sevgilimin ailesi

Çok tehlikeli bir koca adayı türü bu.
Hem laf taşıyor hem de tepki vermemeni istiyor, bir nevi senin de annesinin söz ve davranışlarını onaylamanı bekliyor. Kukla bir gelin adayı arıyorlar muhtemelen.
Hele de kabile gb cümbürcemaat aynı yerde yaşayan insanlardan koşarak uzaklaşın.
Ya da aşkımdan ölüyorum ayrılamam diyorsanız bi arkadaş tavsiye etmiş onların geleceği buluşmalara siz gitmeyin.
Belki zamanla anlar sevgiliniz ama açıkça söyleyeyim pek umut vaadetmiyor...

Kesinlikle.Adama yapılan muamele sabahlara kadar eve gelmeyip arkadaşlarıyla içen s*çan adamın hakettiği muamele.Aksi halde sadece kız arkadaşıyla bir plan yapan biyere gidicek olan vakit geçiricek olan adama ''akşama erken gel,bu günde evde otur,planını iptal et'' denmez. Gerçekten çok utanç verici ama ben ailesine değil erkek arkadaşınıza suç buldum, bu durumu kendisine yakıştıran o.Resmen boyun eğiyor bunun kendisine ve kendi kurucağı hayata yapılan bi saygısızlık olduğunun bile farkında değil.Kendisine saygısı sıfır olan bir erkek var karşınızda.Bir bayan olarak bana bile ailem böyle davranmaz.Bence gerçekten bu ilişkiyi bir daha gözden geçirin.

Evet beni de en cok korkutan kabile gibi yasamalari tabi bizim onlarla yasama ihtimalimiz yok ama yasam tarzlari boyle iç içeyken bunun bizi etkilememesi mumkun değil. Zaten bu yuzden alisverise bile sürü halinde gidiyorlar. Evde badana yapılıyor usta tutmak yok evden geç çık senin de boyaman lazim deniyor. Bir kısmını yapıp dışarı çıkınca OLAYLAR OLAYLAR OLAYLAR. Ertesi gun kalkiyor erkenden kalanini bitiriyor yine yaranamiyor neden?? Cunku benle bulusmasi gecikmesin diye erkenden kalkip yapti....Yine suçlu oluyor. Boyle bir duzen hic gormedim gercekten.

Evet cok doğru ama bunu ona anlatmak imkansiz... Ona gore her sey cok normal. Annesi yuzunu gormek istiyor, ev isleri icin yardim istiyor kadincagiz, insanlar bir sey rica ediyorlar her sey cok normal bir tek bende sorun var. Ben uyumsuzum ben saygisizim ona gore. Çıldırıcam vallahi

ailemle huzurumu bozuyorsun demiş!!! daha ne desin. al aileni musmutlu yaşayın familyanızda dersin olur biter. hayır dünyada erkek mi kalmadı ne bu milletin bi taraflarını kaldırmanız anlamıyorum :)

Yani bana kırılma ama, bunları anlatıp anlatıp bir sonuca varamadığın halde bu adamla ciddi bir ilişki/evlilik düşünürsen sende sorun var gerçekten... Lütfen yanlış anlama kırmak istemiyorum kimseyi ama bu gerçekten göz göre göre kuyuya atlamak olur.

