Sevgilim ingilterede mahsur kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha doğru düzgün Türkçe yazmayı bile bilmiyorsunuz. Bence konu sahibinin eşini alıp sizi verelim. En azından ülkeye daha çok katkısı olacağı aşikar 🤗
Öyle mi sizden öğreneyim o zaman Türkçe yazmayı ne dersiniz. Kim buraya yazarken tdk kurallarına harfiyen uyuyorda buna takıldınız. Normalde zaten dikkat ederim. Siz bana ders vericek en son kişisiniz

Bu konuyu iki farkli kisi cevaplamali.

Birinci kisi:
Yabanci ulkede çok sevdiğiniz bir tanıdığınız/akrabaniz var. Dünyada salgın var ve ulkesine giris yapmak istiyor ama girisler kapali. Her yolu denersiniz.

Ikinci kisi :
Yabanci ulkede tanimadiginiz biri var. Dünyada salgın var ve ulkesine giris yapmak istiyor ama girisler kapali. Gelmesin dersiniz.

Bir de ben cevap vereyim. Uzun yillar orada yaşadım. Secme şansım olsaydı corona zamaninda orada kalmayı tercih ederdim.

Son düzenleme:
Daha doğru düzgün Türkçe yazmayı bile bilmiyorsunuz. Bence konu sahibinin eşini alıp sizi verelim. En azından ülkeye daha çok katkısı olacağı aşikar 🤗
Çoğu yazdığınız konularda yazdığınız yazım hatalarına göre insanları değiş tokuş ediyorsanız yanımda sizde gelin zira siz de dikkat etmiyorsunuz :dondurma:

Dilerim bu durumda kalmazsınız. Benim sevgilimin ilacı bittiği zaman nereden tedarik edebilecek ? Vizesi bittiği zaman ne yapacak ? Haftalık 1000 tl ödemeye bütçesi kaç hafta yetecek ? Artık burada kalamazsın deyip evinden olanlar ne yapacaklar ?
Ve onun gibi yüzlerce insan var. Kimse gelsinler halka karışsınlar demiyor. Gereken ne ise o işlem yapılsın ama yurtlarında olsun diyor.
Mahsur kalsınlar bir zahmet ne demek ?
Yani kusura bakmayında sanki İngiltere hastalara bakmayacak ve şu an herkes korona olmuş gibi davranıyorsunuz. Kapıların kapanacağı belliydi ve Türkiye avrupa ülkelerine uçaklar gönderdi. Sevgiliniz gayette gelebilirdi, ağırdan davranmış.

Kaldı ki sadece giriş çıkışlar yasaklandı, kargo uçakları çalışmaya devam ediyor. En kötü durumda ilaçları gönderirsiniz. Ben buna bile gerek olacağını sanmıyorum, GP ye gidip yazdıracak o kadar.

Sizi gereksiz panik gördüm, evden çıkartılması durumunda da devlet yardımcı olacaktır. Şimdilik yiyecek stoklasın ve evden çıkmadan sabırla kendini izole etsin.

Asıl benım yapmam gerek haha yanlış anlama ama bugun annem ben ölürsem diye konuşma başlattığından beri ne kadar belli etmesem de çok üzgün ve öfkeliyim

Sen daha empati insanısın
Bu arkadaşa yardım edebilirsin belki diyeceklerinle

Anliyorum seni , annenden dolayi kaygilisin ve henuz çok gencsin , sadece sakin kalmaya calis , tum saglik çalışanlarına minnettariz hepimiz , allah korusun hepsini

Yorumunuz cok güzel ve umut verici insanlik adina.

Zaten hemen hemen her ülke böyle yapiyor cok sükür.

Kesinlikle yapılmalı, hicbir devlet ulkesine donmek isteyen vatandasini terk etmez , turkiye de bu konuda cok ugrasiyor , ben biliyorum burada buyukelciligimizin ne kadar caba gosterdigini , sagolsunlar

Gelmeyen virüsü getirdik şu an nasıl yaygınlaştırabiliriz çabasındayız. Giriş çıkışlar kapatıldıysa belli bir sebepten kapatıldı.

Başlık sahibinin sevgilisi risk grubunda değil ama evdeki annesi, babası, dedesi, ninesi risk grubunda belki? Ailesine kavuşsun kavuşmasına da; bir süre daha kavuşmasınlar mümkünse. Sağlık bakanlığı ve birçok yetkili doktor bangır bangır söylüyor kalın kalabiliyorsanız olduğunuz yerde diye.

