Ben de diyorum ki kadın dışarıda çalışırsa zaten erkeğe 'sen de ev işlerinde yardım etmek zorundasın' deme hakkı doğuyor. Zorda kaldığında, kocasından memnun kalmadığında çekip gitme şansı oluyor. Bunun kapitalizmle ilgisi yok. Ama sen erkek kadına bakmak zorundadır dediğin zaman erkek lutfedip de kadına bakıyor oluyor. Anlatabildim mi. Kadın ev işleri yapıyorsa, erkek de dışarı çalışıp eve para getiriyorsa bu 'erkek kadına bakıyor' olmuyor. Kadın o para karşılığında zaten ev işi yapıyor oluyor. Kusura bakma belki yazdıklarım biraz agresif gelebilir ama gerçekten üzüldüğüm için yazıyorum bunları. Emin ol kocan sana bakmıyor canım. Senin evde yaptığın işlerin karşılığı onun getirdiği para aslında. Yani ikiniz de evinize bakıyorsunuz. Ama sen kendi emeğini hiçe sayıyorsun bu söyleminle. Umarım senin için iyi olur herşey ama dediğim gibi en azından kullandığın cümleleri değiştirebilirsin. Çünkü yazdıkların aslında kullandığın cümleyle örtüşmüyor. Farkındaysan düşüncelerimiz birbirine yakın. Ben asla ev kadınlarını boş gezenin boş kalfası olarak görmem. Göremem. Hep söyledim emeklerinin karşılığı var diye. Senin kurduğun cümle o karşılığı yok sayıyor. Bilerek yapmıyorsun ama anlamından o çıkıyor. Neyse. Ben de teşekkür ederim.işte bundan bahsediyorum canım. kadın zaten evde de otursa bir işte çalışmış oluyor. ekstradan ikinci bir işe girmek kadına yükten başka bir şey değildir. kadınlara kapitalizmin dayattığı bu sistem yüzünden sizler de bunu normal karşılıyorsunuz. ilerde bir oğlum olursa hem napıp edip karısına bakmasını gerektiğini hem de kadınına nasıl değer vermesi gerektiğini öğreteceğim inşallah. mevzu kadınların mutlu olması hak ettiği yerlerde olmasıysa bunu sadece maddi açıdan sağlamamasını öğreteceğim. kadın ayaklarının üzerinde. ama hop aldatılıyor sil baştan hayata mücadele et. yok evdesin oturuyorsun adam şiddet uyguluyor diyelim yine sar başa. bu işler çalışmakla filan olmuyor işte. bu arada seviyeli sohbetiniz için teşekkür ederim. sizin düşüncenize saygı duyuyorum yine de. bu da benim fikrim.
valla sizin tuzunuz kuru. babanıza asalak olarak yetişmişsiniz heralde. o yüzden hayat sizi fazla zorlamamış olacak ki bu kadar basit konuşabiliyorsunuz. bu şekilde de ne kadar sürer bilemezsiniz. garantisi yok.
Dünyayı sel basmış ordege vizgelmis denip geçilecek, iyi gun dostu, parasi kiymetli, bencilce bir kızın konusu nerelere gelmiş vay vay vay...
Ya siz neden bahsediyorsunuz? Sadece calismak icin mi okunur? Ben okumayi cok seviyorum, hep okumak, hep ogrenmek istiyorum. Insan kendisi icin bir sey yapamayacak mi yani? Bu ne demek oluyor? Kul hakkiymis. Kul hakki yiyenler gayet belli. Iyi valla madem kişi calismayacak okuma hakki olmasın. Yapmayin Allah askina. Kimse benim okuma hakkimi elimden alamaz.. Ayrica bunu da elestiremez...
Hadsizlik yapma.
Ooo karışmış burası ..Nacizane fikrimi söylemek isterim.Çalışmayan bayan diye birşey yoktur evde de bir dünya iş vardır, onları da birinin yapması gereklidir, ayrıca çocuk ya da çocuklar vardır onların da yetiştirilmesi başlı başına bir iştir..kadın bunları ister kendi yapar ister birine yaptırır..
Ev temizliği yapıp para alan hanımlar çalışıyor oluyor ama kendi evini temizleyen hanımlar evde keyif yapıyor oluyor.
Çocuğa bakıcılık yapıp para alan hanımlar çalışıyor oluyor ama kendi çocuğuna bakan evde keyif yapmış oluyor.
Eşinin gömleklerini ver dışarda ütület, bunu yapan iş yapıyor oluyor çünkü karşılığında para alıyor ama hanımı yapınca aciz oluyor kocasının donlarını yıkamış oluyor vs.
