Sevgilim kapanmam istiyor ....

yol yakınken bitir bu işi ,uyuşmuyorsunuz, bakış açılarınız farklı, evlenince anlaşmazlıkların çoğalacak,mutsuz olacaksın canım o zamanda ne sevgin kalacak,ne de saygınn,

o istedi bu istedi diye olmaz. sizinn içinizden gelmeli, siz istemelisin. ya bugün kapan der ve siz de kapanırsanız, evlendikten sonra sokağa da çıkma der, bakkal manav erkekse muhattap olma der.. sonunun geleceğini nerden bileceksiniz?

şimdi tamam kapanma nasıl istersen der, evlenince karımsın kapan diyorsam kapanacaksın der... nasıl emin olacaksınız?

bencede yol yakınken dönmelisin.. bırak kapanmak kadar hayatını ve ideolojini etkileyecek bir müdahaleyi; biz bayanlar birçok kez sevgililerimiz kıyafetimize saçımıza yada makyajımıza karıştığında, kısıtlamak istediğinde bile mutsuz oluyoruz.. bu sadece özgür olabilme meselesi değil, aynı zamanda seçimlerine saygı duyma meselesidir. kaldı ki senin durumunda değişen sadece dış görünüşün olmayacak, inancın, bakış açıların herşey bunun kapsamına giriyor. kendin için ilerde bigün zaten bende yapacaktım gibi bi kararın varsa ve neden evlenince olmasın diyorsan bi oluru vardır bu ilişkinin. ama kapanmak gibi düşüncen bugune kadar olmadıysa, yakında ailesinden de çok baskı göreceğini hesaba kat vede vazgeç bence bu işten. çünkü müstakbel nişanlın diretecek gibi duruyor...

Namusla ilgili bir cümlekurulmamışki bu yazıda nasıl böyle bir anlam çıkardınız bilemiyorum tabi.Herkes farklıdır.Bazılar açık sever bazılarıda daha uzun şeyler giyilmesini çok dikkat çekmemesini ister sevdiğinin..

Bağnazlıkla alakası yok bence konunun.Aslında ailesi sevgilisi arasında orta yol bulmaya çalışmış.Köyde kapan buralarda aç başını..

Şimdi onu destekliyorum diyede anlaşılmasın lütfen.Ben olsam yapmazdım.Ama bu yorum çok ağır olmuş.

Suzi sen iyice düşün karar ver yapabilecekmisin diye.Bence erkek arkadaşın düşünceli davranmış.Hayır kapanacaksında dememiş.Ben böyleistiyorum eğer sende istersen ama köyde kapanmalısın demiş..

Haklisin kardesim. Gercekten o alinti yaptigin yorum cok agir. Arkadas cok sinirli biri galiba...

terk et derım ben..hıcccccccc dusunme..
yaratandan kork yaratılandan degıl
o kımmış..
hesabın ona degıl allaha..banada gelmiştı bu teklif.allah herheze nasıp etsın..gecıcı bu dunya evet ama içinden gelen bırsey bu..

ya kul kımmış ya????????? köydekıler ıcın kapanmak ne kadar gunah haberlerı varmı??????
dını bılmeyıp kapananlar daha cok gunha gıryor haberı yok..
bızım dınımızde zorlama yok ayrıca..
rabbın ıcın kapanma köylu ıcın kapan..
allahımmmmmmmmm akıl verrrrrrrrrrrrrrrrrrr

benimki de bugün bana bunu dedi. bende bastan acik oldugumu gördün neden peki pesime düstün??ß kapali biriyle iliski kursaydin dedim. bastan sölüyorum ben kapanmiycam dedim.

nedir bu erkeklerin kadın kapama isteği.
o zaman neden kapalı kızlarla çıkmazsın kardeşim.
valla,kapanmam desenizde erkekler dediklerini yaptırıyorlar .
çok şahit oldum kkda buna.
burnundan getiriyorlar sonra eşlerinin..
sizde iyi düşünün bu ilişkiyi... sonu çokta olumlu bitmiyor, bu tarz ilişkilerin..

