- Konu Sahibi Papatya129
-
Kurumsal firmada yapamiyor akademiye yönelsin diyeceğim ama onu da yapamamış. Tembel desek vakti zamaninda nasil ders calismis. Derdi neymiş tam olarak arkadasin?
Alanini sevmiyor o yüzden çalışası gelmiyor olabilir mi?
Hangi ülkede bu arada? Oraların cazivesine kapilip size ayrilma yolu yapıyor olabilir mi?
Herkes aynı değil tabi ama kendimden yola çıkarak örnek vereyim. Ben de akademideyim. Vakti zamaninda o kadar calıştım ki artik yoruldum. Ama hâlâ calismam gerek mecburen. Bazen de acayip istek geliyor sıkı sıkı calışıyorum. İnisli cikisli bir yol yani. Ama bu sureçte hayatimda biri olsa ve çok sevsem ne alaka onunla bitirmeyi dusuneyim. Benden olmaz sen beni birak diyeyim. Tam aksine kötü zamanda sevdiği insana daha çok sarilir insan.Tam olarak ben de böyle düşündüm.
Ben de okulda başarılıydım. Zor fakülte olmasına rağmen orta seviyede çalışarak bitirdim. İş hayatını hiç sevmiyorum şimdi diyorum aslında ben ders çalışmayı öğrenciliği seviyormuşum. Konu sahibinin sevgilisi de boyle dusunerek akademiye gecmis. Ama hala ayni dusunmesi ya akademideki çalışma şartlarınında çok agir olmasi da ayni dusundugunu sanmasını saglayarak ayrılmaya yol yapabiliyor olabilir
Diger konularinizdan da bu adamin sizin onu sevdigi kadar sevmedigini dusunuyorum
(tabi boyle olmayabilir sadece buraya yazdiklarinizla yorumluyoruz)
iliskiyi siz yasamiyorsunuz, her insanin hangi zorluga nasil tepki verecegini de bilemezsiniz. ben neden benden veya konu sahibinden farkli dusunuyorsunuz da demiyorum. neden kadina “aciz” diyorsunuz? ne alaka yani?burda size neden güldüğümün de hesabını vermiymm ya
her insanın problemi içinden çıkamadığı durumu olabilir , ailen olur ,işin olur, arkadaşın olur ,maddi olur herşeye tamam , insan bu süreçte de sevdiğinin yanında olmasını ister ,ondan güç alır ,sevgilisine yok Ya benden olmaz ,ben sana vakit kaybettiriyorum diyen adam oynuyordur bence ,bahane arıyordur
kendi zaten konu sahibini bu kelimelerle ortada bırakmak istiyor asıl , böyle diyen birisi için de Ya bu bana aşık beni seviyor diye düşünmem ben daha gerçekçi bakıyorum ,burada bi çok kişi de öyle düşündü bilemiyorum ,bize sorulana yorum yaptım konu sahibi beğenmedi fakat sorun değil ,ya gerçekten bizim düşündüğümüz gibiyse ??
biraz farklı bakış açılarına açık olmalı diye düşünüyorum üzülmemesi adına
yalnız tepkisi karşısındaki kişiyi istememesi burada.. her zorlukta kaçacak çalışmayacak adamla neyi zorlayabilir ? bu güçsüzlük bence ,insan elle tutulur şeyler için çabalamalı ,sonradan adam Farklı bi sebeple bile yine bırakabilir bana güven vermedi mesela ..iliskiyi siz yasamiyorsunuz, her insanin hangi zorluga nasil tepki verecegini de bilemezsiniz. ben neden benden veya konu sahibinden farkli dusunuyorsunuz da demiyorum. neden kadina “aciz” diyorsunuz? ne alaka yani?
hayat hicbir zaman bu kadar keskin degil. kendi iyiliginiz icin biraz daha esnek olmanizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar benim uzun bir ilişkim var ve kendisini çok seviyorum. Bana karşı hep ilgili, sadık ve üstüme düşen birisi.Hayatı boyunca çok başarılı bir çocuk olmuş. Üniversite sınavında derece yapmış, burslu olarak en iyi üniversitelerden birinde okumuş. Şu anda da yine çok prestijli bir bursla yurtdışında yüksek lisans yapıyor.
