- 10 Nisan 2014
- 43.728
- 116.258
- 798
gülşen de kim?Bu hayatta 4 şansı var bence kadının. Ya Leyla, ya Necla ya Ferhunde ya da akıllı ve şanslıysa Gülşen olur. Tanrım ne kadar gereksiz bilgi varsa doldurmuşum kafama :)

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gülşen de kim?Bu hayatta 4 şansı var bence kadının. Ya Leyla, ya Necla ya Ferhunde ya da akıllı ve şanslıysa Gülşen olur. Tanrım ne kadar gereksiz bilgi varsa doldurmuşum kafama :)
Ben istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
Amanın bu ne cahilliktir. Kimlerle aynı platformda olduğuma inanamıyorum. Hanımefendi rica ediyorum biraz Yaprak Dökümü izleyip kültürlenin.gülşen de kim?![]()
Herkes sorunu senin calismamak istemen olarak gormusBen istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
Valla hiç de ezik değil turnayı gözünden vurmamış mıydıAmanın bu ne cahilliktir. Kimlerle aynı platformda olduğuma inanamıyorum. Hanımefendi rica ediyorum biraz Yaprak Dökümü izleyip kültürlenin.
Ferhundenin saf, ezik arkadaşı :)
Ay sormayın, çocukluk aşkımdı resmen o adam. Yakışıklı, boylu poslu. Şimdi yazık baya çirkinleşmiş. Eeee Gülşen yerine beni alsaydı böyle olmazdıValla hiç de ezik değil turnayı gözünden vurmamış mıydıneydi kocasının adı Serdar mıydı neydi hoş adamdı bee
![]()
Kesinlikle doğru.bu kadar tepkisel yaklaşımların sebebi ; kendilerinin çalışmak zorunda olması.Çalışan çok çalışan bir annenin kızı olduğum için evet başkasının elinde büyüdüm evet annemle zaman geçirmek isterdim. Hava daha aydınlanmamışken kreşe bırakılmak istemezdim. 3 yaşında evimde çizgi film izlerken kahvaltı yapmak isterdim. Ama mesele sizin çarpıttığınız gibi bir mesele değil. Çocuklu çalışan annelerin bir de kariyer dayatması ama artık o da insan dedirtiyor. Çalışmamayı tercih eden anneleri anlarım. Ve kadınların çalışmayan annelere sinirini asla anlayamam. SİZE NE? Yoksa çalışmak zorunda olduğunuz için mi bu sinir.
İlk çağlardaki kadının üretiminin günümüzde sürmesi tabii ki imkansız. Gelişen toplumsal varlığın içindeyim ben de. Sadece kadın ve erkek doğasının yaratımsal yapısının farklı olduğundan bahsediyorum. Tabii ki çarptıracaktınız. Tamam siz çalışın ben de çalışmaya devam edeyim. Ama kadına sürekli rol verip bunu yapmama özgürlüğünü kullanmalarına saygı duyabileyim. Aramızdaki tek fark siz yargılarsınız ben ihtimalleri düşünür kimseye rol vermeden saygı duyarım.
Aynı şeyi yazacaktım ki alttaki cevapları okudum.gülşen de kim?![]()
yaprak dökümünü yıllar önce birkaç bölüm izlemiştim de bu gülşene hiç denk gelmemişim bak.çalışan kadınmıydı bariii?Aynı şeyi yazacaktım ki alttaki cevapları okudum.![]()
Alıntıladığın üye bana yazdığı için söz hakkı almak istedim. Kendilerinin çalışmak zorunda olmasi ne demek eşlerimiz iyi kazanmıyor ve çalışmak zorunda miyiz yoksa kendi kendimizi geçindirecek paramız yok da onun için mi çalışmak zorundayız ona göre cevabim değişir. Çünkü ben çalışmak zorunda olmamayı başkasının-kim olursa olsun- maaşına ya da parasına bağlamıyorum. Bu arada alıntıladığınız üye çalışınca çocukların sevgisiz büyüdüğünü hatta başkalarının elinde büyüdüğünü söyledi. Tepkimiz buna. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşıyız çünkü. Mesela namusun tek bir tarafa özgü gibi görünmesine, misafirliğe gidince tek bir tarafın yardım etmesinin beklenmesine, evdeki islerin çoğunun tek bir tarafa ait görünmesine, maddi yükün tek bir tarafa ait olmasına, düğünde bir tarafa daha çok yuklenilmesine, bakımlı olmanın sanki bir tarafa daha çok yakıştığına vs vs vs.... olay sadece çalışıp çalışmamak değil yani gelenekselligin bir tarafını tutup bir tarafını birakmaktaKesinlikle doğru.bu kadar tepkisel yaklaşımların sebebi ; kendilerinin çalışmak zorunda olması.
