Sevgilim çok sorumsuz :(

Bence kesinlikle pilot olsun. O iş o tip insanlara göre. Okullar çok pahalı herkes veremiyor parasını.. Hem sabit işi olur uçar gider uzaklara ayak altından çekilir. Florida da 2 yıl eğitim. Sen de gidersin onla.. Ohh ne güzel hayat :) Ahh ahh benim de hayalim :))

Bencede, destek verdim kendisine bu konuda, böyle bir şeye tamamen karar verirse ücretsiz izin alıp bende yanına yerleşicem. Kendisi sorumsuz olmasına rağmen çok zeki biri, Bilkent- Elektrik Elektroniği 4 senede bitirdi, üstelik hazırlık okumadan. Bu işin altından kesinlikle kalkar, neyse ben bu konuyu tekrar açıyım ona

Canım yeni mezun olduğu için ailesi rahat bırakmıştır şimdi. Yavaştan adapte olur işlere sen merak etme.. Belki de yurtdışı yüksek lisans falan yaptırır babası. Ama pilotluk da iyi bir tercih ..

Merhaba,

Böyle sorumsuz erkeklerle evlenilir mi evlenilmez mi bilemem ama yola gelip gelmeyeceğini anlaması çok kolay :) O kadar da kolay değil tabi, deneyimler - anne sözü - arkadaş tavsiyesi vs. böyle kişiler için üretilmiş reçeteler var :)

1- Evlenme teklifi etmiş sanırım. Ama bu evlenme teklifinin (aile içinde olması şart bile değil) tamamen netleşmesi lazım. Yani "ilişkimiz güzel gidiyor, ileride neden evlenmeyelim ki?" gibi değil de "evleniyoruz! ailelerle konuşmak lazım artık" gibi bir kesinlikten bahsediyorum. Yani bu kişi "erkek arkadaş"tan fazlası olmalı ki bize bu reçete için yüksek miktarda özgüven şart :) Kaybetme korkusu yaşamamamız lazım çünkü haklı olan zaten biziz. Bu tavırlarımıza sinirlenecek adam "hem suçlu hem güçlü" olmamalı. Ne alaka demeyin, erkekler bir acayip oluyor işte. Kız arkadaşlara eğer "gelecekteki karım" ismi koyulmamışsa erkekler "sen kim oluyorsun?" şeklinde arıza çıkartabiliyor. Böyle bir durumda "nasıl yani??!!" gibi üzüntülü bir durumla karşılaşılmayacağından emin olmamız lazım.

2- Evlenme teklifine "evet" dememek ama hayır da dememek lazım. Erkekler "evin çok dağınık" derseniz sadece ayın o günü o an için bahsediyorsunuz diye düşünür. Malesef 6 aydır 2 senedir burnunuzdan geldiği aklının ucundan bile geçmez. Sonra da "niye bu kadar sinirlendin ki, alt tarafı kirli tabakları şuraya koymuşum... bıdı bıdı"

Erkeklere "hayır o kirli tabaklara orda olduğu için bu kadar sinirlenmedim! aylardır, senelerdir hala kirli tabaklarını umursamadığın için sinirlendim" olayını anlatamazsınız. Bu sefer de "dırdırcı" durumuna düşersiniz, her şeyden şikayet eden kişi olursunuz :)

Özgüven şart dedim ya... Bu evlenme işini öyle bi duruma getirmelisiniz ki, sizin kendi davranışları yüzünden kaygılandığınızı anlayabilmeli. "Senin XX - YY - ZZ huyların beni endişelendiriyor" şeklinde gelecek hakkında "yarım ağız" konuşup onun bir şeylerin yolunda gitmediğini farketmesini sağlamanız lazım... Onun korkması lazım.

En sonunda "peki benden ne istiyorsun?? Seni nasıl mutlu edebilirim??" diye patlayacaktır.

