Sevgilim esnaf diye babam vermiyor :(

Sizin babanız ne iş yapıyor.

Kimsenin bir garantisi yok, hele şu devirde memur da memur diye tutturmak ne kadar mantıklı? Eski komşumun kızı yine aynı mahalleden olan bir çocukla görüşüyordu, çocuk kaptandı ve kızın babası memur değil ve kızım çoğu zaman yalnız kalacak diye bir sürü uğraşla evlenmelerine izin vermemişti. Birkaç sene sonra kız memurla evlendi evlenmesine de sonuç;şiddetli geçimsizlik, maddi sıkıntı ve olaylı boşanma sonrası elde kalan bir çocuk. Babanıza şu hayatta hiçbir konuda bir garanti olmadığını sabırla anlatın, yaşınız çok genç önünüzde bol zaman var. Etrafımda eşi memur olup da maddi manevi bir sürü sıkıntısı olan insanlar var, adam sırf sizinle evlenebilmek için işini komple nasıl değiştirsin şu devirde hele üç kuruş para kazanacağım diye ailesinden çocuklarından uzakta çalışan insanlar var, sizin ki esnafmış yine de şükretsin.

Canım bende memurum eşim Restorant sahibi. Ben daha eşimle tanışmadan önce iş yerindeki abilerim memurum diye eşim de memur olsun diye takıntı yapma esnaf bul esnaf bul dediler . Ticari zekası olan bi adam seni aç bırakmaz ama memurluktan çıkmış biri afallar derdiler.bu zamanda memuriyetin bile garantisi Yok artık Geçtiğimiz yıllarda olanları biliyorsun kaç kişi alındı görevinden. Sana değer veren biri olduğundan ve sevgisinden eminsen babanı ikna etmeye çalış memur kocası olup nice hayvanlık yapanları görüyorum iş yerinde

benim erkek kardesımın babası da vermek ıstemıyordu kardeşim esnaf diye
şimdi kayınpederi ayagına terlik götürüp , kahvesini yapıyor erkek kardesıme

evlendiler kızı çok iyi şartlarda yasıyor
adam parayı görünce kardeşimi pek sevdi...

Şu hayatta bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şeyin garantisi olmadığıdır. Şartlar koymamak gerek. Annem hep derdi: birbirinize denk olun sevin anlasin. İyi kalpli merhametli çalışkan biri olsun. Para gelir gider. Babaniz da keşke meslekten önce karaktere önem verilmesi gerektiğini bilse.

Alla alla sanki bütün memurlar para basıyor. Belki adam bir memurun bir yılda kazandığı parayı bir kaç ayda kazanıyor. Her şey para değil elbette orası ayrı. Aileler her zaman her şeyin doğrusunu bilecek değiller. Siz nasıl bir insan olduğuna, denginiz olup olmadığına, karakterine bakın. Sorumluluk sahibi, ekmeğini taştan çıkaracak azimde bir insansa, başka bir şeye gerek yok.

Babam 4 yıldır konuştugumuzu bilmiyor söylemedik çünkü söylersek bu kız bizi yıllarca ayakta uyutmuş düşüncesine kapılır da bana olan güveni eksilir diye sadece tanıştık sevdim dedm süresini bilmiyor. Sevgilimin karakteri çevresi ve kendı ailesinin eğitim ve kültür düzeyi benim ailemle kıyaslandıgında bi sınıf farkı ortaya çıkmıyor sırf mesleği esnaflık diye gönlümü verdiğim, birlikte gelecek planladıgım insanan vazgeçmek istemiyorum. Okumak cahilliği giderir eşşeklik baki kalır derler yani her mühendis doktor öğretmen olmuş insan çok düzgün hayata daha farklı bakan çevresi gelişmiş kültürlü insan anlamına gelmiyor.

Keşke.. o kadar çok istiyorum ki böyle bi düşünce yapısının olmasını yani bi sabah kalksında tüm doğru bildiklerini sorgulasın istiyorum kalbi yumuşasın istiyorum..

Esnaf esi olmak cok zor sabah erken cikip aksam gec saatlere kadar kalacak.memurluktan fazla para kazanma durumuda var.yani her meslekte oldugu gibi avantaj ve dezavantajlari var.cafesi nasi bi yerde işlek mi yoksa kucuk bi kafe mi

Farzla ne alakası var? Küçük olduğunuz tepkilerinizden de belli zaten. İllere göre değişmez. Büyükşehirlerle evlilik yaşı daha yüksektir. Sosyolojiyle alakalı olarak. Uzun konu boşverin..
Büyük şehirlerde geçim sıkıntısı, hayat gayesi sebebiyle belkide haklısınız yaş ortalaması yükseliyo olabilir. Sivas ilinde evlilikler erken oluyo dediğiniz için sivas insanının kafa yapısı budur demiş oluyosunuz buna sebeple illere göre evlilik yaşı değiştiğini sizden duydum dedim. Ki örnek verdiğiniz istanbul şehrinde de zaten 750 bin sivaslı yaşıyor. Evlenme imkanına sahip olan ve nefsine yenik düşmekten korkan müslümanlara evlilik farz olur.

Esnaf esi olmak cok zor sabah erken cikip aksam gec saatlere kadar kalacak.memurluktan fazla para kazanma durumuda var.yani her meslekte oldugu gibi avantaj ve dezavantajlari var.cafesi nasi bi yerde işlek mi yoksa kucuk bi kafe mi
Merkezde ve büyük işlek bir kafesi var. Elemanlar sabah erken açıyor öğlen gidip gece kapatıyor.

önce sen bi çalış işine başla. ondan sonra babanı karşına alırsın. 23 erken, acelen ne?
Ben atanmak için çalışıyorum ama benm bölümüm yılda sadece 200 kişi atıyor. 30 yaşına gelmiş hala atanamamış tanıdıklarım var atanamadım diye evliliği bekletmek dogru mu

Öyle seçmece seçilmiyor ki :)) kamu işçisi arasam bulsam diyelim babamda kabul etse. belki mutlu olamayacagım geçimsizlik olacak. Sevdiğimle evlenemedim diye hayat boyu içimde ukte kalacak

Esnaflar hiç evlenmesin mi naapsın yani‍

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…