- 25 Aralık 2024
- 1.201
- 588
- 38
- 28
- Konu Sahibi hislibirisumeyye
Sence sana aşık mı bacimNiye aşkı için değiştiremez mi. Madem öyle en başında deseydi degistiremem diye. Beni sürekli oyaladı. Sürekli değiştirecem dedi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sence sana aşık mı bacimNiye aşkı için değiştiremez mi. Madem öyle en başında deseydi degistiremem diye. Beni sürekli oyaladı. Sürekli değiştirecem dedi
Ben de öyle yaptım. Babama dedim çok istemeyin diye dedim. Karşı taraf da acemi baya. Tahammülsüz biriydi. En ufak sorunda hadi kalkalım gidelim demedi hiç bu sorunu çözebilir miyiz acaba hani altın isteğini kissak şunu bunu hiç direkt kestirip attı. Ben de ailemi içten içe sucluyorum ama emin degilimO an tabi tamam derler. Ben görüşmeden önce ailemi tembih etmiştim eşime karşı. Sormayın fazla maddi şey diyeZ karşı taraf ellerinden geleni yaptılar. yaşın küçük muhtemelen akıl edemedin. Karşı tarafta küçük sanıyorumki idare edememiş durumu . İstemiyorsa zorla olmaz
Öyle değil miydi, niye o zaman evlilik için tutturdu ben de bunu anlamiyorumSence sana aşık mı bacim
EvetBabanız namaz kılıyor mu
Ailenizin maddi durumu nasıl?Öyle değil miydi, niye o zaman evlilik için tutturdu ben de bunu anlamiyorum
Orta diyelim.Ailenizin maddi durumu nasıl?
İyi, Allah kabul etsin. Babanıza söyleyin dinde zorlama yoktur.
Gerçekten tutturmuş olsaydı evlenirdiniz zaten o an öyle düşünmüş ama niyetinde ciddi değilmiş demek kiÖyle değil miydi, niye o zaman evlilik için tutturdu ben de bunu anlamiyorum
Evet gerçekten isteseydi bu iş olurdu. Demek ki yarım istemiş. Yazik...Gerçekten tutturmuş olsaydı evlenirdiniz zaten o an öyle düşünmüş ama niyetinde ciddi değilmiş demek ki
Ha bir de gerçekten size aşık olan bir insan size çarşafa gir ya da çalışma gibi direktifler vermezdi
Çok daha farklı bir iletişiminiz olurdu size daha çok saygı duyardı
Siz size bunları diyen adamı niye kabul ettiniz ki ?Evlenince çarşafa girmeni isterim şu şu işte çalışma diyen adam bana yanlış mı gelmis
OkuyorumSiz size bunları diyen adamı niye kabul ettiniz ki ?
21 yaşında mısınız gerçekten ? Çalışıyor musunuz, okuyor musunuz ?
O da bizden farklı bir ailesi yoktu sadece çalıştığı ortam iyi değildi. Kendisi yıllarca Kur'an kurslarında okumus bir insan. Ailesi bize benziyordu yani aşırı bir fark yoktuMesela benim tüm sülalem içki içer
Annem babam dahil
Bizim aileye giren damatlara biz desek ki “içmezseniz ya da o masalarda oturmazsanız aileye giremezsiniz”
Ne yapmış oluruz?
Terbiyesizlik
Sizin babanızın yaptığı da bu
Adamın namazından size ne ya hadsiz bir ailesiniz. Dinde zorlama yoktur alo? Namaz kılan adam bulun o zaman kendinize. Bir tek düğün konusunda haklısın makul bir kır düğünü yapılırdı ama bunlar komple borçlu bir aile siz ev altın falan da istemissiniz.Merhabalar. Benim durumum şu... Ben biriyle evlilik yolundaydim. Kafamda hiç evlilik yokken illa evlenelim dedi. Beni kendine inandırdı.
Babamla tanistirdim. Ailem istemedi defalarca Vazgeç biz guvenemiyoruz dedi. Israrla seviyorum dedim. En sonunda ikna ettim. Ailesiyle geldiler. Benim ailem de gitti. Konuşuldu... Soz kesildi. O gün babamın istekleri, mehir olarak altın, namaz kılması ve alkol ortamında çalıştığı için işini degistirmesiydi. Çünkü böyle bir ortamda çalışan birine babam guvenemiyordu. Ama ben güveniyordum çünkü çocuğun dindar bir yönü vardı ve bana da bağlıydı, bana güven veren bir tarafı vardı.
O gün aileler anlaştı, ben ağzımı açıp birşey istemedim. Hatta altını da babam dedim çok istemeyin zorlamayın çocuğu diye. Kızım dediler bu normaldir herkes ister. Lakin çocuğun maddi sıkıntıları çoktu. Abisinin düğün borçlarını ödeyen, eşyalarına kefil olan, iflas ettikleri işin kredi borçlarını kapatmaya çalışan zor bir durumdaydilar. Hiçbir şeyim yok diyordu bana, beni böyle kabul et diyordu. Ben de birşey istemiyordum zaten. Nikah salonunda nikahimizi kiyarız, zaten ev alma planları vardi. Eşyaları da annesi hep dedi ben en iyisini Alican. Ailesiyle çok iyi anlaşıyordum. Beni görür görmez bayildilar.
