canım sana bunu söylemiş olması bile çok kırıcı geldi bana çok umursamaz biri olarak görünüyor sevgine bırakamayacağına ve sanırım senin iyi niyetine çok güveniyor. Oturup evlensek geçermi düzelirmi diye konuşmak yerine onunla(çünkü böyle konuştuğunda başından savar gibi hep tabi evlenince olmaz demis) ben şimdi bitmesini istiyorum yoksa bu kadar önemli bir kararda yani evliliğe gitmekte şüphelerim var ve bu çok doğal değilmi demelisin ayrıca seninle alkol arasında seçim yapmak diye bir fikri olursa evleniceği kadınmı yoksa bir çeşit uyuşturucumu? üzme sen kendini ama evlenmeden öncede bir sonuca varmaya çalış yoksa bir daha düşün derim..
bence sevgılınız ona olan sevgınıze guvenıyo. Bır gun alın karsınıza cıddı anlamda soyleyın ıstemedıgınızı. Hem sızınde resmıyete donusmus zaten. Aılelerın tanısması bence resmmıyetın baslaması demek. Hem sıze ne kadar duskun oldugunuda ogrenmıs olursun yol yakınken canım. Ben olsam oyle yapardım.
evet benim iyi niyetime sevgime çok güveniyor. hatta bazen sen mutsuz etmezsin biliyorm der.az önce bir mesaj attım bakalım cevap yazmadı daha. dedim ki ---artık ya alkolü bırakmayı düşün ya da beni bırakmayı başka bir çıkar yolumuz yok cevap gelirse paylaşırımm
haklsın bir karar vermem gerek artık. arkadaşının durumu nasıldı tam olarak?
Arkadaşım olmassa ayrılırım diyorsun ya nişanlılık döneminde herşeyi olur gözüyle bakarsın beynince oldurur bir çıkış bulursun.
Sen ben mi alkol mü dediğine göre senin fikrin sabit aile tarzın zaten belli.Sınrları çok fazla zorlamamak gerek bence.
Aslında hiç demek istemem öyle birşeyi zamanla belki beni tercih edip bırakır sonradan pişman da olmak istemiyorum onu da bu zamana kadar boşuna oyalamış gibi olmanın verdiği bir vicdan azabı da var. çünkü o bana en baştan demişti bak benim durumum belli ben içerim arada ve bırakırım diye seni kandıramam şu an lerde ne olur bilemem bi bakmışsın zamanla azaltarak bırakmışım dedi.bu içmem ilerde sorun olacaksa yol yakınken birbirimize çok bağlanmadan dönelim ben de vazgeçememiştim o zaman ondan. çünkü çok iyi niyetli konuşmuştu.
Şu laf bazen gerçekten doğru.
Onu sevmeye başladığında hayatına aldığında içki içen biriydi, şimdi ise onu değiştirmeye çalışıyorsun.
Herkes karşı gelebilir ama bana çok gereksiz bir davranış gibi geldi.
Alkolik değil bir kere ve dediği gibi haftasonları, ya da haftada bir içiyormuş.
Ben her gün içsem içerim. Kendimi bilecek ama azıcık çakır keyif ve mutlu olacak şekilde.
Ne var bunda ?
Alkolden sapıtmıyorsa sorun yok. Öyle bir yansıtmışsın ki adam alkolik, içince sana saldırıyor sanki ...
Ne yardan ne serden geçiyorsun ...
İşine gelmiyorsa ayrıl, ya da baştan başlamamalıydın. Şimdi değiştirmeye çalışman çok saygısızca.
O onun seçimi. Ben olsaydım, bırakmazdım. Seni bırakırdım.
Bir içki için, kendimi bildiğim halde, sana kötü davranmadığım halde ve zevk aldığım halde benden vazgeçecek birini hayatımda tutmak için çabalamazdım.
Durum bence böyle şahsen ...
Sana tek cümle..
Evlendikten sonra daha beter olur.
Yemin bile edebilirim yani.
Karar senin..
sen de haklısın alttaki mesajımı okursan ben başta başlamamalıydım diyorum böyle yapacaktım da. O da senin gibi düşünür eminim
Ya ben, ya o şeklinde bir mesaj yerine, ben böyle böyle düşünüyorum baştan başlamamalıydım hata yaptım. O yüzden ayrılmak istiyorum. Çünkü sana içkiyi bırak diyemem. Buna hakkım yok deseydin daha iyi olurdu bence.
Bana biri böyle dese işte o zaman her şeyi bırakabilirdim.
Sen direk olan şartlarla başlayıp, şimdi ona ya o ya ben şeklinde sert bir şekilde sınır çiziyorsun.Bu sert gelir şahsen.
Ha mutsuz olcağımızı anlarsak ayrılırız lafına kötü konnuşmuş demişler ama bence doğru.
Mutsuz olacağınızı anlayınca ayrılmak kadar doğalı yok. İnsan mutsuz olacağını bile bile başlamamalı bir şeye.
evet haklısın cevap gelmedi zaten neyse olmazsa dediğin gbi düzeltirim konuştuğumuzda
sanmıyorum ya şimdiden daha beter olacağını kendi de diyor ben alkolü arttırsam şu an artırırım bekarım sonuçta karışan yok ben yıllarca bu şekilde içiyorm diyor. neden bu kadar eminsin sen?
Yine de karar senin tabiki :)
İçer ve olur da anormal davranışlarını görürsen direk ayrıl tabi ki.
İnancın gereği de ağır geliyorsa ayrıl. Kendi doğrularının götürdüğü yoldan git.
Bakma bana da, eskiden olsa bırakırdım içkiyi belki onun için.
Ama şimdi kimse için hiçbir şeyi bırakasım yok :)
Evlendikten sonra daha beter olar durumundan kesinlikle emin olunamaz.
Belki de hiç içki içmeyen biri evlendikten sonra daha beter olur ? başlar içkiye filan. Bilebilir miyiz bunu ?
Ben 20 yaşıma kadar ağzıma içki koymadım. Hem inancım gereği hem sevmediğimden.
Bir anda değiştim. Bir şeyleri kafama takmamı engelliyor. Ben çok kafama takan biriyim çünkü.
Bir şeylerin nolacağını bilemezsin.
Ha mesela alkolik ya da şiddeti baya baya sergileyen biriyle evlenemez insan tabi.
Ama sevgilin için, evlenince daha beter olur demek biraz önyargı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?