- 2 Eylül 2012
- 41.590
- 141.626
- 598
- Konu Sahibi degerlim25
-
Yorumu tam okumamışsınız, yazımda oğullarına söz geçirememek diye birşey var mı tekrar okuyun isterseniz, anne oğlumla aram bozulur diye düşünmüş olabilir, ki bu benim varsayımım, farazi konuşuyorum ve yine bir Türkiye gerçeğidir, erkek çocukları sırtı sıvazlanarak, aslan oğlum denerek büyütülür ve büyüyüp kız arkadaş edindiğinde dışarda gezip eve getirmediği sürece gurur duyulur, eve getirdiğinde rahatsız olunur, bu benim değil ülkemizin gerçeğidir malesef.
Aile konusuna gelince evet kız veya erkek çocuk sevgilisini eve kalmaya getirdiğinde aile rahatsız oluyorsa bunu söylemeliler, yine farkındaysanız yorumumda konu sahibesine en ufak tepkim yok, yazım ailelerin genel düşüncesiyle alakalıdır.
Evet mune , geçen gün oğlum (biliyorsun henüz 4 yaşında ) babası ile konuşuyordu. Kreşten Sılayı dilinden düşürmüyor benim veletEşim soruyor , Sıla güzel mi oğlum ? Eveeeeeeeet . Alalım mı Sılayı ? Eveeeeeeeeet.
Hoop dedim adam , yarın bir gün 4 yaşındaki kızınıda kucağına alıp Berk yakışıklı mı kızım , alalım mı Berki diyecek misin ?
Bu bir toplum gerçeği , istisnalar hariç . Hatta bu artık neyse kiçok rastlamadığım göster amcana oğlumlarla başlar . Erkeği böyle sıvazlıya sıvazlıya yetiştirip yarının casanovasını yetiştirirken , kızına hep ayıplar öğretilir.
Eeee şimdi bu konuda da kız arkadaşını eve davet eden erkeği konuşmayız da giden kızı konuşuruz ne hikmetse . Kızın ailesinin haberi bile yoktur ama erkeğin ki sofrasında ağırlar .
Yorumu tam okumamışsınız, yazımda oğullarına söz geçirememek diye birşey var mı tekrar okuyun isterseniz, anne oğlumla aram bozulur diye düşünmüş olabilir, ki bu benim varsayımım, farazi konuşuyorum ve yine bir Türkiye gerçeğidir, erkek çocukları sırtı sıvazlanarak, aslan oğlum denerek büyütülür ve büyüyüp kız arkadaş edindiğinde dışarda gezip eve getirmediği sürece gurur duyulur, eve getirdiğinde rahatsız olunur, bu benim değil ülkemizin gerçeğidir malesef.
Aile konusuna gelince evet kız veya erkek çocuk sevgilisini eve kalmaya getirdiğinde aile rahatsız oluyorsa bunu söylemeliler, yine farkındaysanız yorumumda konu sahibesine en ufak tepkim yok, yazım ailelerin genel düşüncesiyle alakalıdır.
pekii, hadi kalması doğruydu yanlıştı kaldı kalmadı bi kenara bırakalım. bu abla olacak hanımın konu sahibine evlerinde kalmasını doğru bulmadığını ifade etme şekli doğru mu yanlış mı?? "kız annesi olmak zor ya benim kızlarım da senin gibi başkasının evinde yatıp kalkarsa??" üslupsuzluk yol yordam bilmemezlik...hatta cahillik olarak bile nitelendirilebilir belki....
bana göre gayet güzel açıklamış ama bana göre
bunu da söylemenin bir yolu yordamı vardır ama abla,siz olsanız uyarmak için bu kelimeleri seçmezdiniz bence..
pekii, hadi kalması doğruydu yanlıştı kaldı kalmadı bi kenara bırakalım. bu abla olacak hanımın konu sahibine evlerinde kalmasını doğru bulmadığını ifade etme şekli doğru mu yanlış mı?? "kız annesi olmak zor ya benim kızlarım da senin gibi başkasının evinde yatıp kalkarsa??" üslupsuzluk yol yordam bilmemezlik...hatta cahillik olarak bile nitelendirilebilir belki....
ben de söyledim.oğlumun kız arkadaşı bizim yanımızda abisiyle babasına sürekli yalan söylüyordu,ben de küçük oğluma,dışarıda okursan seni görüntülü arayacağım demiştim.
tamam da, siz genç bir kızı rencide ederek değil, uygun ve anlayacağı bir şekilde kızım sana söylüyorum gelinim sen anla türünden uyarmışsınız
bana göre aynı tarz bir konuşma.
çok haklısınız elbette ki yanlış, üsturupsuz bir laf. ne şaka ne de başka bir şey olabilir bu. aslında bunu söylemek konu sahibi arkadaşımızı belki üzecektir ama bence evde kalmayı doğru bulmamak meselesini çok aşmış abla o lafı söyleyerek. istenmiyorsun demenin en yakışıksız halini söylemiş.
ayriyeten her şey gelip geçer. bu arkadaş sevgilisinden de ayrılabilir, veya evlenip onlara gelin de gidebilir. ama görümce adayının bu lafı ve bu üslubu kendisiyle beraber her yere gider.
Bakın ben de sıcak bakmıyorum. Ama oğluma laf geçiremem kızıma her şeyi derim yaklaşımını iki yüzlü buluyorum. Bir toplumun ahlakı sadece tek bir cinsiyeti dizginleyerek oluşmaz. Oğluna laf geçiremeyen anne babalar da görevlerinde başarısız olmuşlardır benim için. Bir kızın rest çekmesinden neden korkmayız da erkek rest çekicek diye çekiniriz. Evlat evlattır ve ayırmamak lazımdır. Benim söylediğim bu. Evde kalmasına ailenin de müsade etmemesi gerekirdi. Eğer evinde ağırlıyorsa namusuna laf da söyletmeyecek. Erkek çocuklarımıza karşı çok ilerici çok modern olup da kız çocuklarımızı yüzyıl öncesinin kafasıyla yetiştirmek nasıl bir ikilem. İnsanın fikri zikri neyse her iki cinsiyete de fikri zikri o olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?