Kendi işini yapmak ve kendi çocuğuna bakmanın neresi acizlik anlamadım? E bu işleri hanım yapıyorsa, beyimizde bir zahmet çalışsın para kazansın da çark dönsün dimi?
Burda kimse kimseye bakmıyor herkes hayatın gerekliliklerini yerine getiriyor.
He bana gelecek olursa 8 aylık kzım var ondan önce çok iyi bir işim ve maaşım vardı. Yabancı dilim , tahsilimde var şükür ama bebeğime kendim bakmayı tercih ettim nedne çocuğumu ele emanet edeyim, el bile olmasa neden istediğim gibi yetiştirmeyeyim? Acizlikse bu acizim. Haydi kolay gelsin
Ooo karışmış burası ..Nacizane fikrimi söylemek isterim.Çalışmayan bayan diye birşey yoktur evde de bir dünya iş vardır, onları da birinin yapması gereklidir, ayrıca çocuk ya da çocuklar vardır onların da yetiştirilmesi başlı başına bir iştir..kadın bunları ister kendi yapar ister birine yaptırır..
Ev temizliği yapıp para alan hanımlar çalışıyor oluyor ama kendi evini temizleyen hanımlar evde keyif yapıyor oluyor.
Çocuğa bakıcılık yapıp para alan hanımlar çalışıyor oluyor ama kendi çocuğuna bakan evde keyif yapmış oluyor.
Eşinin gömleklerini ver dışarda ütület, bunu yapan iş yapıyor oluyor çünkü karşılığında para alıyor ama hanımı yapınca aciz oluyor kocasının donlarını yıkamış oluyor vs.
Kendi işini yapmak ve kendi çocuğuna bakmanın neresi acizlik anlamadım? E bu işleri hanım yapıyorsa, beyimizde bir zahmet çalışsın para kazansın da çark dönsün dimi?
He bana gelecek olursa 8 aylık kzım var ondan önce çok iyi bir işim ve maaşım vardı. Yabancı dilim , tahsilimde var şükür ama bebeğime kendim bakmayı tercih ettim nedne çocuğumu ele emanet edeyim, el bile olmasa neden istediğim gibi yetiştirmeyeyim? Acizlikse bu acizim. Haydi kolay gelsin
sibelim2 sana karsi o gece kendimi tuttum artik konumu terket konudaki yorumlarindan ne oldugun acik net ortada.
tutmazsan ne olur merak ettim senin ne olduğunu herkes gördü 6 yıllık sevgilisine 300 lira için sırt dönmüş kızdan terbiye alacak değilim.
tutmazsan ne olur merak ettim senin ne olduğunu herkes gördü 6 yıllık sevgilisine 300 lira için sırt dönmüş kızdan terbiye alacak değilim.
Ayrica ben kimseye sirt donmdm.Konuyu gozunle takip et.
sen de aklınla düşün tamammı?
bu kafayla bir de evlenip eş olacaksın demek evli olsan boşanacaks
ın adamdan 300 lira istedi diye.
Evişi görev demedim ki ev işi de bir iştir dedim..siz de eski zihniyetle bakmışsınız resmen kadının tek görevi ev işidir zihniyetiyle olmaz kadının görevi ev işi değildir yani başka hayalleri de olacak hemen sanki tüm kadınlar evde don yıkıyor zannedip erkeğe e sen de dışarıda çalış deniyor oysa aslolan erkeğin ve kadının ortak iş bölümü yapmasıdır bunu da evlenmeden açıkca konuşup anlaşacaksınız ve bu konuda sizi anlayacak birini eş olarak seçeceksiniz.
Evişi görev demedim ki ev işi de bir iştir dedim..
Şimdi şöyle bakalım; ben evdeyim senin tabirinle çalışmıyorum, eşim çalışıyor ama yeri gelir evde de iş yapar, kahvemi de yapar, masayı da toplar, bebeğe de bakar vb. Şimdi benim kocam ne oluyor?
Çok güzel yazmışsınız. İşte sabahtan beri anlatmak istediğimi özetlemişsiniz kendi yaşadıklarınızla. Şimdi eşiniz size bakmış mı oluyor? Hayır. Siz evin işini yaparken, bebeğinize bakarken o da üzerine düşeni gerçekleştiriyor. Eşim bana bakıyor deseydiniz bütün bu emeğinizi hiçe saymış olmayacak mıydınız. Asla aciz değilsiniz ve gerektiğinde kendi ayaklarınızın üstünde duracak niteliklere de sahipsiniz. Tebrik ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?