canım.. aile tabiki önmlidir ama bir yere kadar seninde kendi kararların önemili sen evleneceksin sen sececeksin.. aşık olan sensin.. vee 35 yaşına kadar gelmişin artık.
ailenin bu konuda sana karışma gibi bi durumu olamaz ki. tamam alkolik olur serseri olur vs. onları kesinlikle demiyorum kimsede yanlış anlamasın ama. sen dogru karar verebilecek yaşı coktan geçmişin olgunlaşmısın işin gücün elinde... sen istediğin kişi ile tabiki evleneceksin.. ailen şimdide dul olduğu için karşı cıkrı diyorsun.. ama bilmiyorlarki onlar yüzünden oldu ?
onlar size izin verseydi şimdi siz evlenmiş olacaktınız.. bunun sorumuları onlar aslında.. karşındaki insan da iyi biri ise bence vazgeçme canımsonuna kadar savaş diren.. bu sefer kaybetme yeterince ailen yüzünden üzülmüşün acı cekmişin.. şimdi sen hiç evlenmemişin ailenn bahaneside evlenmemiş biri olacaktır. cocugu olan birini napacaksın su bu vs. ama gel görki gönül laftan sözden anlamaz.. şimdiye kadar yanlış yaptıgını unutamadıgını sende biliyorsun. canım ne diyimm ailenede Allah akıl fikir versin.. sana bu acıyı yaşatmışlar sevdiğinden koparmışlar.. ama bu sefer pes etme her ne olursa olsun onlar pes etsinler.. nereye kadar edecekler
aslında belırlı bi yaştan sonra hiç evlenmemiş birini bulmak zor.
olanların da uzun süreli ilişkileri vardır zaten.
canım ben de ana kuzusuyum, annemin babamın tek evladıyım üstelik. 31 yaşına geldim, evlendim, ailemden başka şehirde yaşıyorum ama hala üzerime titrerler. annemle günde kaç kez telefonda konuşuyoruz bilseniz gülersiniz bize :) ama ailem bana bu yönde hiç karışmadı, hep kendi kararlarımı kendim verdim, geçmişte şeçtiğim yanlış kişiler de oldu. bu yüzden keşke biraz karışsalarmış, yön verselermiş dedim bazen. ama annem böyle ilişkilere karışma - evladı reddetme konuları açıldığında hep şöyle der: "evladımı mı kaybedeceğim? yanlış olduğunu görsem bile evladımın arkasında dururum ve mutlu olması için dua ederim". hep de arkamda durdular sağolsunlar. ben de 2 kez evlendim. ilk evliliğim çok kısa sürdü, ama 3 yılda ayrılabildim :S şimdiki eşiminse ilk evliliği. onun ailesi bana istenmeme gibi birşeyi hissettirmediler bile, ki köyde yaşayan insanlar. yani uzattım ama diyeceğim şu ki, bence ailen bu boyutta bir tepki göstermekte hatalı. sen artık olgun ve kendi ayaklaeı üzerinde duran bir genç kadınsın, doğru kararı verebileceğinden emin olmalılar ve sana destek olmalılar. kaldı ki arada onlar yüzünden yaşanamamış bir 20 yıl var. seni seviyorlar madem senden mutluluğu esirgememeliler. aşkına sahip çıkmaya devam et ve evlen, zamanla kabulleneceklerdir bence, seni mi kaybedecekler?
Çok sağol canım ya. Benim de aile tanımından beklediğim aynen senin yaşadıkların. Çocuğuna yasak koyarak onun hayatını cehenneme çevirerek adına da korumak denilerek aile olunmaz. Elbette hata yapabiliriz, ama bu hatalar bizi olgunlaştıracak. Benden çaldıkları 20 yıl yokmuş gibi birde bana o seni 20 yaşında bulduğunda nerden haberimiz olacaktı görüşseydin dediler. Şaka gibi düşünsenize...Bu yaşımda bi dövmedikleri kaldı ama o yaşlarda elimde iş güç yokken onlardan gizli iş çevirmeme razılarmış. Bende bi 20 yıl sonra da allah ömür verirse bana bizi dinlemeseydin demeyeceğinizin garantisi var mı dedim ama hala cevap alamadım ...
arkadaşlar, konu sahibine bu yaşta bekar çocuksuz adam bulmak zor tarzı yorumlar yapılıyor. ben bu düşünce tarzına katılmadığımı ve konu sahibinin derdinin de yaşı geçmeden evlenmek olduğunu düşünmediğimi söylemek istedim. kız zaten istese daha önce de evlenebileceğini, ama gerçekten seveceği insanı bulmak içn beklediğini yazmış. ve sevdiği insanı da şimdi bulmuş. ayrıca 25 yaşında olsa "evlenme, senin daha bekar çocuksuz koca bulma ihtimalin var" mi diyecektiniz? insanları bekar - dul - çocuklu - çocuksuz diye ayırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. iyi insan olması, arada sevgi bağı olması, anlaşabilmek, bunlar önemli olmalı. yoksa yarın ne olacağımız hiç belli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?