sevgilim ve saçmalamacaları

Altına imzamı atarım. Istekleri bitmeyecek, isteklerine ok verdikçe değersizleşeceksin. Bu kez seni, karakterini yetmeyecek yaşamını eleştirmeye başlayacak... Uyandığın saati bile eleştirebilir. Ve sana kapı orada diyor ya, bıraksan da dönmeyecek çünkü umrunda değil...

Aerynn; canım... Bana özel mesaj atmışsın ama benim 100ve üstü mesajım olmadığı için sana verdiğim cevap iletilmedi... ://
Arkadaşa demek istediğim, sevgilisi kendi benliğini doyurmak için ona bir sürü kısıtlamalar getirmiş. Sırf özgüveni yerine gelsin, kız onun tüm dediklerini yapsın diye. Özgüven sahibi olamayanlar bu tür kıskançlıklara başvururur çünkü..
Sevdiğini elbet sahiplenirsin, benimsersin ama bu çok ince bir çizgidir... Onunki hastalık bence...

Son düzenleyen: Moderatör:
yorum yapmadan geçemicem :) bu kıskanç türden benim de var, kıyafettir makyajdır erkek arkadaştır bûtün sorunları yaşadık üstüne bi de paranoyaktı, bi anımı anlatcaktım da vazgeçtim neyse işte zor insanlar ama seviliyosan katlanmaya deger çünkü hep bóyle gitmiyo sabırlı ol güvenini kazan o da düzelir zamanla.. ama ego manyagıysa bilemem :))

o senin asa ayrılamayacağını anlamış daha çok gelir üstüne. ama tavsiyem birgün al karşına konuş de; ben böyle çekemiyorum sana yeterince taviz verdim. benim doğrularım bunlar işine gelirse devam edersin işine gelmezse gidersin. sonra o adam çok gururlu ise ayrılır üç gün sonra döner,gururu çok önemli değilse hiç terketmez. ciddiyetini anlasın yeter. tabi seni ne kadar sevdiği de önemli. benim erkek arkadaşım da bu anlattıkların gibiydi çok az farkla. ve çok bunaldığım bir zaman konuştum dedim bunları. sonra öyle büyük bir değişim geçirdi ki inanamazsın.

Oturmaya bile gidebilirim ? ne demek ya bile ? tabi ki gidersiniz bu gayet normal ve olması gereken bırsey normal hayat bu zaten < .

Allahım dusman basına verme ne boyle bı zihniyet ne de hoşgörü .

Hemen gidip sevgilime sarılıcam ve bir kez daha diyicem ki hayatımda gördüğüm en olgun aklı basında mantıklı ve aşkını doruklarda yasayan insansın

oturmaya bile giderim demem hani bakkal 3 5 dk zaman alır ya oturma en az 1 2 saat bu süre içersinde haber etmem gerekirse ederim gerekmezse etmem ama mutlaka sonra haber ederim. zihniyette ben bi tuhaflık göremedim eşine haber etmen gerekir gelip gittiğin yerleri ha sen etmiyorsan bu şekilde yaşıyorsan benim buradaki yazıma yorum yapma çünkü ben konu sahibine yazdım.

ya artık öyle bir hal var ki takılacak bi yeri cımbızla çekip geliyorsunuz bu ne zihniyet diyorsunuz bence siz kendi zihniyetinizi sorgulayın.bu nedir arkadaşım insanlarla dalga geçmek için fırsat kolluyorsunuz.

Erkekler çoğu böyle.
Önce ufak tefek sınırlamalar koymaya başlayıp sonra iyice abartılar.
Ama seninki de çok sorunlu bir tipmiş resmen.

Birinin bana karşı ya o ya ben demesini çok saçma buluyorum ki bu sözü söyleyen er kişi kesinlikle kaybeden olur benim gözümde sen kimsin der gönderirim.

Birisi sevgilin diğeri arkadaşın. İkisininde hayatında yeri önemi farklıdır. İkisinede hayatın boyunca ihtiyacın vardır ve buna erkek arkadaşın karşımaz. Üstelik bugün arkadşaına ya o ya ben diyen yarın ailen akraban içinde der.