O gün iyi ayrıldık. Sarıldım çocukla. Gözü hep bendeydi. Ertesi gün olan oldu.
Hemen konuyu açtı, bizim ailemiz sizin ailenizin isteklerini karşılayamaz, altın, eşya, ev... Benim yengem hiçbir şey istememişti kır düğünü nereden çıktı (hayalim buydu, ama zorlanmadım illa olsun diye) ardından dedi ki, ben hep istedim ama ailen yokuşa sürdü. Hatta sonradan annesini aradım annesine demiş ki babası çok baskı yapıyor namaz kıl, işini degistir diye.
Velhasıl kelam, hakkını helal et ben helal ediyorum ki ahirette bile karşılaşmayalım dedi. O gün defalarca yazdım. Annem ve ben şok olduk. Beni engellemedi. Sonraki gün yazmaya başladım engel attı heryerden. Başka bir uygulamadan yazdım on gün boyunca, baktı baktı cevap vermedi hiç. Annesini aradım iki defa. Onlar da şok olmuslardi tabi bu olaya. Yazdım yazdım en sonunda beni terketmeyecek biri çıkar elbette dedim anında engel attı.
Sizin yorumunuz nedir merak ediyorum. Hani çok acı çektim çok dönsün istedim hala daha belki birgün döner diyorum. Ama birinin bana birşeyler demesine ihtiyacım var.
Varmış işte?O da bizden farklı bir ailesi yoktu sadece çalıştığı ortam iyi değildi. Kendisi yıllarca Kur'an kurslarında okumus bir insan. Ailesi bize benziyordu yani aşırı bir fark yoktu
En başından beri uygun olmadığınız belliymiş.Merhabalar. Benim durumum şu... Ben biriyle evlilik yolundaydim. Kafamda hiç evlilik yokken illa evlenelim dedi. Beni kendine inandırdı.
Babamla tanistirdim. Ailem istemedi defalarca Vazgeç biz guvenemiyoruz dedi. Israrla seviyorum dedim. En sonunda ikna ettim. Ailesiyle geldiler. Benim ailem de gitti. Konuşuldu... Soz kesildi. O gün babamın istekleri, mehir olarak altın, namaz kılması ve alkol ortamında çalıştığı için işini degistirmesiydi. Çünkü böyle bir ortamda çalışan birine babam guvenemiyordu. Ama ben güveniyordum çünkü çocuğun dindar bir yönü vardı ve bana da bağlıydı, bana güven veren bir tarafı vardı.
O gün aileler anlaştı, ben ağzımı açıp birşey istemedim. Hatta altını da babam dedim çok istemeyin zorlamayın çocuğu diye. Kızım dediler bu normaldir herkes ister. Lakin çocuğun maddi sıkıntıları çoktu. Abisinin düğün borçlarını ödeyen, eşyalarına kefil olan, iflas ettikleri işin kredi borçlarını kapatmaya çalışan zor bir durumdaydilar. Hiçbir şeyim yok diyordu bana, beni böyle kabul et diyordu. Ben de birşey istemiyordum zaten. Nikah salonunda nikahimizi kiyarız, zaten ev alma planları vardi. Eşyaları da annesi hep dedi ben en iyisini Alican. Ailesiyle çok iyi anlaşıyordum. Beni görür görmez bayildilar.
O gün iyi ayrıldık. Sarıldım çocukla. Gözü hep bendeydi. Ertesi gün olan oldu.
Hemen konuyu açtı, bizim ailemiz sizin ailenizin isteklerini karşılayamaz, altın, eşya, ev... Benim yengem hiçbir şey istememişti kır düğünü nereden çıktı (hayalim buydu, ama zorlanmadım illa olsun diye) ardından dedi ki, ben hep istedim ama ailen yokuşa sürdü. Hatta sonradan annesini aradım annesine demiş ki babası çok baskı yapıyor namaz kıl, işini degistir diye.
Velhasıl kelam, hakkını helal et ben helal ediyorum ki ahirette bile karşılaşmayalım dedi. O gün defalarca yazdım. Annem ve ben şok olduk. Beni engellemedi. Sonraki gün yazmaya başladım engel attı heryerden. Başka bir uygulamadan yazdım on gün boyunca, baktı baktı cevap vermedi hiç. Annesini aradım iki defa. Onlar da şok olmuslardi tabi bu olaya. Yazdım yazdım en sonunda beni terketmeyecek biri çıkar elbette dedim anında engel attı.
Sizin yorumunuz nedir merak ediyorum. Hani çok acı çektim çok dönsün istedim hala daha belki birgün döner diyorum. Ama birinin bana birşeyler demesine ihtiyacım var.
Hangi bölüm ? Örgün öğretim veren bir üniversite mi ?Okuyorum