Sevgilim kendi alanında iş aramıyor

Sorun sevgilinin evlenmek istememesi degil. Sorun onun daha ergen olmasi. Evlilige hazir degil, ve olacagini sanmiyorum. Adam babasinin dükkanindan calismaktan memnun. Birazcik harclik katsiliginda. Hedefleri 0, vizyonu 0.

Hadi diyelim yarin evlenme teklefi etti, cidden böyle biri ile evlenmek istiyormusun? Nasil gecineceksiniz? O birey olmadigi icin, karisan ailesi ile nasil bas edeceksin?

Bence ayrilmak en mantiklisi.

alaninda calismak icin degil universite mezunu olmak icin okumus demekki
babasinin is yerini isletmeyi dusunuyor demek ki ilerde
isinden cok sizinle bir gelecek kurmak icin her hangi bir soz caba varmi?

Ayrılsam kimi bulacağım, etraftaki erkekler malum...

Bu cümleyi kurmak utanç verici olmalı..

Hem de eğitimli olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

Cümlenizi analiz edeyim izninizle;. Cümlenizin virgülden önceki kısmının altındaki gerçek anlam şu :

"Ayrılırım aslında yani aşkından yollara dökülmedim. Ama ayrılırsam evlenemem. Yaşım da geçti kimse istemez beni. O sebeple ayrılmıyorum. Yani hazır elimin altında evlenebileceğim bir karşı cins var. Kaçırmak istemiyorum"

Virgülden sonraki kısımda ise etraftaki erkekler için "malum" diyorsunuz. Malumumuz olan nedir ben bilemiyorum. Demek ki malumumuz değil.
Ama malum olan varsa beni de aydınlatsin çok sevinirim.

Her zaman söylüyorum. Kızlarımıza eğitim verdik. Ama istediğimiz sonucun yanindan bile geçemedik.

Ben de üniversite mezunuyum. 29 yaşımda evlendim. Ve o ana kadar evlenmeye hiç niyetim yoktu. Eşim çok ısrar etti. Evlendim. Pişman değilim. Ama karşıma eşim çıkmasaydı evlenmezdim.

Evlenmek neden bizim toplumumuzun kızları için bu kadar şart ve önemli. Yemin ederim anlamıyorum. Biri bana anlatsın.

Benim istediğim nesil ne zaman gelecek? Ben görebilecek miyim ...

Bu arada konu sahibi. Evlenmek istemen normaldir. O konuda sana lafım yok. Ama sırf evlenmek için evlenmek istemek.... Çok çok küçük düşürücü. Bunu yapmaktan vazgeç. Sevgilin olacak adam da seninle evlenmeyecek. Evlenecek adamı bir bakışta tanırım ben. Boşuna oyalanıyorsun.

Bugun mesajlastık . Kendi alanında niye iş aramıyorsun dedim.

Kendi alanımda iş bulmam çok zor 4 yıl oldu mezun olalı dedi . Sizce zor mu iş bulması kendi alanında ?

Bir yerde işe girsem asgari ücret verecekler degmez diyor

Hiç evlilik adına bir şey konuşmuyor musunuz? Ciddi bir konuşma olmasa bile evlenince şöyle yaparız gibi konuşmalar.
Eğer bu konuşmalar olmuyorsa erkek arkadaşınız sevgililik durumundan öteye gitmek istemiyor gibi. Bence bu konuda ciddi bir konuşma yapmalısınız. 5.yılında olan bir ilişkide evlilik planlaması yapılabilir. Hiçte evlilik meraklısı olmazsınız korkmayın.

ilk 2 yıl iş aradı son 2 yıl kılını kıpırdatmadı iş aramadı
2 yil iş aramiş bulamamis, pes etmis olabilir mi? Ulke sartlarindan haberiniz yok sanirim
Benim de babamin iş yeri olsa 2 yil is arasam ve bulamasam ben de babamin is yerinde calisirim
Sorun insanligin tumune %90i ayni cevabi verir

