- 10 Eylül 2011
- 5.629
- 22.589
- 598
eskiden memurlara kız vermiyordu.. işcinin kazanci yüksek diye... şimd asgari ücretle çalışan isci esnaf diye mi vermiyor
Sizin babanız ne iş yapıyor.Merhaba kızlar ben 23 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 4 yıllık bir birlikteliğim var bu yıl evlenmek istiyoruz fakat babam onay vermiyor . Devlet memuru olmadıgı gerekçesiyle ayrılmamızı istiyor. Esnaflıgın bi güvencesi olmadıgını ve ilerde perişan olacagımızı düşünüyor babama karşı gelemiyorum karşısında nutkum tutuluyor ama sevdiğim insanlada ayrılmak istemiyorum aksine evlenip yuvamızı kurmak istiyorum ne yapacagım nasıl bi yol izleyecegım bilmiyorum lütfen akıl verin..
rukiye anne.. ayy ben çok özledim seksenler dizisin.. son zamanlardakabak tadi bitmişti 4-5 sene sürdüydü galiba.80'ler dizisinde ki anne geldi aklımaSSK şart SSK'lı işi olsun. :)
Ne diyim hakkınızda hayırlısı.
Canım bende memurum eşim Restorant sahibi. Ben daha eşimle tanışmadan önce iş yerindeki abilerim memurum diye eşim de memur olsun diye takıntı yapma esnaf bul esnaf bul dediler . Ticari zekası olan bi adam seni aç bırakmaz ama memurluktan çıkmış biri afallar derdiler.bu zamanda memuriyetin bile garantisi Yok artık Geçtiğimiz yıllarda olanları biliyorsun kaç kişi alındı görevinden. Sana değer veren biri olduğundan ve sevgisinden eminsen babanı ikna etmeye çalış memur kocası olup nice hayvanlık yapanları görüyorum iş yerindeMerhaba kızlar ben 23 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 4 yıllık bir birlikteliğim var bu yıl evlenmek istiyoruz fakat babam onay vermiyor . Devlet memuru olmadıgı gerekçesiyle ayrılmamızı istiyor. Esnaflıgın bi güvencesi olmadıgını ve ilerde perişan olacagımızı düşünüyor babama karşı gelemiyorum karşısında nutkum tutuluyor ama sevdiğim insanlada ayrılmak istemiyorum aksine evlenip yuvamızı kurmak istiyorum ne yapacagım nasıl bi yol izleyecegım bilmiyorum lütfen akıl verin..
benim erkek kardesımın babası da vermek ıstemıyordu kardeşim esnaf diyeMerhaba kızlar ben 23 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 4 yıllık bir birlikteliğim var bu yıl evlenmek istiyoruz fakat babam onay vermiyor . Devlet memuru olmadıgı gerekçesiyle ayrılmamızı istiyor. Esnaflıgın bi güvencesi olmadıgını ve ilerde perişan olacagımızı düşünüyor babama karşı gelemiyorum karşısında nutkum tutuluyor ama sevdiğim insanlada ayrılmak istemiyorum aksine evlenip yuvamızı kurmak istiyorum ne yapacagım nasıl bi yol izleyecegım bilmiyorum lütfen akıl verin..
Babam 4 yıldır konuştugumuzu bilmiyor söylemedik çünkü söylersek bu kız bizi yıllarca ayakta uyutmuş düşüncesine kapılır da bana olan güveni eksilir diye sadece tanıştık sevdim dedm süresini bilmiyor. Sevgilimin karakteri çevresi ve kendı ailesinin eğitim ve kültür düzeyi benim ailemle kıyaslandıgında bi sınıf farkı ortaya çıkmıyor sırf mesleği esnaflık diye gönlümü verdiğim, birlikte gelecek planladıgım insanan vazgeçmek istemiyorum. Okumak cahilliği giderir eşşeklik baki kalır derler yani her mühendis doktor öğretmen olmuş insan çok düzgün hayata daha farklı bakan çevresi gelişmiş kültürlü insan anlamına gelmiyor.Bence babanizin hatasi bi sans vermemesi. Bence kafesine gitsin birkac arkadasini yollasin cocugu test etsin. Hem de gorur isini gucunu vs. Eger 4 yildir beraber olmasaniz, ask olmasa bu sansi vermemesini anlardim.
Ama ben de soyle dusundum, boyle kestirip attigina gore bisey var yani ki gizledigi ya da bu bir isaret bence evlenmemen icin rabbim onu vekil kilmistir belki.
