- 16 Ocak 2021
- 4.276
- 7.691
- 108
- 30
Otizm bir hastalık değil.Arkadaşlar buradan bir üyenin uyarmasıyla konuyu araştırdım bilmediğim bir hastalıktı. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Sevgilim yurtdışında işinde gayet başarılı patronları seviyor. Ama sürekli sosyal ilişkileri kötü diye eleştiri alıyormuş. Benimle ilişki kurması zor olmadı bu arada duygularını belli ediyor cinsel isteği gayet normal. Ama hiç arkadaşı yok. Bireysel yaşıyor. Güya vakit kaybı geliyormuş ona. Ve kalabalık ortamlarda bir değişik oluyor. Metroda bikez çok tuhaf olmuştu bakışları değişti vs. Defalarca iyi misin diye sordum. Sonra söyledi orada kötü oldum diye. Mesela kıyafet alırken iletişim kuruyor ama zorlanıyor. Kahve alıcaz ödeme yapıyoruz o sırada bişey diyorum mesela duymuyor duymazlıktan geliyor sanıyordum. Sürekli avrupada herşeyi iletişimsiz hallettiğinden bahsediyor ve bu durumdan memnun. Mesela gym e girerken şifreyle giriyor vs. Buraya geldi bir süre kaldı ev tuttu mesela dışarıda restoranda yemek yerine sipariş vermeyi daha çok seviyor. Bir günde çorapları farklıydı eş değildi o gün baya şaşırdım. Psikoloğuma bahsetmiştim aslında sosyal anksiyete olsa seninle ilişki kuramazdı dedi. Ama bunları toplayınca ve bir üyenin konusunu okuyunca şüphelendim. Nasıl anlayabilirim ki?
Teşhis koymadım acaba mı dedim.Yani bana asosyal gibi geldi teshis koyamayiz ama sosyal fobisi de olabilir. Benim ilk görüştüğüm kisi de sosyal fobiyi atlattim demisti ama bence tam atlatamamisti ayni sizin anlattiginiz gibiydi insanlarla diyalog kuramiyordu sevmiyorum diyerek aktivitelerden kaciniyordu
Mesela ben de cok kalabalik sevmem kendi kendime de gezerim cok arkadasim yoktur tek tük zaten yas aldikca etrafinda gereksiz kalabalik istemiyor insan. Kendimce asosyal oldugumu düşünüyorum ama bunu halimden sikayetci değilim
Lütfen googledan teshis koymayin bir de üstüne Wikipedia boyle diyor demissiniz internet doktor değil cidden son zamanlarin en büyük sorunu bence bu
Sen kırk yasindaki adamin hatalarına kılıf ariyorsun gibi ya ! Adam otizm değil asosyal , dikkatsiz dalgın ve dağınık!Nedir peki? Vikipedide hastalık diyor
Daha gözardı edemeden yeni konu açtın be kızım lanet olsun
Otizmli değil bence, asosyal, evde otur otur hayattan kopmuş. Arkadası yoksa kimseyle konuşmuýor mu yani çok acaip ne o öyle
Otizmli olsa ne olcak ayrılcak mısın hiç sanmıyorum al gitsin bu şakiyi onu alacak başka kimse de çıkmaz zaten yazık yalnız kalmasın
londrada yaşıyor galiba oralarda bireysellik daha ön planda diye biliyorum ben
herkesin sosyal ilişkileri harika olacak diye bi kural yok
kimisi yalnız olmayı tek tabanca takılmayı , bireyselliği sever
içine kapanık olmak daha çok hoşuna gidebilir
sıkılmış olabilir insanlardan , sonuçta gelmiş kaç yaşına artık arkadaşı olsa nolur olmasa nolur
hemen otizme bağlamak çok saçma değil mi
yaniAynen oyle, muhtemelen içine kapanık bir insan, sosyallik aramıyor. Avrupa da genel olarak bireysel bir kültüre sahip, tek yaşayan çok arkadaşı olmayan tonla insan var. Gayet normal bir durum hemen otizmli mi problemli mi o mu bu mu demeye gerek yok.
Bir üye söyledi yoksa ben de nerde bu aklıma gelecek:)Aynen oyle, muhtemelen içine kapanık bir insan, sosyallik aramıyor. Avrupa da genel olarak bireysel bir kültüre sahip, tek yaşayan çok arkadaşı olmayan tonla insan var. Gayet normal bir durum hemen otizmli mi problemli mi o mu bu mu demeye gerek yok.
Haklısınız şu an haksızlık yapıyorum farkındayımyani
insanları başlangıçta hayatımıza olduğu gibi kabul edip alıyoruz
sonra o kabul ettiğimiz hallerinden şikayetçi oluyoruz
bu bana çok riyakarca geliyor
ben dışa dönük, sosyal ilişkileri benden daha iyi, işi gücü daha düzgün, durumu daha iyi olan kişilere çekiliyorum
çünkü kendimde " tam anlamıyla " henüz olmayan yada hiç olmayacak bazı özellikleri karşımdakinde görmeyi seviyorum
ay yapmasın sırf yurtdışı için evlilik çekilmez öyle kolay değilEvlen rachel, yurtdışına kapağı atınca ayrılırsın
İcedonuk biri dediğin gibi . Arkadaş edinmenin kolay olmadığını 35 yaşında fark ettim vs vs. Adamda sorun yok Rachel Avrupa için adamı zorladikca zorluyor. Adam bu kadar bunu kabul edip evlensinAynen oyle, muhtemelen içine kapanık bir insan, sosyallik aramıyor. Avrupa da genel olarak bireysel bir kültüre sahip, tek yaşayan çok arkadaşı olmayan tonla insan var. Gayet normal bir durum hemen otizmli mi problemli mi o mu bu mu demeye gerek yok.
Canı sıkılıyor illaki konu açacak ilgi için..otizm konusu da popüler oldu oradan yürüyor zavallıDaha gözardı edemeden yeni konu açtın be kızım lanet olsun
Otizmli değil bence, asosyal, evde otur otur hayattan kopmuş. Arkadası yoksa kimseyle konuşmuýor mu yani çok acaip ne o öyle
Otizmli olsa ne olcak ayrılcak mısın hiç sanmıyorum al gitsin bu şakiyi onu alacak başka kimse de çıkmaz zaten yazık yalnız kalmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?