Sevgili Nuryolu, sen beni taşlarken ben de sana gerçek Kur'an mealleriyle geldim. Sureler ve ayetleri de parantez içinde belirttim.
İyilik işleyenler, küçük kusurlar hariç, büyük günahlardan ve çirkin davranışlardan uzak dururlar. Şüphesiz senin Rabbin, bağışlayıcılığı geniş olandır. O sizi gerek ilk başta topraktan yaratırken ve gerekse annelerinizin karınlarında cenin aşamasındayken (ne olduğunuzu) çok iyi bilendir. Öyleyse kendinizi (beğenip) temize çıkarmayın! Çünkü o kimin kötülüklerden sakındığını herkesten iyi bilendir. (Necm / 32)
Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et. Şüphesiz senin Rabbin, kendi yolundan sapanları en iyi bilendir. O, doğru yolda olanları da en iyi bilendir. (Nahl / 125)
Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü Allah, hiçbir kibirleneni, övüngeni sevmez. ( Lokman / 18)
De ki: "Herkes yaradılışına göre davranır. Rabbiniz kimin en doğru yolda olduğunu bilir." (İsrâ / 84)
Rabbiniz sizi iyi bilir. Sünnetinin, düzeninin yasaları içinde, iradesinin tecellisine uygun olursa size merhamet eder. Sünnetinin, düzeninin yasaları içinde, iradesinin tecellisine uygun olursa sizi cezalandırır da. Seni, onlar adına Allah'a karşı savunma yapman, Allah adına da onların üzerinde zor kullanman için görevlendirmedik. ( İsrâ / 54 )
Şüphesiz senin Rabbin, yolundan sapanı çok iyi bilir ve yine O, doğru yolu bulanları en iyi bilendir. (Enâm / 117)
...ve daha onlarca ayet var, Allah'ın kibirli kullarını sevmediğine dair. Senin yaptığın Allah'ın seni kesinlikle cennete sokacağından emin olduğunu iddia etmek ve yolundan sapanları(!) küçümsemektir. Bu kibirdir. Ayrıca güzel öğütle değil, aşağılayarak ve kalp kırarak diğer inananlara sesleniyorsun ki bu da büyük günah Allah'ın kitabına göre. Ayrıca kimin cennetlik, kimin cehennemlik olduğunu söyleyecek kadar ileri gidebiliyorsun ki bu Allah'a şirk koşmaktır, zira Allah doğru yolda olanı ve yolundan sapanı herkesten iyi bilendir.
Bu günahların söz konusuyken, senin cezan nedir peki? Recm mi?