- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.316
- 198
- Konu Sahibi Bademfindik
-
Demekki calismani istiyor oyle derse pes edersin die korkuyodrIki defa polislik denedim kaç defa ücretli öğretmenlik kpss desen en zorlu surecti hepsini kendisi de yaşadı aynı bransiz sonuçta olmayınca ne kadar üzüldügumu biliyo. Keşke bi kerede aman bırak olmazsa olmasın ben varım ya ne diye kendini yipratiyorsun demedi onu bi dese yeteceköyle dese bırakacak değilim elimden geleni yapmaya devam edicem..
Evet katılıyorum küçük bi yerde yaşıyorum inan boş kalmayayim dıye garsonluk yapacaktim günde 12 saat çalışıp 500 tl maaş veririz dediler asgari ücret bile değil ben bunu nasıl kabul edeyim.. Tarih öğretmeniyim bize bunu reva goruyolar83 de hangi bölüme göre 83 den bahsediyorsun 76 la bile atanan var sanırsam bölüm de atama yok . ben şu noktaya değinmek istiyorum burada millet iş beğenmiyor demişşin canım senin haberin varmi kaç yıl okuyosun üstüne lisans yapıyosun sonra adam seni asgari ücrete yemek paranı da kısıtlayarak eşşek gibi çalıştırıyor ki o çalışmanın hakkı 2000-2500 civarıyken çalışırken insanın gözbebeği yerinden oynuyor resmen peki bu revamı ya yazık değil mi sen neyin beğenmemesinden bahsediyon bide yazmışsın bi suru insan var 20 tl çalışacak siz bole düşünenler yüzünden insanların hakkı yeniyor bu memlekette hak edilen verilmediği müddetçe aman beğenmiyor bence sen beğenmiyorsun daha az maaşa nasıl çalıştırırım düşüncesindesin işte bunlar hep kapitalizim !!!!!!!
Tam tersi daha çok gaza gelirim ama bilmiyoDemekki calismani istiyor oyle derse pes edersin die korkuyodr
Inan bende çok ozeniyorum konunun tamamını olursan daha iyi anlarsın beni. Bence sende pes etme açık öğretimde iş olanağı olan bölümler var onlardan birini okuyabilirsinÜniversiteyi bosuna mi okudun. Tabi ki calisacaksin. Keske bende uni mezunu olup calissaydim. Bir meslegim olsaydi.
Uni yi iki kere kazandim ama okuma sansim olmadi. Babam baska ile ixin vermedi.
Kocam evi bakiyor şükür. Ama hep ozenirim calisan hanimlara. Bekarken calisirdim. Kendi parani kazanmak guzel bi duygu.
Sende saka yollu vur lafini o kdr uzuluyorum bi demedn bosver hayatm calisma ne bu kdr yipration lendini dieTam tersi daha çok gaza gelirim ama bilmiyo
Evet torpille 60 ile atanan bile var, 76'dan bahsetmeye bile gerek yok. Bu ülkede bu kadar torpil olmasaydı 83 alan insan açıkta kalmazdı, bilmem anlatabildim mi? Benim her şeyden haberim var, lisans öğrencisiyim merak etme. Asgari ücretimiz çok düşük, fazlasıyla düşük. Hayatın pahalılığını göz önünde bulundurunca kesinlikle yetmiyor. 2000 2500 bile yeri geliyor yetmeyebiliyor ihtiyaçlara, masraflara. Ben kimsenin hakkıyla alakalı konuşmadım ama ülkenin durumu böyle, evet kapitalizm ve keşke olmasaydı. Kimse halinden memnun değil. Keşke bu durumu değiştirmek için biraz uğraşsak halk olarak? Verdiğim örnek benim düşüncemi yansıtmıyor bu sadece bir örnek. 20 TL olayını da ülkemizde yaşanan olaylarda insanların halini görün diye belirttim, mallar taşındıktan sonra bizimkiler çocuklara kaç para istersiniz bu işin karşılığında diye sormuşlar, çocuklar gönlünüzden ne koparsa demişler. Bizimkiler de rakam söylemelerini istemişler, adam başı 20 TL yeter demiş onlar da. Bizimkiler adam başı 20 TL vermedi tabi yok devenin bale pabucu yani. O kadar iş yaptır 20 TL olur mu? 20 TL para mı şu devirde? Ama çocuklar buna bile razı yani, bir yerde ihtiyaç meselesi. Belki de çok ihtiyaçları vardı belki de ağızlarından o an öyle çıktı, bilmiyorum. Evet kapitalizm her yerde ve ben asgari ücreti falan