Sevgilimin ailesi...

Bizde buna benzer sıkıntılar yaşadık hem de nişanlıydık düğünümüze az bi süre kala kendi evlerinde kocaman bir inşaata başladılar. Sonra da düğüne para kalmadı muhabbeti yapmaya kalkıştılar. Eşim de baya kavga gürültü çıkarttı o şekilde düğün yaptık. Üç seneden fazla nişanlı bıraktılar göz göre göre. Sürekli taş koydular. Gerekirse rest çekecek vermiyorum. Param var, size değil evliliğime ayırdığım sürece diyecek.
Ailesi hem maddi hem manevi olarak evlendirmek istemiyorlar türlü bahane üretiyorlar.

İnanın ailesinden 5 kuruş destek istediğim için değil böyle önümüze taş koydukları için üzgünüm. Tabii yardım etmek zorunda değiller ama en azından zararları olmasaydı diye düşünüyor insan.

Evet belki de ama ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi hiç bilmiyorum

evlenecek insan benim gözümde maddi ve manevi bağımsızlığını kazanmış bireydir.
Ailesinin ne zaman uygun görmesi engel oluyorsa kararına zaten o olgunlukta değilsinizdir.

Bunu diyemez muhtemelen ben de demesi konusunda bir şey diyemiyorum ne diyebilirim ki
Ailesi sizi istemiyor,erkek arkadasinin anlatmadiklari var,evin bir bolumu onun uzerine mi olacak ?
Simfiden boyle yapan erkek ailesi ileride ne yapmaz ?
Hayır evin bir bölümü onun üzerine olmayacak. Hiçbir fikrim yok...

Evet belki de ama ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi hiç bilmiyorum
Aslında sana yapcak birşey bile kalmamış
Ailesinin bu çocuğu evlendirmeye niyeti yok
Erkek arkadaşında belki işine geldi durum, belki de babasına dik duramadı onu bilemem
Her iki durumdada bir aile babası olabilcek biri değil
Şuan kendini bir karsr vermek için zorlama bence, zaten zamanla buz gibi soğuyacaksın bana kalırsa

Evet haklısınız o da bana güvenip beklemen lazım diyor, ona da çok üzülüyorum gerçekten kenara para atmak için elinden geleni yapıyor, çaresizim ne yapabilirim vs. diyor.

Sana içimden gelerek, gerçekten yardımcı olmak için yazıyorum ki keşke beni de zamanında birileri uyarsaydi. Önce atan, 1-2 yıl kendi paranı ye, gez, dolaş, harca, tatile git, yurtdışına git. Evliliği sonra düşün. Bir tık daha ileriye gideyim bu planlarına erkek arkadaşını dahil etme. Hayatın tadını biraz böyle çıkar.

Bunu diyemez muhtemelen ben de demesi konusunda bir şey diyemiyorum ne diyebilirim ki

Hayır evin bir bölümü onun üzerine olmayacak. Hiçbir fikrim yok...
Erkek arkadasiniz henuz ,kendi kararlarini alacak olgunlukta degil,
Ailesi yonetiyor ,uzaklasin ,
Bunlar fragman

“ parası olan evlenir “ demek doğru da çocuk maaşıyla ailesine destek olursa nasıl birikim yapsın ?

Bence siz en kısa yoldan atanmaya bakın. O süreç içinde de gözlemleyin.

Bu adam ailesi için Canım feda ya da onlara hep destek olurum kafasında mı ya da aile biz bakıp büyüttük okuttuk tabi parasını yiyeceğiz kafasında mı ?
Eğer böyle bir adamsa ilerde de bitmez ailesinin derdi yok araba aldık destek ol yok arsa yapacağız destek ol vs vs

Bir de şimdiden öyle yok kına istemem yok en ucuzu olsun deme ne kadar ucuza kaçarsan o kadar özenmiyorlar Emin olabilirsin.

Ayrıca ev kurmak aşırı zor değil.
1 sene çalış birikim yap güzel bir ev kurarsınız.

Burada çoğunluk, ailelerin düğüne yardim etmesi gerekmediği yönünde fikre sahip. Baska konularda boyle yorumlar cok gördüm. Ben oyle düşünmüyorum. Her sey ates pahası olmuş. 20li yaşlarında iki gencin sırtına boyle büyük bir yük yüklemek bana haksızlık geliyor.

Sizin aileniz yardim edecekmiş, onunki etmeyecek. O da hep sizin ailenize mahcup durumda kalacak.

Klasik Türk ailesi bu. Oğlan okuttuk simdi de borçlarımızı ödesin mantığı.