iş sevgilinde biter

Aile kültürleriniz zaten uyuşmuyor, zorlamanızın alemi yok bence..
Ayrıca daha bu yaşta neden ailelerin içine girdiniz, evlenecek misiniz? çocuk gibi diyorsunuz ama evlilik söz konusuysa bana göre çok çocuk yaşlar bu yaşlar zaten. Hele ki erkek, bu yaşta, hiç bir hayat tecrubesi olmadan, tabiri caizse gençliğine doyamadan evlenince, aileler dört dörtlük olsa bile o ev içinde çift bir birbirini yiyor bir zaman sonra.
Sen bu çocukla olur da evlenirsen bu yaşadıkların katlanarak artacak benim gördüğüm..
Şimdi içindeki o hissiyat sana kaç, bu yaşta ne bu ailelerle iç içelik, diyor.. O hissiyat sana yol gösteriyor..
Dediğim gibi toy yaşlarda böyle olması neredeyse kaçınılmaz zaten. Ama adam 30 yaşında olsa da elbette böyle aile düzenleri de var..
Özetle bence burada o haklı sen haksız da yok. o kendi kişiliğini ve kültürünü savunuyor, sen kendininkini.
Uyumsuzsunuz.. asıl uyum bence bu konulardır, kültürdür, yetiştirmedir zaten..
Bir de üzerine toysunuz, daha genceciksiniz, gezip tozacağınıza ailelerle içiçesiniz, iki yıllık ilişkide diye şart mıydı bu kadar iç içe girmeniz..
Ben kaç yılı devirmişim adamla hala ailesiyle merhaba merhabayım, bayramlarda falan bile aramam, ekstra durumlar dışında evlerine de gitmem. Evlendikten sonra derim o işler, o da mesafe baki kalacak şekilde....

Bu lafın üstüne hala beraberseniz o sizin gurursuzluğunuz...
Ikimizin hayatina da mudahale olunca sesimi cikaemak zorunda kaliyorum haksizliga gelemiyorum her hafta hatta her gun bir sey cikariyorlar onlar sevgilime yükleniyor o gelip beni sucluyor. Dun bana sen ailemle huzurumu bozuyorsun dedi

Bi iki sene sonra KV huzur bırakmadı çocuğum var bosaniyorum diye konu açmak istemiyorsan AYRİLLL!!!!!

Doğru soyluyorsunuz ama bizde durumlar dogaclama gelisti bilerek bir tanisma olmadi. Onun mezuniyeti benim de defilem vesile oldu aileyle tanismaya ondan sonra tabi gorusmeler falan da basladi ailelerle. Zaten onumuzdekk 3 yil evlenmeyi dusunmuyoruz hayatimiz rayına otursun diye ama bu guzel donemlerimiz de malesed huzurlu gecmiyor. Sorun yokken aile ve gorusme mudahaleleri olmadiginda her sey harima ama olunca kavgaa. Eve gittiğinde hemen bana saldirmaya basliyor. Mesela tum gunumuz guzel gecmis harika bir gun gecirmisiz guzelce sarilip vedalasip evimize dönmüşüz. Eve girdiginde her sey tersine dönüyor. Ailesi oyle laflar ediyor ki bana saldirip aramizi bozuyor. Ailesinin söylediklerini bana tasiyor ben fikrimi söyleyince olay cikiyor. Yani sirf mudahale de degil huzursuzluk çıkarıyorlar. Ben iliskimizi bitirmek degil duzeltmek istiyorum ama iyice umudum kırıldı bu kayinvalideler neden boyle ya neden bu kadar yil doyamadin mi ogluna ne istiyorsun evlenmesin dizinin dibinde otursun sana hizmet etsin mi istiyorsun anlamiyorum offf

Ya hayir tabiki kirilmam buraya acik acik dusundugunuzu soyleyin diye yazdim hatta sorun sende bile deseniz durur düşünürüm zaten dedigim gibi oyle davraniyor ki sorun bende onlarinki normal diye dusunmeye basliyorum. Keske isin icinden cikabilsem tak diye ayrilip ama kolay degil tek sorun buyken ayrilmak. Cunku karsimda anlamayan bir erkek var. Ayrilmak istedigimde bana sebep soruyor anlatmaya calisiyorum o cevaplariyla benim de kafami allak bullak ediyor insanlar ne istiyor sanki diyor durumun normal olmadigini rahatsi olmamin mantikli oldugunu anlatamiyorum. Iliskime yazik olucak ustune gidecek millete benim icin ailemi kiskandi ayrildi yonetemedi beni diye ayrildi diye anlatip guzelim 2 yilimizin hatiralarini bile mahvedicek kiyamam ki emeklerime. Kendisi de gorse durumu ayrilirim hem akli da basina gelir ama meseleyi tamamlamadan gidesim yok bendeki de baska turlu sorun. Haksizliga gelemiyorjm

