• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi ilişkimizi resmileştirmekten kaçınıyor gibi

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
211
134
303
İzmir
Merhaba sevgilimle yakın zamanda nişanımız var daha doğrusu biz ikimiz bu şekilde planlıyoruz ailesiyle bi kere dışarıda tanıştım bir kere karşılaştık bir kere de annanesini ziyarete gittik. Fakat annesi bir kere bile beni evine davet etmedi. Sanki işi resmileştirmekten kaçınıyorlar gibi geldi. Sorduğumda kimsenin bu durumun konusunu açmadığını söyledi ailede oysa evlenme teklif etti sevgilim bana . Ailesine biz diğer ay nişanlanabiliriz demesine rağmen ailesi şuan annanesinin yazlığında ağustosun sonuna kadar orada olacaklarmış bana biraz garip geliyor . Aileleri tanıştıracağız tamam olur demişler Yazlık yakın oradan geliriz bi günlük demişler . Bana çok garip geliyor ama insanların yaşamlarına çok burnumu da sokmak istemem yüzyüzeyken güler yüzlü davranıyorlar ve ne güzel ailemizinde bi kızı var falan diyorlar ama bilemedim

Yaşlarınız kaç? Çalışıyor musunuz?

Sizi seviyorlarsa demek ki evlilik sorumluluğunu alamayacağını düşünüyorlardır oğullarının.

Yaşlarınız kaç? Çalışıyor musunuz?

Sizi seviyorlarsa demek ki evlilik sorumluluğunu alamayacağını düşünüyorlardır oğullarının.
Çalışıyoruz birimiz doktor birimiz bir firmada dış ticaret yapıyor. Yaşlar o 30 ben 28 . Sadece yurtdışına göç etme durumumuz mevcut orada uzmanlık almak istiyor sevgilim

Merhaba sevgilimle yakın zamanda nişanımız var daha doğrusu biz ikimiz bu şekilde planlıyoruz ailesiyle bi kere dışarıda tanıştım bir kere karşılaştık bir kere de annanesini ziyarete gittik. Fakat annesi bir kere bile beni evine davet etmedi. Sanki işi resmileştirmekten kaçınıyorlar gibi geldi. Sorduğumda kimsenin bu durumun konusunu açmadığını söyledi ailede oysa evlenme teklif etti sevgilim bana . Ailesine biz diğer ay nişanlanabiliriz demesine rağmen ailesi şuan annanesinin yazlığında ağustosun sonuna kadar orada olacaklarmış bana biraz garip geliyor . Aileleri tanıştıracağız tamam olur demişler Yazlık yakın oradan geliriz bi günlük demişler . Bana çok garip geliyor ama insanların yaşamlarına çok burnumu da sokmak istemem yüzyüzeyken güler yüzlü davranıyorlar ve ne güzel ailemizinde bi kızı var falan diyorlar ama bilemedim

Aileleri tanıştıracağız deyince "hayır olmaz" dememişler ki. Yazlıktan geliriz demişler.

Çalışıyoruz birimiz doktor birimiz bir firmada dış ticaret yapıyor. Yaşlar o 30 ben 28 . Sadece yurtdışına göç etme durumumuz mevcut orada uzmanlık almak istiyor sevgilim

Ben sizin önceki konunuzu hatırlıyorum sanırım, ailesi doktor olmadığınız için mi istemiyordu ? Öyle bir konu vardı sanırım

Bu tarz durumlarda biraz dik durup restleşmek ve beni mi oyalıyorsunuz tavrı takınmanın doğru olduğunu düşünüyorum.

Evet evet ben öyle olduğunu düşünüyordum konu açmıştım buraya askında tıbbi sekreterim ama suan bi firmada dış ticaret yapıyorum. Açıkçası bana en son sıcak davrandıkları için ben böyle olmadığına kanaat getirmiştim fakat yine böyle sorunlar mevcut
Ben sizin önceki konunuzu hatırlıyorum sanırım, ailesi doktor olmadığınız için mi istemiyordu ? Öyle bir konu vardı sanırım

Ne yapmasını bekliyordunuz ki diğer ay nişanlanabiliriz dediğinde koştur koştur tatili yarıda keserek kışlık evlerine gidip belirsiz bir tarihte olacak nişanı mı beklemelilerdi? Sorun bence ailesinde değil sevgilinizde.
Açıkçası ben biraz sert yaptım sanırım dün en son gidip ben babamla konuşucam diyordu. Ağustosta yapalım nişanı diyordu bakalım 🤔

Evet evet ben öyle olduğunu düşünüyordum konu açmıştım buraya askında tıbbi sekreterim ama suan bi firmada dış ticaret yapıyorum. Açıkçası bana en son sıcak davrandıkları için ben böyle olmadığına kanaat getirmiştim fakat yine böyle sorunlar mevcut

Yani bu açtığınız konu özelinde bir problem yok, siz büyütüyormuşsunuz gibi duruyor

Ama

Önceki konunuzu da baz alırsak bence ağırdan almayı tercih ediyorlar.

Oğul Doktor ise hımmmmm derim :olamaz:
Doktor olan kaynıma kaynana kız beğenememişti birr türlü😁

Bazı doktor anneleri manyak olabiliyor, dikkat edin derim. düsün hem erkek annesi hem de çocuğu doktor :)
Kesinlikle haklısınız mutlaka içinde bi yerlerde doktor gelin isteği var o da olmadı eğitimi daha yüksek birini istiyorlardır eminim ki ana artık bulduklarında yetinecekler gibi . Bir de daha ailemle tanışmadılar ikisine eğitimci diğer tarafın bizim tarafta pek okumuş insan yok asıl sorun orada başlayabilir

Doğru öyle oluyorlar farkındayım ama gelir olarak inanın ki arada uçurum yok. 15 bin akıyorum 30 bin alıyor maaş ve daha uzmanlığını bile almadı .
Ya işte öylede
Bir doktor annesini kasıntısı var ne kadar bilirsin bilmiyorum
Oğlum doktur (doktur der kanana) deyişleri var bir bilsen
Kaynım öğretmen bir kızla çıkıyordu
Kaynanam dudak büküşü var allahım sana geliyorum
Kız iyi işte diyordum
Yok oğlum şöyle böyle doktor olduğu için çok kız var peşinde
Bir kasıntı boğmak istermisin birini boğmak istiyordum kadını
Siz seviyorsanız birbirinizi takmayın çok resmi hallediverin bu formaliteleri

Önce siz ailenize bir tarih söyleyin şu tarih uygun mu gelsinler mi diye sonra sevgiliniz sorsun ailesine şu tarih uygun mu diye bir gün belirleyin tanıştırın aileleri bunda zor bir şey yok ki. Tanılmada da nişan tarihi belirlenir.

Bu işler böyle cümleler kurularak olmaz ki aile tanışması tarihi ayarlayın kendi ailenizle. O tarihi sevgilin kendi ailesine bildirsin.
Tanışma günü örf adet gelenek yöresel duruma göre isteme nişan vb ayrıntılar konuşulsun.
Süreci başlatın.
Sonra da kısa bir süre sonra siz onlara gidin mesela onu da sevgilin organize etsin.
Ailelerle netlik kazanılarak gider bu işler. Bakkaldan ekmek almaya gidiyorum der gibi biz öbür ay bir nişanlanalım diye bir dünya yok yani.

Back
X