yerinde de tenasül uzvu var çünkü :))

belli ki kardeşiniz uzun süredir laptop istiyor ve alınmamış
asgari ücretle 4 kişilik aile geçindirmiyorsanız ben ailecek kız kardeşinize bir laptop alabileceğinizi düşünüyorum 2 bin tl
2bin/12 160,170 tl
o liseli çocuk harçlık biriktirip almıştır o hediyeyi babanız anneniz de yapsa ya o çocuk gibi ?

Ben aldım falan deme.
Bence kendi parasını kazanmayan birisi için oldukça büyük bir hediye. Ben olsam almazdım ama kardeş de olsa söz geçmiyor. Geri vermemekte kararlıysa kendi baksın başının çaresine. Sen karışma

Lise öğrencisi olan ergen aşıklar için uygun hediyeler değil bunlar. İstisnaları vardır elbet ama genelde lise aşkları ciddiye binmez. "1-2 aylık harçlığı yeaa parası var nolcak" diye düşünmesin, ileride ayrılırlar çocuk kıçıkırık laptop için millete lafını sözünü esirgemezse, kötü konuşursa kaldıramaz, başı çok ağrır. O yaşlarda acımasız olunabiliyor keza. Ortağı olmayın, güzel bir dille anlatın başına gelebilecekleri, kabul edemeyeceğini söyleyip geri versin.

aynen ya. o yiyiciler tipsiz oluyor bir de yaramı deştiniz :))

ben gece 10dan sonra makine çalıştırayım tasarruf olsun derken adam sevgilisine elektronik hediyeler alıyormuş ahahahah salaklığıma doymıyım. ne zaman ki düşünceli duyarlı oldum kıymetim bilinmedi :)

Kabul etmemek kezbanliksa kabul etmek nedir?
Bende hep su vardir, yillardir kendi parami kazandigom icin mi bilmem ama...kocam bile olsa bana bi kiyak yapsa mahcup oluyorum.. bu maddi olabilir ya da baska birseyde olabilir tabii,..yapi meselesi bu birazda..kimisi istemem yan cebime havasinda..

Sana gelirsek konu sahibi... ben olsam hic karismam.. anneme babama boyle sacma birseyde yalan solemezdim..

Ben geri verdirirdim ve kesinlikle ben aldim filan diye aileme yalan söylemezdim. Eşimle evli degilken, esimin aldigi pahali hediyeyi geri cevirmistim. Evlenince kabul ettim. Aldigi şey 15.000TL idi ve benim 15.000TLm yoktu. Ayni degerde O na hediye alamazdim. Eger kardesiniz de cocuga ayni degerde hediye alabilecekse veya bilgisayara birsey oldugunda geri verme muhabbeti filan olursa diye yenisini alabilecekse kabul etsin.
Benim sevgiliyken kabul ettigim tek pahali hediye, esimin evlilik teklif ederken taktigi yuzuktu.
15.000lik hediye neydi merak ettim :)

Back
X