Sevgilim kapanmam istiyor ....

çoçuk gibisin gerçeklerin farkında deilsin dışarısı kötü ben erkeğim o ortamlardayım açık kotlu badili dolasan kızlar basit görüyo laf yapılıyo diyo artık tunik al diyo ama köye gdip geldikçe orda örtündükçe bak negüzel kapan derlerse tuhafımada gdicek köyde kapan eve gdince açıl istediğim gbi olmam lazım hayırlısı bakim konuşcaz artık[/QUOTE]

ben buraya takıldım ne yani dışarısı kötüyse,bu dışarıyı kötü hale getiren insanların ayıbı açık gezenlerin değil.öyle bir söylemiş ki sanki bütün bayanlar başını kapatırsa ortalık daha temiz olcak.eğer içinden geliyorsa kapanmak güzel olur ama zorla oluyorsa tam bir işkencedir. o yüzden iyi düşün bence baştan tavrını koy.

Canim bu onun bunun istemesiyle olmazki.
Sen kendi isteginle kapanacaksin, yoksa bos bas örtü tasimanin ne anlami kalir.
Bence konus sevgilinle bunu,ilerde sorun yasamayin.

öff bu kaçıncı yaa.
açıkları görüp beğenirler kapalıların çoğunun iztemeyeceği için açıklarla gezerler tozarlar, sonra kapatmaya çalışırlar. kapalı ve açık diye ayrım yapmak değil niyetim, erkeklerin şapşallıklarını göstermek için böyle bi cümle kurdum. bu var ya bu, karaktersizlikten başka bişi değil. ben kapalıyım, ama açık olduğum zaman böyle bişi yaşasaydım o karaktersizin canına turbu sıkardım. bi de sözlencek misin sen bunla?

bi ara açtım bu konuyu ona tamam ya saçını kapama bişey demem ama kot giyiyorum üstüne tunik al diyo ama bazen örnek veriyo şu arkadaşımın eşi açıkmıştı evlenince kapanmış falan diyo geçiyo bende tercih meselesi diyorum kapıyoz konuyu ama aileside gelinimiz kapalı olmalı temsil etmeli bizi diyomuş am zorlayamatız tabi diyomuş eltim olcak kıs kapalı ben isetemiyorum ama birazda kıskanç pek tuniksiz dışarı çıkmamı istemiyo gölek pantolon giyinen klasik gyinen biriyim o da herkes bakcak falan diyo orana burana benim morelim bozulur diyo evlenince çeki düzen ver beni temsil etcen sonuçta diyo ailesi bi köyde oturuyo pek dişarı çıkmazlar biz sakaryada oturcaZ evlenince arada köye giddersek saçını ört etek falan giy diyo ailesi köye uyum şalvar falan almış kaynananm köye gelirse giyer diye ben hiç alışık deilim böyle şeye sıkıntı oldu iyice evlenince kapan diye ısrar ederse diye korkuyorum aile büyükleri istiyo diye kapanmam şart mı ya gelinleri olcam diye böyle zorlamak iyimi
nasıl savunma yapim kızlar nasıl kabullendirim bu halimi abez giyinmiyorum gayet normalim of ya seviyorum sevgilimi bu yüzden aram açılsın istemiyorum. geçen eltim etek almiş biraz kısa diye kayınpedr dğiştirmiş uzun almış eltim kaynana yanında köyde duruyo ama ben durmicam merkezde yaşızaz çalısıyo çünkü ben sevmem öyle kayımpederim aldığm seylere karışcak falan kaldıramam eltim küçük evlendi kaçmış kız çocukları gibi onların herşeye tamam demiş ben yapamam kendime ait bi yaşam olmalı yardım kızlar senağlama

Simdi iki sey diyecem, biri sana biride sevgiline.

Madem kendini temsil edecek birini ariyormus, ozaman niye basi acik birini secmis bu bir.
Ikinciside basi acik olan kadinlar eslerini, nisanlilarini nasil temsil ediyormus ben bunu cok merak ediyorum??
Basi acik her halti yiyen gibi basi kapali her halti yiyen bayanlarda var unutmasin bunu.
Insanin icindeki temizlik, bas örtüsüyle es deger olamaz, ama tabi hem basörtü hem kalp güzelligi olursada muazzam olur o da ayri bi konu.