Öte yandan; İtalya, Fransa ve dahi Türkiyede’ki ilk corona virüs vakasının yurtdışı temaslı bireylerden topluma yayıldığını zaten biliyoruz. Daha bir hafta dolmadan ülkedeki vaka sayısının bilmem farkında mısınız? Hal böyle iken bulunduğu yerde kalma imkanı olan herkesin yerinde kalması ve hareket etmemesi gerektiğini düşünmenin bencillik değil “Toplum sağlığı” olduğunun altını çizerim.

valla umrecilerde olduğu bilgisi çıktığında bizim bir komşunun damadı hala umre hazırlığı yapıyordu. ki bu 15. gidişi falan.
dini inanca saygım sonsuz ama bu durumda bile giderim birşey olmaz diyen insan tabi dönünce de kendini birşey olmaz diyip karantinaya almazdı. son dakika iptal oldu da kaldı.

gerçi ilk dönenlere de evde karantinada kalın diye mektup yolladılar sadece. o kafileden ölen biri var misal. o adamda da muhtemelen corona vardı.

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'

"Bir yerde vebâ (bulaşıcı hastalık) olduğunu işittiğinizde oraya girmeyiniz. Bir yerde vebâ ortaya çıkar, siz de orada bulunursanız, hastalıktan kaçarak oradan dışarı çıkmayınız"
(Buhârî, Tıb 30; Müslim, Selâm 98)

Bizim insanımız tuhaf yahu..
haberde amcalar "biz cemaatle namaz kilacayik" diye diretiyorlardi..
oysa ki peygamber efendimiz hastalığı yaymayın hastalık varsa o bölgeye girmeyin diye uyarmış..
zannediyorlar ki böyle yaptıklarında ileri müslüman oluyorlar vebalden başka birşey değil..

Arkadaslar bu virüs sizlerin saglikli dusunme yetinizi elinizden aldi sanirim

Ne demek orda kalsin ulkeye virus getirmesin ? İyi misiniz siz yahu?

Su anda Türkiye'de zaten corona var , gelen herkes karantinaya alinirsa zaten sorun teskil etmez , ulkede olmayan birseyi mi getirecekmis bu adam ?

Yapmayin allah askina , hem de kalp rahatsizligi olan bir turk gencinden bahsediyoruz burada

Konu sahibi sevgiliniz buyukelcilim ile irtibata gecsin
Su anda pek cok ulkede sinirlar kapatildi ve ucuslar iptal ancak devletler kendi arasinda anlasma yaparak , vatandaslarini ulkeden cikarmak icin ucus duzenliyor

Mesela bugun benim bulundugum ulkeden iki tane ucak kalkacak , biri turk vatandaslari icin istanbula , digeri İngiliz vatandaslari için Londra ya

Buyukelciligimiz bir haftadir ugrasiyor bu ucus icin , evet herkes ucamayacak ama buyuk bir kisim donecek ulkesine

Sevgiliniz buyukelciligi arayip saglik durumundan bahsetsin ve oncelik istesin, ilk ucakla getirirler onu
İşte lafa gelince hepsi birer iyilik meleği olan bu insanlar endişe içindeki konu sahibini düşünmeden kırıcı, empatiden uzak, acımasızca yorumlarını yapıştırıyorlar buraya. İkiyüzlüler hepsi.

Sizin dediklerinize ben de katılıyorum ancak başta ülke kapılarını kapatmamıştı niye gelmedi insanlar ? Zaten ülkede var diyip daha çok mu artırmalı bir kişi gelene kadar kaç kişiye bulaştırıyor biraz mantıklı düşünelim lütfen arkadaşım. Şu an öncesinde negatif çıkan bir kişi öldü pencere dönemi bu sonra pozıtif çıktı virüs şu an havada bir öksürmeyle 3 saat kalıyor mutasyona uğradı
Gelemediler , ucaklarda yer yoktu , belki o an durumun vehametini anlayamadi
Ne yapalim birakalim kalsinlar mi orada bu insanlar ? Olur mu oyle sey ?
Bunu tum ulkeler yapiyor , bulundugum ulkede sinirlar bir hafta once kapatildi tum ucuslar iptal edildi
Ama hergun bir ulke ucak gonderip kendi vatandaslarini alip gidiyor , ayni sekilde burasi da baska ulkelere ucak gonderip vatandaslarini topluyor

Bulasma konusunda da yanlis dusunuyorsunuz , virus bir ulkeye bir kere girdi mi bunun ikincisi ucuncusu olmaz , tek care karantina ve sosyal izolasyondur , bilincli vatandastir

Salgin yayiliyorsa bunu yurtdisindan gelenlere degil , ulkede hasta haliyle dolasanlara yansitin ofkenizi
Mesela umreden donup karantinaya giren de var , karwntinadan kacip polise tukuren de var , bu insanlarin hepsini ayni kefeye koyamazsiniz

Haklisiniz ben de sinir kapilarinin kapatilmasini ulkeye donememeyi pek iyi karsilamiyorum ama donenler de evde oturmuyor ve takip edilmiyor. Bir suru kisi de aslinda keyfi gidip gelmiyor bunu da dusunmek lazim. Oralarda yasayanlar, calisanlar...

