Sevgilim dul diye ailem istemiyor

Kendi kararlarını alacak yaş sınırını çoktan geçmiş koskoca bir insansın..
20 li yaşlarda olsan sana farklı tavsiyelerde bulunabilirdim ,belki olaya farklı açıdan bakabilirdim yaşın ufak olsaydı ama benden az küçüksün..

Hele ki konu içinde ukde olan bir aşksa..

Bence bir şekilde aileni razı etmeye çalış ve inandığın adamla evlen..Başka tavsiye veremem sana..

Ailenin sana hukmedecegi yasi coktan gecmissin. Artik kendi yaginda kavrulabilecek, bagimsiz bir bireysin. Bariz kotu bir adaydir evlenmek istedigin kisi , ailen karisir,, engel olmaya calisir anlarim. Ama boyle yeni yetme kiza karisir gibi kafadan engellemeye calismalari anormal bence, senin yasina gelmis bir insan icin. Boyle bir haklari yok bence. Artik zaman senin arkanda durup destek olma zamani.
Biliyorum demesi kolay ama resti cek gerekirse. Kesin tavrini koy ve sevdiginle evlen artik. Omur boyu annen baban izin vermedi diye icinde ukde mi kalsin bu.

Ailende cok komikmis gercekten, yasin 35, 25 degilki, nerden bulacakmisin senin yaslarinda bekar adami? Senin yasina gelene kadar adamlarin cogu evlenmis boyunca cocuklari oluyor, hatta bir kere okumustum insanlar 30´a kadar evlenemezlerse evlenilecek kimse kalmadi etrafimda die üzülmesinler, nasil olsa genelde 32 yasindan sonra bosanmalar basliyor tekrardan birini bulmak kolaylasiyor diye.

Benim teyzemin bir komsusu vardi, iki kizinin ikiside tip okuyup doktor oldular, kim istese begenmezlerdi, bir iki kere nisan veya söz gibi olaylar oldu, yok üzümün sapi, armutun cöpü diye kimseyi kizlarina layik görmediler. Sonuc olarak babalari rahmetli oldu, kizlarin ikiside 40 larini gectiler ve yasli anneleriyle beraber yasiyorlar. Hersey zamaninda güzeldir, seninde madem cocukluk askindi, bence denemelisin, kaybedecek ne varki? Ailende akillarini baslarina koysunlar, bu saatden sonra bekar adamla evlensen bile ya senden yasca genc olacak uyusmuyacak yada senin yaslarinda olacak ama o saate kadar hic evlenmedigine göre yine bir derdi olan biri olacak.

Senin icin en hayirlisi olsun tatlim insallah.

hayat kimseye ikinci şansı vermiyor ki.
okuyunca içim sızladı şu anda birlikte olabilirdiniz ama ailen sebep olmuş ayrılığınıza şimdi de hayır dersen hep içinde yara kalacak yapma bence devam et nolur

Onceden bekar dulla evlenenez derdim

Yaslandikca olgunlastim

Hayatta herkesin basina gelebilir

Adam evlenmis olmamis

Artik hakkin doldu denedin olmadi sen dulsun

Ya dul birini bul yada boyle kal mi denecek

Hickimsenin hicbirseyde tek şansi olamaz

Bence aşki yakalamisken birakma

HEr buyuk askin bir bedeli vardir seninkide bu olsun

Sen zaten asmissin bunu is ikinizde biter

Yakin bir arkadasim bekarken bosanmis biriyle evlendi

Nasi el ustunde tutuyor adam inanamadik

Snra anladik bosanmis olmasinin onemi yok yeterki insan olsun aşk adami olsun

Allah yardimcin olsun

Zamanında aynı hataya bende düştüm

Ailem itiraz etti, onların rızası olmadan olmaz dedim,ayrıldık onu evlendirdiler apar topar sonra boşandı. Geri döndü 4 yıl sonra, olmadı dikiş tutturamadık, tekrar yürütemedik sevmeye rağmen.

