- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.387
- 798
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Sundu, dönmek isteyenlere başvuru süresi tanıdı özel seferler koyarak vatandaşlarını çoğu ülkeden getirdi.özellikle umrecilerin dönüşüyle patlayan vaka sayısından sonra kolay kolay dönüş izinleri olacağını sanmıyorum. gelebilse de ailesinin yanında değil belirlenen yerlerde karantinaya alınacaktır.
konsolosluk orada mahsur kalan vatandaşlar için herhangi bir yardım paketi sunmuyor mu ?
Onu ben de anlamadım hatta yurtdısında yaşayan türkler başvurdu alın bizi diyerekSundu, dönmek isteyenlere başvuru süresi tanıdı özel seferler koyarak vatandaşlarını çoğu ülkeden getirdi.
Anlamadım ben, gelenler varken nasıl kaldı acaba?
Onları yollarlar ingiltere tutmaz siz merak.etmeyin mutlaka tr al derlerDilerim bu durumda kalmazsınız. Benim sevgilimin ilacı bittiği zaman nereden tedarik edebilecek ? Vizesi bittiği zaman ne yapacak ? Haftalık 1000 tl ödemeye bütçesi kaç hafta yetecek ? Artık burada kalamazsın deyip evinden olanlar ne yapacaklar ?
Ve onun gibi yüzlerce insan var. Kimse gelsinler halka karışsınlar demiyor. Gereken ne ise o işlem yapılsın ama yurtlarında olsun diyor.
Mahsur kalsınlar bir zahmet ne demek ?
Ben hiç üzülmüyorum, gerçekten ülke politikası olarak fazla insancılız.Onu ben de anlamadım hatta yurtdısında yaşayan türkler başvurdu alın bizi diyerek
Ayrıca bir vaka bir kişi demek değil
Malesef
ama üzülüyorum da ya hiç kriz insanı değilim
Sundu, dönmek isteyenlere başvuru süresi tanıdı özel seferler koyarak vatandaşlarını çoğu ülkeden getirdi.
Anlamadım ben, gelenler varken nasıl kaldı acaba?
Kendi ülkelerine geleceğini düşünmediler.bu dönemde yurtdışında olan tanıdığım olmadığından çok takip etmedim ben..
o zaman evet nasıl kaldı acaba ?
carsamba gunu son iken pazartesi iptal oldu mahsur kaldi demis bilet bulamadi veya yetismedi heraldebu dönemde yurtdışında olan tanıdığım olmadığından çok takip etmedim ben..
o zaman evet nasıl kaldı acaba ?
Dilerim bu durumda kalmazsınız. Benim sevgilimin ilacı bittiği zaman nereden tedarik edebilecek ? Vizesi bittiği zaman ne yapacak ? Haftalık 1000 tl ödemeye bütçesi kaç hafta yetecek ? Artık burada kalamazsın deyip evinden olanlar ne yapacaklar ?
Ve onun gibi yüzlerce insan var. Kimse gelsinler halka karışsınlar demiyor. Gereken ne ise o işlem yapılsın ama yurtlarında olsun diyor.
Mahsur kalsınlar bir zahmet ne demek ?
Ben hiç üzülmüyorum, gerçekten ülke politikası olarak fazla insancılız.
Salgından ocakta haberimiz vardı, şubat ortası ülke giriş çıkışı kapanacaktı.
Tüm dünyaya yayılmışmış, dönmek istiyormuş.
Vah babam vah, biz evimizden burnumuzu uzatamıyoruz ilk vaka ile, bunlardaki genişlik kimsede yok!
Hele umre bambaşka bir olay, herkes kırsın kıçını nerdeyse orada kalsın yahu!
İngiltere önlem almıyor tabi, millet uyanık.
Hemen bizim ülkeye.
Oraya gelene kadar, hiç dönmek isteyen yoktu ama.
Doğruyu söyleyince adımız çıkıyor asabi diye ama gerçek bu.
Kendi ülkelerine geleceğini düşünmediler.
Daha doğrusu bulundukları bölgelerin böyle pervasızca önlemsizce bir hayat sürdürüleceğini düşünmediler.
Çünkü politika olarak ülke diyor ki ‘bana ne, kendin hasta oluyorsan kendin iyileş!’
Her yerden akın akın insan geldi, sonuç olarak bizlerde yayılma sebebi bu.
Göç alıyoruz, 1 ayda 50 bin insan girdi ülkeye yurtdışından.
Giden gelen gırla, devlet uçak kaldırıyor gidip alıyor falan.
Üstün başarı gerçekten kalabilmek!
İngiltereden gelemiyorsan başka avrupa ülkesine geçseydi yani, yumurta dayanmış vah vah ne yazık.
Bizim ülkemiz zirveye oturacak vaka ve ölümlerde aha bunlar yüzünden, deliriyorum ya!!!
Çözülmesin zaten, ülke sınırı kapatmış orda kalmışmış.valla bu tip düşüncesizliklerle tepki gösterince benim de adım çıkıyor. ama dayanamıyorum illa tepki vericem. demin bi başlıkta kuyumcuya gittim diye anlatan bir teyzeye tepki verdiğim için bana işgüzar dedi meselainsanları düşünmek de suç..
anladığım kadarıyla arkadaşın nişanlısı epey geç kalmış durumuna çözüm aramakta. bu saatten sonra da biraz zor olur çözmesi.
Çözülmesin zaten, ülke sınırı kapatmış orda kalmışmış.
Yahu geçen hafta kaç ülkeye son kez sefer düzenlendi, boş thy uçağı gitti, aldı vatandaşları getirdi.
Bilet milet yok, başvuranlar için kaldırıldı bu uçaklar.
Bu cümleleri yazacağıma inanmazdım da ‘daha napsın bu ülke’ ayağına özel uçak geliyor, topluyor, vatanına geri getiriyor.
Ama şöyle bir detay var, başvuracaksın ve süreli!
Sen süreyi geçir, totoyu devir, yat.
Sonra bak ortam karışık döneceğim de.
E kendin kanatlan uçarak gel kardeş o zaman, ne diyeyim.
Bizim de var tanıdığımız umreden dönen, ilk kafilelerden.valla umrecilerde olduğu bilgisi çıktığında bizim bir komşunun damadı hala umre hazırlığı yapıyordu. ki bu 15. gidişi falan.
dini inanca saygım sonsuz ama bu durumda bile giderim birşey olmaz diyen insan tabi dönünce de kendini birşey olmaz diyip karantinaya almazdı. son dakika iptal oldu da kaldı.
gerçi ilk dönenlere de evde karantinada kalın diye mektup yolladılar sadece. o kafileden ölen biri var misal. o adamda da muhtemelen corona vardı.
Dil eğitimi için kasım ayında gittiSevgiliniz ne icin ingiltereye gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?