Sevgilim ve alkol

quinzel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
300
147
103
Uzun süredir devam eden bir birlikteliğimiz var sevgilimle ve ciddi düşünüyoruz ileriki yıllar için. Benimle tanışmadan önce alkol kullanan biriydi devamlı ve hiç haz etmiyordum devam etmemiz için bu alışkanlıktan vazgeçmesini bırakmasını istediğimi söyledim. O da azaltarak bırakacağını kullanmamak için söz vermişti ve bayadır da asla kullanmıyor kendi isteğiyle de tabi. Ne onun ne benim ailemde alkol kullanan biri yok arkadaş çevresi çok kullanıyor. Hoşlanmıyorum hiç haz etmiyorum ileride eşim olarak ve belkide bi baba olarak. Alkolun hayatımıza zarar verebileceğini bunun yüzünden her şeyin mahvolabileceğini düşünüyorum (masum bir kadeh içmek değil bu). Asıl konumuz sevgilim bayadır 2 seneye yakın zamandır kullanmıyor hiç kullanmadı ve arkadaşının abisinin düğününde içileceğini, mutlaka gitmek zorunda olduğunu ve arkadaşıyla alkol alıp daha sonra başka bir yerde kalacaklarını söyledi. Neye uğradığımı şaşırdım. Kullanamazsın söz verdin dediğimde bu özel bi gün sürekli kullanmayacağım saçmalama boş konuşma tarzı sert tepkiler verdi ve beni dinlemedi. Ne yapacağımı bilmiyorum çok üzgünüm

İçmek vardır, içmek vardır.
Sarhoş olup sağa sola saldırmak, kırmak, dökmek vardır, insan gibi 2 kadeh içip, eve dönmek vardır.
Bunların hepsi birbirinden farklıdır. Özel günde 2 kadeh içen birinden kimseye zarar gelmez, özünde iyi bir insansa iyi bir baba da olur, iyi bir eş de.
Ama sırılsıklam sarhoş oluyorsa haftanın 3 günü, kokmuş ağzıyla eve gelip kendini kaybediyorsa bunu kimse kabul etmez zaten, sadece siz değil.

Tepkisi de hoş bir tepki olmamış, daha güzel söyleyebilirdi, uzun süre içmeyince ve karşı atak görünce gerildi herhalde beyefendi.

Uzun süredir devam eden bir birlikteliğimiz var sevgilimle ve ciddi düşünüyoruz ileriki yıllar için. Benimle tanışmadan önce alkol kullanan biriydi devamlı ve hiç haz etmiyordum devam etmemiz için bu alışkanlıktan vazgeçmesini bırakmasını istediğimi söyledim. O da azaltarak bırakacağını kullanmamak için söz vermişti ve bayadır da asla kullanmıyor kendi isteğiyle de tabi. Ne onun ne benim ailemde alkol kullanan biri yok arkadaş çevresi çok kullanıyor. Hoşlanmıyorum hiç haz etmiyorum ileride eşim olarak ve belkide bi baba olarak. Alkolun hayatımıza zarar verebileceğini bunun yüzünden her şeyin mahvolabileceğini düşünüyorum (masum bir kadeh içmek değil bu). Asıl konumuz sevgilim bayadır 2 seneye yakın zamandır kullanmıyor hiç kullanmadı ve arkadaşının abisinin düğününde içileceğini, mutlaka gitmek zorunda olduğunu ve arkadaşıyla alkol alıp daha sonra başka bir yerde kalacaklarını söyledi. Neye uğradığımı şaşırdım. Kullanamazsın söz verdin dediğimde bu özel bi gün sürekli kullanmayacağım saçmalama boş konuşma tarzı sert tepkiler verdi ve beni dinlemedi. Ne yapacağımı bilmiyorum çok üzgünüm
evlenmeni tavsiye etmem...

Alkol ve arkadaşı sizden değerliyse demek...

İçmek vardır, içmek vardır.
Sarhoş olup sağa sola saldırmak, kırmak, dökmek vardır, insan gibi 2 kadeh içip, eve dönmek vardır.
Bunların hepsi birbirinden farklıdır. Özel günde 2 kadeh içen birinden kimseye zarar gelmez, özünde iyi bir insansa iyi bir baba da olur, iyi bir eş de.
Ama sırılsıklam sarhoş oluyorsa haftanın 3 günü, kokmuş ağzıyla eve gelip kendini kaybediyorsa bunu kimse kabul etmez zaten, sadece siz değil.