savunmuyorum, keşke ekonomimiz daha iyi olsaydı ve refah düzeyimiz daha yüksek olsaydı ama bu ülkeyi bu hale getiren de biziz yani, daha iyiye gitmesi gereken şeyler ısrarla kötüye gidince ortaya bunlar çıkıyor, bir yığın haksızlık. Kapitalizmi ben başlatmadım, bitirmeye de gücüm yetmez, ayrıca patron falan da değilim merak etme, sıradan bir öğrenciyim, kimseyi çalıştırmıyorum yani bilmeden konuşma.. Ama iş beğenmezlik konusundaki düşüncem aynı, bunu çok fazla parametreye dayanarak söylüyorum ama şimdi o konuya girersem hiç çıkamam. Katılırsın ya da katılmazsın farketmez ama senin hakkını ben yiyormuşum gibi konuşmazsan sevinirim. Bu kadar isyan etmişsin, haklısın ama umarım bu düzeni değiştirmek için de üzerine düşeni yapıyorsundur.83 de hangi bölüme göre 83 den bahsediyorsun 76 la bile atanan var sanırsam bölüm de atama yok . ben şu noktaya değinmek istiyorum burada millet iş beğenmiyor demişşin canım senin haberin varmi kaç yıl okuyosun üstüne lisans yapıyosun sonra adam seni asgari ücrete yemek paranı da kısıtlayarak eşşek gibi çalıştırıyor ki o çalışmanın hakkı 2000-2500 civarıyken çalışırken insanın gözbebeği yerinden oynuyor resmen peki bu revamı ya yazık değil mi sen neyin beğenmemesinden bahsediyon bide yazmışsın bi suru insan var 20 tl çalışacak siz bole düşünenler yüzünden insanların hakkı yeniyor bu memlekette hak edilen verilmediği müddetçe aman beğenmiyor bence sen beğenmiyorsun daha az maaşa nasıl çalıştırırım düşüncesindesin işte bunlar hep kapitalizim !!!!!!!
ayen canım bizden canımız çıkana kadar çalışmamızı isteyiyorlar bide istedikleri zaman çıkarabilme hakınıda kendilerinde çok rahat bir şekilde bulabiliyorlar haa bide bunu deneme süreci var bakalım beğenmezsek almayız sizi diyorlar biri de çıkar pişkin pişkin yok siz iş beğenmiyorsunuz der yazık yaa başka bir şey diyemiyorum onlara.Evet katılıyorum küçük bi yerde yaşıyorum inan boş kalmayayim dıye garsonluk yapacaktim günde 12 saat çalışıp 500 tl maaş veririz dediler asgari ücret bile değil ben bunu nasıl kabul edeyim.. Tarih öğretmeniyim bize bunu reva goruyolar
Buna cevabı kesin ben sana her zaman diyorum her kararına saygı duyarım sen içinden ne geliyosa onu yap dedim hep yanındayım dedim der öf öf belkide ben abartiyorum :)Sende saka yollu vur lafini o kdr uzuluyorum bi demedn bosver hayatm calisma ne bu kdr yipration lendini die
Bende öyle düşünüyorum iyi niyetli olduğuna inanıyorum ama bi kerede boşver canım ben varım desin istiyorum falan filan işte:)))Belkide kizacagin icin boyle bisey demiyodur yani daha sevgilisiniz simdiden calismami istemiyor dusuncesine kapilip seni korkutmakta istemiyo olabilir
o torpil olatına girsek çıkamayız zaten benim milletim atanayım diye gece gündüz çalışır adamın biri onun yerine vsıfsız birini gider atar bu ülkede kanıksandı artık .sen diyorsun da başka parametreye dayanarak söylüyorum galiba tek bir parametriden bakıyorsun eger oyle olmasaydı bu şekide bir yorumda bulunmazdın. kapitalizmi başlatmadın ama sürdürme bari bilmeden komuşma diyorsun ihtiyaçtan bahsetmişşin zaten bunca insan ihtiyacı olmasa değmeyecek bir işte asgari ücrete o kadar kısıtlı şartlarda çalışmazlar iş beğenmemek mi şimdi bu bence bilmeden sen konuşma mesela bak kapitalizmi bu şekilde tek bir bakış açısyla yenemezsin naçizane fikrim amacım seninle tartışmak değil ama bu bğenmiyor konusunda çok rahat bir şekilde demene kızıyorum sen ve senin gibi diyenlereEvet torpille 60 ile atanan bile var, 76'dan bahsetmeye bile gerek yok. Bu ülkede bu kadar torpil olmasaydı 83 alan insan açıkta kalmazdı, bilmem anlatabildim mi? Benim her şeyden haberim var, lisans öğrencisiyim merak etme. Asgari ücretimiz çok düşük, fazlasıyla düşük. Hayatın pahalılığını göz önünde bulundurunca kesinlikle yetmiyor. 