ınanamıyorumm yaa bır ınsan nasıl bole bısey ıster ve bunu sonra o ınsanlar nasıl yapar
yanı bızz Allah ıcın ınandıgımız seyler ıcın kapanmıcazdaaa gıdıp kul ıstıyor dıye mı kapancazzz...
ıyı ozaman yarın obur gun bosanma ayrılma olsun gıdıp acılalımmm..
benım dusunceme terss kendınız ıstıyorsanız zaten ıcınızde varsaa kapanın
ama baskası ıstıyor dıye kapanmaya cok karsıyımm...

Kapalı istiyormuş madem hem kendi hemde ailesi gitsin kendilerine yakışacak birini alsınlar.
Dinizde zorlama olmaz eğer kapanacaksan kendi rızanla olur ancak bir başkası istedi diye değil.
Sanki sevapişliyorlar daha çok günaha giriyorlar

hayır başkası için kapanılmaz sevgilin başkası saçını görmesin diye kapanmanı istiyo ama yanlış yapıyo ne oluyo açık olununca namusmu gidiyo yaa ben bunu anlamıyorum vede çok sinir oluyorum benim eşimde biz sevgiliyken öle dedi onların ailesinde hiç açık yokmuş felan dedi bende kapanamam içimden gelecek zorla güzellik olmaz oda sen bilirsin dedi seni zorlayamam zorlasam daha kötü olur ben yaniii dedim iyi düşündünaklinialirimsmile
yok kotun üstüne tunik al ama başın açık olsun nedir bu ya sevgilisin sözlün hatta eşinde olsa bu kadarda karışamaz insan kendini bildikten sonra hiçbişi olmazaklinialirimsmile

o sizi bu halinizle görmüş beğenmiş.
onun için değişirseniz siz artık onun sevdiği kişi olmazsınızki.
bazı erkekler kendilerini ne sanıyorlar anlamıyorum.alsanaalsanasmile
gelin gdiyorsunuz temsilci olarak değil.
ben olsam, beğenmiyosan kendine uygununu bul ben buyum, derim.

Bu sacmaligi duydukca, cinlerim tepeme toplaniyor! Ne demek kapanmani istiyorum? Dinimiz kimin tekelinde, ne oldu ozgur iradeye, Allah ile kul arasina hangi ahmak girebilir? Kisi keyfi isterse iman dolu kalbi ile kapanmak ister kapanir kardesim, keyfi ister basi acik imanini yerine getirir, oyle gezer.

Of of of!

bana çoçuk gibisin gerçeklerin farkında deilsin dışarısı kötü ben erkeğim o ortamlardayım açık kotlu badili dolasan kızlar basit görüyo laf yapılıyo diyo

ya adam sana bunu söyledi ve sen, ben şu an açık bi kızım basit bir kız mıyım yani, diyemedin mi?
ne yani şu an açıksın, basitsin onunla evlenip kapanınca basitlikten kurtarmış olcak yani seni öyle mi?
sen böyle susarsan bırak sevgilini sülalecek ezerler seni.
ayrıca kişi kendisi gbi bilirmiş herkesi.
kendisi bakıyorki sana da bakılacağini düşünüyor.
ve bu başını örtsen de bitmez haberin olsun.
dün çalışma diyen adam bugun başını ört diyorsa yarın evden de çıkartmaz seni.

aman ha arkadaşım sakın kapanma kapalı olmak çok günahtır çook ayıptır:1shok:
ya siz ne yaptığınızın farkındamısınız ne demek sakın haaaa Allah bizden bunu istiyor
tabi ki de ne sevgilinin ya da başka birinin isteği üzerine bu yapılmaz ama siz ......
lütfen yapmayın ((((Allah bizden bunu istemiştir ama dinde zorlama yoktur)))):bbo: bu ne mantıktır
Allah sizi ıslah etsin diyorum ve başka bişey demiyorum:olmaz:
haaa kimse tartışma falan da çıkarmasın çıkıyorum zaten................
!!!!!!!!

Sevgili istiyo diye kapanılır mı ya
Allah emretmiş sen ister bunu yapıp laf dinlersin ister yapmazsın bu benim günahım dersin.
Bu kadar bilinçsizlik olmaz ama ya köylüler sevgili için :olmaz:

Back
X