- 31 Temmuz 2017
- 80
- 34
- 88
- Konu Sahibi yesilucurtma
Teşekkür ederimkuvvetle muhtemel size yaklaşımları hep böyle olacak. kesinlikle iyi düşünün derim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimkuvvetle muhtemel size yaklaşımları hep böyle olacak. kesinlikle iyi düşünün derim.
Bak kuzum 23 yaşında evlendim 25im şimdi ve boşanmayı düşünüyorum çocuk yapmıyorum nedeni adamın ailesi, adam çok çok iyi ama ailesi yüzünden boşanmayı düşünüyorum keşke senin yerinde olsam veya geriye dönsem asla acele etmem çok çok iyi tanır hatta 27den önce evlenmezdim. Daha işin yok önce bi kendini dinle sende tadını çıkar sana tavsiyem acele etme lütfen beni örnek al çok pişmanım umarım beni dinlersin, kimse aşktan ölmüyor hele bu zaman da önce kendin önce kendin. Bu adamla bu aileyle mutlu olma şansın düşük, çok çok iyi tanıO cümleleri canımı çok acıttı zaten, keşke bu kadar düşüncesiz davranmasalardı
İnşallah sen de hayatının bundan sonraki evresinde çok çok mutlu olursun canımBak kuzum 23 yaşında evlendim 25im şimdi ve boşanmayı düşünüyorum çocuk yapmıyorum nedeni adamın ailesi, adam çok çok iyi ama ailesi yüzünden boşanmayı düşünüyorum keşke senin yerinde olsam veya geriye dönsem asla acele etmem çok çok iyi tanır hatta 27den önce evlenmezdim. Daha işin yok önce bi kendini dinle sende tadını çıkar sana tavsiyem acele etme lütfen beni örnek al çok pişmanım umarım beni dinlersin, kimse aşktan ölmüyor hele bu zaman da önce kendin önce kendin. Bu adamla bu aileyle mutlu olma şansın düşük, çok çok iyi tanı
Vallahi ailesi söz konusu olduğunda hiç doğru tahminlerde bulunamıyorum her an her şey olabilir modundayımBence ser gordugunde hayir vardir bak ben 21 yasindayken sevgilimle evlilik planlari kuruyorduk 1-2 sene sonra kesin evlenicez diyorduk bardak canak bile almaya baslamistim daha sonra biseyler oldu ertelemek zorunda kaldik 5 sene gecti ve hep her erteledigimiz senelerde zamanla kufurlerini ofkesini gordum beni gun gectikce degersizlestirdigini saygisizligini gordum ve 5 sene sonra ayrilabildim.
Simdi dusunuyorum iyiki arada bisiler olmus ertelenmis evlilik isi diyorum o zamanlar o kadar uzuluyordumki evlenemiyoruz diye meger sukretmem gerekiyormus oyle biriyle evlenmedigime. O yuzden dur bakalim zaman neler gosterecek daha yasinda muhtemelen genc 1 sene 2 sene kayip degil ama erkek arkadasinin maasinin cogunu vermeside dogru degil evlendiginizde de ailesi para istemesin sunu alcaz bunu alcaz diye![]()
bide bunları erkek arkadaşınız size nasıl yetiştiriyorEn kırıcı olan bu cümleleriydi zaten, ilk defa bu kadar düşüncesiz insanlarla karşılaştım onun şaşkınlığı bendeki
Dedikoducu mubide bunları erkek arkadaşınız size nasıl yetiştiriyor
hem pısırık (ailesine söz geçiremiyor) hem de dedikoducu
durun bakalım bekleyin her şerde bir ayır vardır
beklesin ne olacak tabiri ile anlatmam ben olsam hiç kusura bakmayınDedikoducu muBunları söylemeyip beni mi kandırsaydı ne yapsaydı tam olarak
Ailesinin bunu bu şekilde söylemesi konusunda dediklerinizde haklısınız ama erkek arkadaşımı tanımıyorsunuz bana bunu direkt söylemedi, bu cümle söylendikten sonra tartışmışlar ve ben didikleyince, ısrarcı davranınca söylemek zorunda kaldı. Yoksa normal şartlarda seninle ilgili bunu bunu dediler diye gelip anlatmaz böyle bir şeyi elbettebeklesin ne olacak tabiri ile anlatmam ben olsam hiç kusura bakmayın
daha da yumuşatabilir ailem daha erken diye söylüyorlar vs gibi diyebilir
beklesin ne olacak lafı zaten sizi basitleştirmek üzgünüm
yani kız cepte nasıl olsa tavrı
Evet haklısınız, ama hayat o kadar pahalı ki. Ailelerde artık bunları karşılayacak durumda değil. Ben düşünüyorum da bu hayat pahalılığında cocuklari okutabilsem o bile yetecek (ki çift maasız)Burada çoğunluk, ailelerin düğüne yardim etmesi gerekmediği yönünde fikre sahip. Baska konularda boyle yorumlar cok gördüm. Ben oyle düşünmüyorum. Her sey ates pahası olmuş. 20li yaşlarında iki gencin sırtına boyle büyük bir yük yüklemek bana haksızlık geliyor.
