- 21 Şubat 2023
- 74
- 131
- 8
- 25
- Konu Sahibi poncikbiasya
-
Olay vajiyle alakalıdır alakasızdır orasını bilmem ama A’dan Z’ye her şey sizin zevkinize göre oluyormuş ve o uyum sağlıyormuş. bu durum sizi epey bir şımartmış. Şimdi bazı şeyleri kendi istediği gibi yapınca biraz da ben uyum sağlıyım demek yerine kendinizi aç bırakmayı tercih etmişsiniz.Herkese merhaba, daha önce vajinismus olmamla ilgi bir konu açmıştım, sevgilimle beraber yaşıyoruz fakat hala ilişki yaşayamadık. Ben sorunumu çözemedim ve sanırım bu ilişkimizi de zedeledi. Çok içime oturan şeyler var benim sevdiğim şeyleri umursamıyor artık. İlk başlarda eve alınacak şeyler benim sevdiğim şeyler oluyordu, zevklerimiz aynı zaten ama artık kasten sevmediğim şeyleri alıyor. Kendisi sevmese de alıyor. Örnek vereyim biz hep bergamotlu çay içiyorduk. Normal çay çok içmezdik, dün çay yaparken bergamotludan bir tane kaldığını gördüm, bir tane de normal çay vardı. Kendisi çay ayırmadığını hepsini içtiğini söylüyordu ben de normal olanı ona verdim. Kendime bergamotlu aldığımı gördü ama bişey demedi. Bugün marketten aldığı çay ise normal çay. Bergamotlu neden almadın dedim ben bunu seviyorum dedi. Kesinlikle öyle bişey yok bana inadına mı yapıyor yoksa mutlu olmamı mı istemiyor anlamıyorum. Geçen gün yemek yapıyordu ben kızartmalarda zeytinyağı sevmem bu yüzden sıvıyağ ile yapıyorduk, ona fark etmiyordu ama o gün zeytinyağı döktü napıyorsun dedim ben böyle seviyorum dedi. O yemeği yemedim kendisi oturdu yedi. Aramızda hiçbir sorun olmadı benim vajinismusu yenememem haricinde, ama bu konunun hiç önemli olmadığını, tedavi sürecinde yanımda olacağımı söylemişti. İlk aylarımızda kesinlikle beni çok mutlu etmeye çalışıyordu, sırf ben seviyorum diye kendi yemediği çikolatadan alıp geliyordu fakat şuan aç kalmama bile razı geldi çok üzülüyorum ve bu kişiyle evlilik yolundayız yüzük takıyoruz. Yanlış anlaşılmasın mevzu çay almak değil ben kendim tabiki alabilirim ama bana kasten yapılan bir şey bu, sırf ben seviyorum diye kendisi de sevdiği halde almadı. Aklıma sevmediğim biri sırf bişey seviyor diye kendim sevsem dahi o şeyi almadığım anlar geldi. Onun evinde kalıyorum bu arada, sizce gitmemi istiyor olabilir mi?
Biz 6 aydır beraberiz, 3 ay önce ilişkiye girme kararı aldık o zamandan beri olmuyor.Cinselliğin olmamasi ilişkileri ciddi manada sarsabilir ve bazilarinin tedavi olsa da geri donusu olmadigini okudum buralarda. Ne zamandir bu durumdasiniz çok mu uzadi süreç? Eğer cok kisa surede bu tavirlara burunduyse evliligi bir kez daha dusunmenizi öneririm.
Doğru ama ben ortak sevdiğimiz şey yerine benim sevmediğim şeyin alınmasını kasten yapılmış gibi algıladımOlay vajiyle alakalıdır alakasızdır orasını bilmem ama A’dan Z’ye her şey sizin zevkinize göre oluyormuş ve o uyum sağlıyormuş. bu durum sizi epey bir şımartmış. Şimdi bazı şeyleri kendi istediği gibi yapınca biraz da ben uyum sağlıyım demek yerine kendinizi aç bırakmayı tercih etmişsiniz.
İlişki böyle bir şey değil. bir gün sizin sevdiğiniz yağ ile kızartma yapılıyorsa öteki gün onun istediğiyle yapılır. O size uyum sağlıyorsa siz de ona sağlayın. Her şey kendi istediği gibi olsun isterse o zaman dur dersiniz.
