- 22 Ağustos 2015
- 1.341
- 3.149
- 48
- Konu Sahibi filizfilizta
-
Çok tehlikeli bir koca adayı türü bu.Onu defalarca uyardim ailenle aranda olanlaei bana yansitma bu ikimizi de kotu etkiliyor tartisma cikiyor diye ama vazgecmiyor... her lafi bana tasiyor sanki benden bir seyler bekler gibi. Napayım çıkayım mı hayatlarindan ne bekliyor anlamiyorim
Saygi duyamiyorum bu da agir laflara sebep oluyor bu tarz olaylarda tartışırken karakterin zayif adam degilsin vb kelimeler ediyorum sinirle çünkü gerçekten bu yasta ailesi bu kadar mudahale etmemeli hele de calisan bir erkekse. Dizlerinin dibinde oturmak zorundaymis gibi. Gecen gun annesi evlenince senin yüzünü goremiycaz anlasildi demis... denecek soz yok vallahi
Çok tehlikeli bir koca adayı türü bu.
Hem laf taşıyor hem de tepki vermemeni istiyor, bir nevi senin de annesinin söz ve davranışlarını onaylamanı bekliyor. Kukla bir gelin adayı arıyorlar muhtemelen.
Hele de kabile gb cümbürcemaat aynı yerde yaşayan insanlardan koşarak uzaklaşın.
Ya da aşkımdan ölüyorum ayrılamam diyorsanız bi arkadaş tavsiye etmiş onların geleceği buluşmalara siz gitmeyin.
Belki zamanla anlar sevgiliniz ama açıkça söyleyeyim pek umut vaadetmiyor...
Kesinlikle.Adama yapılan muamele sabahlara kadar eve gelmeyip arkadaşlarıyla içen s*çan adamın hakettiği muamele.Aksi halde sadece kız arkadaşıyla bir plan yapan biyere gidicek olan vakit geçiricek olan adama ''akşama erken gel,bu günde evde otur,planını iptal et'' denmez. Gerçekten çok utanç verici ama ben ailesine değil erkek arkadaşınıza suç buldum, bu durumu kendisine yakıştıran o.Resmen boyun eğiyor bunun kendisine ve kendi kurucağı hayata yapılan bi saygısızlık olduğunun bile farkında değil.Kendisine saygısı sıfır olan bir erkek var karşınızda.Bir bayan olarak bana bile ailem böyle davranmaz.Bence gerçekten bu ilişkiyi bir daha gözden geçirin.
Evet cok doğru ama bunu ona anlatmak imkansiz... Ona gore her sey cok normal. Annesi yuzunu gormek istiyor, ev isleri icin yardim istiyor kadincagiz, insanlar bir sey rica ediyorlar her sey cok normal bir tek bende sorun var. Ben uyumsuzum ben saygisizim ona gore. Çıldırıcam vallahi
iş sevgilinde biterAllahim gercekten bende mi sorun var onlarda mi bilmiyorum tek bildigim artik kavga etmedigimiz gün olmamasi. 24 yasinda erkek calisiyor 2 yillik iliskisi var herkes evlenecegiz diye bakiyor bize tum aileyle tanisildi ben de tanistim. Aramiz gorunurde gayet iyi ailesiyle. Ama en cok kavga ettigimiz konu da onlar nasil oluyorsa. Ben kendi ailemde baski karışma programlara mudahale bile bile arayip moral bozma vs hicbirini görmedim bu yuzden gordukce sok oluyorum. Annesi surekli müdahale halinde sevgilime. Gec gelme bugun de evde otur. Oraya gitmeyin kardesinin sinavlari var iptal et programini. Boya var kiza soyle gec gelicem de. Alisverisyapilmasi gerekti sevgilime gomlek kravat vs gerekti programimizi iptal edip ikimiz halledebilcegimiz halde hep beraber gidelim diye atladı. O da bana sormadan bakariz demis simdi diyor onlari istemedigimi zannedicekler. Alt tarafi alisveris kac yasindayiz bayramlik mi alacaklar adama sonra kabul etmeyince ben suclu huysuz oluyorum saygisiz oluyorum. Gerçekten dayanamiycak hale geldim. Her gunumuz kavgam her programa direkt ya da dolayli yoldan mudahale soz konusu. Bir alisveris yapilcak onda bile cekirge sürüsü gibi gitmeye kalkiyorlar. Az once sinirden haksizliktan araba kullanirken bagira bagira agladim ki kolay kolay aglayan biri degilimdir. Surekli ben suclu konumundayim sevgilime gore. Ona gore "insanlar bir sey rica etti" "insanlar artik kiziyor" "insanlar kotu niyetle soylemedi" surekli bu cevaplari aliyorum. Lutfen yardim edin sorun bende mi?
