- Konu Sahibi melisTurkcan
-
yazılan bir çok şeyin çok saçma olduğunu düşünüyorum. insanların kendi tercihidir, ne bedene saygısızlık ne de kötü olarak adlandırılabilecek bir şeydir. ben de birşeyler yaşadım ve şu an ki birlikte olduğum insan, senin erkek arkadaşın gibi kafasına çok taktı lakin bana her defasında dediği şuydu, ben geçmişimde yapmadımmı ki, senden böyle bir şey istiyim, o kadar bencil değilim. geçen hafta evlenme teklifi etti bana.
insanlara göre yorum yapmak o kadar kolayki; al bir örnek veriyim, ablam evliydi boşandı ve şu an ki evli olduğu kişinin ailesi önceden evli diye resmen ablama kötü gözle baktılar. diyolar ki; evli iken yapılır cart curt, ne fark eder, bekarken de, evli olup boşandıktan sonra da aynı damgayı yiyosun bu ülkede. bu ne modernlik ne de gençliğin yeni düşüncesi, bu her zaman tabuydu ve her zaman bekarken bunu yaşayan kadınlar vardı. tamamiyle insanın kendi düşüncesi.
ne mutlu ki, kendi hür iraden var ve cesaretinden ötürü tebrik ederim. hiç bir zaman bu yüzden kötü bir muamele ya da ona benzer bir şey yaşamadım. hiç bir şeyden de pişman değilim, burda din ile bu konuyu bağdaştıran insanlara da şunu diyorum ki; o kişinin Allah'la kendi arasında olan şeydir. bekaretse tek günah, hepiniz çok temizsiniz demek ki... sanki herkes tamamiyle herşeyi yerine getiriyor gibi, bir de burda ahkam kesiyorsunuz, çok yanlış bence bu.
herkesi olduğu gibi kabul etmeli ve saygı duymalıyız eğer ki insanları eleştiriyorsak kendi ayıplarımızı - kusurlarımızı kapatmak içindir...
Çok güzel diyorsun da o tabuyu yaratan ablanın eşinin ailesininde bu düşünceye sahip olması yine biz kadınların suçu değilmi ? Ne güzel arkasında durmuşsun işte senin gibi kadınlar artıkça normalleşir bu durum bizde nedir evlene kadar hayatını yaşa sonra tabu de toplum de erkek milleti de diktir me kandırma yollarına gir arkasında durmak sıfır dulum nasılsa diye her gün biri ile yatanlar çok benim arkadaşım öyleydi aman boşanmış derler diye takılıyordu dozu ayarlamak yok sonuç ne olacak ki bu eylemlerden sonra ?
Sizi tebrik ediyorum gerçekten siz kendinizi bilen arkasında duran bayansınız ama biri gelip bana ağlarsa hiç umursamam hadi oradan derim genitalde ki üni.bitiren hem cinslerim gibi...
evet, işte ablam sadece tek bir örnekti, çok fazla bunu yaşayan insan var, benim demek istediğim de burda, konuyu açan kişi yargılanmak için değil, çözüm önerikli bir şey yazmış. insanların kendi özel hayatıdır ne ben sizin yaşam tarzınıza bişey diyebilirim ne de siz benimkine, saygı göstermeliyiz -ki o amaçla yazdım, kimseyi savunmadım. amacım; insanların, bu konuyu açan kişinin yaşam tarzına müdahele etmesiydi, bakın sizde düşüncelerinizi yazmışsınız, ne bir yargılama ne de bu yaptığın yanlış gibi şeylerde bulunmuşsunuz, doğru olan da bu değil mi? insan sadece eşiyle birlikte olur ya da birini çok sever onunla birlikte olur... hiç kimsenin bence karalama ya da din altında bunları yanlış gibi göstermesinin lüzumu yok. konuyu açan kişinin iyi niyetiyle paylaştığı şey çok farklı. keşke insanlarımız bunu ayırt edebilse.
kızlar size danışmak istiyorum,ben kızlık zarımı daraltıp diktireceğim Allah izin verirse mayısın sonunda kızlık zarı dikimini kalıcı yani flep yöntemiyle diktirmeyi düşünüyorum doktorum tam garanti verdi verilen para zaten az buz değil hani emin olamadım sizce kalıcı mı daha iyi bir yöntem geçici mi?
kızlar size danışmak istiyorum,ben kızlık zarımı daraltıp diktireceğim Allah izin verirse mayısın sonunda kızlık zarı dikimini kalıcı yani flep yöntemiyle diktirmeyi düşünüyorum doktorum tam garanti verdi verilen para zaten az buz değil hani emin olamadım sizce kalıcı mı daha iyi bir yöntem geçici mi?
Bu etiketin oluşumunda arkasında duramayan hem cinslerimiz sebep değilmidir? Her şeyi yaşayayım diyoruz sonra koşup diktirme için konu açıyoruz bir kişi ile olan kadına kaç karşı cins inanır ? Bir çok işi ile birlikte olup tek kişi ile oldum diye konu açılmadı mı burada ? Onlar bilmiyor mu kemikleşmiş yalanları ?
Konu sahibini tebrik ediyorum ve böyle ikilemde kalmaması gerektiğine inanıyorum ki zaten muhtemelen erkek arkadaşı bitirecek ilişkiyi bak kendi yoluna bu böyle gitmez ısıtıp ısıtıp önüne koyar ona da senin gibi biri değil diktirip kekleyen iki yüzlü bir kadın denk gelir.
İyide bu beni ilgilendirmiyor ki,isterse gitsin diktirsin isterse arkasında durup söylesin.Ben inanırım,inanmam için bi neden var mı? Yok.Çünkü zaten o durumda olan bir kişi böyle bi yalan söylüyorsa iş yine başa dönüyor,yine kadınların bu durumdaki hemcinslerini en az erkekler kadar küçümseyip etiket yapıştırmasından dolayı.Kimseyi ilgilendirmese kız yalan söylemeye gerek duymaz.Tabii ki gidip diktirsinler demiyorum ama bunu yapanların sonucuda buraya çıkıyor.
Biz kız bakireymiş dğeilmiş banane,ben onun insanlığına bakarım vicdanına..Hayır yani ben desem "Ayy pise bak,kirlenmiş evlenmeden önce biriyle beraber olmuş" diye hem benim başıma gelmiyceği belli değil,hem kızı üzmüş olurum hemde bunu demekle kızın yaptığı şey ne geri alınır nede bana ayrıyetten bu laflarımdan dolayı bi zar daha eklenir.İnsanlar hala kişilerin vicdanına insanlığına bakmadığı sürece bu böyle gidicek..Bi kadın haksızda olsa haklıdır haklıda olsa haklıdır benim gözümde.Çünkü bugüne kadar erkeklerden öyle iğrenç pis davranışlar gördümki çoğuna herşey müstehak !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?