Sevgilim esnaf diye babam vermiyor :(

Ben öğretmenlik okudum . Sorun yakıştıramaması değil esnaflıgın bi garantisi olmadıgı için kabul etmiyor. Yoksa bana çöpçü olsun devlet işi olsun dedi yani

Ben öğretmenlik okudum . Sorun yakıştıramaması değil esnaflıgın bi garantisi olmadıgı için kabul etmiyor. Yoksa bana çöpçü olsun devlet işi olsun dedi yani

Anladım. Eh ama kimsenin garantisi yok ki artık, devlet memurluğunda dahi. Eskisi gibi 657'den atanayım da ömür boyu kafam rahat olsun devri geçti. Babanız biraz eski mantıkla bakıyor sanırım olaya. Çöpçüler de taşeron çalışıyor artık.

Dedelerim sağ değil babamda en büyük evlat yani büyük hiç kimse yok çok sevip saydığı bi arkadaşını devreye soktuk aynı zamanda o kişi sevgilimin babasınında arkadaşı. Ama onu hiç konuşturmamış bile çok sinirlenmiş

Ben babanızın bu tavrını çok görmüyorum herkes evladı yarın ne yiyeceğiz kaygısı çekmesin iş sıkıntısı olmasın az da olsa garanti geliri olsun falan ister. Bi kız babası olarak babanız sizi düşünüyor ülke hele de bu durumdayken her ne kadar sizin ayrılmanızı isteyecek kadar abartsa da.
Bununla beraber evet babanız abartmış biraz. Araştırmadan konuşup düşünmeden direk kestirip atması çok yanlış.
Ama babanızın gönlünü kırmadan orta yol bulmaya çalışın onun sizi dinlemesini sağlayın gerisi gelir

Bilmiyordum taşeron çalıştıklarını evet eski mantıkla bakıyor

Siz yetişkin bir bireysiniz, babanızın malı değil. Ben hiç ama hiç hazzetmiyorum bu geleneklerden ne demek babam vermedi? Hanımlar biz çok narin evde oturup bebekle oynayan küçük çocuklar değiliz. Maddiyat tabi ki önemsiz değil ama sadece erkek mi eve para getirir nolur anlayın kadınlar da aile bütçesinden eşit sorumludur. Adamın işi ne olursa olsun az kazandığında, sıkıntı olduğunda siz destek vereceksiniz tabi ki, babanızla ne alakası var bunun? Rica ediyorum kendinize gelin, babanıza bu kadar fazla söz hakkı vermeyin. (ki silip atın demiyorum yerini öğretin biraz hayat sizin çünkü onun değil) Aranızda e ileride işler yolunda gitmezse ailesinin yüzüne nasıl bakacak, baba sözü dinleyin diyenler olacak. Üzgünüm ama o zaman da sorumluluk alacaksınız. Aileler 2018 kafasıyla düşünmüyor ama siz düşünüyosunuz. Kendi zamanınızda yaşayın. Evden uçun ve acilen kendi hayatınızdan sorumlu olmaya başlayın.

Aslında babanız haksız değil.
Eşim esnaftı, 30 küsür senelik dükkanlarını bu sene devrettiler çünkü para kazanmıyorlardı.
Evet, çoğu memura göre maddi olarak güzel bir yaşantımız var daha yaşımız 26 iken bunlara sahiptik.
Ama bu paraları yemeye zamanımız olmazdı, haftada 1 gün tatili bile yoktu, akşam yemeğini 9 buçuk 10 da yerdik.
Bu sebeple daha lüks şeylere yöneldik bari kazandığımıza değsin dedik.
İyi bir ev, araba, senede 3 4 yurtdışı tatili, güzel mekanlar, pahalı markalar, mücevherler falan ama son 1 senedir dipteyiz.
Eski yaşantımızın zerresi yok, cebimizden yiyoruz ve iki de bebeğimiz var.
Kazancımız artık üçte bir e inerken, masrafımız iki katına çıktı.
Lüks düşkünü biri olmadığım için bana koymuyor ama alışana çok zor.
Eşimim 4 aydır işi yok, sene başına kadar da olmayacak.
Ne yapsam diye çabalıyor ama piyasaların hali içler acısı, cebimizdekiler bitince ne olacağımız ise meçhul.