Bugün 35 yaşındayım, annem ve babam öldüler, hayatımı yeniden yapılandırmak için debeleniyorum

İki evlat sahibi dul bir adam sevgilim, gayet emin adımlarla ağırdan gidiyoruz. Şu an ki durumda mutluyuz

Ama gel gelelim ben geçen yıllarda çok şey kaybettim. Yaşadığım onca stresin ardından, rahim ağzım alındı uzun bir hastalık sürecim oldu. Şimdi menapozum başladı. Artık kendi evladımın sahibi olmam hayal gibi. Yoruldum, yıprandım, en güzel zamanlarım ağlayarak geçti. İnsanların 20 li yaşlarda yaşadıkları şeylere ben hep uzaktan baktım, hala uhtedir içimde çocuğuyla büyüyen bir anne olmak. Ben bunları yaşarken onlar ölüp gittiler, bu dünyada eşsiz,evlatsız nasıl yaşayacağımı kimse dert etmedi. Allaha şükür iyi bir işim, olanaklarım var ama yalnızlık bir şeye benzemiyor

Velhasıl trenler kaçmadan koş yakala, insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor. Birlikte olduğun adama inanıyorsan diren ve onunla evlen. Aile tabi ki çok önemli ama bazen çocuklarının büyüdüğünü anlayamıyorlar, kendi canlarına nasıl bir zarar verdiklerini fark edemiyorlar. Yaşın 20 olsaydı sana dul bir adamla evlenmenin zorluklarından bahsedebilirdik ama sen artık bunları anlayacak ve olgunlukla absorbe edecek yaştasın. Umarım geç kalmadan çözersin

Son düzenleme:

çok etkilendim
umarım en kısa zamanda mutlu bir evlilik yaparsın
çok saglıklı sıhhatli evlatların olur
öyle güzel mutluluklar yasarsın ki bugünlerini bir daha hatırlamazsın

Canım benim..yaşadıkların çok etkileyici, Bende bunların farkındayım, 30 yaşımdan sonra çok olgunlaştım, yıllar akıp gidiyor, yıllar sonra bizi dinlemeseydin diyorlar umarsızca.....Ama bugün onları dinlemediğim için soğuk savaş yapıyorlar.Üstelik sadece anne ve baba da değil tüm aile.. Benim de vazgeçmeye niyetim yok, teşekkürler desteğin için.Umarım sende en kısa sürede mutlu bir yuva kurarsın.....

çok etkilendim
umarım en kısa zamanda mutlu bir evlilik yaparsın
çok saglıklı sıhhatli evlatların olur
öyle güzel mutluluklar yasarsın ki bugünlerini bir daha hatırlamazsın

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

İmtihan dünyası işte, bundan sonra neler yaşanır bilemem

Ama sevgiyi bulunca sarılmak lazım bunu öğrendim ...

Rabbim size bebekli bol aşkli mutlu bir yuva versin

ailenin rızası elbet önemlidir ama, elaleme ne diyecekler ne demek ki yani 20 yaşındaki kız 40 yasında dul adamla evlenmek istese neyse diyecegim, yaşını başını almış olgun bir insansınız, şimdiye dek hiç evlenmemiş ve yaşı size uyan erkek bulmanız bence çok da kolay değildir, yani elbet vardır ama sevip anlaşacağınız insanı çok dar bir kesimden seçmek çok yanlış, heleki aklınızda zaten biri varken
ben 21 yaşında evlendim eşim 31 yaşında ve evlenmiş boşanmıştı, çok eleştirildik ancak kimse dul falan demedi, eleştirme sebepleri benim okul biter bitmez apar topar yaşımın 1,5 katı yaşta bir adamla evlenmemdi. bir de, yani küçük bi yerdesinz ve herkes herkesi tanır gibi bi durum mu var? eger yoksa, siz de megafonla bağırmazsanız ''bu adam dul'' diye kim nereden bilecek ki?
benim çok yakın çevrem bile bilmezdi evlendiğimde. ama eşimin ilk evliliğinden çocugu var o bizimle kalıyor onu görünce öğrendiler.
aile önemli ama sizin yıllardır unutamadığınız kişiden ayrılmanızı gerektirecek kadar değil bence, heleki sebep onun dul olması gibi basit bir şeyse. allah gecinden versin ama, aileniz elbet bu dünyadan göçüp gidecek, sizinde bir yuva kurmanız, onlar gidince yalnız kalmamanız için sizi teşvik etmelilerdi.

bu ara biseyler yasadim ama senin konunu okuyunca bazi seyleri daha iyi anladim...

