- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.609
- 598
- Konu Sahibi yesilucurtma
-
İnanın ailesinden 5 kuruş destek istediğim için değil böyle önümüze taş koydukları için üzgünüm. Tabii yardım etmek zorunda değiller ama en azından zararları olmasaydı diye düşünüyor insan.Ailesi yardım etmek zorunda değil, sizinkiler de erkek arkadaşınızın ailesi yardım etmiyor diye kendilerini geri çekebilirler çok istiyorlarsa. Onlar yapmadı bizimkiler de yapmaz ee evlenemeyiz mantığı oluyor.
Evlenecekseniz kendi birikimlerinize ve kararlarınıza güvenin. Sizin aileniz destek veriyorsa da bonusu olur.
Kendine bir şeyler aldıran yaptıran değerli olur diyenleri takmayın ama erkek arkadaşınızı iyi gözlemleyin. Ailesinin kararlarına göre yaşıyor gibi ya da evlenmek istemiyor henüz bu da bahanesi.
Evet belki de ama ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi hiç bilmiyorumÇocuk işe girmiş ailesi parasını yeme derdinde başarmışlarda
Bence erkek arkadaşın dik durabilseydi böyle olmazdı, hayır veremem evleneceğim ben diyebilirdi
Acele etme, üzülme, böyle insanların içine girmemen için belki bi işarettir
evlenecek insan benim gözümde maddi ve manevi bağımsızlığını kazanmış bireydir.İnanın ailesinden 5 kuruş destek istediğim için değil böyle önümüze taş koydukları için üzgünüm. Tabii yardım etmek zorunda değiller ama en azından zararları olmasaydı diye düşünüyor insan.
Bunu diyemez muhtemelen ben de demesi konusunda bir şey diyemiyorum ne diyebilirim kiBizde buna benzer sıkıntılar yaşadık hem de nişanlıydık düğünümüze az bi süre kala kendi evlerinde kocaman bir inşaata başladılar. Sonra da düğüne para kalmadı muhabbeti yapmaya kalkıştılar. Eşim de baya kavga gürültü çıkarttı o şekilde düğün yaptık. Üç seneden fazla nişanlı bıraktılar göz göre göre. Sürekli taş koydular. Gerekirse rest çekecek vermiyorum. Param var, size değil evliliğime ayırdığım sürece diyecek.
Ailesi hem maddi hem manevi olarak evlendirmek istemiyorlar türlü bahane üretiyorlar.
Hayır evin bir bölümü onun üzerine olmayacak. Hiçbir fikrim yok...Ailesi sizi istemiyor,erkek arkadasinin anlatmadiklari var,evin bir bolumu onun uzerine mi olacak ?
Simfiden boyle yapan erkek ailesi ileride ne yapmaz ?
Aslında sana yapcak birşey bile kalmamışEvet belki de ama ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi hiç bilmiyorum
Evet haklısınız o da bana güvenip beklemen lazım diyor, ona da çok üzülüyorum gerçekten kenara para atmak için elinden geleni yapıyor, çaresizim ne yapabilirim vs. diyor.Borç sevgilinin adına değilse vermesin parasını aile bile olsa bazen bencil olmak gerekir artı 2 ve 3 yıl hayatını kimseye hipotek etmek zorunda değilsin önceliğini değiştir. Bu arada sakın nisan düğün dernek istemiyorum deme tok gözlü olma kıymetin bilinmez.
Babasının keyfini beklemek çok anlamsızEvet haklısınız o da bana güvenip beklemen lazım diyor, ona da çok üzülüyorum gerçekten kenara para atmak için elinden geleni yapıyor, çaresizim ne yapabilirim vs. diyor.
Erkek arkadasiniz henuz ,kendi kararlarini alacak olgunlukta degil,Bunu diyemez muhtemelen ben de demesi konusunda bir şey diyemiyorum ne diyebilirim ki
Hayır evin bir bölümü onun üzerine olmayacak. Hiçbir fikrim yok...
