Sevgilim beni dövdüğü için arkadaşlarım ayrılmamı söylüyor, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çok doğru, düzelmezler.en ufak bir kriz anında geriye dönüş başlar.bizzat yakınım aileden birinden biliyorum

O 5 yıldır vurmayıp sesini yükseltmeyişi ilaçların onu mal yapmasındandır.

Bu sene 2 haftada bire düşürdü seansları doktor
Canım benim, bırak da 5 yılın sonunda iki haftaya düşürsünler. Sen bunu hiç sorgulamadın mı? Hadi 1,5-2 yıl ama 5 yıl boyunca bu kadar sıkı bi tedavi? Bunu bi sorgula lütfen kör olma bütün geleceğini mahvedebilirsin yanlış bir karar ile

Vicdanlı iyi kalpli bir insan olsa bile mi? 19 20 yaşlarında iken insan hata yapamaz mı ama gerçekten çok pişman olup iyileşmek isteuemez mi
vicdanla ya da iyi kalplilikle bunun bi alakası yok ne yazık ki ,ya da gerçekten çok pişman olmaya da bakmıyor.sorsan her katil pişman ama giden geri gelir mi?önemli olan o pişmanlığı yaşatacak kadar büyük şeyin olmaması. bahsettiğim o senelerce ilaç tedavisi+ terapi alan aile üyesinin iyiki bebeği evde yoktu o an o kadar söylüyorum.bunun tedavi gördüm tamam iyileştim artık normalimi yok, kriz anında samanın parlaması gibi tetikleniyorlar ve hooop en başa dönüyor o an.sen bugün ilaçla vs aa çok iyiyizi görüyosun ama aç bu bir derdim var'ı oku, ne sakin normal insanlar sinir krizleri geçiriyor psikolojileri bozuluyo, en basit kriz çocuğun doğumuyla gelecek olan düzensizlikler mesela , nasıl yaklaştığını anlamadığın o tehlike, bu çocun niye zırıl zırıl ağlıyo diye cinnet geçirince napıcaksın? Ya da kavga anında bu bahaneyle vurucak sana yine , bu derecede psikolojik sorunu olmayan hatta sakin yapılı adamlardan "dayak yemiş" kaç kadın var burda aç oku konuları. Tedavim bitti gitmiycem artık iyiyim diye gitmeyecek de, aksatacak iyi hissettiğini zannedecek, normal bi terapi falan da değil onunki.Sana Şu an her şey güllük gülistan, aman annem öğrenmesin (çünkü annen seni ateşe atmak isteyecek son kişi) ben de hemen evleniyim modundasın ama kötü olasılıkları düşünmek zorundasın.Biz senin kötülüğüne uyarmıyoruz bize ne? hayat senin hayatın bize bir şey olmayacak ki.uyarıları dikkate al, her şeyi düşün , annenle muhakkak paylaş asla ve kesinlikle saklama bak çok büyük hatan olur saklamak.hayat her zaman sevgililikteki gibi güllük gülistanlık falan değil.ne olduğunu anlamadan tepe taklak olursun.dikkatli ol

Ömrünün tamamını hep tedaviyle ilaçla mı geçirecek ? Tedavi olmadığı günlerde Azmana mı dönüşecek? Korkunç..

Konu Sahibi hem konu aciyorsun dayak yer miyim diye hem dovecegini sanmıyorum diyorsun. Sen bununla evlenirsin belli ama evlilik sevgililer gibi değil aynı evde sorunlar başladı mi tekme tokat dayak yersin. Adam kendime hakim olamadim demiş değişmez bilesin. Bir kez yapan tekrarlar.

İnşallah anneniz sizden çok daha fazla kadınlık bilincine sahiptir ve de hemen öğrenir. OKB ne zamandan beridir sevgili dövdürtüyormuş? Psikolojik problemleri farklı yansıtmayın millete. Öfke kontrol problemi olan insanlar da tanıyorum, en fazla eşyaya zarar veriyorlar. Tabii bu yaptıkları da psikolojik şiddet ama en azından "kıskançlık" altında evirip çevirip dövmüyorlar.

Bakın konu sahibi, fakesiniz belki ama yine de yazacağım, şiddet basit bir eylem değil. Birini öfkenize hakim olamaz itersiniz, kafasını vurur, hayatını kaybeder. Altı üstü öfkeyle bir itiş mi diyelim şimdi buna?

Yani bir zamanlar acımadan vurduğu bedeninize şimdi sevgiyle sarılıyor, aman ne güzel. Gerçekten hiçbir insanın bu kadar kulu, kölesi olmayın ya lütfen.