2000 2500 bile yeri geliyor yetmeyebiliyor ihtiyaçlara, masraflara. Ben kimsenin hakkıyla alakalı konuşmadım ama ülkenin durumu böyle, evet kapitalizm ve keşke olmasaydı. Kimse halinden memnun değil. Keşke bu durumu değiştirmek için biraz uğraşsak halk olarak? Verdiğim örnek benim düşüncemi yansıtmıyor bu sadece bir örnek. 20 TL olayını da ülkemizde yaşanan olaylarda insanların halini görün diye belirttim, mallar taşındıktan sonra bizimkiler çocuklara kaç para istersiniz bu işin karşılığında diye sormuşlar, çocuklar gönlünüzden ne koparsa demişler. Bizimkiler de rakam söylemelerini istemişler, adam başı 20 TL yeter demiş onlar da. Bizimkiler adam başı 20 TL vermedi tabi yok devenin bale pabucu yani. O kadar iş yaptır 20 TL olur mu? 20 TL para mı şu devirde? Ama çocuklar buna bile razı yani, bir yerde ihtiyaç meselesi. Belki de çok ihtiyaçları vardı belki de ağızlarından o an öyle çıktı, bilmiyorum. Evet kapitalizm her yerde ve ben asgari ücreti falan savunmuyorum, keşke ekonomimiz daha iyi olsaydı ve refah düzeyimiz daha yüksek olsaydı ama bu ülkeyi bu hale getiren de biziz yani, daha iyiye gitmesi gereken şeyler ısrarla kötüye gidince ortaya bunlar çıkıyor, bir yığın haksızlık. Kapitalizmi ben başlatmadım, bitirmeye de gücüm yetmez, ayrıca patron falan da değilim merak etme, sıradan bir öğrenciyim, kimseyi çalıştırmıyorum yani bilmeden konuşma.. Ama iş beğenmezlik konusundaki düşüncem aynı, bunu çok fazla parametreye dayanarak söylüyorum ama şimdi o konuya girersem hiç çıkamam. Katılırsın ya da katılmazsın farketmez ama senin hakkını ben yiyormuşum gibi konuşmazsan sevinirim.
Ay biz kadinlari memnum etmekmne zor:) saka bi yana boyle sikintili gunlerde insan duymak istiyor rahatlatici sozlerBende öyle düşünüyorum iyi niyetli olduğuna inanıyorum ama bi kerede boşver canım ben varım desin istiyorum falan filan işte:)))
Ben zor biriyim her nazima kaprisime katlanır üzerime titrer benden maddi bi beklentisi olduğunu sanmıyorum ama bu konuda cidden böyle bi tepki beklerdim beni çok mutlu ederdi neyse Bunada şükür diyelim:)Ay biz kadinlari memnum etmekmne zor:) saka bi yana boyle sikintili gunlerde insan duymak istiyor rahatlatici sozler
Kızabilirsin, kızmak yasak değil ama bi saygı duymaya bakar, bu da benim fikrim, doğru ya da yanlış bulmakta özgürsün. Ben sana ve senin gibilere hiç kızmıyorum, yazdığım şeyi bu kadar farklı anlayan birine kızsam ne olur kızmasam ne olur?Birçok parametre diyorum, hala daha tek parametreden baktığımı söylüyorsun. Ben ihtiyacı olduğu için değmeyecek bir ücrete çalışmaya mecbur kalan insanlar için söylemiyorum iş beğenmezlik lafını, öyle bir insanın iş beğenmeme durumu yoktur zaten. Bu kadar açıklama yeter sana. Bu da benim fikrim, daha fazla konu sahibinin konusunu beni alet ederek suistimal etmene müsade etmeyeceğim. Yani uzatmayacağım, fikrimi söyledim, katılıp katılmaman ya da saygı duyup duymaman umrumda değil.o torpil olatına girsek çıkamayız zaten benim milletim atanayım diye gece gündüz çalışır adamın biri onun yerine vsıfsız birini gider atar bu ülkede kanıksandı artık .sen diyorsun da başka parametreye dayanarak söylüyorum galiba tek bir parametriden bakıyorsun eger oyle olmasaydı bu şekide bir yorumda bulunmazdın. kapitalizmi başlatmadın ama sürdürme bari bilmeden komuşma diyorsun ihtiyaçtan bahsetmişşin zaten bunca insan ihtiyacı olmasa değmeyecek bir işte asgari ücrete o kadar kısıtlı şartlarda çalışmazlar iş beğenmemek mi şimdi bu bence bilmeden sen konuşma mesela bak kapitalizmi bu şekilde tek bir bakış açısyla yenemezsin naçizane fikrim amacım seninle tartışmak değil ama bu bğenmiyor konusunda çok rahat bir şekilde demene kızıyorum sen ve senin gibi diyenlere