İşte bir insanın düzelmesi değişmesi, çok zor böylesi koşullarda.. annesinin dolduruşuna gelen birine nasıl dolduruşa gelmemesini söyleyebilirsin ki? nasıl ikna edilir... sen iki yıllık sevgilisi, o onu yetiştiren anne, yaş da 24. hele bir de daha sizin kanınızın kaynadığı bu dönemde böyle ise, az ilişki olgunlaşır da heyecanlarınız biraz durulunca ne olacak? Şimdi böyleyken o zaman ne tepkiler ne kavgalar ne kıyametler..
toyluktansa ve ayrılırsanız bir ihtimal belki on yıl sonra seni anlar, yazık etmişim ilişkime der.
ama çok büyük ihtimal de hiç anlamayacak, yetiştirilme, kültür, sürekli dolduruş...
Bu denli uyumsuzlukla ikiniz için de işkenceye dönen bir ilişki
Bir yönden aileyi erken tanıman iyi olmuş, adımını ona göre atarsın diyorum, bir yandan da bu kadar erken ilişkinin baş köşesine annesini oturtan bir erkeğin varacağı nokta bellidir. yani her türlü aynı kapıya çıkıyor benim kafamda üzgünüm

Bu arada ben ilişkimde ailesine mesafeliyim falan dedim ama işte bizim bu konulara bakışımız zaten aynı, aile kültürlerimiz de.. öyle olmasa şimdiye elli kere fena halde kınanmıştım, belki çoktan ayrılmıştık da... uyum derken bunu diyorum. önce bu konularda sevgiliyle benzer zihniyette olmak lazım, sonra bu sevgili ailesiyle eşi arasında bu ayrımı ve dengeyi kuramayacak bir adamsa, en azından aile kültürlerinin de benzer olması şart.. Senin sevgilin de senin aklında ve olgunluğunda olsaydı, ya da en azından senin gibi düşünseydi, bunun böyle bir çatışmaya ve güç savaşına dönüşmesine izin vermezdi. resmen kv seninle bir güç savaşı veriyor, sevgilin de annesine her koşulda itaat bekliyor, aksini saygısızlık görüyor.
benim çok tanıdığım var bir de flört nişan döneminde kendi annesini gerçekten hiç karıştırmayan, geline hiç söz söyletmeyen, ama evlenince annem de annem, gideceksin, görüşeceksin, yardım edeceksin, o da gelecek diye iki evin kapısı birmiş gibi bir ortam yaratan, başbaşa bir karar alamayıp evliliklerine doyamadan ayrılan.. yani durum 'genelde' evlendikten sonra kötüleşiyor zaten. bunlar daha yıpratıcı. bu yüzden iyi düşün derim..

Gecenlerde eski bir arkadasimla karsilastim. Ayak ustu sohbet ederken bana ne varsa ailede varmis, aile gibisi yokmus dedi.
Aile onemlidir evet ama sen ve senin isteklerinde onemlidir dedim. Boyle degildin hayallerin vardi, simdi ailenin dizinin dibinden ayrilmiyormussun (calismiyormus, evde anasiyla oturuyormus, ailesini cok seviyormus vs ), bu ne hal ya dedim.
Cevap : once ailem, sonra ben, sonra yine ailem. Ben de boyleyim iste ailemden baska kimse onemli degil, onlar ne derse onu yapacagim dedi.
Sen bu insana ne anlatacaksin? Mantigini yitirmis. Resmen aklini da yitirmis. Bunu soyleyen de kazik kadar 32 yasinda birisi. Ben de erdin sanirim sen ama yanlis yere ermissin diyip dalga gectigim icin bozulup gitti.
Gecmis zamanda hatirimda kalan buna benzer bir kac erkek ornegi de var. Hemde yaslari 50kusurdu diye hatirliyorum, annem ne derse o diyen insanlar.. Babamla sohbet ederken dinlemistim. O zamanda sasirmistim.
Bu tipleri degistirmek imkansiz bence. Hatta bence cidden hastalar. Bu bir hastalik olmali baska aciklama bulamiyorum.
Eger boyleyse yani onunu alamadigini hissediyorsan ayril. Neden cekeceksin, ne zorunlulugun var, simdi aglarsin ama bir omur o ve ailesinin derdinden kurtulursun