Ben bu yoruma takıldım nedense. Kimi bulacağım ne demek ya? Mesleğiniz var, okumuş görmüş geçirmiş birisiniz. Buralara havadan gelinmiyor belli ki kafanız da zehir gibi. Neden kimi bulacağım diyorsunuz? Bulmak için de çaba harcamayın zaten 40 yaşında evde kalmış biri değilsiniz. Bence kendinizi bu şekilde küçük görmeyin ve harcamayın....
Kirmiziyla belirttigim cumlenize biraz güldüm ne kadar masumsunuz :KK50: oralara öyle havadan geliniyor ki sasip kaliyorum :(

reklamcilik oyle bir is ki okurken cabalaman kendini gelistirmen, arayis icinde olman, tecrube kazanmaya calisman lazim.. okurkenden bellidir yani fikri aslinda siz gorememissiniz.. hep guvenmis babasinin isine devlete de ozel sektore de girmek zor her alanda.. bastan istememis bunlar konusulmasi gereken onemli konular. is ciddiye binip yas ilerleyince farkediliyor.. gencler kafelerde gezip laylaylom yaparken hayatin bu ciddi taraflarini gormuyolar.. genel soyluyorum sozum meclisten disari. gencler boya posa paraya bakiyor.. hayata ayni pencereden bakiyor olsaniz o da akademik hayati deniyor zorluyor olurdu.. farklisiniz baya..

Kendi alanımda iş bulmam çok zor 4 yıl oldu mezun olalı dedi . Sizce zor mu iş bulması kendi alanında ?

Evet zor, yani erkek arkadaşınızın durumunda zor, yeni mezun olduğu gibi bir şekilde az çok kazandırıyor demeyip deneyim kazanmak adına başlamış olsaydı zor olmazdı ama 4 sene ne iş yaptın diye sorarlar görüşmeye gittiğinde ve açıkçası çok da parlak değil vereceği yanıt işe alacak taraf açısından düşünüyorum ben.

Bununla birlikte, araştırma görevlisiyim demişsiniz, karşınızda ise daha ne yazık ki ailesinden kopamamış biri var. "Başkasını bulamam" düşüncesiyle devam ettirdiğiniz bir ilişki, bu kadar zaman ve emek harcadığınız için başa sarmak da istemiyorsunuz ancak bir şekilde evlenseniz bile ilerde çok aynı dili konuşan insanlar da olmayacağınızı düşünüyorum açıkçası. Yaşınız geç bir yaş değil öncelikle ve bile bile lades demek geri kalan hayatınızda mutsuz olmanıza sebep olacak. Bence yol verin gitsin, naçizane benim fikrim.

İkimizde şu an 26 yaşındayız, yakında 27 olacağım . 5 yıldır sevgiliyiz . Hala ortada söz nişan yok . Kendisi lisans mezunu ama çalışmıyor. Babasının mağazasında çalışıyor . Babası harçlık veriyor sadece .

Ben çalışıyorum araştırma görevlisiyim . 4 yıl önce mezun oldu ve hala sıfır tecrubesi var kendi alanında . Artık evlilik bekliyorum ciddi bir adım bekliyorum ama yok .

Arkadaslarım diyor ki ; bu senle evlenmez oyalar oyalar sonra daha genc birini bulur onla evlenir .

Sizce amacı ne sevgilimin ? 4 yıl okuduğu bölümü silmiş tamamen aklında .

Yaş almış ama adam olamamış bir ergen daha karşımızda. Bu ne ya 27 yaşında ama daha baba yanında çalışıp bir de maaş değil de harçlık alıyor. Hani babasının dükkanını yürütür ona bir şey demem de neyse...

Bu adam bu yaştan sonra başka yerde çalışamaz.. Totsu yemez çünkü.. Eminim baba işinde oldukça rahattır ve başka yerde çalışmak istemiyordur...

Arkadaşlarına katılıyorum. Hatta evleneceksen de bu adamın hep böyle kalacağını bil de öyle evlen. Sen Arş. Gör. olmuşsun git bence kafana göre dengin birisi ile hayatını birleştir...

Evlilik teklifi etse ne olacak canım adam baba parası yiyor baba parasıyla mı sizi geçindirecek

Tembel, işe yaramazın teki.
Olmaz bununla. Çok uğraştırır demedi deme..

