sevgilim üni okumama sorun çıkarıyor

Okuma sen çocuğum ne işin var ünilerde filan,mazallah sevgilin kafayı yer sonra çeker aşır seni oradan.
Böyle saf düşünen kızlarımızın kafalarını alıp duvara sürtüp sürtüp duracaksın,bu mağara öküzünede aynını yapacaksın.
Ayrışacaz ne demek elbette vuracan tekmeyi mıçına ne demek üniye gitmen sorun olur,kendine köle arıyor manyağın önde gideni.

O seni değil sen onu yönlendir.İkinizde kuçuksunuz belki ileride ayrılacaksınız ama okuyun.o da okusun isterse sonra yine dükkanda çalışır.bu yıl ders çalışın ve okuyun.

Saçmalamayın lütfen. Eğitiminizi tamamlayın mutlaka. Sizin seçimlerinize saygı duymalı, hatta sizinle gurur duymalı ne demek ayrılırız? İleride çok pişman olursunuz.

Çok toysun, bu çocukla muhtemelen evlenmeyeceksin bile haberin yok. Ergen bir liseli kekonun lafına kanıp da kendinden taviz verme. Seni o mu doğurup büyüttü üstünde ne emeği var ki senin geleceğin hakkında söz sahibi oluyor? Bu kadar saftirik olmayın deliriyorum kızların böyle konular açtığını gördükçe. Sen önce kendine sonra da ailene karşı sorumlusun gerisi boş. Ayrıca biraz kendi hayallerine sahip çık ya, bir duruşun olsun. "Ben istediğim yerde istediğim bölümü okuyacağım sen de sorun ediyorsan haklısın belki ayrılmamız daha hayırlı olur, senin aşağılık komplekslerinle mi uğraşacağım anam değilsin babam değilsin yallah" de sonra keyfine bak. Dünyadaki son erkek sevgilin değil. Ne yakışıklı, düzgün, eğitimli çocuklar var. Böyle boş kıskançlıkları, saçma kısıtlamaları iyi bir şey sanıyorsunuz bu yaşta ama çok yanlış sulardasınız. Hedefleri, idealleri olan bir kızsan bu soruyu bile sormaman gerekirdi. Sana iyi bir kariyeri olan, sevdiği işi yapan bir ablan olarak şunu söylüyorum: Günün sonunda herkes gider, gitmese de o ihtimal hep bir köşede durur fakat kariyerin seni hiçbir zaman terk etmez. Çok zor dönemlerden bile geçsen insan sevdiği işi yaptığı zaman hayata tutunabileceği bir umut çiçeği oluyor en azından. Derhal aklını başına topla ve bana sorarsan bu zerzevatı şimdiden şutla derslerine odaklan. Bu senin hayatına ne katabilir Allah aşkına, koşullu kısıtlayıcı sevgisi onun olsun sen yoluna bak.

benim eski sevgilimde fi tarihinde üniversite sınavına yatıracak param olmadığı için sınav giriş paramı ödemişti.. buda böyle bir anımdı.
o çocukin size ayrılan süresinin sonuna gelinmiş. uzakta afkursun. üniversiteye gidin..

O ne hadle buna sorun çıkarıyor, sen hayatinla.ilgili böyle bir kararda ona karışması için nasıl izin veriyorsun, sadece kendini ezik görüyor, kendi yapamadi seni de durdurmaya çalışıyor. Kendi yoluna bak ve emin ol fikirlerin, görüşün, duruşun elli kere değişecek, kendini tanimadan, yapabileceğin seylerden vazgecip ömrünü bı adamın eline birakma, ki sevse bencillik etmez seni destekler, bu sevgi değil.

