• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim terk etti, geri döner mi?

En başından beri uygun olmadığınız belliymiş.
Şu hataya düşmeyin:
Namaz kılmıyorsa kıldırırız, kılıyorsa bıraktırırız
Alkol alıyorsa bıraktırırız, almıyorsa içiririz
Ya da kadınlar için;
Tesettürlüyse açtırırız
Saçları açıksa kapattırırız
Böyle bir şey yok. Siz bedenlerden hoşlanıp, istediğiniz karakterleri içine yerleştirmeye çalışıyorsunuz.
Altın vs istemek zaten çok ayıp.
Ben de olsam nişandan dönerdim. Kızacak bir şey yok, yapamam demiş adam.
Yapamayacaksa neden bu işe girişti işte benim de aklım almıyor. Bizim isteklerimiz aslında istek değil ihtiyaç. Ev olmasa kim onunla evlenmek isteyecek, kim annesinin yanına gelmeyi kabul edecek ya da eşyalar olmasa neyin üstünde oturcaklar acaba. Bunları bildiği halde duygularimla oynadı...

Eee ekarsi tarafin ailesi tamam evlenin ama sen basini acmalisin deseydi ne derdiniz? Kiyameti kopariridiniz. herkesin ibadeti kendine, zorla din, ibadet olmaz. Bazi insanlarin icinden geliyor, bazilarinin gelmiyor. Senin baban ultimatom verince cocuk birden imana mi gelecek yani?? Herkes kendine uygununu bulsun, muhafazakar es ariyorsan o sekilde yasayan insanlardan secersin. yeni is bul, namaz kil, hayatini degistir, cuvalla altin getir su sartlar altinda kim olsa kacar.

Yapamayacaksa neden bu işe girişti işte benim de aklım almıyor. Bizim isteklerimiz aslında istek değil ihtiyaç. Ev olmasa kim onunla evlenmek isteyecek, kim annesinin yanına gelmeyi kabul edecek ya da eşyalar olmasa neyin üstünde oturcaklar acaba. Bunları bildiği halde duygularimla oynadı...
Allah allah ne duyguymuş.
Sizin babanız da onların gururuyla oynamış. Yazık değil mi milleti ketenpereye almışsınız. Yok altın yok gümüş. Ayıp hanımefendi ayıp.
Evi olmayanı adam yerine koymayacaksanız, evi olanı bulacaksınız.
Adam bir yola girmiş ve bakmış ki bu yol, yol değil ve geri dönmüş. Abartmayın artık. Sanki 16 yaşında genç kızdınız da kandırıldınız.

Yahu gülemeyeyim demeyeyim diyorum ama sınava girene açıköğretimden yer açıyorlar zaten. Evde kalıp kazandım nedir ya.
Yahu ben ortaya bi konu açtım insanların fikrini sormak için de okuluma niye laf atıyorsun şimdi. Bak senli konuşuyorum artık adamı cildirtirsiniz siz

Merhabalar. Benim durumum şu... Ben biriyle evlilik yolundaydim. Kafamda hiç evlilik yokken illa evlenelim dedi. Beni kendine inandırdı.

Babamla tanistirdim. Ailem istemedi defalarca Vazgeç biz guvenemiyoruz dedi. Israrla seviyorum dedim. En sonunda ikna ettim. Ailesiyle geldiler. Benim ailem de gitti. Konuşuldu... Soz kesildi. O gün babamın istekleri, mehir olarak altın, namaz kılması ve alkol ortamında çalıştığı için işini degistirmesiydi. Çünkü böyle bir ortamda çalışan birine babam guvenemiyordu. Ama ben güveniyordum çünkü çocuğun dindar bir yönü vardı ve bana da bağlıydı, bana güven veren bir tarafı vardı.

O gün aileler anlaştı, ben ağzımı açıp birşey istemedim. Hatta altını da babam dedim çok istemeyin zorlamayın çocuğu diye. Kızım dediler bu normaldir herkes ister. Lakin çocuğun maddi sıkıntıları çoktu. Abisinin düğün borçlarını ödeyen, eşyalarına kefil olan, iflas ettikleri işin kredi borçlarını kapatmaya çalışan zor bir durumdaydilar. Hiçbir şeyim yok diyordu bana, beni böyle kabul et diyordu. Ben de birşey istemiyordum zaten. Nikah salonunda nikahimizi kiyarız, zaten ev alma planları vardi. Eşyaları da annesi hep dedi ben en iyisini Alican. Ailesiyle çok iyi anlaşıyordum. Beni görür görmez bayildilar.