Ahh canim Allah sabir versin.
Gerçekten iyi düşün sakin ama sakin evlenince gecer biter deme evlenince neyse 10 katı daha da artıyor yani hep tecrubelerde gordugum bu.
Zaten az bir burdaki sorunlarida okursan iyi edersin fikir acisindan.
Evlilik bizim bekarlarin sandigi gibi kolay degilmis ben bunu anladim.
Şimdiden boyle olan bir kayinvalide aile ve saygi sevgi ile verilen sozlerin arkasinda durmayi karistiran es adayi ile nasil yaparsin bilmem.
Ben sana ayril diyemem haddim degil kolayda degildir yasanmisliklar var ama ben olsam sanirim konuşarak degilde susarak tepkimi koyardim.
Böyle sorunlarda peki derdim tavir alir gibide degil ama sakince.
O plan yaptigi buluscagi zaman bende ailemle ilgili is bulurdum kendime.

Haklısınız.Fakat görmediğiniz bir nokta var.Harcamak istemediğiniz 2 yıl için şimdiden harcamaya niyetli olduğunuz koskoca bir ömür.Burada açılan konuları görüyorsunuz.Ailesine düşkün adamların evlendikten sonra değişip karısına düşkün bir adam haline geldiğini gören hiççççç yok.Ama ailesiyle işi olmayıp sonradan ailesinin ağzına düşen yok.Üzüldüğün 2 yıllık emeğin için neleri gözardı ettiğinin farkında değilsin.Daha bilinçli düşünmen gerekiyor.Üstelik zaten o adam değişmediği sürece sen ya da bi başkası fark etmez, kimseyle mutlu bir evliliği olmayacak demektir.Bunada kalıbımı basarım.

Ya ne guzel yazmissiniz cok tesekkur ederim. Tam olarak dogru noktaya deginmissiniz "versigi sozleri tutmak ve sevgi saygi karistirmasi". Tam anlamiyla derdim bu. Sozlesirken program yaparken bana en bastan bak bi is çıkarsa... vs vs konusuyor. Tamam diyor. Sonra ailesi hoooppp bir is cikariyor. Kardesine ders çalıştırmak evi boyamak ve cesitli şeyler sonra bana diyor bulusma saatimiz şu olsun ya da bu hafta suraya gitmeyelim burda takilalim gibi program degisikleri. Ben kabul etmeyince " iş bu iş, benim aileme karsi da sorumluluklarim var, işim çıkamaz mı benim, insanlar bir sey rica etti" demeye başlıyor. Yahu lutfen söyleyin benim anlayissiz olmam mi sorun kafayi yicem artik. Bu durum dedigi kadar normal mi ben boyle gormedim ailemde. Ama bunu o kadar sık yaşıyoruz ki. Biz rahat etmek icin onlarin evinde is olmayan zamanlari mi bekleyecegiz? Her sey onlara gore mi olacak? Bu normal degil oyle degil mi?

Doğru soyluyorsunuz. Bundan sonra farkli bir yol izleyeceğim zaten olay cikmayan haftamiz yok.. Cikan sorunlara peki diycem onlara uyucam ama ben de ayni sekilde davranicam. Eger benle gorusememek onu hic bozmuyorsa bu iliskiyi devam ettirmiycem bosu bosuna. Ben surekli ailesiyle mucadele etmek zorunda degilim bu genc yasimda. Gerilmekten tartismaktan hakaret duymaktan kendkmi suclu hissetmekten biktim

2 yıllık emeğinize kıyamıyorsunuz. Bu hiç azalmayacak ki hep artacak. Sorunlar da herkesin tahmin ettiği üzere artacak ama emeğiniz de artacak, 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl olacak. Yine emeğinize kıyamayacaksınız.

2 yılı kendinizi tanımak için yatırım yapmış gibi düşünseniz. Kültürleri kendi ailenize benzeyen bir ailenin önemini anlamış oldunuz. Kayıp gibi düşünmeyin bence. Yine de siz bilirsiniz tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…