- 12 Mayıs 2025
- 61
- 45
- 3
- 26
- Konu Sahibi gunes123sdf
-
Bu iyi bir şey mi kötü bir şey miEvli olmadıgınız ıcın sizi kendıne sorumluluk olarak görmüyor
Buradaki problem onları götürmesi değil yalnız. Onları yaparken beni ihmal etmesi ve bana sınavı bahane etmesi. Şoförlüğümü yapsın demiyorum zaten. Önceden yaptığı bir kaç şeyi şuan sınavı bahane edip yapmayıp ailesi için sınavını ihmal etmesi. Tam olarak bundan bahsediyorumuniversite ogrencisi cocugun altinda araba varsa ailesi almis demektir onda da götürecek tabii ki annesini heryere, yapacak evin alisverisini.
o arabayı muhtemelen kiz arkadasinin şoförlüğünü yapsin diye degil eve ikinci araba girsin, evin işlerini halletsin, annesini biryere götürmesi gerekiyorsa götürsün diye almislardir zaten.
annelerin araba kullanmayi bilmediği daha geleneksel zengin ailelerde çocuklara alinan araba aslinda anneye alinan araba oluyor. baba arabayi aliyor, karisini alisverise, kaynanasini hastaneye, aileini kinaya nişana, kucuk cocugu dersaneye dogumgunune götürme angaryalarindan kurtuluyor. hem kendi mutlu, hem arabayi alan cocugu mutlu, hem ozel sofore kavusam ev halki mutlu, huzir icinde yasiyorlar
sunun neyine alindiniz anlamadim.Bugün de ailesini bir düğüne bırakmış. Onların dönmesi sıkıntı olur diye de düğün kapısında 1,5 saat beklemiş. Halbuki yarın sınavı vardı. Bana sürekli bahane ettiği. Aramızdaki diyalog aynen şöyle oldu
“Yarın önemli bir sınavın vardı canım neden bekledin onları 2 saat”
“ olsun canım beklemeseydim içim rahat etmezdi,aile her şeyden önemlidir” yazdı.
Bi çıkarım yapmanıza gerek yok belkide iç kısmını bilmiyor olabilirsiniz aile araç konusunda sıkıntılı olabilir aileye aitse araç .Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi
Bağımlı gibi dursa da sizi ailesinden biri gibi görmüyor.Belki de ileri dönük olanlarda siz yoksunuz.Hastalığınızı bile çok önemli bulmamış,"dikkatli git by" diyor.İlerde evlilik falan olursa sizin zorunuzla olur,ya da elde başka seçenek yoktur.Lafın kısası karşıda aşk yok,sevgi yok,dilde varsa da kalpte yok .......daha önce bir konu açmıştım erkek arkadaşımla ilgili. 6 aylık bir ilişki. Zaman zaman söylediği cümlelerden ailesine normalden fazla düşkün olduğunu görüyorum. Bu benim için büyük bir kriter bu sebeple neyi ne kadar tolere etmem gerektiğini bilmiyorum. Mesela uzun zamandır vize,final haftasında olduğu için çok buluşamıyorduk. Haftada bir gibi. Önceden çalıştığım okula gelirdi,sabah bırakırdı. Akşam bazen alırdı. Ama şimdi final haftasında olduğunu söyleyip gelmiyor. Ve evlerimiz arasında 15 dk var,altında da çok güzel bir arabası var. Birkaç kere şehir dışından geldim hiçirinde beni almaya gelmedi,götürmedi de elimde bir sürü valiz. Ailesi final haftasında evin tüm alışveriş işini erkek arkadaşıma bırakıyor,onları gezmeye götürüyor her istediklerinde. Sırf bu yüzden kütüphaneye gitmesi gerektiği halde gitmediği de oldu. Dün ve bugün aşırı hastaydım. Yataktan kalkacak halim yoktu. Bana rapor al diyor mesela. Özel dersim var alamam gitmem gerek mecbur diyorum. Tamam canım dikkatli git vs diyor. (Toplu taşıma da yolumun 1 saat sürdüğünü de biliyor) Fakat dün annesini akraba gezmesine arabayla bırakmış. (Evden dışarı çıkamıyorum diyordu) Bugün de ailesini bir düğüne bırakmış. Onların dönmesi sıkıntı olur diye de düğün kapısında 1,5 saat beklemiş. Halbuki yarın sınavı vardı. Bana sürekli bahane ettiği. Aramızdaki diyalog aynen şöyle oldu
“Yarın önemli bir sınavın vardı canım neden bekledin onları 2 saat”
“ olsun canım beklemeseydim içim rahat etmezdi,aile her şeyden önemlidir” yazdı. Bunun gibi ufak tefek şeyler var işte. Yani beni önemsemeyip,hasta halimle tek başına bırakması üzdü. Onun götürmesine muhtaç değilim fakat bunu yapabilecek olup yapmaması kafamda soru işareti oluşturdu
Buradaki problem onları götürmesi değil yalnız. Onları yaparken beni ihmal etmesi ve bana sınavı bahane etmesi. Şoförlüğümü yapsın demiyorum zaten. Önceden yaptığı bir kaç şeyi şuan sınavı bahane edip yapmayıp ailesi için sınavını ihmal etmesi. Tam olarak
sunun neyine alindiniz anlamadim.
ailesini birakmis, zaten eve dönse en trafiksiz ortamda yolu,parketmesi eve yurumesi yarim saat. acip yarim saat kitaba gomulse yarim saat sonra cikip tekrar ailesini almaya gidecek.
yani millet taksiye binecek degil ya evde iki araba varken gece gece.
hem belki notlarını kaydetmistir, pdfleri falan vardir calismistir cocuk. oyle ya da boyle buna laf edecek bir seyiniz yok.