bence bekar hic evlenmemis bir bayan gercekten de kendi gibi biriyle evlenmeli...ilk askin anlyiorum ama cok zor olur senin icin..ama öyle cok seviorum ki onun pesinden gidecegim deyip te aileni unutacaksan piskolojin bozulabilir cünki aile destegi olmadan cok zor canim seni de cok iyi anlyiorum ilk asini görünce saman alevi yeniden alevlendi ama..biy andanda seni anlyiorum yasin ilerleyince de zor olur ve birde üstelik seviyorsun...aileni ikna et ne apip edip tanistr falan yada sevdir onu onlara bence...

ben dul insanlarin tekliflerini hep red ettim...belki delisin diyeceksiniz cünki bu dullarin arasinda cok iyi meslekli olanlar vari mesela mühendis...bu arada amcam olarak gördügüm bir sanatci kendisi de bi hayli yakisikli (medyada calisiyorum) bana kafayi takmis durumda. hic beklemezdim ve bu isin olmyucagni da söyledim cünki benim kadar kizi var adamin. sanatci olmas mesleginin ne oldugunun hic önemi yok benim icin cünkii ben benim gibi ilk olan birini isterim. Önce herseyi yasayip deneyen tipleri istemyiorum kim olursa olsun...

Son düzenleme:
ben bekar biriyle nişanlıydım da ne oldu sonu hüsran ailesi için terketti beni..keşke dul olsaydı ama beni terkedip gitmeseydi..

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.merak eden varsa onlar için bilgi vermek istedim.Biraz zor olsa da ben kararlı olunca ailemi ikna ettim,onlar vazgeçmeden de nişan yaptık.Ama sırf tavır olsun diye hiçbirşeyime karışmıyorlar(maddi manevi)aile üyelerimden birisi(abim) hala ortalığı karıştırıp dursa da ,annemlerin aklını bulandırmaya çalışsa da yine de Çok mutluyum. Bu hayat benim , beni seven böyle sevecek....Yanımda olmamak için bahanelere gerek yok. İşin en kolay yanı, sen bizim istediğimizi yapmadın bişeyine karışmıyoruz demek. Bunlar bende derin yaralar açsa da ben hayatıma bakıyorum,laflara da kulaklarımı tıkadım.

İnsan düşmeye görsün. Düştüğü zamanlarda yanında olmayanlar senin hakkında yorum yapmayı kendilerine hak sayarlar. Varsın yapsınlar. İleride yaşlanınca, bekar ve çocuksuz kalınca bu defa da hakkında başka şekilde konuşacaklardır. Evlendikten sonra senin yolun ayrı onların yolu ayrı. Sen ne yaparsan yap onların konuşmalarının önüne geçemezsin. Ayrıca herkesin hayatı kendisine. En kötü karar bile hiç verilmemiş bir karardan kat be kat daha iyidir. Size mutluluklar.

Sevdiğiniz dul olabilir. İnsan illaki hiç evlenmemiş diye kendisi gibi evlenmemiş birini bulacak değil ki. Eğer mutluysanız mutluluğunuzun peşini bırakmayın derim. Umarım ailenizde bunu anlar. Mutluluklar...

alnımızda ne yazıldıysa o.. hayırlısı olsun hakkınızda dilerim

Son düzenleme:
Bu arada sevdiğiniz henüz dul değilken evlenmemeniz ailenizin suçu. Yanlışlarını düzeltecekleri yerde daha zorluk çıkarmamaları lazım bence. Hata bile yapsanız sizin zaten hata yapma gibi bir hakkınız var. Ayrıca sizin yaşınızda birinin yaptığı hata değil, seçimdir bence.

Egecey merhaba,

bende senin gibi aynı durumdayım ve aklımda bir fikir var.Bunu seninle paylaşmam gerek ama bilmiyorum konunun tarihi baya gecikmiş.Eğer sevdiğin kişi ile olan durumun halen aynı ise sizinle bu konu ile bi fikrimi paylaşmak istiyorum.Siteye yeni kayıt oldum ve sana özelden yazmak istedim ama olmadı.Bu şekilde sana ulaşmaktan başka çarem yok.Bu mesajıma cevap yazmanı bekleyeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…