Tepkisi de hoş bir tepki olmamış, daha güzel söyleyebilirdi, uzun süre içmeyince ve karşı atak görünce gerildi herhalde beyefendi.
Hiç alkollüyken görmedim, benimle birlikteliğinden beri kullanmıyordu çünkü çok sert bi tepki verdi ve karışmamam konusunda diretti karışamazsın diye. Nasıl ya? Diye kaldım Özünde iyi biri saldırgan bi davranışını görmedim. Ama kullandığı zamanlarda fazla kullanıyordu bu kadar emek vermişken başa sarmasından korkuyorum

Ben alkol kullanmıyorum ailemde kullanmıyo ama eşim ve ailesi kullanıyo. Bu aramızda hiç sorun olmadı çünkü eşim ayarını bilen bi adam evde ise hiç icmiyo sadece düğünde dernekte ya da gittiği ortamda insanlar iciyorsa o da ölçüsüyle içer . Yani sosyal içici. Ben onu hiç sarhoş görmedim ama içtiğini bildiğim için evlenmeden önce ona sadece sarhoş insanlardan korkuyorum demiştim bu sen de olsan korkarım demiştim. Ben onun hayatını sinirlamiyorum ama eşim de benim hayatıma saygı duyuyo.

Alkol keyif için içilir.Eğer bir insan bunu çok sık özelliklede hafta içi içiyorsa bende güven problemi oluşur.

Şöyle ki; Sorumluluklarını bilen biri bence bunu dozunda bırakır.Aksi zaten bağımlılık olur.Sizin ikanınız ile bıraktıysa bir gün mutlaka kaldığı yerden devam edecektir.Kendi isteyerek bıraktıysa sorun yok.

Insanları değiştiremeyeceğinizi kabul edecek ve hayatınıza devam edeceksiniz.
Yetişkin birine onu yap, bunu yapma denmez.
Eğer size uymuyorsa hayat tarzlarınız farklıdır ve bu farklılığı kabul etmiyorsanız ayrılabilirsiniz.

Adam içiyorum diyorsa içiyordur zorla kimseye bunu ya da şunu yapma diyemezsiniz ki. Nasıl ki sevgiliniz size zorla alkol kullan demiyorsa sizde ona ters bir tepki veremezsiniz. Ya alisacaksiniz bu özelliğine ya da bitireceksiniz.

Siz gercekten degısecegıne inandınız mı? Samimiyetimle soruyorum bunu?

Anasınn babasının duzeltemedigi adamları degıstırmeye ugrasıp kendinizi ziyan ediyorsunuz

en cok buna üzülüyorum.
Can cikar huy cıkmaz bilgine.

Koskoca adam, bir kutlamada alkol alacak.
Siz ‘söz verdin içemezsin’ diyorsunuz.
Ne hakla?
Kocanız olsa bile ne hakla?
Eşim 5 vakit namaz kılıyor, ben eğlenmeye gidince gayet sarhoş olacak kadar içiyorum.
Beni bir de bu adam taşıyor.
Kime ne bundan?
Ne o bana karışabilir, ne ben ona.
Hakikaten size ne?
Beğenmiyorsanız ayrılın, beğendiğiniz kalıba sokmaya çalışmayın.

Koskoca adam, bir kutlamada alkol alacak.
Siz ‘söz verdin içemezsin’ diyorsunuz.
Ne hakla?
Kocanız olsa bile ne hakla?
Eşim 5 vakit namaz kılıyor, ben eğlenmeye gidince gayet sarhoş olacak kadar içiyorum.
Beni bir de bu adam taşıyor.
Kime ne bundan?
Ne o bana karışabilir, ne ben ona.
Hakikaten size ne?
Beğenmiyorsanız ayrılın, beğendiğiniz kalıba sokmaya çalışmayın.
Kimsenin ilişkisi başka birininkiyle aynı değil. O benim hayatıma mantık çerçevesinde belli kısıtlamalar getirebiliyor ben de kendime gaayeet hak görüp getiriyorum sizden bir eleştiri değil bir destek, bana başka tarafından bakmamı sağlayabilecek,içimi rahatlatabilecek,belki de daha farklı bi yoldan çözüme ulaştırabilecek fikirler duymak istediğim için yazdım.

Kimsenin ilişkisi başka birininkiyle aynı değil. O benim hayatıma mantık çerçevesinde belli kısıtlamalar getirebiliyor ben de kendime gaayeet hak görüp getiriyorum sizden bir eleştiri değil bir destek, bana başka tarafından bakmamı sağlayabilecek,içimi rahatlatabilecek,belki de daha farklı bi yoldan çözüme ulaştırabilecek fikirler duymak istediğim için yazdım.
Bakın her ilişkinin dinamiği farklıdır elbette.
Ama ben bireyin sadece kendisini ilgilendiren, bedenine uyguladığı şeylere karışılmasını, kişilik haklarına saldırı olarak algılıyorum.
Sigara içmek, alkol almak, tatlı cips yemek, dövme yaptırmak, piercing taktırmak, saç boyatmak vs.
Bunların hepsi bir insanın kendi bedenine uyguladığı şeyler ve bir Allahın kulunu ilgilendiremez.
İyiliği ve sağlığı için öneride bulunabilirsiniz ama bu sebeple hayatına karışamazsınız, karışmamalısınız.
Siz ailenizden gördüğünüzü ona uyguluyorsunuz.
O da size saçlarını asla açmayacaksın, hep tokayla toplayacaksın vs gibi şeyler söylese ne kadar akıllıca olabilir ki?
Ben sizin yerinizde olsam yasaklama getirmek yerine, adam seviyor alkolü değil mi, özel günlerinizde sizin yanınızda yemekte vs de içmesini isterdim.
En azından yanında olayım, o hallerinde saçmalıyorsa da destek olayım hem de istediğine kavuşsun derdim.