Allahim gercekten bende mi sorun var onlarda mi bilmiyorum tek bildigim artik kavga etmedigimiz gün olmamasi. 24 yasinda erkek calisiyor 2 yillik iliskisi var herkes evlenecegiz diye bakiyor bize tum aileyle tanisildi ben de tanistim. Aramiz gorunurde gayet iyi ailesiyle. Ama en cok kavga ettigimiz konu da onlar nasil oluyorsa. Ben kendi ailemde baski karışma programlara mudahale bile bile arayip moral bozma vs hicbirini görmedim bu yuzden gordukce sok oluyorum. Annesi surekli müdahale halinde sevgilime. Gec gelme bugun de evde otur. Oraya gitmeyin kardesinin sinavlari var iptal et programini. Boya var kiza soyle gec gelicem de. Alisverisyapilmasi gerekti sevgilime gomlek kravat vs gerekti programimizi iptal edip ikimiz halledebilcegimiz halde hep beraber gidelim diye atladı. O da bana sormadan bakariz demis simdi diyor onlari istemedigimi zannedicekler. Alt tarafi alisveris kac yasindayiz bayramlik mi alacaklar adama sonra kabul etmeyince ben suclu huysuz oluyorum saygisiz oluyorum. Gerçekten dayanamiycak hale geldim. Her gunumuz kavgam her programa direkt ya da dolayli yoldan mudahale soz konusu. Bir alisveris yapilcak onda bile cekirge sürüsü gibi gitmeye kalkiyorlar. Az once sinirden haksizliktan araba kullanirken bagira bagira agladim ki kolay kolay aglayan biri degilimdir. Surekli ben suclu konumundayim sevgilime gore. Ona gore "insanlar bir sey rica etti" "insanlar artik kiziyor" "insanlar kotu niyetle soylemedi" surekli bu cevaplari aliyorum. Lutfen yardim edin sorun bende mi?
Ikimizin hayatina da mudahale olunca sesimi cikaemak zorunda kaliyorum haksizliga gelemiyorum her hafta hatta her gun bir sey cikariyorlar onlar sevgilime yükleniyor o gelip beni sucluyor. Dun bana sen ailemle huzurumu bozuyorsun dedi
Aile kültürleriniz zaten uyuşmuyor, zorlamanızın alemi yok bence..
Ayrıca daha bu yaşta neden ailelerin içine girdiniz, evlenecek misiniz? çocuk gibi diyorsunuz ama evlilik söz konusuysa bana göre çok çocuk yaşlar bu yaşlar zaten. Hele ki erkek, bu yaşta, hiç bir hayat tecrubesi olmadan, tabiri caizse gençliğine doyamadan evlenince, aileler dört dörtlük olsa bile o ev içinde çift bir birbirini yiyor bir zaman sonra.
Sen bu çocukla olur da evlenirsen bu yaşadıkların katlanarak artacak benim gördüğüm..
Şimdi içindeki o hissiyat sana kaç, bu yaşta ne bu ailelerle iç içelik, diyor.. O hissiyat sana yol gösteriyor..
Dediğim gibi toy yaşlarda böyle olması neredeyse kaçınılmaz zaten. Ama adam 30 yaşında olsa da elbette böyle aile düzenleri de var..
Özetle bence burada o haklı sen haksız da yok. o kendi kişiliğini ve kültürünü savunuyor, sen kendininkini.
Uyumsuzsunuz.. asıl uyum bence bu konulardır, kültürdür, yetiştirmedir zaten..
Bir de üzerine toysunuz, daha genceciksiniz, gezip tozacağınıza ailelerle içiçesiniz, iki yıllık ilişkide diye şart mıydı bu kadar iç içe girmeniz..
Ben kaç yılı devirmişim adamla hala ailesiyle merhaba merhabayım, bayramlarda falan bile aramam, ekstra durumlar dışında evlerine de gitmem. Evlendikten sonra derim o işler, o da mesafe baki kalacak şekilde....
Yani bana kırılma ama, bunları anlatıp anlatıp bir sonuca varamadığın halde bu adamla ciddi bir ilişki/evlilik düşünürsen sende sorun var gerçekten... Lütfen yanlış anlama kırmak istemiyorum kimseyi ama bu gerçekten göz göre göre kuyuya atlamak olur.