O gün iyi ayrıldık. Sarıldım çocukla. Gözü hep bendeydi. Ertesi gün olan oldu.

Hemen konuyu açtı, bizim ailemiz sizin ailenizin isteklerini karşılayamaz, altın, eşya, ev... Benim yengem hiçbir şey istememişti kır düğünü nereden çıktı (hayalim buydu, ama zorlanmadım illa olsun diye) ardından dedi ki, ben hep istedim ama ailen yokuşa sürdü. Hatta sonradan annesini aradım annesine demiş ki babası çok baskı yapıyor namaz kıl, işini degistir diye.

Velhasıl kelam, hakkını helal et ben helal ediyorum ki ahirette bile karşılaşmayalım dedi. O gün defalarca yazdım. Annem ve ben şok olduk. Beni engellemedi. Sonraki gün yazmaya başladım engel attı heryerden. Başka bir uygulamadan yazdım on gün boyunca, baktı baktı cevap vermedi hiç. Annesini aradım iki defa. Onlar da şok olmuslardi tabi bu olaya. Yazdım yazdım en sonunda beni terketmeyecek biri çıkar elbette dedim anında engel attı.

Sizin yorumunuz nedir merak ediyorum. Hani çok acı çektim çok dönsün istedim hala daha belki birgün döner diyorum. Ama birinin bana birşeyler demesine ihtiyacım var.
Ee aileniz hakliymis "güvenmemekte"? Adam resmen ilk zorlukta saygısızca topuklamis, bu denli basiretsiz, yureksiz bi adami sevmemelisiniz.

Yahu ben ortaya bi konu açtım insanların fikrini sormak için de okuluma niye laf atıyorsun şimdi. Bak senli konuşuyorum artık adamı cildirtirsiniz siz
İstediğiniz şekilde çıldırabilirsiniz.
Bir öğrencinin amacı öğrencilikse 21 yaşında koca da kocağğğ diye tutturmaz. Siz yan iş olarak aa burası varmış okuyuverelim demişsiniz hepsi bu.
Okuyun, meslek edinin, çevreniz değişsin, genel kültürünüz artsın. Sonra anlarsınız eve görücü gelen adamdan altın istemenin ne kadar avam bir hareket olduğunu.

İstediğiniz şekilde çıldırabilirsiniz.
Bir öğrencinin amacı öğrencilikse 21 yaşında koca da kocağğğ diye tutturmaz. Siz yan iş olarak aa burası varmış okuyuverelim demişsiniz hepsi bu.
Okuyun, meslek edinin, çevreniz değişsin, genel kültürünüz artsın. Sonra anlarsınız eve görücü gelen adamdan altın istemenin ne kadar avam bir hareket olduğunu.
Koca istesem zaten adaylar hep vardı ama istemedim. Sevdiğim biri olsun dedim. Yani nerden tutsan elinde kalıyor. Evlilik başlı başına pahalı bişey zaten. Ben hiçbir şey istemesem bile tutacak birşey. Hani eve gelirken bir çiçek bile almadı istemeye geliyo sözde. Ben söyleyince dank edip getirdi ikincide Ama suçlu benmişim. Hiç inanmıyorum.

Koca istesem zaten adaylar hep vardı ama istemedim. Sevdiğim biri olsun dedim. Yani nerden tutsan elinde kalıyor. Evlilik başlı başına pahalı bişey zaten. Ben hiçbir şey istemesem bile tutacak birşey. Hani eve gelirken bir çiçek bile almadı istemeye geliyo sözde. Ben söyleyince dank edip getirdi ikincide Ama suçlu benmişim. Hiç inanmıyorum.
Kocanın acelesi yok diyorum.
Bırakın açıktan okumayı bu yıl çalışıp mrgün öğretimden bir bölüm kazanıp okuyun diyorum.
İşiniz gücünüz olmazsa o sevdiğim dediğiniz koca (allah korusun bir de kötü çıkarsa) kucağınıza bir çocuk verir, bir daha yüzünüze bakmaz.
Bir kadın evlenince kurtarmaz kendini, kendi ayaklarının üzerinde durunca kurtulur.
Kitaplarınızı sevin, sevilecek erkek bulunur sonra.

Üzme kendini iş ciddiye binince topuklamış. İşin bu noktasında dönmek ilerleyen sürece göre çok daha az zarar görmene vesile olmuş.
İş ciddiye binsin isteyen de oydu, böyle yapması gerçekten çok tuhaftı. Ben de öyle düşündüm. Yüzük takılmadan bitmesi daha iyiydi. De bazen de keşke geri döndü bitse bu ayrılık diyorum... Herkes de aynı şeyi söylüyor, dönmez diyorlar.

