Sevgilim ailesinden etkileniyor :(

Ben genel konuşuyorum. Açık kapalı fark etmez. Bi erkek karısına dar giyinme diyebilir, adı üstünde eş.

Kimsenin kimseyi degistirmeye hakki yok. Eger oldugu gibi birini kabullenemeyeceksen ona gore biriyle evleneceksin. Hem o kadar onemliyse bastan oyle biriyle olacakti.

Ayrica konu sahibinin sevgilisi kapali bir es istemiyor ki ailesi istiyor. Ailesi istedigi icin sonradan sorun yapmis. Kendi istese yine neyse.

Kimsenin kimseyi degistirmeye hakki yok. Eger oldugu gibi birini kabullenemeyeceksen ona gore biriyle evleneceksin. Hem o kadar onemliyse bastan oyle biriyle olacakti.

Ayrica konu sahibinin sevgilisi kapali bir es istemiyor ki ailesi istiyor. Ailesi istedigi icin sonradan sorun yapmis. Kendi istese yine neyse.
Burdaki yazıya göre fazla kesin konuşmuş olmaz mıyız. Bilemiyorum. Adam kendisi de o şekilde düşünüyor olabilir, farklı yansıyor olabilir. Konu sahibi tamamen aynı fikirde değilse gerçekten zor.

Benim dinimde tesettür yok demiş. Daha ne diyecek. Neyse beni ilgilendirmez zaten. Ama Burda böyle insanların dini manada kafa karıştırmaya çalışmasını hazmedemiyorum.

Az once profil fotonu gordum. Bir cok tesetturluye gore kapali bile degilsin. Bu halde mi insanlara din dersi veriyorsun? Bir gayrimuslim icin senin durumun daha kafa karistirici bence.

Benim dinimde aynı şekil tesettür farz olmadığı gibi ben küçümsemiyorum da, çarpıtmayın :KK66:

Dinim yokmu demişki neden çarpıtıyorsun
Canım bak dediğim şu. ''Aynı şekil'' farz değil dedim. Yani bizde de var, ama baş örtme yok sadece.
Çarpıttığı da ortada işte, her konuya dini karıştırmasa geceleri uyuyamıyor herhalde.

ne kadar rahat biri gibi görünse de konu evlilik olunca, aile ve çevre devreye giriyor. gelecekten kastı bu. onun ailesine ve çevresine yakışan bir gelin olmanı umuyor. reddedersen öyle birini bulacak muhtemelen. mantık evliliği düşünüyor yani. gerçekten sevse böyle düşünmez, konuşmazdı sana karşı.

Az once profil fotonu gordum. Bir cok tesetturluye gore kapali bile degilsin. Bu halde mi insanlara din dersi veriyorsun? Bir gayrimuslim icin senin durumun daha kafa karistirici bence.
Dediğim şu. ''Aynı şekil'' farz değil dedim. Yani bizde de var, ama baş örtme yok sadece.
Aynen farkettim hemen fotoyu kaldırmış ama üst bacak kısmı dar pantolonu giyip bacak bacak üstüne atmış maşallah, hangi dinin farzı bu?

Benim dinimde tesettür yok demiş. Daha ne diyecek. Neyse beni ilgilendirmez zaten. Ama Burda böyle insanların dini manada kafa karıştırmaya çalışmasını hazmedemiyorum.
Tamam işte seni ilgilendirmez isteyen istediği gibi yaşar düşünür vaaz vermek sana kalmadı ;)

Dediğim şu. ''Aynı şekil'' farz değil dedim. Yani bizde de var, ama baş örtme yok sadece.
Aynen farkettim hemen fotoyu kaldırmış ama üst bacak kısmı dar pantolonu giyip bacak bacak üstüne atmış maşallah, hangi dinin farzı bu?