Bence haddini bildirmelisin.

kusura bakma canımda sevgilin normal değil pskolijk sorunlar var özgüveni yok hasta ruhlu biraz yani yanlış anlama. ayrıca buralara gelme sebebi sensin herşeye boyun eğerek. en basta tepkini koycaktın seviyorsa paşa paşa kabullencikti seni böyle.. çünkü tanıdığında sen böyleydin zaten. o sana nasıl diyebiliyorsa kapı orda diye sende ona diyceksin. ben sizin mutlu olcağınıza inanmıyorum bu insanla

İlk çıktığımız zamanlar da benim sevgilimde böyleydi. Biz bayanlarında baştan hoşuna gidiyor bunlar, özellikle o yaşlarda ben (18-19) dum. Sonra sonra kasmaya başlıyor. Benim sevgilimde nereye gidersem haber vermemi istiyordu. Ondan başka kimseyle görüşmemi istemiyordu kuzenlerim bile, arkadaşlarımı kötülüyordu, biri vardı ona gitmeni istemiyorum, hep dışarı çıkıyorsunuz diyordu sonra her anımı onunla değerlendirmemi istiyordu. Benim önceliğim sensin, senin niye ben değilim diye beni suçlu çıkarıyordu, iyi de onun akrabası, samimi arkadaşı falan yok ki, en yakın arkadaşımın sözünde bile sorun çıkardı. Biz o gün buluşuyormuşuz ama? Söze onu da götürdüm de sorun çözüldü.

Bir yere giderim, yine nereye gidiyorsun? çok geziyorsun? ne giydin? yanında kim oturuyor? kiminle konuşuyorsun? İlk çıkmalarımızda hele, bakkala gidiyorum niye haber vermedin? hem çıkarken hemde dönerken haber vereceğim saçmalığa bak, zaten 5 adım evin altında hemen, güç bela ayda yılda bir kuzenlerle bir yere giderdim, yani her zaman dışarı çıkmazdık. Onunla görüştüğümüz günden hariç bir gün, o gün msj atacağı tutardı, ben tüm günümü gözüm telefonda bitirirdim. Yolda yürürken telefon, yemek yerken, alışveriş yaparken..

Tek farkımız benimkine ben defalarca rest çektim, bana hiç kapı orda demedi, deseydi de bir şey değişmezdi ki, hay hay der geçerdim. O sordukça ben kızdım, konuyu değiştirdim. En sonunda da ciddi ciddi konuştum, bitirmeye kalktım, hatta kararlıydım. Paçalar tutuştu ciddi söylüyorum ki büyük ölçüde değişti. Şimdi ortak arkadaşlarımız var, hep beraber vakit geçiriyoruz, bir yere gittiğimde arkadaş olsun, kuzen olsun arar uzatmaz, ben sizi meşgul etmeyim der, yine bize geldiklerinde de aynı şeyi yapar doğru düzgün aramaz bile sen kuzeninle, arkadaşınla ilgilen düşüncesiyle. Dışarı da çıkarım, istediğimi de giyiyorum, giyinme konusunda hiç sözünü dinlemedim ki zaten, dinlemem de bana göre değil birinin sözünü dinlemek, nasıl giyineceğimi biliyorum, o da alıştı artık, sorun etmiyor. Etse de iplemem ki, işine gelirse derim ben annemin, babamın karşısında durmuşum, ne kadar sevgilimde olsa el oğlu, arada hiç bir şey yokken neden bu denli müdahale ettireyim ki kendime?

Hiiiç benim yapabileceğim bir şey değil..

Şuan bana geçmiş hakkında, yanlış yaptığımı şuan farkedebiliyorum ama o zaman doğru geliyordu. Ergenlik, çocukluk diyor. Değiştiğinin farkında..