Isteyen begenmedime bassın benim gönlüm razı olmazdi. Oğlan daha evlenmeden ev kredisi ödesin. Evlenmek icin bir daha kredi ceksin. Evliligin en guzel zamanlarında kredi borçlarıyla cebelleşsin gençler. Hangi vicdana sığdırıyorlar bunu?

Ev kime alındı, kim yaşayacak? 2-3 yıl sonra o evin kredisi bitecek mi, bitmezse erkek arkadaşın evlensenizde ödemeye devam edecek mi?

Teşekkür ederim, ailesi biz bakıp büyüttük kafasında o kesin

Keşke kız arkadaşımı düşünmeliyim demeseydi ailesine. Sanki maaşını şuan siz alıyormuşsunuz gibi anlaşılıyor. Evleneceğim diyebilirdi. Birikim yapmalıyım diyebilirdi. Ailesi elin kızı yiyeceğine biz yiyelim diyor.
Siz şuan atanmanıza bakın. Maaşım kalmıyor ne yapacağım diye sevgiliniz düşünsün. Siz de su an birikim yapamıyorsunuz zaten. Beklemede kalın. Daha sevgilisiniz ailesindeki olaylara karışmayın. Kendi halletmeli.
Ayrıca ben birsey istemem demeyin ( hem sevgilinize hem sevgilinizin ailesine ) çünkü böyle dediğinizde istediğiniz zaruri şeyler bile onun gözünde gereksiz görünür. Zamanı gelince ister az alın ister çok alın. Simdiden masrafsız olacak diye konuşmayın. Çünkü beyaz eşyalar bile dünyanın parası.

O kadar haklısınız ki evet destek istemeyen taraftanım ama dedikleriniz çok doğru. Erkek arkadaşımın omzuna bindirdikleri yükün farkında değiller, sadece ve sadece onun bu haline üzülüyorum.

O kadar haklısınız ki evet destek istemeyen taraftanım ama dedikleriniz çok doğru. Erkek arkadaşımın omzuna bindirdikleri yükün farkında değiller, sadece ve sadece onun bu haline üzülüyorum.
Biraz pasif biri o da. Bunu sana sormadan kabul etmemeliydi. Hayir diyebilmeliydi. Zaten destek beklemedigini birikim yaparak belli ediyormuş. Hazir parayi goren babası yolma derdine düşmüş. Ne kadar iyi anlasiyor olsan da bu sorunlar artarak devam edecek malesef.

Evet haklısınız o da bana güvenip beklemen lazım diyor, ona da çok üzülüyorum gerçekten kenara para atmak için elinden geleni yapıyor, çaresizim ne yapabilirim vs. diyor.
Hiçte çaresiz değil borç onun adına değilse peki sen niye bekliceksin bunu senden istemesi haksızlık senin hayatından çalıyor çek restini hayır derse bitti dersin artı bu aile bile sizi rahat bırakmazlar sevgiline söyle babam arsa aldı 6 yıl ben ödecegim mecruburum evlensem bile de bak bakalım nasıl tepki verecek

nedir o binen yük

çalışacaksınız kazanacaksınız evinizi kurup yaşayacaksınız

erkek arkadaşınız krediye kefil mi ya da kredi onun üstüne mi

öyle değilse evlenince yani ayrı evi olduğunda babasına para vermeyecek

bu olayda garip bir durum yok

o oğlumuzu evlendirdik şu kadar bilezik aldık vs diyenlerin çoğu da çocuğun maaşını alıp biriktirip onları yapıyor zaten

muhtemelen baba bu kredi işine girerken de ilk yıllarda ödemeler daha yüksek, oğullar -yani abisi ve erkek arkadaş- yardım eder

onlar evlenince de para değer kaybeder, ben öderim diye düşünmüş

lakin bu hiç konuşulmadan düşünülmemiştir

bence erkek arkadaşınız olur demiştir

zaten daha küçüksünüz kız daha işe de başlamadı bir kaç yıl sen bizimle oturursun, katkı sağlarsın denmiştir

çoğu konuda diyoruz ya 30 yaşına kadar hayatı oturtup sonra evlenmeli diye muhtemelen aile de olaya öyle bakıyor

biraz otursun hayatı hala aynı kişi ile aynı görüşte ise o zaman evlenir havasında da olabilirler

26 yaşında evlendim, 6 yıllık sevgilimle

ailelerden tek kuruş almadan, özel sektörde asgari ücretten bir tık fazla maaşlarla

öğretmenlik gibi bölüm mezunlarının bu endişeleri o nedenle bana çok uç geliyor

atanınca alacağınız maaş ile tek maaşla dahi rahatça evlenilir zira iki asgari ücret belki de üstüne tekabül edebiliyor aylık gelirler

evlilik için aceleye gerek yok sınava çalışmaya devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…