İşte o noktadaki konuşma: "beni sorumluluk alabilen bir insan olduğuna dair ikna etmen gerek. 3000-5000 için sabah erken kalkmazsın. Ama parası önemli değil, ZATEN MESELE PARA DEĞİL. İşverenine karşı bazı işleri yapabileceğini vaadedeceksin, ve yapacaksın. Üzerine düşen görevlerini maddiyatı umursamadan yerine getirebildiğini bana ispatlaman gerek. Düzenli bir hayat yaşayabileceğini ve KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNDE DURABİLEN BİR İNSAN olduğunu bana göstermen gerek. Aksi takdirde ben yarın senle evlendiğim zaman çocuk yetiştirme konusunda bile hep endişeli olacağım çünkü şu an görünene göre sen sorumluluk almaya hiç bir şekilde hazır değilsin. Evlilik demek karşılıklı bir takım beklentileri yerine getirmek demektir. Benim de beklentilerim var ve ileride "nasıl olsa evlendikten sonra düzelir" kafasıyla hareket edip evlendikten sonra hayal kırıklığına uğramak istemiyorum"

Bu konuşmanın üzerine etkilenmeyecek erkek yoktur :) Eğer gerçekten seviyor ve sizinle bir yuva kurmak istiyorsa elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Becerebilir mi bilinmez. Ama "çaba" gösterecektir en azından. Bu bile birşey.. Sonrasına artık siz karar verirsiniz :) Yok eğer bu lafları bile sallamıyorsa, yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayın demektir.. Evlilik demek sorumluluk almak ve kendi ayakları üzerinde durmak demektir. Kendi ayakları üzerinde durmayı umursamayan insan, babalık da yapamaz.

Böyle bi'adam evlilik yürütemez çünkü ömrü boyunca sıfır sorumluluk almış.
Özür dilerim ama sevgilin babası olmadan koca bi'hiç.
Okadar parayı da azımsamış o maaşı bulamayan var.
Şımarık bi'insanı kolay kolay mutlu da edemezsin doyumsuzluk vardır çünkü.

'' Ne zaman çalışmayı düşünüyormusun diye sorduğumda 3000-4000tl için sabah erken kalkamam diyor.''
890 tl için sabah 6 da kalkan biri olarak büyük konuşma yarını bilemezsin demek lazım o bey'e

ben bu sorumsuzluk konusunda çok doluyum bıraksanız on sayfa döşerim buraya:)
benim eski sevgilim de sorumsuzun en önde bayrak sallayanıydı, üstelik onun güveneceği bir aile şirketi vs yoktu, ailesiyle yaşıyordu, hiçbir geliri yoktu ve bu adam 30 yaşındaydı!! 1,5 sene birlikte olduk, şu an kafamı hangi duvarlara çarpacağımı şaşırıyorum. benim ailemin durumu çok iyi, onunkisi çok orta halli. e kendi geliri de yok. bir buluşurduk ben o ay parasız gezerdim. e para yok, ama seviyorsun, dönemin geçici olduğuna inanmak istiyorsun, açıyorsun kesenin ağzını böyle olunca. çalışmayan biri yanında ne kadar parayla geziyor olabilir ki sonuçta? bu da sorumsuz bir adamdı işte, seninkisi de sorumsuz. sırtını dayayıp hareket edemezsin. ya paranı, ya emeğini, ya aşkını her an sömürebilir. bir süre daha bekle bakalım. belki mezuniyet sonrası tatil vermiştir kendine. 2-3 ay sonra sen de durumu anlar ufaktan yolunu çizersin.

Neyse yarın buluşucaz, bu konuları açıcam kendisine. Çok zeki olmasına rağmen bu kadar tembel olması ağırıma gidiyor.

'' Ne zaman çalışmayı düşünüyormusun diye sorduğumda 3000-4000tl için sabah erken kalkamam diyor.''
890 tl için sabah 6 da kalkan biri olarak büyük konuşma yarını bilemezsin demek lazım o bey'e

Herkesin durumu farklı canım, benim içinde çok büyük para 3000-4000tl, hatta bunu diyince şaka yapıyor sandım, ama çocuğun aylık yemeksepeti harcaması 2000tl sadece, küçükken bolluğa alıştırmışlar resmen.