Buluşalım dediğimde “sınavım var” deyip buluşmaması da bana haksızlık değil mi? Aramızdaki mesafe 15 dk. Bir saat buluşsak ne kaybedecek? Burada bahsettiğim şey iki tarafa olan tavrısunun neyine alindiniz anlamadim.
ailesini birakmis, zaten eve dönse en trafiksiz ortamda yolu,parketmesi eve yurumesi yarim saat. acip yarim saat kitaba gomulse yarim saat sonra cikip tekrar ailesini almaya gidecek.
yani millet taksiye binecek degil ya evde iki araba varken gece gece.
hem belki notlarını kaydetmistir, pdfleri falan vardir calismistir cocuk. oyle ya da boyle buna laf edecek bir seyiniz yok.
Yazın sözlenmeyi düşünüyorduk ama. İçimdeki huzursuzluğu gidermem lazım. Bu şekilde farklı gözlerden fikir almaya çalışıyorum.6 aylik bir iliski icin beklentiniz fazla
Ay tam olarak bundan bahsediyorum. Hasta olduğumu biliyor. Ateşim falan var,bir gün öncesinde telefonda konuşacak halim bile yoktu. Sadece bir kere aradı,telefondan nasılsın iyi misin vs. Gelip hastaneye götürsün demiyorum ama ailesine gösterdiği imtiyazı gösterebilir benceAnnesini babasini vs tabi ki götürebilir her yere. Sorun size onem vermemesi esimle
Sevgiliyken arabasiyla beni 5 dakikalik mesafeye göturmek icin bile gelirdi ve esim anadolu yakasinda otururdu. O da öğrenciydi ben bitirmistim okulumu. Ailesi yurtdisindan geldiginde bile onlari bi yere goturdugunde ben de bi yere gideceksem beni alirdi once Birakirdi. Demem o ki oneml olan size deger vermemei . Aileci evet hem de itici sekilde.Bana deger vermeyen adamin yuzune bakmam. Esimle ilk sevgili oldugumuzdan beri 1. Ayda da 5. Yilda da ayniydi hep
Gösterebiir evet göstermeli de . Ama bu şekilde olmaz konusun Acikca. Niyetini anlamis olursunuz bazi insanlar kalin kafali olabiliyolar siz el koyun duruma. Bu birazda sizin elinizde. Size de yapmak zorunda sevgilisiniz 6 ay kisa bi sure degil benceAy tam olarak bundan bahsediyorum. Hasta olduğumu biliyor. Ateşim falan var,bir gün öncesinde telefonda konuşacak halim bile yoktu. Sadece bir kere aradı,telefondan nasılsın iyi misin vs. Gelip hastaneye götürsün demiyorum ama ailesine gösterdiği imtiyazı gösterebilir bence
Şöyle ben okulda öğretmenim. Erken atandım. O da yazılım mühendisliği son sınıfta. 26 yaşındayız. Okulunu hazırlıkla beraber birkaç sene uzatmak durumunda kalmış. Aynı yaştayız aslında. Ve bu yaz sözlenmeyi düşünüyorduk.Siz daha şimdiden bunları takip ediyorsanız ,ileride,ilişkiniz ciddiye taşındığı noktada çok sorunlar çıkabilir.Daha 6 aydır birlikteymişsiniz ,üstelik öğrencisiniz henüz. Ailesi araba almış ve tabiki o da minnet gösterecek onlara.Şu an için onun öncelikli ailesi onlar ve kendisi de mesajında belirtmiş zaten bunu.Eğer bundan hoşlanmıyorsanız ilişkinizi tekrar değerlendirin kendinizce. Bu böyle gider çünkü.
Ne güzel, mutlu olun inşallah.Yalnız karşı taraf kendini apaçık belirtmiş aile konusunda.Şu an için kendinize yapılanları ,onlarla kıyas etmeyin.O konumda değilsiniz zaten.ha ileride zaten evlenince ,önceliği siz olmalısınız. O zamanki duruma göre hareket edersiniz lakin bu çocuk ailesine bağlı bunu da bilin.Şöyle ben okulda öğretmenim. Erken atandım. O da yazılım mühendisliği son sınıfta. 26 yaşındayız. Okulunu hazırlıkla beraber birkaç sene uzatmak durumunda kalmış. Aynı yaştayız aslında. Ve bu yaz sözlenmeyi düşünüyorduk.
Ayrılın o zaman, çokta ciddiye alınacak bir ilişki değil gibi.Buluşalım dediğimde “sınavım var” deyip buluşmaması da bana haksızlık değil mi? Aramızdaki mesafe 15 dk. Bir saat buluşsak ne kaybedecek? Burada bahsettiğim şey iki tarafa olan tavrı
İşte geç olmasından korkuyorum.. bile bile lades mi yapıyorum acaba diyorum. O yüzden çok sorguluyorum galibaNe güzel, mutlu olun inşallah.Yalnız karşı taraf kendini apaçık belirtmiş aile konusunda.Şu an için kendinize yapılanları ,onlarla kıyas etmeyin.O konumda değilsiniz zaten.ha ileride zaten evlenince ,önceliği siz olmalısınız. O zamanki duruma göre hareket edersiniz lakin bu çocuk ailesine bağlı bunu da bilin.
O zaman size tavsiyem ; bunları en başından konuşun açıkca.İleride nasıl bir hayatınız olacağını, ailesinin size karışıp karışmayacağını,aldığınız kararları iki kişi alıp alamayacağınızı vs sorun.Bakalım ne diyecekİşte geç olmasından korkuyorum.. bile bile lades mi yapıyorum acaba diyorum. O yüzden çok sorguluyorum galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?