Sana diyecegimde.. Salvar, malvar giymem demissin. Sen Türkiyede yasiyorsun.
Ben avrupada dogup büyümeme ragmen ne zaman türkiyeye köye gitsem, cekerim bacagima salvari, giyerim uzun etegimi, basimada esarbimi takarim. Ben bunu icten gelerek yapiyorum, ama eger icimden gelmese dahi esimin memleketine gittigimde yine onun hatrina giyerdim.
Sonucta ömür boyu kalici degilsin o köyde, gidecegin 3-5 gün, bunun icin burun kirin edilmez bence.

Umarim bunlari asarsiniz canim, Allah tamamina erdirsin, mutluluklar.

Onbes sayfa yorum yapilmis..Konu sahibi konusup muspet bir sonuc alabildi mi acaba?Biz ha bire yaziyoruz bari bu yazilarin ciktisini alip nisanlisina okutsun daha cok faydasi olurkaydirigubbakcemile

bunu yapacaksan kendin icin yap ama asla esin yada bi baskasi icin yapma....zorla kapananlarida görüyoruz suratinta 2 ton makyaj...altinda kisa etek...töbe töbe....ya kapanacaksan tam kapan yada hic kapanma kardesim...

Simdi iki sey diyecem, biri sana biride sevgiline.

Madem kendini temsil edecek birini ariyormus, ozaman niye basi acik birini secmis bu bir.
Ikinciside basi acik olan kadinlar eslerini, nisanlilarini nasil temsil ediyormus ben bunu cok merak ediyorum??
Basi acik her halti yiyen gibi basi kapali her halti yiyen bayanlarda var unutmasin bunu.
Insanin icindeki temizlik, bas örtüsüyle es deger olamaz, ama tabi hem basörtü hem kalp güzelligi olursada muazzam olur o da ayri bi konu.

Sana diyecegimde.. Salvar, malvar giymem demissin. Sen Türkiyede yasiyorsun.
Ben avrupada dogup büyümeme ragmen ne zaman türkiyeye köye gitsem, cekerim bacagima salvari, giyerim uzun etegimi, basimada esarbimi takarim. Ben bunu icten gelerek yapiyorum, ama eger icimden gelmese dahi esimin memleketine gittigimde yine onun hatrina giyerdim.
Sonucta ömür boyu kalici degilsin o köyde, gidecegin 3-5 gün, bunun icin burun kirin edilmez bence.

Umarim bunlari asarsiniz canim, Allah tamamina erdirsin, mutluluklar.

Canım Türkiye de heryerde şalvar giyilmiyor....Belli yörelerde giyiliyor....

Bir baskasi icin kapanamazsin.

Buna kapanmak demem ben, baski altinda kalmak derim.

Bu senle Rabbim arasinda olan bir sey.

Ne sevgilin, ne annen, nede baban buna karisabilir.

Kendine güveniyorsan, bunu yapabilirim diyorsan kendin ve Allah icin yap.

Baskasinin isteklerine göre hareket ederek degil.

kusura bakma arkadasım ama senin erkek arkadasın kültürlü,eğitimli falan değil. düpedüz baskıcı ve saygısız.. cümlelerinde laflar bize kadar gelmiş maşAllah.. senin meseleni unutup kendi derdime düştüm sayesinde..
şimdi ben ve benim gibi birçok insan body ve kot giyiyoruz.. biz ne oluyormuşuz şimdi? kötü mü düşünülüyormuş bizim hakkımızda? hadi bizi geçtim bizim eşlerimiz,sevgililerimiz de "bilmemne" mi oluyormuş.. Yarabbim sen bana sabır ver..
son yazdığın da sana değil ama erkek arkadsına çok sinirlendim. onun gibi bozuk zihniyetler yüzünden "açık kadına tecavüz haktır"diyenleri duyuyoruz tvde falan..
arkadasım senın durumunda ise; arkadaslar yardımcı olmuslar ama ben bu kafadan biriyle geçinemem. arkadas haddini o kadar aşmışki,, kapanıp kapanmamak değil artık mesele.. o senin terchindir ama bu insanın zihniyeti bozuk..