Ben ikinci üniversitemi bitirdiğimde 26 yaşındaydım.Türkçe öğretmenliğini bitirmiştim ve annemin kıyıda köşede kalan altınlarıyla okumuştum.Okulu bitirdiğimde annemin bi akrabası istemeye geldi.Makina mühendisi.Boy pos yerinde.Maddi durumu çok iyi.Evlenince çalıştırmam asla dedi.Bir sürü dairemiz var hangisini beğeniyorsan onu dayayıp döşeyeyeyim dedi.Annesiyle beraber kovmuştum evden.Aylarca ana oğul yalvardılar.Annemin altınlarıyla okuduğum üniversitenin diplomasını babama bile vermem.Atandım çok şükür.18 yıldır hem kendime hem aileme faydam oldu.Evlendim hala anneciğime destek oluyorum çok şükür.Sizin ne eğitiminize ne de çalışma hayatınıza kimsenin karışma hakkı yok.

Sonuç ne oldu merak ettim. Siz neredesiniz o nerde?

Sonuç ne oldu merak ettim. Siz neredesiniz o nerde?
hayatıma müdehale etme cesaretinde bulununca üniversiteye gitmeden, hatta sonuçlardan öncesinde ayrılmıştık herkes kendi hayatında oda evli sanırım. insta laneti karşıma çıkartmıştı bir keresinde

Erkek için hayatının içine ne güzel ediyorsun aferin,annen baban şu bölümü oku erkek yok dese yobaz ailem, baskıcı diye yıkarsın ortalığı Önünde fazlalık olan yüce varlık ne isterse onu yap,ne olacak onun için harca ömrünü,yolun sonunda madalya takıyorlar.....

Şöyle yap.Sevgilini dinle ,belli ki çok bilge ve aydın düşünceli bir insan.Hemen evlenin o babasının dükkanında çalışsın sen 3 çocuk doğur.Kayınvalidenle görümcenle gün gezersin . Sonra kocan 5 kuruş para versinde üstüme başıma evime birşeyler alayım diye bekle .Oh mis gibi hayat ,okumakta neymiş hele ki ana baba nedir ? Onlarda kim ? Önemli olan şahane muhteşem bir detay olan sevgilinin düşünceleri.Allahım bu ülkenin insanlarına artık tahammülüm kalmadı. Kızım sen iyi misin???? Böyle soru mu olur.Madem (akademik olarak ) kafan çalışıyor ,ne diye böyle saçma bir insanın fikirlerini önemseyip bir de böyle konu açıyorsun , aklını başına al git güzelce üniversite oku ,meslek sahibi ol, anneni babanı da üzme . Sonra kafanı çok vurursun taşlara iş işten geçer benden demesi . Hayatını mahvetme

hayatına dair okuyacağın bölüm, okuyacağın şehir, çalışacağın yer, yaşayacağın yer gibi önemli kararları asla başkalarını düşünerek alma. Annen baban kardeşin de dahil ki, sevgilin dış kapının dış mandalı. Daha kaç sevgilin olacak kim bilir...

Sevgilin üniversite okursan ayrılırız diye tehdit ediyor, sen de erkek yok diye ebelik okuyayım diyorsun. Kızım senin anan baban yok mu? Sevgilin senin velin mi? Niye erkeklere böyle malzemeler veriyorsunuz daha yaşınız kaç başınız kaç? Böyle kıro tiplerin bir tarafını neden kaldırıyorsunuz? Neden bu kadar eziksiniz kızlar soruyorum size!

Senin bu kafayı düzeltmedikçe okuyacağın okuldan fayda gelmez zaten. Bu konuyu yakınımdan biri açsa bana şöyle bir güzel tokadı ağzının ortasına yapıştırırım kimse kusura bakmasın.

Valla aynısını düşündüm, tıp okuyacak kapasitede bir insanın bu denli aptal olmasına inanamadım, konu fake geldi. Liseden tıp kazanan arkadaşlarımı hatırlıyorum kız olsun erkek olsun hepsi zehir gibi çocuklardı. Konu sahibesi umarım Kıbrısta parayla okuyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…