Canım benim hiç uzatma verilen sözlere yeminlere inanma sadece özel günlerde içerim desede her zaman içecek tir.... Senin karşında bunun bi canlı örneği var eşimin ikinci eşiyim ilk eşinden de alkol yüzünden ayrılmış bana yeminler etti sözler verdi evleneli 4 sene oluyor sadece 2 sene sözünü tutabildi heleki tüm arkadaşları ve çevresi alkol alıyorsa bu adam da o çevrenin ve arkadaşlarının arasında içeçek vazgeçmiycek....eşim biz evlendiğimizde çok samimi arkadaşı ile küsmüştü 2 sene görüşmediler o ara alkolü bıraktı ve hep senin için yuvam için bıraktım dedi arkadaşı ile barıştığı gün alkole başladı demekki benim için değil o çevreden ve arkadaşından uzaklaştığı için içmemiş hergün kavgalar küslükler hergün ağlayıp yalvarmalar 4 senem böyle geçti halende geçiyor.....eve gelince kavga edince söz verip yemin edip arkadaşlarının yanına gidince verilen sözler yeminler hiç oluyor sözünde durmadın diyincede suçlu olarak beni gösteriyor seninle kavga ettik canım sıkkıntı senin yüzünden sözümü tutamadım diyor karışmıyor umursamıyorsun bu sefer daha çok abartıyor...bugün çok mutluyum diyor içiyor bugün moralim bozuk diyip içiyor bugün arkadaşımın derdi vardı deyip içiyor vs..vs...gibi o sözünden dönmek ve içmek için sebepler yaratıyor....ve yakın çevremde birinin de eşi aynı durumda adam deli gibi kadına aşık kadın olmadan nefes alamıyor çocukları için canını feda eden evine çok bağlı ama hergğn kavgaya ayrılıklara rağmen bırakmıyor içiyor....eğerki bu adamla bi geleceğin olsun istersen önce destek ile bırakmasını sağla ama içen adam her yerde bulur gizli gizli içer çok ta güvenmiyorsan o alkolden haz,almıyırsan hiç uzatma sal gitsin...gerçekten alkol alan kişi çekilmiyor sapıtmasın saldırmasın şiddet uygulamasın içsin gelsin sızsın yatsın bile o alkol almış sallana sallama eve gelmesi o kokusu bile çekilecek bişey değil bunu sadece yaşayan bilir benim eşim sabaha kadar içer sarhoş olmaz daha tatlı şirin komik bi adam haline geliyor ama o kızarık gözler saçma şeyler konuşup gülmeler o pis koku bile iğrenç bişey...Allah ıslah etsin inşallah kurtulur bu illetten

Ben ve ailem kullanamz ama eşim ve ailesi içer..ha nasıl özel bi durum olur o zman.bu zmana kadr hiç sarhoş olduğunuda görmedim durması gerektği yeri bilir..öyle olamsı gerek zaten çnki diğer türlüsü tiryakilik sarhoştur alkoliktir...yani sınırını biliyorsa dert etmenize getek yok..boşuna kendinizi soğutmayın..aşık olduğum güvendiğim saydığım insandan iki yudum alkol aldı diye vazgeçmem..

Birinden tamamen değişmesini bekleyip ilişkinin henüz başında o kişiyi istediğimiz kalıba sokma çabasını doğru bulmuyorum.
Nasılki burada açık giyinmeyi seven kızlarımızı alıp istediği kalıba sokmaya çalışanlar erkeklere kızıyorsak bence sizin durumunuzda aynı. Beğenmiyorsanız huyunu suyunu, sevgili olmamalısınız.

Alkol konusunun zararları ortada, savunulacak yani yok belkide. Ama siz ne kadar içtiğini görmediğiniz, hiç sarhoş görmediğiniz, sarhoş olduğunda nasıl davrandığını bilmediğiniz sevgilinize sadece kendi tabularınız yüzünden kısıtlama getiriyorsunuz.
Sevgili adayınızda ne mutlu size ki değer verip uygulama çabasında. Size tavsiyem, size değer verip alkolden uzak kalan sevgilinize bir adım da sizin atıp 1 seferliğe mahsus izin vermeniz. Çünkü bunlar çok özel günler ve arkadaş ortamında o tip geceler ayık kafayla geçmez. Geçse de bütün gece makara konusu olursunuz. Eşimin bekarlığa vedasında hacı kayınpeder bile alkole göz yummuş ve ortama dahil olmuştu. :halay::KK50:

Back
X