Kim ne tepki verdi bilmiyorum ama çalışan bir kadın olarak evet çalışmak zorundayım. Babam ya da eşim, benim kendime sağladığım hayatı, maaşı, sigortayı, emekliliği ve emeklilik ikramiyesini hatta diğer koşulları da sağlayamaz. Çalışmak zorundayım çünkü kimseye güvenmiyorum. Kimseden harçlık almak, bel bağlamak ,istemiyorum. Bunlardan öte işe yarar hissetmek istiyorum mesela. Çalışan kadın terimi biraz yanlış bir ifade bence günümüzde. Benim ailem çiftçi. Ama annem asla ev hanımı olmadı. Ben de uyandığımda babannem bakmış bana, kahvaltımı o yaptırmış. Annem aynı benim gibi çalışan bir kadındı. Meziyetlerini saysam inanın bitmez. Ama bu benim annem için geçerli değildi sadece, ailece amcalar, yengeler herkes arı gibiydi. Bence çalışan kadından ziyade artık günümüzde vasıfsız ev hanımı/erkeği var.Kesinlikle doğru.bu kadar tepkisel yaklaşımların sebebi ; kendilerinin çalışmak zorunda olması.
Sanırım.once okuyordu sonra çalışmaya başladı sonra yurt dışında çalışmaya başladı. Sevgilisini orda buldu zaten. Eğer gerçek olsaydı şu an mutlu olurdu herhalde.yaprak dökümünü yıllar önce birkaç bölüm izlemiştim de bu gülşene hiç denk gelmemişim bak.çalışan kadınmıydı bariii?![]()
Ben 22 yaşındayım öğrenciyim maddi olarak aileme bağlıyım normal olarak artık bana pahalı bir şey aldıklarında o kadar sevinemiyorum arkadaşlarımdan da mezun olup ise başlayanlar oldu o kadar imrendim ki dedim ekonomik özgürlük kadar mükemmel bir şey var mı şu hayatta acaba bazı insanlar nasıl bir ömür kocasının eline bakıp gocunmuyor diye düşündümDemek ki gocunmayan varmış ya en basitinden bir ayakkabı alacaksın 400 lira kimseye hesap vermeden çatır çatır almak mı istersin yoksa kem küm edip "Ee şey x hayatim görüyorsun ayakkabilarim da eskidi hem bilmem ne modeli çıkmış acaba..." diye şekilden şekile girerek mi almak istersin? Yani bilemedim garip
![]()
iyi de onun adı gülşen miydi?şevkete aşık olan kız değilmiydi o?Sanırım.once okuyordu sonra çalışmaya başladı sonra yurt dışında çalışmaya başladı. Sevgilisini orda buldu zaten. Eğer gerçek olsaydı şu an mutlu olurdu herhalde.
Ha o başkaydı değil miiyi de onun adı gülşen miydi?şevkete aşık olan kız değilmiydi o?
İşin komiği zaten ben de çalışan bir kadınım yaklaşık 10 yıldır işimi seviyorum, para kazanmayı bayılıyorum. Eşime hadi bu yaz tatil benden deme keyfi harika bir şey. En başından anlatayım. Bir kadın çalışmalı fakat eğer isterse anne olunca çalışmama özgürlüğüne de sahip olmalı. Çocuklarını kreşe verene sözüm yok sadece bazı kadınlar çocuğunun her an yanında olmayı isteyebilir. Fakat bazı insanları hem süper anne ol hem kariyerde uç kodlamasının kadına yapılan haksızlık olduğunu düşünüyorum.Alıntıladığın üye bana yazdığı için söz hakkı almak istedim. Kendilerinin çalışmak zorunda olmasi ne demek eşlerimiz iyi kazanmıyor ve çalışmak zorunda miyiz yoksa kendi kendimizi geçindirecek paramız yok da onun için mi çalışmak zorundayız ona göre cevabim değişir. Çünkü ben çalışmak zorunda olmamayı başkasının-kim olursa olsun- maaşına ya da parasına bağlamıyorum. Bu arada alıntıladığınız üye çalışınca çocukların sevgisiz büyüdüğünü hatta başkalarının elinde büyüdüğünü söyledi. Tepkimiz buna. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşıyız çünkü. Mesela namusun tek bir tarafa özgü gibi görünmesine, misafirliğe gidince tek bir tarafın yardım etmesinin beklenmesine, evdeki islerin çoğunun tek bir tarafa ait görünmesine, maddi yükün tek bir tarafa ait olmasına, düğünde bir tarafa daha çok yuklenilmesine, bakımlı olmanın sanki bir tarafa daha çok yakıştığına vs vs vs.... olay sadece çalışıp çalışmamak değil yani gelenekselligin bir tarafını tutup bir tarafını birakmakta
Doğru kişiyi anladıysam bankada çalışıyorduyaprak dökümünü yıllar önce birkaç bölüm izlemiştim de bu gülşene hiç denk gelmemişim bak.çalışan kadınmıydı bariii?![]()