Sevgilimin ailesi...

Bizde her şeyi kendimiz yaptık.
Sizin rollerin tam tersi bizdeydi yani eşime borçlu giden taraf bendim.
Benim ailemin desteği olmadan evlendim.
İlk başlarda çok zordu sonra maaşlar falan yükselince kapandı kredimiz.
Kocana güveniyorsan eminim diyorsan her türlü yükün altına girilir.
Ben hiç pişman olmadım mesela.
Zorlandık mı ?

Çooook ama birbirimize desteğimizi hiç bırakmadık.
Bu arada yaşını yeni gördüm 24 çok erken.
Bir kaç sene daha sabredin bakalım o zamana kadar kim öle kim kala.

O erkek senin cabani vs ilerde gormeyecek, yazmış.. bir üye, ellerinden öperim.
bu konuyu 2 sene sonra 'eşimin ailesi' olarak açmaman için yazıyorum.
Senin mesleğine, işine ve parana yaslanan bir erkekle evlenme..
Bazı ailelerin (başımızın üstünde yerleri olması dışında) bitmeyen istekleri olabiliyor.
bunu iyi ölçüp tartman lazım.
eşin çalışıyor, iki maaş alıyorsunuz, vb sözleri çok duyarsın ilerde..
Mesleğine, gelirine sahip çık

ve üstelik 24 yaş ..

Hayat müşterek ama erkek herzaman bir adım ilerde, sorumluluk sahibi olmalı..
Güzel mesleğin, gelirin var acele etme, iyice tart, zaman ver, dene-sına..
burda yapılan yorumları kulak arkası etme..

allah hayırlısıya yuvanızı kurmayı nasip etsin.

Ben ailesini yok saysın, reddetsin, saygısızlık etsin demiyorum, dediklerimi dikkatli okuyun lütfen. Ailesinin de çocuklarına saygı duyması gerekiyor, sizce onların bu tutumu normal mi? Dalga geçer gibi "Paran varsa evlen" vs demek ailelik görevi mi? Çok yanlış düşünüyorsunuz herkesin bir birey olduğunu ve ileride ayrı bir hayatı, ayrı bir gayesi olduğunu kabullenip omzundaki yükü hafifletmek normal olan, ben doğurdum benim sözüm geçer demek değil.

Çok teşekkür ederim inşallah

Siz zaten atanmadan evlilik düşünmeyin derim. Kendisini büyütmüş okutmuş ailesine para vermesini ben garip bulmadım. Evet miktar fazla, sizin planlarınız şaşmış bu açıdan haklısınız ama siz daha kpss çalışıyorsunuz. Sizin de önce bir kendi birikiminiz olsun, ister ailenize para verin , ister kendiniz için de kenara atın ne istiyorsanız yapın kendi paranızla. Zaten bu koşulların gerçekleşmesi kafadan 2-3 sene. Size vereceğim tek tavsiye asla kendi ailenizle sevgilinizin veya eşinizin ailesini kıyaslamayın. Sizin aileniz ayrı onun ailesi ayrı. Aynı ölçüde davranmalarını beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız

katılıyorum,
evladını, geleceğe yatırım olarak gören zihniyet var. maalesef..

Bence çok ümit bağlama bu ilişkiye, sevgilin fedakar davranıp gerçekten arkanda durmuyorsa sende resti çek, kendi maaşını gelirini giderini ailesine bırakmaya devam ederse bu kafayla seni de perişan eder , evlensen bile mutlu olamazsın sürekli ailesinin isteklerine yetişmeye çalışır, o yüzden kafaya takma yoluna bak , sen bu sayfada evlenip eşlerin ailesinden çeken kadınları okumuyor musun ? Ben eğitimli meslekli olmama rağmen bu sıkıntılarla yüzleşmek zorunda kaldım yeni evliyken , eş aileleri çocukları evlenince daha bir tuhaflasiyorlar, sen daha evlenmeden bu sorunlarla yüzleşmişsin bence çok şanslısın gözlerini açmalısın

Senin yerinde olsam asla evlenmek için acele etmem, hiç bir şey düzelmiyor evlenince bunlar fragman daha kötüsü oluyor. Erkek arkadaşın pasif duruyor, madem paran varsa evlen diyorsunuz sizde evi aldıysanız ödemeyi bilin diyip kendi hayatına bakacak biri değil kesinlikle.

Ayrıca şimdiden beklesin işi ne lafını erkek arkadaşın sana nasıl söylüyor. Onların mantığı dur bakalım yeni işe girdin seni biz bi sütünden faydalanalım hemen evlenip ev kurup nereye diyorlar şimdiden sana saygı duymuyorlar sakın evlenme konusunu bile açma, kendine bak işine gir gez dolaş

evet konu sahibi, benzer başlıkları okuyabilirsin.
burda gerçek hayatlar var.
ben yine de yazayım, yaşın ''evlilik'' için erken olduğunu düşünüyorum.
Eşinle her akşam mısır patlatıp, kola eşliğinde film izlemekten, koltukla keyif yapmaktan, daha güzeli yok.

Ama sadece bu değil, hayatta herşeyin bir bedeli var.
Eşinle evlendiğin kadar, ailesiyle de evleniyorsun.
Armut dibine düşer derler ya o misal..
Duygularından ve kendinden emin olman bu noktada çok önemli.
Sevdiğim insan için ''değer'' demelisin.
Karar senin tabi ilerde bu satırları hatırlayıp gülümseyebilirsin.
İçine şüphe tohumları ekmiş olmayız umarım ama bu tohumlar sende farklı duyguları yeşertebilir.

Kendinin farkında ol.

yaşların genç olmasını, sizin henüz işiniz olmamasını vs hepsini geçtim.
"2-3 yıl beklesin nolacak" diyen aile çocuğunun evlenmek istediği insana saygı duymayan bir ailedir. kendi çocuklarına bile saygıları yok zaten, size nasıl olsun hatta..
muhtemelen olabildiğince öteletip eskaza evlenirseniz hayatı zindan edecekler.
bence böyle bir aileden uzak durun. zira genelde armut da dibine düşer.

Kendi maasini bile koruyamayan bir erkek ile evlenme. Hani saglik masrafi olsa, neyse diyecegim. Bu resmen evladi sömürmeye girer. Buna alismis birisi olarak sevgilin hiç bir konuda dik duramaz, ailesine karsi gelmez.

Yani sorun maddi konuda yardim etmediler, hangi para ile evlenecegiz degil. Cok daha derin. Yerinde olsam evliliktende bu sevgildende vaz geçirim.

O cümleleri canımı çok acıttı zaten, keşke bu kadar düşüncesiz davranmasalardı

En kırıcı olan bu cümleleriydi zaten, ilk defa bu kadar düşüncesiz insanlarla karşılaştım onun şaşkınlığı bendeki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…