Doğru soyluyorsunuz ama bizde durumlar dogaclama gelisti bilerek bir tanisma olmadi. Onun mezuniyeti benim de defilem vesile oldu aileyle tanismaya ondan sonra tabi gorusmeler falan da basladi ailelerle. Zaten onumuzdekk 3 yil evlenmeyi dusunmuyoruz hayatimiz rayına otursun diye ama bu guzel donemlerimiz de malesed huzurlu gecmiyor. Sorun yokken aile ve gorusme mudahaleleri olmadiginda her sey harima ama olunca kavgaa. Eve gittiğinde hemen bana saldirmaya basliyor. Mesela tum gunumuz guzel gecmis harika bir gun gecirmisiz guzelce sarilip vedalasip evimize dönmüşüz. Eve girdiginde her sey tersine dönüyor. Ailesi oyle laflar ediyor ki bana saldirip aramizi bozuyor. Ailesinin söylediklerini bana tasiyor ben fikrimi söyleyince olay cikiyor. Yani sirf mudahale de degil huzursuzluk çıkarıyorlar. Ben iliskimizi bitirmek degil duzeltmek istiyorum ama iyice umudum kırıldı bu kayinvalideler neden boyle ya neden bu kadar yil doyamadin mi ogluna ne istiyorsun evlenmesin dizinin dibinde otursun sana hizmet etsin mi istiyorsun anlamiyorum offf
Ya hayir tabiki kirilmam buraya acik acik dusundugunuzu soyleyin diye yazdim hatta sorun sende bile deseniz durur düşünürüm zaten dedigim gibi oyle davraniyor ki sorun bende onlarinki normal diye dusunmeye basliyorum. Keske isin icinden cikabilsem tak diye ayrilip ama kolay degil tek sorun buyken ayrilmak. Cunku karsimda anlamayan bir erkek var. Ayrilmak istedigimde bana sebep soruyor anlatmaya calisiyorum o cevaplariyla benim de kafami allak bullak ediyor insanlar ne istiyor sanki diyor durumun normal olmadigini rahatsi olmamin mantikli oldugunu anlatamiyorum. Iliskime yazik olucak ustune gidecek millete benim icin ailemi kiskandi ayrildi yonetemedi beni diye ayrildi diye anlatip guzelim 2 yilimizin hatiralarini bile mahvedicek kiyamam ki emeklerime. Kendisi de gorse durumu ayrilirim hem akli da basina gelir ama meseleyi tamamlamadan gidesim yok bendeki de baska turlu sorun. Haksizliga gelemiyorjm
Ahh canim Allah sabir versin.
Gerçekten iyi düşün sakin ama sakin evlenince gecer biter deme evlenince neyse 10 katı daha da artıyor yani hep tecrubelerde gordugum bu.
Zaten az bir burdaki sorunlarida okursan iyi edersin fikir acisindan.
Evlilik bizim bekarlarin sandigi gibi kolay degilmis ben bunu anladim.
Şimdiden boyle olan bir kayinvalide aile ve saygi sevgi ile verilen sozlerin arkasinda durmayi karistiran es adayi ile nasil yaparsin bilmem.
Ben sana ayril diyemem haddim degil kolayda degildir yasanmisliklar var ama ben olsam sanirim konuşarak degilde susarak tepkimi koyardim.
Böyle sorunlarda peki derdim tavir alir gibide degil ama sakince.
O plan yaptigi buluscagi zaman bende ailemle ilgili is bulurdum kendime.
Haklısınız.Fakat görmediğiniz bir nokta var.Harcamak istemediğiniz 2 yıl için şimdiden harcamaya niyetli olduğunuz koskoca bir ömür.Burada açılan konuları görüyorsunuz.Ailesine düşkün adamların evlendikten sonra değişip karısına düşkün bir adam haline geldiğini gören hiççççç yok.Ama ailesiyle işi olmayıp sonradan ailesinin ağzına düşen yok.Üzüldüğün 2 yıllık emeğin için neleri gözardı ettiğinin farkında değilsin.Daha bilinçli düşünmen gerekiyor.Üstelik zaten o adam değişmediği sürece sen ya da bi başkası fark etmez, kimseyle mutlu bir evliliği olmayacak demektir.Bunada kalıbımı basarım.
Ya hayir tabiki kirilmam buraya acik acik dusundugunuzu soyleyin diye yazdim hatta sorun sende bile deseniz durur düşünürüm zaten dedigim gibi oyle davraniyor ki sorun bende onlarinki normal diye dusunmeye basliyorum. Keske isin icinden cikabilsem tak diye ayrilip ama kolay degil tek sorun buyken ayrilmak. Cunku karsimda anlamayan bir erkek var. Ayrilmak istedigimde bana sebep soruyor anlatmaya calisiyorum o cevaplariyla benim de kafami allak bullak ediyor insanlar ne istiyor sanki diyor durumun normal olmadigini rahatsi olmamin mantikli oldugunu anlatamiyorum. Iliskime yazik olucak ustune gidecek millete benim icin ailemi kiskandi ayrildi yonetemedi beni diye ayrildi diye anlatip guzelim 2 yilimizin hatiralarini bile mahvedicek kiyamam ki emeklerime. Kendisi de gorse durumu ayrilirim hem akli da basina gelir ama meseleyi tamamlamadan gidesim yok bendeki de baska turlu sorun. Haksizliga gelemiyorjm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?