Cnm ben konunun tamamini okumustum. Her konuyu okurum sonuna kadar. Sen sevgilinin lafina takilmissin ya takilacak birsey degil yani.Inan bende çok ozeniyorum konunun tamamını olursan daha iyi anlarsın beni. Bence sende pes etme açık öğretimde iş olanağı olan bölümler var onlardan birini okuyabilirsin
Bence çalışmak ve kendi ayaklarının üzerinde durmak zorundasın.Mrb kızlar benim iki buçuk yıllık bi birlikteligim var. İkimizde univ mezunuyuz bi kaç hafta önce sevgilim assubayligi kazandı. Ben hala bi iş bulamadım kpss den 83 aldım ama bölüm de atama az olduğu için Atanamiycam. Neyse iki kere denedim kpss yi olmadı ve cok yıprandim. Sevgilim bana tekrar hazırlanacak mısın diye sordu dün tepem attı sanki çalışmak zorunda miyim anlamıyorum bende atanmak istiyorum ama olmuyo elimden geleni yapiyorum sevgilim bna ben her koşulda yanındayım diyo ama bu konuyu açınca ondan soguyorum. Milletinki çalışma evde otur der benim ki sanki illa çalışmak zorundaymis gibi hissettiriyor. Normalde çok iyidir daha bana hiç kötü söz soylemedi bi kere sesini yukseltemedi ne desem yapar ama bu konu beni çok uzuyor. Ben mi abartiyorum sizce
belli zaten çok umrunda olmadığı bir çok parametriden baksaydın bunları dile getirmezdin fakat bazı konular vardır saygı gösterilemez bu da türkiyede her gencin başına gelen bir durumdur hemen hemen yoksa ona saygı buna saygı vatan millet hak elden gider . kpss den deliler gibi çalışıp atanamayan ve başka işler arayıp bulamayan sonunda mecbur 7/24 eşşek gibi çalıştırılıp bir hastalığında kaoının önüne koyulan bir ülede yaşiyoruz sen hala dönmüş bana suiistimalden bahsediyorsun inan asıl bmyle düşünenler suistimal etmeyin esasen sana yazsan da daha fazla cevap vermeyeceğim bu şekilde düşünen birine cevabım yok benim hayatta başarılar ...Kızabilirsin, kızmak yasak değil ama bi saygı duymaya bakar, bu da benim fikrim, doğru ya da yanlış bulmakta özgürsün. Ben sana ve senin gibilere hiç kızmıyorum, yazdığım şeyi bu kadar farklı anlayan birine kızsam ne olur kızmasam ne olur?Birçok parametre diyorum, hala daha tek parametreden baktığımı söylüyorsun. Ben ihtiyacı olduğu için değmeyecek bir ücrete çalışmaya mecbur kalan insanlar için söylemiyorum iş beğenmezlik lafını, öyle bir insanın iş beğenmeme durumu yoktur zaten. Bu kadar açıklama yeter sana. Bu da benim fikrim, daha fazla konu sahibinin konusunu beni alet ederek suistimal etmene müsade etmeyeceğim. Yani uzatmayacağım, fikrimi söyledim, katılıp katılmaman ya da saygı duyup duymaman umrumda değil.
Yanlış anlaşılmasının sebebi sizi ilk yazdığınız mesajda "sanki çalışmak zorunda miyim anlamıyorum" lafını kullanmış olmanız. :) Onu öyle görünce insan bi duraksıyor. Ev hanımı olmak istiyormuşsunuz gibi durmuş o laf orada.Hayır kizlar siz tamamen yanlış anlamissiniz ben herseyden çok istiyorum çalışmayı en çok ailem için. Elimden geleni yaptigimin da farkındasinizdir 83 aldım diyorum. Ama nedense o bana bunları söyleyince zoruma gidiyo. Özel sektörde bransimla ilgili çok iş aradım başvuru yaptim donus olmadı bana. Atanmayi istiyorum çünkü o memur olacak sürekli yer değiştirecek o yüzden özel sektörde de tutunmam zor ve düzensiz olmuş olacak o yüzden kpss ye yönelim yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?