Bu çok kötü ya, istediği kadar zengin olsun da bu kadar eline para vermek çalışmayan bir çocugun.. Çalışmıyor olmasını şu an anlayışla karşılayabiliyorum biraz daha. Yemeksepeti 2000 tl nedir ya orda o kadar pahalı yemekler var mıymış görmemişim bile :)) ben de itü mezunu mühendisim. O dediğin paralara çalışmaya başlıyoruz da. Sonuçta böyle kalmıyor.. 1-2 sene en fazla. Ne biliyim insan bi sosyallik, düzenli hayat arıyor. İş ortamı hakkında bilgi sahibi olmak için bile çalışılır.. Okulda harcadığı zamana,zekasına yazık

sorumsuzmu seni uzuyormu tekmeyi basicaksin kizim degmezzz erkekler icin /mesela ben evliyim allaha sukur bi sorunum yok dert edecek ama hepb tetikteyim baktim esim sacmaliyor hic durmam bosarim vala ugrasamam sevmeme ragmen

sorumsuzmu seni uzuyormu tekmeyi basicaksin kizim degmezzz erkekler icin /mesela ben evliyim allaha sukur bi sorunum yok dert edecek ama hepb tetikteyim baktim esim sacmaliyor hic durmam bosarim vala ugrasamam sevmeme ragmen

Milleti niye kaza getiriyorsun ki? Yok degmezmis yok bende bosanirim. Bosanicaksinda sanki. Cok kolay dgldir oyle pat diye bosanmak. Kolay geliyor sana rahatlik mi batti? Sorunum yok diosun.
Sevmiosan tekmeyi bas ozmn?

Evliyken bu kadar nasıl rahatsınız helal olsun, ben şu an bile düşünceliyim, onu o kadar çok seviyorumki kırmaktan korkuyorum.

Evliyken bu kadar nasıl rahatsınız helal olsun, ben şu an bile düşünceliyim, onu o kadar çok seviyorumki kırmaktan korkuyorum.
valla 1bucuk yili asti evliligim 3senede ciktik okadar fedakarlik yaptimki okadar alttan aldimki bir ben bilirim boyle pat diye cvp yazdm herkes farkli algiladi ama bu son san bidaha yamugunu gorursem bosarim ben kendime soz verdim ee bu konunun kahramani cocukta pek adam akkilli degilmis bugun bunlari yapiyorsa ///bilemiycem ustume varmayin fikrimi yazdim

Milleti niye kaza getiriyorsun ki? Yok degmezmis yok bende bosanirim. Bosanicaksinda sanki. Cok kolay dgldir oyle pat diye bosanmak. Kolay geliyor sana rahatlik mi batti? Sorunum yok diosun.
Sevmiosan tekmeyi bas ozmn?
ayni kaynanam gbi konustun haa

Ben hiç fedakarlık yapmadım desem yeridir, sadece şimdiki davranışları ilerisi için kırmızı alarm veriyor.

Ben hiç fedakarlık yapmadım desem yeridir, sadece şimdiki davranışları ilerisi için kırmızı alarm veriyor.
davranislarini gormezden gelmek yada affetmek kendiside bi fedakarlik sekli degilmi ben bise demiyorum ama sahiti olarak soyluyorum bu tur olaylarin dedgmez degmez degmez kim ne derse desin

davranislarini gormezden gelmek yada affetmek kendiside bi fedakarlik sekli degilmi ben bise demiyorum ama sahiti olarak soyluyorum bu tur olaylarin dedgmez degmez degmez kim ne derse desin

Oda çok fedakarlık yaptı aslında, erkek arkadaşlarınla gece gezmelerine gitmeyi kesti ben kıskanırım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…