Ev kime alındı, kim yaşayacak? 2-3 yıl sonra o evin kredisi bitecek mi, bitmezse erkek arkadaşın evlensenizde ödemeye devam edecek mi?Arkadaşlar merhaba, aklımı kurcalayan büyük bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim. Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz üniversitede tanıştık, gayet iyi giden bir ilişkimiz var. Onu gerçekten çok seviyorum o da beni çok sever, değer verir. Mezun olduktan sonra ailelerimizi tanıştırıp işi resmiyete dökmek istedik, planlar yaptık. Erkek arkadaşım işe başladı maaşı ve statüsü iyi, ben öğretmenim kpss çalışıyorum kısacası her şey yolunda giderken ve biz planımızı uygulayacakken babası ev satın aldı ve bayağı yüklü bir miktara. Erkek arkadaşımı da maaşının yarısından fazlasını kendisine vermesi için ikna etti. Fakat erkek arkadaşım evlenmek istediğini söylediğinde benim için “Beklesin ne olacak?” demiş. Kısacası erkek arkadaşım bizim evliliğimiz için düşük bir miktar kenara atıyor, tüm planlarımız iptal oldu ve en az 2-3 yıl sonra evlenebileceğiz. Bundan önce de ailesi “Daha abin evlenmedi” vs diyordu ama biz bunu çok takmıyorduk. Babasının, abisinin bu söylemleri ve erkek arkadaşımın her şeyi tek başına yapacak olması (ben de yardım edeceğim kastettiğim 0 aile desteği ile) beni çok üzüyor. “Paran varsa evlen” diyorlar sanki parası olmadığını bilmiyormuş gibi, benim ailem de tam tersi her şeyim için maddi destek sağlar. Bu arada şunu belireyim hiçbir şeyde gözüm yok sadece zaruri ve gerekli ihtiyaçlar için bile yüklü bir miktar para biriktirmek gerekiyor yoksa düğün, kına, nişan vs bile istemiyorum, her şeyin en uygunu olsun diyorum. Bu konu sürekli aramıza giriyor, üzülüyoruz, tartışıyoruz. Bir süre konuşmayıp yalnız kalmak istedim, düşünmek istedim. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkür ederim, ailesi biz bakıp büyüttük kafasında o kesin“ parası olan evlenir “ demek doğru da çocuk maaşıyla ailesine destek olursa nasıl birikim yapsın ?
Bence siz en kısa yoldan atanmaya bakın. O süreç içinde de gözlemleyin.
Bu adam ailesi için Canım feda ya da onlara hep destek olurum kafasında mı ya da aile biz bakıp büyüttük okuttuk tabi parasını yiyeceğiz kafasında mı ?
Eğer böyle bir adamsa ilerde de bitmez ailesinin derdi yok araba aldık destek ol yok arsa yapacağız destek ol vs vs
Bir de şimdiden öyle yok kına istemem yok en ucuzu olsun deme ne kadar ucuza kaçarsan o kadar özenmiyorlar Emin olabilirsin.
Ayrıca ev kurmak aşırı zor değil.
1 sene çalış birikim yap güzel bir ev kurarsınız.
O kadar haklısınız ki evet destek istemeyen taraftanım ama dedikleriniz çok doğru. Erkek arkadaşımın omzuna bindirdikleri yükün farkında değiller, sadece ve sadece onun bu haline üzülüyorum.Burada çoğunluk, ailelerin düğüne yardim etmesi gerekmediği yönünde fikre sahip. Baska konularda boyle yorumlar cok gördüm. Ben oyle düşünmüyorum. Her sey ates pahası olmuş. 20li yaşlarında iki gencin sırtına boyle büyük bir yük yüklemek bana haksızlık geliyor.
Sizin aileniz yardim edecekmiş, onunki etmeyecek. O da hep sizin ailenize mahcup durumda kalacak.
Klasik Türk ailesi bu. Oğlan okuttuk simdi de borçlarımızı ödesin mantığı.
Isteyen begenmedime bassın benim gönlüm razı olmazdi. Oğlan daha evlenmeden ev kredisi ödesin. Evlenmek icin bir daha kredi ceksin. Evliligin en guzel zamanlarında kredi borçlarıyla cebelleşsin gençler. Hangi vicdana sığdırıyorlar bunu?
Biraz pasif biri o da. Bunu sana sormadan kabul etmemeliydi. Hayir diyebilmeliydi. Zaten destek beklemedigini birikim yaparak belli ediyormuş. Hazir parayi goren babası yolma derdine düşmüş. Ne kadar iyi anlasiyor olsan da bu sorunlar artarak devam edecek malesef.O kadar haklısınız ki evet destek istemeyen taraftanım ama dedikleriniz çok doğru. Erkek arkadaşımın omzuna bindirdikleri yükün farkında değiller, sadece ve sadece onun bu haline üzülüyorum.
Hiçte çaresiz değil borç onun adına değilse peki sen niye bekliceksin bunu senden istemesi haksızlık senin hayatından çalıyor çek restini hayır derse bitti dersin artı bu aile bile sizi rahat bırakmazlar sevgiline söyle babam arsa aldı 6 yıl ben ödecegim mecruburum evlensem bile de bak bakalım nasıl tepki verecekEvet haklısınız o da bana güvenip beklemen lazım diyor, ona da çok üzülüyorum gerçekten kenara para atmak için elinden geleni yapıyor, çaresizim ne yapabilirim vs. diyor.
O kadar haklısınız ki evet destek istemeyen taraftanım ama dedikleriniz çok doğru. Erkek arkadaşımın omzuna bindirdikleri yükün farkında değiller, sadece ve sadece onun bu haline üzülüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?