Biz 6 aydır beraberiz, 3 ay önce ilişkiye girme kararı aldık o zamandan beri olmuyor.
Peki birkaç günlüğüne evden ayrılmak fayda sağlar mı?Oturup güzelce konuşun diyeceğim ama yalan söyleyebilir. Evden gitmenizi istemiyorsa bile bir süre ayrı kalmak ikinize de iyi gelebilir.
Cok yeniymissiniz. Kendi karakteri budur o zaman. Bence evlilik fikrini bir daha dusununBiz 6 aydır beraberiz, 3 ay önce ilişkiye girme kararı aldık o zamandan beri olmuyor.
Evden gitmeniz için yapıyor.Herkese merhaba, daha önce vajinismus olmamla ilgi bir konu açmıştım, sevgilimle beraber yaşıyoruz fakat hala ilişki yaşayamadık. Ben sorunumu çözemedim ve sanırım bu ilişkimizi de zedeledi. Çok içime oturan şeyler var benim sevdiğim şeyleri umursamıyor artık. İlk başlarda eve alınacak şeyler benim sevdiğim şeyler oluyordu, zevklerimiz aynı zaten ama artık kasten sevmediğim şeyleri alıyor. Kendisi sevmese de alıyor. Örnek vereyim biz hep bergamotlu çay içiyorduk. Normal çay çok içmezdik, dün çay yaparken bergamotludan bir tane kaldığını gördüm, bir tane de normal çay vardı. Kendisi çay ayırmadığını hepsini içtiğini söylüyordu ben de normal olanı ona verdim. Kendime bergamotlu aldığımı gördü ama bişey demedi. Bugün marketten aldığı çay ise normal çay. Bergamotlu neden almadın dedim ben bunu seviyorum dedi. Kesinlikle öyle bişey yok bana inadına mı yapıyor yoksa mutlu olmamı mı istemiyor anlamıyorum. Geçen gün yemek yapıyordu ben kızartmalarda zeytinyağı sevmem bu yüzden sıvıyağ ile yapıyorduk, ona fark etmiyordu ama o gün zeytinyağı döktü napıyorsun dedim ben böyle seviyorum dedi. O yemeği yemedim kendisi oturdu yedi. Aramızda hiçbir sorun olmadı benim vajinismusu yenememem haricinde, ama bu konunun hiç önemli olmadığını, tedavi sürecinde yanımda olacağımı söylemişti. İlk aylarımızda kesinlikle beni çok mutlu etmeye çalışıyordu, sırf ben seviyorum diye kendi yemediği çikolatadan alıp geliyordu fakat şuan aç kalmama bile razı geldi çok üzülüyorum ve bu kişiyle evlilik yolundayız yüzük takıyoruz. Yanlış anlaşılmasın mevzu çay almak değil ben kendim tabiki alabilirim ama bana kasten yapılan bir şey bu, sırf ben seviyorum diye kendisi de sevdiği halde almadı. Aklıma sevmediğim biri sırf bişey seviyor diye kendim sevsem dahi o şeyi almadığım anlar geldi. Onun evinde kalıyorum bu arada, sizce gitmemi istiyor olabilir mi?
Hayır, uzun bir süre olmalı. Kendinizi dinleyip gerçekleri uzaktan görebilirsiniz o zaman.Peki birkaç günlüğüne evden ayrılmak fayda sağlar mı?
Ya aslında öyle değil, ev alışverişi yaptığımız zaman ben ona hep ''bunu seviyor musun, alalım mı?'' diye soruyorum, kendisi de zevklerimizin mükemmel derecede uyumlu olduğunu, benim seçtiğim her şeyin onun da en sevdikleri olduğunu söylüyordu. Belki bu konuda şeffaf olmamıştır bilmiyorum ama ortak sevdiğimiz çayı almayıp içmediğimiz çayı alması benim çok garibime gitti.Açıkçası siz ortak karar vermiyormuşsunuz her şey sizin sevdiğiniz gibi oluyormuş sevgiliniz de buna uymayı bırakmış. Evet vajinismus da buna sebep olabilir ama erkek arkadaşınız her şeyin size göre ayarlanmasından sıkılmış olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?