Son olarak ben de olsam onay vermezdim, cunku siz okuyup ogretmen olmussunuz, atanamamissiniz da, cocuk da kafe isletiyo yani kizini kime verdin kismini dusunurum acikcasi. Ben atanmadan is bulmadan o isimi oturtmadan evlenmezdim. Kafe isleten birine de bakmazdim istedigi kadar zengin olsun, uni mezunu olsun. İyi insan cok ama bu iyi insanlar arasindan kendi egitimimize, kulturumuze, hayata bakis acimiza uygun olani secmeliyiz. Tabii herkesin kendi hayati kendi tercihi. Ama babaniz da istiyor ki kizimi doktor avukat muhendis ogretmene vereyim. Ona gore ortaminiz olacak, dostlariniz olacak, hayatiniz olacak, standartlariniz olacak. Cocuklariniz ona gore yetisecek. Ben ogretmen cocuguyum babaniz gibi dusunen cok insan var emin olun. Bence onunla oturup sizi ikna etmesini isteyin, neden baba bana acikla, beni ikna et diyin. Kestirip atmasi dogru degil. Sizi yillardir taniyo bir bildigi vardir. Ben anne babayi asarak yapilan evlilikleri dogru bulmuyorum.
Hakkinizda hayirlisi olsun. Hem kendi dusuncemi hem de durumunuza gore olmasi gerekeni yazmak istedim. Sevgiler.
Keşke.. o kadar çok istiyorum ki böyle bi düşünce yapısının olmasını yani bi sabah kalksında tüm doğru bildiklerini sorgulasın istiyorum kalbi yumuşasın istiyorum..Şu hayatta bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şeyin garantisi olmadığıdır. Şartlar koymamak gerek. Annem hep derdi: birbirinize denk olun sevin anlasin. İyi kalpli merhametli çalışkan biri olsun. Para gelir gider. Babaniz da keşke meslekten önce karaktere önem verilmesi gerektiğini bilse.
Büyük şehirlerde geçim sıkıntısı, hayat gayesi sebebiyle belkide haklısınız yaş ortalaması yükseliyo olabilir. Sivas ilinde evlilikler erken oluyo dediğiniz için sivas insanının kafa yapısı budur demiş oluyosunuz buna sebeple illere göre evlilik yaşı değiştiğini sizden duydum dedim. Ki örnek verdiğiniz istanbul şehrinde de zaten 750 bin sivaslı yaşıyor. Evlenme imkanına sahip olan ve nefsine yenik düşmekten korkan müslümanlara evlilik farz olur.Farzla ne alakası var? Küçük olduğunuz tepkilerinizden de belli zaten. İllere göre değişmez. Büyükşehirlerle evlilik yaşı daha yüksektir. Sosyolojiyle alakalı olarak. Uzun konu boşverin..
Merkezde ve büyük işlek bir kafesi var. Elemanlar sabah erken açıyor öğlen gidip gece kapatıyor.Esnaf esi olmak cok zor sabah erken cikip aksam gec saatlere kadar kalacak.memurluktan fazla para kazanma durumuda var.yani her meslekte oldugu gibi avantaj ve dezavantajlari var.cafesi nasi bi yerde işlek mi yoksa kucuk bi kafe mi
Ben atanmak için çalışıyorum ama benm bölümüm yılda sadece 200 kişi atıyor. 30 yaşına gelmiş hala atanamamış tanıdıklarım var atanamadım diye evliliği bekletmek dogru muönce sen bi çalış işine başla. ondan sonra babanı karşına alırsın. 23 erken, acelen ne?
Öyle seçmece seçilmiyor ki :)) kamu işçisi arasam bulsam diyelim babamda kabul etse. belki mutlu olamayacagım geçimsizlik olacak. Sevdiğimle evlenemedim diye hayat boyu içimde ukte kalacakmemurlukta para yok parası için demiyor sanırım iş güvencesi için diyor babanız
iş güvencesi şu özetle çalışmayan yatan memuru işten atamıyosunuz bu yani zaten çalışan insan için bi sorun yok çalışmayan için avantaj. Ayrıca işten çıkarmazlar belki ama sürerler en ücra yerlere ( bu da yine çalışan için geçerli diyorum ya çalışmayanın her türlü sülalesi rahat )
bence işçi istesin kamu işçileri hem memurun 2 katı maaş alır mesai alır ikramiye alır hem de sürülme durumu da olmaz sendikaları iyi çalışır vs.
benden babana tavsiye kamu işçisi damat daha mantıklı.
Emniyetten emekliSizin babanız ne iş yapıyor.
Esnaflar hiç evlenmesin mi naapsın yanibenim arkadaşimin eşi esnafti..
genelde esnaflar 10-11 e kapanir dükkani.. bazen 8 i..
işte eşi boş oturuyordu.. evede pek gelmiyordu...
noldu ki kızcagiz yalnizdi.. dertleşecek kimsesi yoktu
ve boşandi kız özgür ve mutlu. o evliliği adamin esnaf yüzünden yaşayamadim diyoo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?