Sizin aileniz yardim edecekmiş, onunki etmeyecek. O da hep sizin ailenize mahcup durumda kalacak.
Klasik Türk ailesi bu. Oğlan okuttuk simdi de borçlarımızı ödesin mantığı.
Isteyen begenmedime bassın benim gönlüm razı olmazdi. Oğlan daha evlenmeden ev kredisi ödesin. Evlenmek icin bir daha kredi ceksin. Evliligin en guzel zamanlarında kredi borçlarıyla cebelleşsin gençler. Hangi vicdana sığdırıyorlar bunu?
Allah hakkınızda hayırlı olanı versinAilesinin bunu bu şekilde söylemesi konusunda dediklerinizde haklısınız ama erkek arkadaşımı tanımıyorsunuz bana bunu direkt söylemedi, bu cümle söylendikten sonra tartışmışlar ve ben didikleyince, ısrarcı davranınca söylemek zorunda kaldı. Yoksa normal şartlarda seninle ilgili bunu bunu dediler diye gelip anlatmaz böyle bir şeyi elbette
Teşekkür ederim inşallahAllah hakkınızda hayırlı olanı versin
dikkatli olun derim
daha simdiden boyle yapan kisi evlenince seni daha cok zorlar. evlenince bu sefer her seyi senin uzerinden bahane ettirip yaptiracaklar. para vermek istemese gelin verdirmedi, bir sey yapmak istemese gelin bastirdi, sen suclu olacaksin. kesinlikle ailenin yaptigi cok yanlis, nisanlin sinir koymazsa daha cok problemler olur. kavga etmeden oturup konusun, eger senin beklentilerini karsilayamayacaksa kavgasiz dovussuz ayrilin bence. ailenden de destek alabilirsin bence cok donum noktasi bir durumdasiniz ya devam edecek ya da bitecek.Arkadaşlar merhaba, aklımı kurcalayan büyük bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim. Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz üniversitede tanıştık, gayet iyi giden bir ilişkimiz var. Onu gerçekten çok seviyorum o da beni çok sever, değer verir. Mezun olduktan sonra ailelerimizi tanıştırıp işi resmiyete dökmek istedik, planlar yaptık. Erkek arkadaşım işe başladı maaşı ve statüsü iyi, ben öğretmenim kpss çalışıyorum kısacası her şey yolunda giderken ve biz planımızı uygulayacakken babası ev satın aldı ve bayağı yüklü bir miktara. Erkek arkadaşımı da maaşının yarısından fazlasını kendisine vermesi için ikna etti. Fakat erkek arkadaşım evlenmek istediğini söylediğinde benim için “Beklesin ne olacak?” demiş. Kısacası erkek arkadaşım bizim evliliğimiz için düşük bir miktar kenara atıyor, tüm planlarımız iptal oldu ve en az 2-3 yıl sonra evlenebileceğiz. Bundan önce de ailesi “Daha abin evlenmedi” vs diyordu ama biz bunu çok takmıyorduk. Babasının, abisinin bu söylemleri ve erkek arkadaşımın her şeyi tek başına yapacak olması (ben de yardım edeceğim kastettiğim 0 aile desteği ile) beni çok üzüyor. “Paran varsa evlen” diyorlar sanki parası olmadığını bilmiyormuş gibi, benim ailem de tam tersi her şeyim için maddi destek sağlar. Bu arada şunu belireyim hiçbir şeyde gözüm yok sadece zaruri ve gerekli ihtiyaçlar için bile yüklü bir miktar para biriktirmek gerekiyor yoksa düğün, kına, nişan vs bile istemiyorum, her şeyin en uygunu olsun diyorum. Bu konu sürekli aramıza giriyor, üzülüyoruz, tartışıyoruz. Bir süre konuşmayıp yalnız kalmak istedim, düşünmek istedim. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
kesinlike boyle dusunuyorlar en ufak suphen olmasin. eger senin maasin olsaydi o zaman belki daha fazla para gelecek diye biraz daha yumusak davranirlardi ama senden bir sey gelmyecek diye onu somurmeye baslamislar.Ne yazık ki ben de böyle düşünüyorum kimi zaman..![]()
daha atanmamışsınız bile ne evlenmesi bu ne acele.siz de atanın para biriktirin herşeyi ortak üstlenin.o aile yetiştirdi okuttu o evladı.bekar olduğu sürece para önceliği de söz hakkı önceliği de onlarındır.ister ev alırlar ister araba.anne babayı yok saymak da yeni adet oldu son yıllarda
Neden ikna oldu? Baba bende evlenicem birikime ihtiyacım var diyememiş mi?
Hem bunu söyleyip hemde maaşının 4/3nü almaları çok ilginç.
Madem kına düğün vs istemiyorsunuz ikinizde, tutun evinizi alın eşyalarınızı taksitle ödeyin hayatınıza bakın. Yoksa 3 yıl sonra ev kredisi bitse bile araba alınır bu kez de. Hayat geçiyor. İlişkiniz de yıpranır fazlasıyla.