Basi kapali ya cennet garanti oyle deme. :D

Kapalı gelin istiyorlar demedi. Hatta ben kapalı gelin istiyolardır diyince kızıyor benim ailem öyle anlayışsız insanlar değil annem de sonradan kapandı şu an uyduruyorsun diye. Benim kendi kafamda kurduğum bi düşünce bu yani, tahmin daha doğrusu

Çoooook uzaktan çekilmiş bir mezuniyet fotosuyla şıp çözdün yani. Yolda görsen de tanırsın sen beni şimdi tüh napcam ben? O dediğine din dersi vermek denmez hem. Yanlış verilen bilgiye karşı çıkmak denir. Dinimdeki tesettürü inkar edene karşı çıkmak için de tesettürlü olmak gerekmez. Siz de karşı çıkabilirsiniz çekinmeyin. Ama yok ben pohpohlarım dersen o da senin bileceğin iş.

ne kadar rahat biri gibi görünse de konu evlilik olunca, aile ve çevre devreye giriyor. gelecekten kastı bu. onun ailesine ve çevresine yakışan bir gelin olmanı umuyor. reddedersen öyle birini bulacak muhtemelen. mantık evliliği düşünüyor yani. gerçekten sevse böyle düşünmez, konuşmazdı sana karşı.
Olayı dramatize etmeyin iyice mantık evliliği düşünüyormuş da sevmiyormuş da.. kaç aydır onla birlikte olan benim görüyorum davranışlarını

Tamam işte seni ilgilendirmez isteyen istediği gibi yaşar düşünür vaaz vermek sana kalmadı :KK66:
Algı probleminiz varsa tekrar edebilirim. İsteyen istediği gibi yaşar ama isteyen istediği gibi farz olan bişeyi burda o farz değil diye anlatamaz. Asıl saygısızlıktır budur. İnşallah bu sefer anlatabildim. Olmadıysa da napalım.

Ya Allah aşkına bunlara ne dersen de benim dinimi inkar ediyor dinimdekini inkar ediyor diye nasıl çarpıtıyor nasıl bir olaydır bu? Ben erkeğin isteme ve karışma hakkına sahip olmadığını düşünüyorum dedim diye bana diyor ki dinimdekini inkar ediyorsun, böyle bir şey olabilir mi? Neyse kavga edip ban yemek istemiyorum lohusa lohusa, buradaki arkadaşlarım bana moral oluyorken ! Nerede farz değil demişim !

Çoooook uzaktan çekilmiş bir mezuniyet fotosuyla şıp çözdün yani. Yolda görsen de tanırsın sen beni şimdi tüh napcam ben? O dediğine din dersi vermek denmez hem. Yanlış verilen bilgiye karşı çıkmak denir. Dinimdeki tesettürü inkar edene karşı çıkmak için de tesettürlü olmak gerekmez. Siz de karşı çıkabilirsiniz çekinmeyin. Ama yok ben pohpohlarım dersen o da senin bileceğin iş.

Burada her dinden insan var o yuzden herkes birbirine saygili olmak ZORUNDA. Konuyu niye dine cevirdiniz ki?

Kapalı gelin istiyorlar demedi. Hatta ben kapalı gelin istiyolardır diyince kızıyor benim ailem öyle anlayışsız insanlar değil annem de sonradan kapandı şu an uyduruyorsun diye. Benim kendi kafamda kurduğum bi düşünce bu yani, tahmin daha doğrusu

Sonra dedi ki bu ara sürekli bunu düşünüyorum biz ilerde bu konuda anlaşabilicez mi falan dedi, hangi konu dedim, işte sana çok dar giyinmesen falan desem giyim konusunda dedi.

Demis... Neden sence?

Olayı dramatize etmeyin iyice mantık evliliği düşünüyormuş da sevmiyormuş da.. kaç aydır onla birlikte olan benim görüyorum davranışlarını
Konu sahibi biraz konunuzun dışında çıktım kusura bakma, hakkını helal et. Ama yorumlarımı biliyorsun, konu başına yazdım. Evlendikten sonra ister mi diye şüphelerle yaşanmaz, hem daha 7 aylıkmış. İnsanlar yıllarca beraber olduğunu tanıyamıyor evlenince, hele ki senin şüphelerin var.
Mantıklı düşün, kararını ver..

Back
X