Yakin bir arkadasim akademik arastirma icin Italya'daydi, orda okullar kapaninca ailesinin yanina Londra'ya gitti, orda da vizesi bitince Turkiye'de dondu. Bu kadar yayginlasip ciddilesecegini ongoremedi. Italya'da cunku sanirim sehir sehir karantiya aldilar, bazi sehirlerde son ana kadar yasam normal isliyordu. Birdenbire kimse bisey demezken okulu askiya alindi oyle olunca donmeye karar verdi cunku buyuk bir belirsizlik vize vs. Yurtlarda karantinaya alinirim diye bekliyordu ama bir sey sormamislar gecmis gitmis. Hicbir tavsiye de vermediler dedi. Sonrasinda ise aile hekimi arkadasimi aramis semptomlari sormus. O iyi bir sey tabi, takip ediyorlar ASMler en azindan. Yani belki bundan ote bir sey yapilamaz, arkadasim da duyarli bir insan kendini eve kapatti tabi ki. Ama cogu insan da kapatmiyor, insanlar sorumsuz, nasil denetlenebilir bilmiyorum...
Yurtdisindan gelenlere ciddi karantina uygulanmali , bu da devletin isi , bizim oglan da gecen hafta ingiltereden dondu , annesi de kendisi de pazardan beri evden disari adim atmadilar , annesi ogluna sarildi optu diye o da kendini karantinaya aldi
Bu tamamen bilincli olmakla alakali

Gelemediler , ucaklarda yer yoktu , belki o an durumun vehametini anlayamadi
Ne yapalim birakalim kalsinlar mi orada bu insanlar ? Olur mu oyle sey ?
Bunu tum ulkeler yapiyor , bulundugum ulkede sinirlar bir hafta once kapatildi tum ucuslar iptal edildi
Ama hergun bir ulke ucak gonderip kendi vatandaslarini alip gidiyor , ayni sekilde burasi da baska ulkelere ucak gonderip vatandaslarini topluyor

Bulasma konusunda da yanlis dusunuyorsunuz , virus bir ulkeye bir kere girdi mi bunun ikincisi ucuncusu olmaz , tek care karantina ve sosyal izolasyondur , bilincli vatandastir

Salgin yayiliyorsa bunu yurtdisindan gelenlere degil , ulkede hasta haliyle dolasanlara yansitin ofkenizi
Mesela umreden donup karantinaya giren de var , karwntinadan kacip polise tukuren de var , bu insanlarin hepsini ayni kefeye koyamazsiniz
Ben zaten onlarada sinirliyim yanlış anlamayın o kadar saçma hareketlerde bulunan insanlar var ki artık insanlar gerildi. Benim de yurtdışında arkadaşlarım var ancak onlar orada karantinada kalıyorlar. Bir kişi geldiğinde onun aileside risk grubuna giricek insanlar karantinadan kaçıyorlar. Sokaklarda hala gezip tozuyorlar. Öncesinde uçuşlar yapılar insanlar alındı. Ama çoğu insan gelmedi. Şu an dışardan gelen insan vasıtasıyla virüs yayıldı. Bize gelmedi diye diye getirdik resmen

Son düzenleme:
Ben zaten onlarada sinirliyim yanlış anlamayın o kadar saçma hareketlerde bulunan insanlar var ki artık insanlar gerildi. Benim de yurtdışında arkadaşlarım bar ancak onlar orada karantinada kalıyorlar. Bir kişi geldiğinde onun aileside risk grubuna giricek insanlar karantinadan kaçıyorlar. Sokaklarda hala gezip tozuyorlar. Öncesinde uçuşlar yapılar insanlar alındı. Ama çoğu insan gelmedi. Şu an dışardan gelen insan vasıtasıyla virüs yayıldı. Bize gelmedi diye diye getirdik resmen
Kimbilir ne zaman geldi Türkiye ye virus , bunu bilmek mumkun degil , ben daha iki ay once burada cin ile ucuslar durdurulsun dedim diye bana soylenmedik sey birakmadi simdi burada ülkeye kimseyi almayalim diyen arkadaslarin cogu 😂

İlk getiren kisi cok buyuk ihtimalle bir cinliydi cunku cine ucislar uzun sure durdurulmadi

Neyse olan oldu zaten ama bu saatten sonra yapilmasi gereken cok belli ciddi bir karantina olmali

Ben yurtdisinsayim, hic turkiyeye donmeyi dusunmedim , burada oldugum icin hergun sukrediyorum hatta cunku insanlar cok bilincli , beni ekonomik durumu daha cok etkiliyor , isyerim kapatildi , hersey belirsiz vs vs
Ama hastalik acisindan baktigimda ise muhtesem bir karantina uygulaniyor ve herkes ama istisnasiz herkes tum kurallara uyuyor , darisi Türkiye'nin basina insallah

