Sevgilime nasıl davranmalıyım :(

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Arkadaşlar benim uzun bir ilişkim var ve kendisini çok seviyorum. Bana karşı hep ilgili, sadık ve üstüme düşen birisi.Hayatı boyunca çok başarılı bir çocuk olmuş. Üniversite sınavında derece yapmış, burslu olarak en iyi üniversitelerden birinde okumuş. Şu anda da yine çok prestijli bir bursla yurtdışında yüksek lisans yapıyor.
kurumsal bir yerde işe başlamıştı 1,5 yıl dayanabildi ve bu süreçte aşırı mutsuzmuş Sabah kalkmak kravat gömlek kalkıp gitmek o uzun mesai saatleri, bunlardan nefret ettiğini söyledi. Sonra istifa edip yurtdışına gitti işte. Şimdi de sınavlarına çalışamadığı ve ödevlerini yapamadığı için kaldı ve tez yazma aşamasına bile geçemeyecek belki. Aldığı burstan tazminat ödemesi bile gerekebilir haklarını bilmiyorum. Dün beni aradı morali çok bozuktu. “Benden olmayacak sen benimle vakit kaybediyorsun” gibi bir şeyler söyledi. Nasıl davranmalıyım sizce?

Son düzenleme:
Eğer psikolojik yardımla düzeleceğine inanıyorsanız devam edin. Yok olmayacak diyorsanız çalışmak istemeyen sorumsuz adamla ömür geçmez başınızı dağlara taşlara çok vurabilirsiniz. Terazinin hangi kefesi ağır basıyorsa ona göre karar verin

Kurumsal firmada yapamiyor akademiye yönelsin diyeceğim ama onu da yapamamış. Tembel desek vakti zamaninda nasil ders calismis. Derdi neymiş tam olarak arkadasin?
Alanini sevmiyor o yüzden çalışası gelmiyor olabilir mi?
Hangi ülkede bu arada? Oraların cazivesine kapilip size ayrilma yolu yapıyor olabilir mi?

çocukluğu ve gençliği çok başarılı, hep ders çalışarak geçen insanların çoğunda ben görüyorum bu durumu. sanırım o yılların hakkını verememenin sıkıntısı oluyor ve sonradan salıyorlar.
onlardan biri de benim.
bir dönem salmıştım her şeyi yeter daha ne çalışıcam diye.
sonra toparladım.
ama o toparlama süresi kişiden kişiye değişir.
beklemek size kalmış bir şey.

Ayrılmak için bahane üretiyor bence.O kadar başarıyı çalışmadan nasıl elde etti onlar için de çalışmadı mı..

Drama bağlamış öyle bir şey yok. Seni kendinden uzaklaştırmak için yapılan bir eylem..

Dikkatli ol.

Uzun bir ilişki derken kaç yıllık ? uzun yıllar süren ilişkilerde maalesef bir süre sonra alışkanlık monotonluk haline gelebiliyor o da belli ki sizin bunca zaman beklediğinizden evlilik(sorumluluk) için henüz kendini hazır hissetmiyor olabilir yada bir başkasına aşık olmuş hatta seviyor olabilir ve sizden ayrılmaktansa sizin onu bırakmanızı istiyor da olabilir. Kendinizi çok bağlamayın üstüne de çok gitmeyin, kendinizi geri çekin biraz bakalım böyle olduğunda o size olan ilgisi artıyor mu ? Artmıyorsa zaten bu ilişki bitmiştir

Bu cümlesi çok net anlatmış size durumu, hala görmek istemiyorsunuz.
"olsun hayatım beraber hallederiz her şeyi yeter ki sen yanımda ol" boyutuna geçerseniz evlendikten sonra da bu adam böyle devam eder ve sizin laf söyleme, hak arama hakkınız olmaz. "Ben sana demiştim, sende kabul etmiştin " der ve yoluna devam eder.

Hayatı başarılarla geçmiş bazı insanlar bu şekilde bir "burn-out" halı yaşıyorlar. Eğer bit problem olduğunu düşünüp tedavi olmak isterse ne ala. Ama tedavi olmayı bile reddedecek radde de bosvermislikge kapıldıysa üzgünüm daha çok üzülürsünüz. Gerçekten sınır bozucu oluyorlar. Bi beş altı seneye aklı başına gelir ama o sürede de sizden ömür çalar. Çok yıpranırsınız.

Bence yardım almaya devam etsin.Gerekirse faklı psikologları denesin gerekirse ilaç tedavisi vs ne gerekiyorsa.
Ben yıllarca böyle disiplinli çalışan birinin tembel olduğunu düşünmüyorum.
Sanki bana hayattan istediğini alamamış gibi geldi manevi olarak tatminsizlik var gibi .
Belki okuduğu bölüm yaptığı işler hiçbiri ona göre değildir, belki yıllardır sevilmek onay görmek için çalışmış cabalamistir ve bu ruhunda derin yaralar açmıştır bilemiyorum.
Tembel çalışmayı sevmeyen biri olsaydı bu zamana gelemezdi, tüm bu başarıları elde edemezdi zaten .
Dondurabiliyorsa belki okulu dondurabilir ara vermeye ihtiyacı olabilir , geçici işler yapabilir bir süre belki.
Belki bir süre çok başarılı olmaya değil de kendini dinlemeye ihtiyacı vardır.

Kimi insan çalışmayı sevmez, araştırma, okuma sever, akademik insandır anlarım.
Sevgiliniz onu sevmiyor.
Kimi insan araştırma okuma sevmez çalışma insandır, aktif olur
Sevgiliniz onu da sevmiyor.
Kimi insan rutin çalışmayı sevmez, araştırmayı sevmez ama üretmeyi sever. Kendi işini yapar
Sevgiliniz onu da sevmiyor.
Hiçbir şey yapmasa da bir amacı vardır, tuttuğunu koparır, mücadele eder
Sevgilinizde o da yok

Nerden tutsak elimizde kalıyor açıkçası. Böyle amaçsız tembel biri ile evlenmek asla istemezdim.

benden olmayacak ,benimle vakit kaybediyorsun diyen birini o vakte bırakır ,giderim ..

İnsan elle tutulur bişey için çabalar ,istemeyen bir adamı ne olursa olsun zorlamam ,psikolojik sıkıntısı iş hayatıyla ilgili olabilir ona da destek olunur ama sıkıntısı benimleyse ,yok gitmicem destek olucam sana çok kötüsün sen diye de yanında olacak kadar aciz olmayın yaaaa

Alanını sevmedi muhtemelen. Antrenör olsaydı sever miydi mesela… o zaman bunca yıl ne işin vardı bu alanda dirsek çürüttün derler adama. Sebatsız bir erkek olduğu izlenimi oluştu bence ve bu gelecek vaadetmeyen bir huy. Ha herkesin sevdiği işi yapmadığını ama hayat şartları gereği katlandığunı biliyorsa ve kendine söz geçiremiyorsa o zaman tedavi olması gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…