sevgilim kıskanç olmamamdan şikayetçi

Neyazsambilemedimki

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2014
29
10
3
36
bayanlar benim çok acil düşüncelerinize ihtiyacım var. önümüzdeki ocak tam 1 buçuk sene olacak ilişkim var ama sevgilim oldum olası benim kıskanç olmamamdan şikayetçi. bu bir sorun mudur yahut her kadın kıskanç olmak zorunda mıdır ben anlamıyorum. ömrüm boyunca hiçbir insanı, ya da değerli bulduğum hiçbir eşyayı başka birisinden kıskanmadım ve bunun güzel bir şey olduğunu düşündüm hep ama sevgilim 1 buçuk senedir özellikle şu son 3 aydır sürekli bu yönümden şikayet ediyor artık yalandan kıskanmaya başlamış gibi yapıyorum sevinsin diye ama inanıyor mu cidden yoksa numara yaptığımı farkediyor mu bilmiyorum. sizce sorunlu olan düzelmesi gereken ben miyim yoksa bu konuda sevgilime psikolojik destek almasını teklif etmeli miyim?

Ben de kıskanç değilimdir... Aptal yerine koyulmaya tahammülüm yoktur sadece.. Onu fark edersem de biter zaten. Öyle kıskanıp konuyu sakız etmem, temcit pilavı hiç pişirmem.. Biter gider.. Eskiden aynen sorun olmuştu benim de ex le.. Kıskanmıyorum diye kavga ederdi.
Sevgilinizin destek alması gerekmiyor bence.. Çünkü kıskanmayan kişi sevmiyordur önermesine inanan kişi çok.. Garip bir durum. Ben de şaşırıyorum sizin gibi..

Senin değişmen de anlamsız onun psikolojik destek alması da. Benim bakış açıma göre kıskançlık bir kişilik problemidir. Ama bu tedavi olmayı gerektirir mi emin değilim. Birbirinizi değiştirmekten, birbiriniz içşn değişmektense olduğunuz gibi kabul etmeyi deneyin. Diğer türlüsü çok sağlıklı olmaz.

o kıskanç biri ama öyle aşırı değil. ben sorun etmyorum neden kıskanıyorsun demiyorum ama o neden kıskanmıyosun diye üstüme geldikçe ben de kendimden şüphe etmeye başladım artık neden kıskanmıyorum acaba diye

yok arkadaşım inan bu daha beter durum o neden kıskanmıyosun dedikçe verecek cevap bulamıyorum kanser olucam sinirden

Kıskanmıyorum çünkü; kıskançlığın güvensizlik olduğunu düşünüyorum.
Kıskanmıyorum çünkü; affeden biri değilim. Şöyle ki.. Eğer başka birine ilgi duyarsan zaten seni affetmem, ilişkimiz biter. İlişkinin bittiği birini kıskanmam..
Kıskanmıyorum çünkü; biri sana ilgi duysa ama sen onunla ilgilenmezsen sorun yoktur..

gibi gibi gibi...

benim kıskançlık huyumdan az sana verelim senin kıskanmaman huyundan da az ben alayım eşitlenelim bu şekilde şaka bir yana sevgiline sana güveniyorum senin yanlış birşey yapmayacağını bildiğim için bu şekildeyim de yada aslında içten içe kıskanıyorum ama seni sıkmak istemediğim için dışa yansıtmıyorum gibi cümleler kurabilirsin

Sevgiyi kıskançlıkla ölçen biri daha. Benim de kıskançlık huyum yoktur. Rol yapma bence, onun düşüncesi arızalı. İlgi gösterince de geri tepiyor bu modellerde, kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sanıyorlar.

bu tarz cümleleri deneyeceğim teşekkür ederim. ve keşke kıskançlık huyundan azıcık alıp/verme yapabilseydik:)

yani aslında ilgisiz biri değilim ama mesela en son geçen hafta liseden arkadaşlarıyla buluşacaklardı 5kişiyiz 3kız 2erkek dedi tamam bitanem iyi eğlenceler dedim diye olay çıktı, neymiş ben hiç mi huylanmıyormuşum o kızlardan, hiç mi kıskanmazmış bi insan sevgilisini. hatta laf arasında domuz gibisin bile dediği oldu şakayla karışık!

Tehdit eden bir durum yaşamamışsınızdır muhtemelen, özgüveni olan birisiniz sanıyorum, kendinize güveniniz tam olduğundan karşıdakini kıskanmamanız ve güvenmeniz normal. Karşılıklı güven olduğunda kıskançlık olmaz zaten. Anladığım kadarıyla kıskanılma duygusunu yaşamak istiyor ve bu çok normal, tedavi olunacak bir durum göremedim, her insan ister kıskanılmayı ve önemsenmeyi, dozunda verildiğinde de sevimli aslında bence :) anlaşamadığınız tek konu buysa ve seviyorsanız fedakarlık yapabilirsiniz ama karakterime tamamen ters bir hareket diyorsanız oturup konuşun, aşılamayacak bir sorun değil diye düşünüyorum.

Dipnot: aynılarını yaşadım, kıskanç olmamamdan şikayet ederdi ve kıskandırmaya çalışırdı, yine kıskanmadığımda sinir olurdu, bazen kıskanıyor gibi yapardım ben de, geçinip giderdik.

Off bende çok kıskancım ya ama sadece karşı cinse karşı değil her şeye karşı Sahiplenme duygusu var bende ve ben benim olan şeyi hiçbir şeyle paylaşmayı sevmiyorum Ama öyle bunaltmam eşimi kıskançlıktan. İçimde yaşarım çoğunlukla

Huylanacağım bir şey yapacaksın galiba der, cevabı yapıştırırdım. Hiç gelemem böyle işlere. Kendini değiştirme, paranoyak kız çok, onlardan bulsun istiyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…