İşte lafa gelince hepsi birer iyilik meleği olan bu insanlar endişe içindeki konu sahibini düşünmeden kırıcı, empatiden uzak, acımasızca yorumlarını yapıştırıyorlar buraya. İkiyüzlüler hepsi.
Bakın çoğu yorumunuzu biliyorum çoğunlukla aynı düşünce yapısındayız. Ancak şu an her şeye duygusal bakarsak haklı ancak bakınız kaç hafta önce ülkemizde bu hastalık var mıydı? Ne zaman umreciler, yurtdışından gelenler oldu şu an yayıldı bu insanlar açısından da empati yapılmalı. İnsanlar karantinadan kaçıyor, yurtdışından gelip karantinaya girmediler gezdiler tozdular. Önceden uçuşlar varken gelmediler şu an dünya kötü bir hal alınca herkes Türkiye ye dönmeye çalışıyor. Korsan uçuşlar bile oldu. Karantinadan kaçıp polise tükürüyorlar

Olay şu bence, özellikle İngiltere özelinde konuşursak bu bir anda olmadı. Şubat ayının ortalarında Çin'de durum kontrolden çıkmaya başlamıştı. Mart başında ise tüm Dünya bunu konuşuyordu. Avrupa'ya seyahat yasağı gelmeden bir çok kişi geri dönmeye başlamıştı, Avrupa'ya yasak geldiğinde İngiltere biz işi akışına bıraktık diye akıl dışı açıklamalar yapıyordu ve hala seyahat yasağına İngiltere dahil değildi. Hasta ve risk grubunda olan bir insanın o anda yapacağı en makul şey ülkesine dönmek olurdu. Avrupa seyahat yasağı çıktığında mesela bir sürü gurbetçi aaa okullar tatil oldu biz Türkiye'ye geliyoruz havasına girdi, bilet alıp sosyal medyada paylaşan fenomenler oldu. Allah'tan yasak çıktı da gelemediler. Durumun ciddiyetinin farkına varın arkadaşlar, bu öyle sıradan bir olay değil. Gelsinler ya ne olacak ki denilecek bir mevzu hiç değil. Virüs iki gün sonra mutasyona uğrayabilir, 14 gün değil de 1 aylık kuluçka süresine evrilebilir. O zaman ne olacak peki ? Benim evden çıkarmadığım annem, babam ne olacak ? herkesin sevdikleri var, ben de işe geliyorum hala çalışıyorum, markete ben gidiyorum çekine çekine. Nereden bileceğim kasa sırasında birisinden virüs kapmayacağımı ? Bence olayı biraz ciddiye almakta fayda var. Olayın misafirperverlikle filan hiç bir ilgisi yok.

Olay şu bence, özellikle İngiltere özelinde konuşursak bu bir anda olmadı. Şubat ayının ortalarında Çin'de durum kontrolden çıkmaya başlamıştı. Mart başında ise tüm Dünya bunu konuşuyordu. Avrupa'ya seyahat yasağı gelmeden bir çok kişi geri dönmeye başlamıştı, Avrupa'ya yasak geldiğinde İngiltere biz işi akışına bıraktık diye akıl dışı açıklamalar yapıyordu ve hala seyahat yasağına İngiltere dahil değildi. Hasta ve risk grubunda olan bir insanın o anda yapacağı en makul şey ülkesine dönmek olurdu. Avrupa seyahat yasağı çıktığında mesela bir sürü gurbetçi aaa okullar tatil oldu biz Türkiye'ye geliyoruz havasına girdi, bilet alıp sosyal medyada paylaşan fenomenler oldu. Allah'tan yasak çıktı da gelemediler. Durumun ciddiyetinin farkına varın arkadaşlar, bu öyle sıradan bir olay değil. Gelsinler ya ne olacak ki denilecek bir mevzu hiç değil. Virüs iki gün sonra mutasyona uğrayabilir, 14 gün değil de 1 aylık kuluçka süresine evrilebilir. O zaman ne olacak peki ? Benim evden çıkarmadığım annem, babam ne olacak ? herkesin sevdikleri var, ben de işe geliyorum hala çalışıyorum, markete ben gidiyorum çekine çekine. Nereden bileceğim kasa sırasında birisinden virüs kapmayacağımı ? Bence olayı biraz ciddiye almakta fayda var. Olayın misafirperverlikle filan hiç bir ilgisi yok.
Keşke herkes şunu bir anlasa🤦‍♀️

Bu insanlar sokakta kalanlar ne yapsın?

Eklentiler

• Screenshot_20200320-194557.webp
    Screenshot_20200320-194557.webp
    41,2 KB · Görüntüleme: 36
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X