Şimdi yine iş, evlilik konusu açsan yapmadıysa "askerlik var" der kıvırır bedelli yapacak bile olsa..

Bir insan neyse odur. Çalışmayı, mücadeleyi seven insan daha okul çağında, staj döneminde belli olur..

Bugun konuyu açtım kendisine,

kendi alanında işe gir boşuna mı okudun 4 yıl dedim .

Sen çok maddiyatcısın sana yetemiyorsam ayrılırsın benden dedi . Bul bir tane mütehait nargile kafe müdavimi zengin kıro dedi .

Niye böyle yapıyor ? Kendisi genel kulturu yuksek zeki ve yakısıklı biri tamamen ideal biri ama benı cok uzuyor

İkimizde şu an 26 yaşındayız, yakında 27 olacağım . 5 yıldır sevgiliyiz . Hala ortada söz nişan yok . Kendisi lisans mezunu ama çalışmıyor. Babasının mağazasında çalışıyor . Babası harçlık veriyor sadece .

Ben çalışıyorum araştırma görevlisiyim . 4 yıl önce mezun oldu ve hala sıfır tecrubesi var kendi alanında . Artık evlilik bekliyorum ciddi bir adım bekliyorum ama yok .

Arkadaslarım diyor ki ; bu senle evlenmez oyalar oyalar sonra daha genc birini bulur onla evlenir .

Sizce amacı ne sevgilimin ? 4 yıl okuduğu bölümü silmiş tamamen aklında .

Ailesiyle göbek bağını koparamayan adamla evlilik zor, babasının işi rahat gelmiş muhtemelen. Çabası olması lazım insanın bu şartlarda evlenmeyin zaten çok üzülürsünüz

Bugun konuyu açtım kendisine,

kendi alanında işe gir boşuna mı okudun 4 yıl dedim .

Sen çok maddiyatcısın sana yetemiyorsam ayrılırsın benden dedi . Bul bir tane mütehait nargile kafe müdavimi zengin kıro dedi .

Niye böyle yapıyor ? Kendisi genel kulturu yuksek zeki ve yakısıklı biri tamamen ideal biri ama benı cok uzuyor

Şutla bu herifi, bi cacık olmaz bundan

Kirmiziyla belirttigim cumlenize biraz güldüm ne kadar masumsunuz :KK50: oralara öyle havadan geliniyor ki sasip kaliyorum :KK43:

yüzdeye vurursak %60 havadan gelen varsa 40ı bileğinin halkıyla geliyor. Yukarıda belirttiğim düşüncede bir insan olduğuna göre belli ki havadan gelmemiş. Gelseydi evlenememeyi dert etmezdi :)

“Ee babanın yanında onu bile alamıyorsun” diyemediniz mi? Harçlık alıyor dediğiniz için babasından asgari ücretin bile çok çok altında bişi aldığını varsayıyorum.

Ay bir de babasından düzgün para almayıp ‘harçlık’ aldığına göre ailesiyle yaşıyordur bu. Yanlış anlaşılmak istemem ancak ben 18’imden beri ailemden ayrı yaşıyorum. Mezun olsam bir işe girsem hayatta ailemin yanına dönmem. Erkek arkadaşım da aynı benim gibi. Tatile bile ailelerimizin yanına gitsek rahat edemiyoruz, aileler küçük çocuk gibi görüyor ama artık küçük değiliz. Çok rahatsız edici bir durum, sığamıyorum ben o eve resmen. 25+ yaş ve üniversite mezunu olmuş, imkansızlıklar ciddi sağlık sorunu dışında, ailesiyle yaşayan insanla arkadaşlık dahi etmem.

Bir de bu adamın hiç mi hayalleri yapmak istediği şeyler yok? Gezmek, bir ev ya da araba almak, bilgisayarını telefonunu yenilemek, yurtdışına çıkmak gibi en basitinden para biriktirmek istediği hiç mi birşeyi yok evliliği falan geçtim. Belli ki asla sorumluluk almayacak ve çok da boş yaşayan birisi.

Back
X