Arkadaşlar bu gerçekten çok zor bir durum aslında gerçekten aynısı benim başımada geldi.
Ailesi kapalı olduğu için benimde kapanmamı istiyor aramızda bu konudan başka bişi yok aslında hep bunun yüzünden kavga ediyoruz.Aileside beni görmeye geldi ama aileme istemiyorum dedim ama seviyorum. Beni çok zorluyor kapan diye aileside öle istiyor hatta bigün annesi yüzüme karşı öle diyince kendimi çok kötü hissettim, sanki ben açık olduğum için çok kötü bi kızmışım gibi bakışları beni süzüşü bile rahatsız etti beni. ASLINDA ANLAYAMIYORUM AÇIK OLUNCA NE OLUYOR GERÇEKTENDE BEN ÖLE AÇIK GİYİNMİYORUM GAYET NORMAL GİYİNDİĞİM HALDE BUNU YAPIYOR BANA
Arkadaşım sana da aynı şeyi söylicem zorla bişi olmuyor gerçektende ben 1 seneden beri bu konu yüzünden neler çektim, şimdi böle yapıyorlarsa evlenince kim bilir nasıl olucaklar.Benim ne çalışmama nede evden tek dışarı çıkmama izin vermiyceğini söylüyor. neymiş etraf kötüymüş o biliyormuşş ben bişeyi bilmiyormuşum.
Bence yol yakınken vazgeç ilerde çok çekersin baskı altında kalırsın...

eger bi kızı begenip alıyorsa ona gore davranacak kapalı istiyorsa kapalı alacak kendine gore biriyle evlensin baskasını degistirmeye ugrasmasınlar boyle tipler var alıyolar kızları boyle giyinme sunu yap boyle davranma oldu canım herkes ailesinden gordugunu yapıyor kimsenin kimseyi degistirmeye hakkı yok

zaten sana ufaktan belirtmiş evlenincede kapan diyecek yada nişanlanınca kapanmazsan evlenemeyiz diyecek asla istemiyorsan kapanma ondan baska erkekmi yok neden üzerinde baskı kurmaya calısıo gibi

Bende karşı değilim ama insanın içinden gelmeli..Kapalı olmanı isterim diyebilir ama illede olucaksın diyemez tabiki..

Önemli olan senin ne istediğin ve ilerde baskıda kurabilir üstünde..Valla daha ne diyebilirim ki..CADIARZU

alır karşıma konuşurum.
bu konuda bana kimsenin karışmasını istemediğimi
sonuc olarak birilerinin baskısı altında yapcam şey beni daha sonraları pişmanlıga sürüklüceğini ve bu pişmanlık sonucunda eski halime dönebilcegimi söylerim.
hayatımı başlı başına degiştircek bi durum bu.

ve bu konuda bana kimsenin karışmaması taraftarıyım
eğriyi doğruyu bilen bir insan olarak

bu konuyu annem zaman zaman karşıma getirir.
kapan falan diye. baskılı şekilde degil.
öyle laf arasında falan der.
ben onu yapcam zamanı biliyorum. ben istiyerek kapanmalıyım ki
ilerde tekrar acılmıyayım. pişmanlık duymuyayım.
ve bu senin yada onun bunun baskısıyla değil kendi istegimle.
hem ben hem sizler mutlu olursunuz bu şekilde dedim.

Kapanma işi zorlamayla olmaz tabi kimse kimseye karışmasın kişinin kendi vereceği bir karar olmalı.
O zaman kendi düşüncelerine uyan bir gelin arasınlar sorun çıkmaz en azından senin neden başın ağrısın istemediğin bişey yapmak durumunda kalmassın

bu insanın kendi içinden gelmelidir ..başkasının istemesiyle olursa anlamı kalmaz bana göre ! kapalı birini istiyosa öyle bir tercih yapmalıydı senin açık olduğunu biliyodu..........ben sevgisindende ölsem birinin asla kapanmam!

Erkeklerin kadınların kapanması hususundaki baskılarını veya isteklerini kişisel özgürlüğe saldırı olarak kabul ediyorum. Ayrıca başka kadınların sevgiliye veya eşe örnek gösterilmesi ne demek. Seni sevdiğinde açıktın değil mi? Bu tamamen kişisel bir tercihtir.

tam bu cümleleri kurmaya niyetlendiydim ki arkadaş kurmuş sağolsun yormadı beniopuyorumnanaktan

belki çok saçma gelecek bana oha diyenler olacak ama ben o insanla mutlu olabileceğine inanmıyorum. bir kaç arkadaşım da yaşadı benzerlerini nişanlanma evresine gelince daha ciddi sorunlar çıktı, devreye aileler girdi falan.. bence de yol yakınken bitir

Back
X