Son düzenleme:
bunlar saçmalık değil arkadaşım bildiğin kıskançlığın daniskası. Nedir bu yaaa. Anan mı baban mı kocan mı. Ki şimdi aileler bile bu kadar karışmıyor. Valla yol yakınken dön derim. Bir ömür geçmez böylesiyle. Daha şimdiden böyleyse ilerisini düşünemiyorum[sıze=2][/sıze]

Bakın tabi ki bende erkek arkadaşıma haber vverıyorum çekıp gıtmıyorum kafama göre benım burda dıkkati çekmek istediğim şey başka

siz oturmaya BİLE gidebilirim diyorsunuz anladınız mı olay haber vermek yada vermemek değil . Aramızda ki fark ta şu ;

Evet bende haber verırım her gıttıgm geldıgım yere ama asla İZİN almam ki zaten onun onaylamadığı bir yere gitmem bu onu çok iyi bilir
ne kadar aklı başında bi insan oldugumu biliyor oyuzden sorgulamaz . Benim sevgilim de kıskançtır aşırı derece de hemde ama bunu
asla ve asla beni kısıtlayarak benim özgürlüğümü elimden alarak yapmaz izin vermem .

Var bir kaç şeyi ince tayt çok mini elbise etek ve aşırı dekolteden hoslanmaz bende bunları yapmam bukadar yani .

Amacım da ne size sataşmak ne de dalga geçmek yanlış anlamışsınız ben genel olarak konustum .
Herkesin hayatı herkesin yaşam stili farklı bana küçüklüğümden beri bu öğretildi benim annem de dahil butun sulalem üni mezunu yada çalışan bayanlarla dolu yani özgürlükle yoğrulmuş kadınlar oyuzden bana bu öğretildi buda açık ve net .
Eşim diye kocam diye benim sahibim değil ben zaten aklı basında nerde ne yapması ne gıymesı gereken şeylerin ne oldugunu bılıyorum oyuzden izin almam < ama tabıkıde haber verırım :).

Burda tabıkı okumus veya çalışan çalışmayan bayanları ayırımı yapmadıgımı vurgulamak ısterım yanlış anlaşılabılır .

O örneği vermemdeki sebep çalışan bayanların sosyal hayatla daha ıc ıce oldugu müştersi olsun müvekkili olsun vs birçok karşı cinsle
karşılaşıp yeri geldıgınde konusmak vs zorunlu oldugu ıcın o örneği verdim .

Bence derhal sen onu sil. İnan bu ilişki günden güne seni mutsuzluğa sürükler. Bir bakarsın arkadaşsız yapayalnız kalmışsın. Benden sana abla tavsiyesi.
Evet en başta üzülür, özlersin. Ama geçer..

anını merak ettim . bilmiyorum oda aynısını söylüyo sen benm istediklerime tereddütsüz evet desen ben böyle şeyler istemicem zaten diyo ama evet dedikçede ardı arkası kesilmiyo. bazen ego manyağı olduğunu düşünmüyo değilim. bazende tam tersi bi dediğimi iki etmiyo gibi .değişik

Tamamını okumadım
İlk kılık kıyafete onay vermeden alış veriş yapmamanıza kadar okudum , bu kadarı yetti

Ben olsam o zaman istediği gibi biriyle beraber olmasını söyler ayrılırdım
Böyle biriyle hayat geçmez çünkü
Şimdiden küpene kadar karışan adam ilerde ohooooo

Savunmuyor olsan ayrılırdın canım.

Buraya konu açma nedenin sadece bu tarz ilişki yaşayan olup olmadığını sorgulamak..

Biz ayrıl diyince de seviyorum diyorsun ??

benim lugatımda savunmanın karşılığı bu değil.sizinkinde bu şekilse bilemem. ayrıca konu açma nedenim en altta sorduğum soru.nasıl dvaranacağımı bilemediğim için yardım istedim. kusura bakmayın ama yorumlarınız çok bilinçsizce. yinede sağolun okudunuz bişeyler yazdınız

Bak ben sana canlı bir örnek olabilirim. Vakti zamanında sevgililik kisvesi altında böyle
bir adamın hayatıma müdahalesine izin vermiş biriyim. Ben ki 'burnunun dikine giden'
deyimini en hakkıyla icra eden insanım, süt dökmüş kedi misali herşeyine eyvallah dedim
zat-ı muhteremin.