Siz bilirsiniz.Sevgilinizi taniyan sizsiniz.Ama size şunu söyleyeyim esimle 2 yila yakın ayril barış flörtumuz oldu adam babasından dolayı şiddete karşı Karısına el kaldıran acizdir diyen hatta bana bir kere salak bile demeyen adamdi.Cok hararetli tartışmamızda ağzından küfürde duydum bana el de kaldırıldı.Siz düşünün artik bekarken yapan adam evliyken rahatlarsa nasılsa benimle artik diye tekrar yapabilir

Bir zamanlar ders için aile psikolojisiyle ilgili bazı kaynaklar okumustum, çoğunu unuttum ama unutamadığım, hatta her fırsatta KKda da yazdığım tek bir şey var ki;
Ne yaşamış olursanız olun, küfür-siddet-hakaret-aldatma... ne olursa olsun eğer yaşanan olayı atlatamayacaginizi düşünüyorsanız o ilişkiye devam etmeyin. Ama eğer yeni bir sayfa açmaya karar verirseniz de o yaşanan olayı hazmedin ve bir daha aslaa konusunu açmayın.
Yani sizi aldatan ve yakaladiginiz kocayı affedip her kavgada eski defterleri acacaksaniz hiç affetmeyi diyordu.
Siz de şiddet görmüşsünüz,bir şekilde ikna olmuşsunuz ve o olay hiç yaşanmamis gibi devam ediyorsunuz.
Bence bu sağlıklı bir davraniş.
Ha, onaylıyor muyum? Asla onaylamam. Benim için bir insan kediye, bir anne baba çocuğuna, bir ogretmen öğrencisine vursun, o kişi gözümde bitmiştir. Hala onbeş sene önce çocuğunu dövdüğüne Şahit olduğum insana ne kadar iğrenç bir anne olduğunu ve çocuğunun azıcık aklı varsa onu insan yerine koymadan hayatını kendi istedigi gibi yaşayacağını söylerim, uygun anlarda.
Yani benim onay vereceğim bir durum değil. Ama herkesin hayatı kendinedir. Siz bu olayı kendi aranızda kapatmışsaniz başka insanlara laf etmek düşmez.
Arkadaşınız ailenize söylerse (ki bunu iyi bir insan olduğu için yapacaktır,ona kızmayın) annenizi olayın şiddet gibi değil,karşılıklı itme kakma şeklinde olduğuna ikna eder ve tedavi sürecinden bahsedebilirsiniz.

*Konuyu fake bulmadım, yaş aralığı 20-25 olup , üniversite eğitimi alıp, anne babasının biricik kizi diye eli sıcak sudan soğuk suya sokulmayan kaç kadın arkadaş dayak yediği sevgilisiyle devam ediyor. Demek ki bu da bir tercih meselesi. Arz talep meselesi. Demek ki dayağın da var kendince bir cazibesi. Ben böyle düşünüyorum ,insanları tanıdıkça.
En yakın tarihli, iş yerindeki kızin sevgilisi dudağını patlatti. Daha iki gün geçmeden kız yaklaşan doğumgünü için hediye seçmeye başladı. Ki bu kız ailesinin piremsesi, özel okullarda okumuş bir kız. Yine bir başka yakın tarihli olay; ailesinin biricik kizlari ev arkadaşlarıyla kavga etti diye sıfırdan ev açip tüm masraflarını karsiladigi bir arkadasim var. yine bir anne babasının piremsesi. İş yerinde konuştuğu adam/Patron tarafından saçından tutulup duvara vurula vurula dayak yedi. Hala orada çalışmaya devam etti. En sonunda ayrılıp şehir değiştirdi, öğrendim ki (bana anlattı ki) adam özür dilemek için bu kızın şehrine gelmis, kız da onla buluşmuş!.
Yani dayak yemenin sosyoekonomik duzeyle, kötü -ilgisiz aileyle, cahillikle, parasızlıkla,el alem ne der kaygisiyla bir ilgisi yok. Bazı insanlar ilişkideki şiddeti tutkulu aşk zannediyor.
Hatta (hep KKda yazarım bu kızı) , şehrin göbeğinde meydan dayağı yiyen kız 'onu hiç bu kadar sinirli görmemiştim. Çok kıskandı' diye anlatmıştı olayi,aşkla. Şimdi çok sakin, mülayim biriyle evli. Çoluk çocuk sahibi. Kocasıyla arasında tutku olmadığını söylüyor, evliliğinde mutsuz.
O yüzden arz talep meselesi diyip susuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…