Üzülmeni anlayabilirim ama 3 çocukla ortada kalmış gibi davranmasan mı?
Babanın ailenin istekleri çok saçma bana göre yıl kaç olmuş altın muhabbetleri yok namaz kıl yok içkili ortamda bulunma bunlar kişinin kendi iradesinde olan bir şey yani babanıza kalmamış laf söylemek.

Birini değiştirmeye çalışmak yerine kendi hassasiyetlerinize uygun biri bul bence.

O zaman siz de bir işe girip, birikim yapın gelecekteki evliliğiniz için.

Merhabalar. Benim durumum şu... Ben biriyle evlilik yolundaydim. Kafamda hiç evlilik yokken illa evlenelim dedi. Beni kendine inandırdı.

Babamla tanistirdim. Ailem istemedi defalarca Vazgeç biz guvenemiyoruz dedi. Israrla seviyorum dedim. En sonunda ikna ettim. Ailesiyle geldiler. Benim ailem de gitti. Konuşuldu... Soz kesildi. O gün babamın istekleri, mehir olarak altın, namaz kılması ve alkol ortamında çalıştığı için işini degistirmesiydi. Çünkü böyle bir ortamda çalışan birine babam guvenemiyordu. Ama ben güveniyordum çünkü çocuğun dindar bir yönü vardı ve bana da bağlıydı, bana güven veren bir tarafı vardı.

O gün aileler anlaştı, ben ağzımı açıp birşey istemedim. Hatta altını da babam dedim çok istemeyin zorlamayın çocuğu diye. Kızım dediler bu normaldir herkes ister. Lakin çocuğun maddi sıkıntıları çoktu. Abisinin düğün borçlarını ödeyen, eşyalarına kefil olan, iflas ettikleri işin kredi borçlarını kapatmaya çalışan zor bir durumdaydilar. Hiçbir şeyim yok diyordu bana, beni böyle kabul et diyordu. Ben de birşey istemiyordum zaten. Nikah salonunda nikahimizi kiyarız, zaten ev alma planları vardi. Eşyaları da annesi hep dedi ben en iyisini Alican. Ailesiyle çok iyi anlaşıyordum. Beni görür görmez bayildilar.

O gün iyi ayrıldık. Sarıldım çocukla. Gözü hep bendeydi. Ertesi gün olan oldu.

Hemen konuyu açtı, bizim ailemiz sizin ailenizin isteklerini karşılayamaz, altın, eşya, ev... Benim yengem hiçbir şey istememişti kır düğünü nereden çıktı (hayalim buydu, ama zorlanmadım illa olsun diye) ardından dedi ki, ben hep istedim ama ailen yokuşa sürdü. Hatta sonradan annesini aradım annesine demiş ki babası çok baskı yapıyor namaz kıl, işini degistir diye.

Velhasıl kelam, hakkını helal et ben helal ediyorum ki ahirette bile karşılaşmayalım dedi. O gün defalarca yazdım. Annem ve ben şok olduk. Beni engellemedi. Sonraki gün yazmaya başladım engel attı heryerden. Başka bir uygulamadan yazdım on gün boyunca, baktı baktı cevap vermedi hiç. Annesini aradım iki defa. Onlar da şok olmuslardi tabi bu olaya. Yazdım yazdım en sonunda beni terketmeyecek biri çıkar elbette dedim anında engel attı.

Sizin yorumunuz nedir merak ediyorum. Hani çok acı çektim çok dönsün istedim hala daha belki birgün döner diyorum. Ama birinin bana birşeyler demesine ihtiyacım var.
Altın ne kadar ıstedınız bılmıorum ama düğünde insanlar altın takar. Çok takmaz ama takar yani. Babanın namaz kıl iş degıstır demesıde garıp. Düğün ıstemenız gayet normal. Sen her şeye razı olmuşun. Babanında ısteklerı olunca gerı cekmıs kendını. Bedavaya alabılecegı bı insanı ıstıyor. Hayırlıdı olmuş. Bence daha yazma bırak . Bak kızların yaptıgı en büyük yanlıs bu. Zaten adam uZlaşmak istese bak canım hayatım bunu yapabılırım bunu yapamam derdı. Ama çocuk da tık yok. Gerek de yok. Senı daha güzel sevecek insanlarla bır araya gelırsın umarım

Back
X