Abartılı giyinmem, aşırı davranışım yoktur, sınırlarım bellidir ama samimiyimdir. İnsanlara
tepeden asla bakmam. Hemen diyalog kurarım. Arkadaşlığa çok değer veririm ama herkese
güvenmem. Çok iyi arkadaş seçerim. Neyse, bu zat benim ilk erkek arkadaşım oldu. Ben
hayatımda biri olsun, o da son olsun diye düşünürdüm ve lise sona kadar aşk meşk içeren
birlikteliğim olmadı. Sonra bu zat girdi hayatıma, çok sevdim, o da sevdi. Ama o kıskanan
adam sever saçmalığını dibine kadar yaşadım. Öyle sevgi olmaz. En sevdiğim arkadaşlarımla
görüşmedim, ne beğendiyse giydim, numaramı değiştirdim kimseye vermedim, onsuz dışarı
çıkmadım, resmen onsuz yaşamadım. Sonra bunun en samimi arkadaşıyla bir gün konuştum
diye beni ona aşık ilan etti. Sohbet 'nasılsın, iyi misin' den öteye geçmeyen birşeydi. Ben
ona izin verdikçe paranoyaklaşmasını izliyordum resmen ve o olaydan sonra ayıldım. Allahtan
ayıldım. Başka ithamlarla gelmesine ramak kalmış meğerse.

Ben yolda kafamı kaldırmadan yürürken adam beyninde kuruyormuş. Valla o anda aydınlandım
aşk böyle birşeyse ben ömür boyu eziyet mi çekicem diye. Bitti gitti demek şimdi
kolay ama onca yıllık emeğin, sevgin hemen bitmiyor tabi. Çok acı çektim. Sonra o başka saçmalıklarla
gelince tamamen silmeye karar verdim.

O ilişkide öğrendiklerim:
1- Benim bir beynim var, karar verme mekanizması çok sağlam işliyor. Halen hayatta ve mutlu olmam da bunun delili.
2- Ailemden başka kimse ( ki babamla aram kötüdür ) beni gerçekten onlar gibi düşündüğüne ikna olmam bundan sonra.
3- Kıskanmak, kısıtlamak sevmek değildir. Sevmek, her koşulda sevmektir.
4- 'Beni' sevmeyen biri beni değiştirmek ister. Muhtemelen o benim sadece görüntümü seviyormuş.
5- İnanışıma göre, hesap günü bile Allah, kimsenin günahını-sevabını kimseye sormuyor. Herkes kendinden mesul yani.
6- Beni böyle sevmeyen sevmesin.
7- Biri bana birşey katmıyorsa, aksine beni sığlaştırıyorsa bir zahmet hayatımda olmasın. Bu dünyada ne mal ne mülk kar insana, sadece öğrendiği ve yaşadığı kar...

Daha da yazabilirim ama mesai bitti.
Kangren olmuş kol kesilir. Kesilmezse ölür ama keserse yaşama şansı vardır.
Tek mevzu kangreni görmektir. Eğer kangren varsa yapabileceğin tek şey
bellidir...

sevgilinin psikolojik problemleri var.
sen her ne kadar buraya bu konuyu açsan da, bu kadar taviz vermenin sebebi aslında bu kıskançlıkların hoşuna gitmesi.
çünkü zannediyorsun ki, ''beni sahipleniyor, çok seviyor, paylaşamıyor kimseyle''
ama öyle değil. kiminle sevgili olsa aynı şekilde davranacak zaten, yani adamın kendi kafa yapısı bozuk.

nasıl oluyor da böyle şeylere boyun eğiyorsunuz çok üzülüyorum, yazık valla. en güzel gençlik zamanlarını böyle geçiriyorsun ve emin ol bi süre sonra deli gibi boğulacaksın ve kavga gürültü yıpranarak bitirecek ilişkinizi o adam....

Şimdi çok güzel cümlelerle böyle olmaması gerektiğini bu yaşadıklarının yanlış olduğunu söylerdim ama boşuna olacağından eminim

Gün gelecek bu ilişki bitecek(çünkü sonu olmayan tarzda ilerliyor) ondan sonra da bu mahvettiğin bilmem kaç zamanına yanacaksın umarım kendini çok yıpratmazsın. Birde kaç yaşındasınız acaba,ikinizde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…