Sevgilimin ailesi varlıklı tek çocuk tek torun zaten maddi hiç bir skıntıları yok Allah göstermesin olmaz da zaten. Bunları açıkladıgım halde kabul etmiyor isterse kapının önüne bir ton altın koysun yinede devlet işi olmazsa olmaz diyor

Devlete sırtını dayamak güzel güvence ama garantisi olduğunu kim söyledi bu devirde. Babanız sanırım eskisi gibi sanıyor düzeni. Sahi bu arada babanızın mesleği nedir?
Bir de memurluk evlendiğinizde sizi döven , sorumsuz, sevgisiz kısaca huzursuz bir evliliğinizinde garantisi midir?

Vallaha babanla aynı fikirdeyim desem sanırım kimse bana darılmaz. Yani mesele devlet memuru sevgisi değil kimse yanlış anlamasın zira benim babam da kaç yıllık esnafır ama son yıllarda esnafların ekonomik olarak çok zorluk çektiğini gördüğüm için insan hep az da olsa memur maaşı olsun en azından garantisi var gözüyle bakıyor. Evet malum olaylar nedeniyle belki devlet memurluğu da artık bu konumunu kaybetti ama neticede hala bu fikirde olanlar çoğunluk. Dolayısıyla babanıza hak vermemezlik edemiyorum. Ama şu var tabi. Bence önemli olan evleneceğiniz kişinin ne iş yaptığı değil hangi karakterde olduğudur. İlerde bu adam çok da kazansa az da kazansa seni mutlu edecek mi, mutlu olacak mısınız önemli olan bu diye düşünüyorum.

Tatil vs diğer konularda çok haklısınız bunların olmayacagını düzenli bi hayat sürdürmeyecegımızn farkındayım ama ben razıyım. Esnaf insana kız verilmez diye bi durum yok sonuçta. ben babama hak veremiyorum malesef . Memurlugunda bir çok sıkıntısı var ve garantiside yok şu günleride. Aynı şekilde babamda batan ve devreden bi çok esnaf tanıdığı için bu kadar önyargılı

Dediğim gibi babanız maddi kaygı olarak haklı sadece.
Ama bu durumu engelleme gibi bir lüksü olamaz.
Herkes ister kızı prensle evlensin rahat etsin ama siz razı iseniz yapacak bir şey yok.
Kararlılığınızı anladığında düzelecektir.

Oda artık en son belediyeden tanıdık bildik birilerine bakacak çöpçüde olsa olur artık geçiçi olarak. Kandırmış olacagız belki ama yapacak bişey kalmadı
En mantıklısı bencede böyle yapmanız . Başvurdu cevap bekliyo falan deyip tanıştırın zaten eşinizi tanıyıp severlerse bu inattan vazgeçer bence :)

Ama şimdiki memurlarında hiç bir garantiliği yok suçlu suçsuz bir çok insanı görevden alıyorlar. Ben Kaderde ne varsa onu yaşayacagına inananlardayım. Karakteri çok çalışkan kimseye borçlu kalmayı sevmeyen düzenli disiplinli bi insan zaten bu sayede çok güzel işletiyor ve kazanıyor. Bende seviyorum oda beni seviyor fakat babamın kalbini yumuşatamıyorum sorun burda

En mantıklısı bencede böyle yapmanız . Başvurdu cevap bekliyo falan deyip tanıştırın zaten eşinizi tanıyıp severlerse bu inattan vazgeçer bence :)
Küçük bi şehirde yaşıyoruz herkes herseyden çok kolay haberdar olabiliyor ve herkes birbirini tanıyor bizim memlekette :) yani başvurdu cevap gelcek falan diye kandıramayız ikna da olmaz zaten işi eline almalı ama öğrendiğim kadarıyla çöpçülükte taşeronmuş:)) başka bi iş bakcaz

Küçük bi yerde ufak bi kafesi var anladığım kadarıyla. Lise mezunudur da büyük ihtimalle. E ben de öğretmen kızımı böyle bi profile vermezdim şahsen dileyen kusura bakabilir. Daha yaşınız da küçük evlilik rafta kalsın siz önce bi atanın sonra önünüzü daha net görürsünüz belki

Diyelim atandın gittin bu adam seninle her yere gelebilecek mi gelemediğini farzet. Arkanı rahatça dônüp gidebilecek misin o güveni veriyor mu. ? Devir kötü yapmaz dedilerin her şeyi yapıyor .Herşey sevgi değil iyi düşün. Aynı yollardan bende geçtim o yüzden söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…