Buraya kadar hikaye mükemmel duruyor ama sevgilim bu kadar başarıya rağmen çalışmaktan nefret ediyor :’) kurumsal bir yerde işe başlamıştı 1,5 yıl dayanabildi ve bu süreçte aşırı mutsuzdu, psikiyatra gidiyordu iş hayatından nefret ettiği için. Sabah kalkmak kravat gömlek kalkıp gitmek o uzun mesai saatleri, bunlardan nefret ettiğini söyledi. Sonra istifa edip yurtdışına gitti işte. Şimdi de sınavlarına asla çalışmadığı ve ödevlerini yapmadığı için kaldı ve tez yazma aşamasına bile geçemeyecek. Aldığı burstan tazminat ödemesi bile gerekebilir haklarını bilmiyorum. Dün beni aradı morali çok bozuktu. “Benden olmayacak sen benimle vakit kaybediyorsun” gibi bir şeyler söyledi. Nasıl davranmalıyım sizce?
Canim alakasi yok ama birsey sorcam sevgilinle aranda bir yakinlasma oldu muArkadaşlar benim uzun bir ilişkim var ve kendisini çok seviyorum. Bana karşı hep ilgili, sadık ve üstüme düşen birisi.Hayatı boyunca çok başarılı bir çocuk olmuş. Üniversite sınavında derece yapmış, burslu olarak en iyi üniversitelerden birinde okumuş. Şu anda da yine çok prestijli bir bursla yurtdışında yüksek lisans yapıyor.
Buraya kadar hikaye mükemmel duruyor ama sevgilim bu kadar başarıya rağmen çalışmaktan nefret ediyor :’) kurumsal bir yerde işe başlamıştı 1,5 yıl dayanabildi ve bu süreçte aşırı mutsuzdu, psikiyatra gidiyordu iş hayatından nefret ettiği için. Sabah kalkmak kravat gömlek kalkıp gitmek o uzun mesai saatleri, bunlardan nefret ettiğini söyledi. Sonra istifa edip yurtdışına gitti işte. Şimdi de sınavlarına asla çalışmadığı ve ödevlerini yapmadığı için kaldı ve tez yazma aşamasına bile geçemeyecek. Aldığı burstan tazminat ödemesi bile gerekebilir haklarını bilmiyorum. Dün beni aradı morali çok bozuktu. “Benden olmayacak sen benimle vakit kaybediyorsun” gibi bir şeyler söyledi. Nasıl davranmalıyım sizce?
beybi selam,
ben yanlis hatirlamiyorsam erkek arkadasin yurt disina cikmadan once de mi ayrilik mevzusu acmisti? yoksa o senin kendi uzuntunden dusundugun gecici seyler miydi? onlari tam cikaramadim benim yorumumun seyrini degistirebilir ama adamin baskasini buldugunu falan zannetmiyorum.
hepimiz hayatta donem donem breakdownlar yasiyoruz, bazen canimiz bir sey yapmak istemiyor veya dogru seyi bulamiyoruz. oluyor yani. mesela benim nisanlim da aynen dedigin gibi turkiyede derece yapip burslu okudu, su an yaptigimiz masteri o burslu yapiyor ben parali, o hep sinavlardan yuksek alir ben orta. bilkentteyken ortalamasi 3.7 civariydi. ama calismaktan degil yani adam zeki benim uc kez calisip anladigimi o tekte anlar kafasinda gelistirir vs. simdi bulundugumuz yerde zeka pek islemiyor cunku herkes fazlasiyla zeki, calisan yapiyor one geciyor. ve bir yaris halindeyiz herkesle. o da nisanlima hitap etmiyor. okula gidecegi her gun evde gun yuzu gormemis kufurler esliginde hazirlaniyor. telefonda babasina falan bagirip cagiriyor okulu birakacagina dair. kendisinin uzerine gitmiyoruz. cunku ne dersek ters anliyor bu konuda.
sana tavsiyem, bu konuda fazla tavsiye verme. cunku pek ise yaramaz. sadece sevgilini onun oldugu konumdan/yaptigi isten bagimsiz sevdigini hissettir bence benim taktik bu. cunku zaten okulla ilgili elestiriyi hoca, isle ilgili takibi patron yapiyor. aynilarini benden duymasina gerek yok. sana da aynisini tavsiye ederim good luck
Canim alakasi yok ama birsey sorcam sevgilinle aranda bir yakinlasma oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?